Kekler - Pastalar 8 Dakikada Pasta ...Resimli

yha arkdaşLar ben şimdi bu 8 dk'Lık pastayı yapıyorum fırında :) yaLnız bi sorun war tepsinin aLtına yağ fLn sürmüyoduk dimi eğer sürüLüyosaa ben bittm cnkü bn süRmeddmmmm

Help_me
Kek yaparken tepsiyi yağlamak;ya da ona toz şeker koymak gerekiyor..

(silikon kalıp veya yağlı kağıt kullanmıyorsak)

ınşallah yapışmaz çok fazla..

yha arkdaşLar ben şimdi bu 8 dk'Lık pastayı yapıyorum fırında :) yaLnız bi sorun war tepsinin aLtına yağ fLn sürmüyoduk dimi eğer sürüLüyosaa ben bittm cnkü bn süRmeddmmmm

ben yağlı kağıt kullandım gayet pratik oluyor..
umarım kolay çıkartabilrsin parçalanmaz keki..

canımmm bol margarin sürüyorduk tepsiye..aslında bu bütün hamur vede kekler için geçerli..ah bi tanem inşallah olmuştur pastan

ben bu tarifi iki kez yaptım ikiside çok güzel oldu çok teşekkürler canım terif için artık vazgeçilmezlerimden oldu bu heheheheheh

annem o kadar dedi yağ sürmeden oLmaz kızım sür die ama nErde dinLicek akıL
? yhaa anne bi qit yha işine baq sen oLsaydı yazarLardı oraya dedim ahh ahh keşke dinLeseydim .. biraz parcaLandı yapıştı fLn ama coook qüseL oLDuuu :) t$k..

Ben yaptım fazlasıyla ince olduğu için hamur çok ince oldu ve kurudu, Katlanırken kırıldı ya ben beceremedim yada bu tarif bir tepki kek hamuru için çok az..Ama çok özen gösterdim yane hamur az geliyo :1ninca:Malzemelerde çöpe gitti..mafoldumben

cnm üzüldüm((sıcağı sıcağına tepside bıçak yardımıyla çıkartıp rulo yapıcan ki kek esneklik kazansın.yarım fincan süt eklenirse tarife daha iyi olur

e benim kek kabardı yaw nolcak şimdi nasıl rulo olcekk

e benim kek kabardı yaw nolcak şimdi nasıl rulo olcekk

ya canım bu pastayı bende bu konuda keşfedip yapanlardanım, resmini de ön sayfalara doğru ekledim.. işte en büyük boy tepside yapmak gerekiyormş. benim ki de biraz kalın olmuştu ama sardım rahatlıkla..
senin çok kalın olduysa katlı pasta yap istersen.. kes kare kare, yada şerit yap üstüste kat yap tatlım.. ben tariften memnun kaldım..
sevgiler,

ben de yaptım keke süt koydum ama benim sorunum da kek parçalandı, fırının büyük tepsisiyle yaptım baya ince oldu, hğladım tepsiyi ha bu arada yağladım tepsiyi acaba yağladım diye mi olmadı???buarada lezzeti gayet güzeldi saol cnm

canm benimkide çok inceydi.önce fırından çıkarır çıkarmaz tepsiyi masaya ters çevirdim.üzerine ıslak havlu koydum 2-3 dakika beklettim ve yine daha sıcakken bıçak ve pasta servis aparatıyla yavaş yavaş tepsiden çıkarttım.kenarlarını bıçakla kazıdım ortalara doğru yaptım bu işlemi.ve ılıkkende rulo yaptımki alışsın kırılmasın diye .sonra açtım ve içini doldurdum.bide tam 8 dak. duracak ısınmış fırında bu işin püfü zaten 2-3 dakika fazla dursa ince olduğundan kek kuruk kalır parçalanır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…