8 aylık hamileyim doktor oruç tutma dedi ama ben tutuyorum yanlış mı yapıyorum bilmiyorum

Ablacım tamam tut maşallah.Ne diyelim yani?Sordun söyledik.Hala şöyle yerim bunu da yerim. Tamam afiyet şifa olsun.Hayır yorum da beğenmiyorsunuz ki

Kesinlikle katılıyorum ben de son ayda yemeye başladım kilo da o şekil aldım

Ben de yemeye çalışıyorum hatta oruç sayesinde ekstra daha çok dikkat ediyorum iftra sahur arası meyve su kuruyemiş yoğurt yumurta vesaire yemem gerekenleri daha çok yiyorum
14 saat yemeyeceksiniz çünkü, mesele o.
Sağlıklı beslenme değil durum.
Hamileyken diyet yapar mıydınız, onu düşünün bence.
Doktor tutma demiş, bitti.
1 ay sonra doğurunca tutsanız ne oluyor, lohusalığı gebelikten daha önemli kefeye koyacağınızı sanmıyorum.

Benim anlamadığım aynı şeyi çok farklı üslupla soyleyebilirdiniz genel olarak gerçekten çok tatsız üslupla yorum yaptınız evet sordum çünkü demekki tecrübeli olanlardan fikir almak istedim ve demekki dediğim dedik değilim yorumlara göre fikrim şekillenecek ki sordum neden bize soruyorsun diyenler var sormamin sebebi tam olarak bu . Bu kadar sert kinayeli alaycı yorumlara hiç gerek yoktu

Niye tutup zorluyorsunuz kendinizi, bebeğiniz içinde sıkıntı olabilir. Ben iki hamileliğimde de tutmadım. Emzirirken gün aşırı tuttum onlarda da küçük zamanlarına denk gelmemişti, öyle olsa hiç tutmayabilirdim. Sonradan tutmasi biraz zor oluyor evet ama hamilelikte 1-2 defa oluyor, telafisi mümkün olan bir şey için acabaya düşmeye gerek yok bence.

Anneniz miyiz biz sizin? Gercekleri yumusak bir dille ifade edip sizin kirilip kirilmamanizi onemsememiz mi gerekiyor?

Bunun için tecrübeye gerek mi var? Doktor önermemiş işte ne tecrübesi? Ben tuttum bebeğime bir şey olmadı ya da ben tuttum bebeğime bir şey oldu denilse ne denilmese ne?

Riske atmıyorum yine yediğim herşeyi o arada yiyorum
Herkes tutmamak daha iyi derken neden inatla tutacam gibi yorumlar yapiosunuz şuan buraya bu mesajı yazmak tamamen gönül rahatlatmaktan başka değil herkes tutmak istiyor bu yaşıma kadar hep tutmuş biri olarak bende bu durumdan memnun değilim ama önce evladımin sağlığı yani hangi hocaya sorarsan sor din olarakta doktor tutma diyorsa tutmayacaksin ben tutmadigim her gün için para ödüyorum fazla fazla gönlümü öyle rahatlatiyorum rabbim nasip ederse sonra borcumu bitiririm yani sizde böyle yapmalısınız son aylar çok önemli bebeğinizin suyu azalsa aniden doğum yapsanız kendinizi daha mi huzurlu hissedeceksiniz hala inatla ben kendimi iyi hissediyorum riskli gebelik yok diyorsunuz bunu siz degil o dalda uzmanlaşmış doktorunuz bilir yani

Benim de inancım tam, evet insan oruç tutmak istiyor. Maneviyati çok güzel.
Ama bir can taşıyorsun. Sana kizmamizin sebebi doktoru dinlemeyip, yine bildiği okuman.

İnsAllah yorumlardan ders cikarmişsindir.
Evet çıkardık ders ama dediğim gibi daha güzel ifade edilebilirdi illaki tutucam diye inat değil benimkisi paylaşımda bulunmak hani dediğim seylere rağmen yine zararlı dediğiniz için etkilendim etrafımda da bütün doktorlar tutmayın der zaten denilmesi gibi seyler etkilemişti beni

Kusura bakma ama inat. Doktor tutma demiş. Doktoru çok onemsemiyorsan gitme bence.

Teşekkür ederim yorumunuz icin

Etkilenmiş olsaydınız tutmazdınız.

Ayrıca bakın kaç sayfa oldu konunuz,baştan beri herkes riskli diyor. Güzel de ifade ettik. Siz ısrarla ama ben meyve de yerim ama ben su da içerim dedikçe yorumlar sertleşti.

E bütün doktorlar der zaten, evet çünkü sakıncalı.
Aynı şekilde sigara içme, paketli gıda yeme, adaçayı içme de diyor. bütün doktorlar diyor evet var ki zararı riski, diyorlar.
Şeytan mı ayol bu günaha mı davet edip el ovuşturacaklar, oh oh buna da tutturmadık diye..
Komik..

Doktor tutma demişse tutmayacaksın arkadaşım.
Mübarek Ramazan ayını oruç tutarak geçirmek istiyor olabilirsiniz, ama daha sonra müsait bir zamanda kazasını yapabilirsiniz.
Kötü hissedecek birşey de yok. Zaten oruç tutmak için can atıyorsunuz, önemli olan niyettir. Ayrıca doktorun bildiği birşey vardır ki oruç tutma diyor, Allah korusun birşey olursa günaha girmiş olursunuz. Lütfen kötü hissetmeyin ve bebeğinizi düşünün. Bol bol su

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…