8 aylık hamileyim doktor oruç tutma dedi ama ben tutuyorum yanlış mı yapıyorum bilmiyorum

Dini bu kadar saplantılı şekilde yorumlamak neden. Ortada bir can söz konusu hiç bir din bir canın hayatını tehlikeye atacak birşey emretmez bana göre. Kaldı ki o kadar dindarsaniz bunun kazası falan var deniyor her yerde ama siz doktor söylemiş olmasına rağmen ve internette bununla alakalı binlerce yazı, makale olmasına rağmen hatta ve hatta Kuran'da serbest kılındığı belirtiliyor olmasına rağmen böyle birşey sorup üstüne annem tutmuş bir şey olmamış diye kusura bakmayın ama çok cahilce bir yorum yapıyorsunuz. Beslenme konusunda bir pazarlığa girebilecek hale geliyorsunuz ama iş ağır yorumlara gelince hamile kadına söylenmez diyorsunuz. Hamile kadın hele ki doğum yaklastiysa oruç da tutmaz,tutmamalı. Bu niye o kadar önemli bir gerçek değil sizin için? Burdaki insanlar buna kızıyor zaten.

Nasıl baslicagimi bilemedin derdim kimseyi ikna etnek degil tabiki herkesin kendi karari . 4 cocuk annesi olarak gebelik sürecimde birsefer tuttum onuda bilincsiz ilk ayimdaymisim anlayamamisim gözlerim karardi yigildim kaldim . Daha sonraki gebeliklerimde artik tutmadim demedim bile cunku günüm yatarak dinlenerek hic gecnesti zaten tansiyonum dusuyordu eger iyisen tut ama pek tafsiye etmem bende . Ne olur ne olmaz tutup benim gibi cakilirsin biryere Allah muhafaza insanin basina bin birtürlu kaza bela gelebilir sonra kazada yapilir .

Bütün doktorlar tutmayın diyor dini oalrak eğer anne yada bebeğin bir riski yoksa tutmak farz hamilelere tutabiliyorum şükür sorun yok sadece iftardan önce gözüm hafiften kararıyor gibi benim gibi oruç tutan var mı ne düşünüyorsunuz
Bende orucumu her sene tutan biriyim doktorum tutma dedi ben tutmuyorum. Doğduktan sonra emzirme bitince tutarsın nedir bu dikte. Bebeğe bişey olsa nasıl hissedecegini hiç düşündün mü? O bebek senden besleniyor.

Sadece danışmış bayan vede tutmamaya karar vermis nedir bu hırs bu öfke? Bu konuyu kapattırabilirsiniz tartişmaya gerilmeye gerek yok. Rabbim kimine evlat verir kimine vermez. Boylelerinin cocugu oluyo demek neyi sorgulamak ne haddimize.
Ilk aylarda dr izin veriyor hatta 5 6 aylikda bile ama 8aylik olupda tutanda duydum. Benim drum 8 aylik izin vermemisti, tutmamıstım. Emzirmeye gelince buyuk oglum 3 aylikti tutum, kızim 50 günlüktü tuttum ama 4 lt su emzirme caylari guzel iftar sahur yaparak. Sutum etkilense tutmayı birakirdim etkilenmedi.

Sadece danışmış bayan vede tutmamaya karar vermis nedir bu hırs bu öfke? Bu konuyu kapattırabilirsiniz tartişmaya gerilmeye gerek yok. Rabbim kimine evlat verir kimine vermez. Boylelerinin cocugu oluyo demek neyi sorgulamak ne haddimize.
Ilk aylarda dr izin veriyor hatta 5 6 aylikda bile ama 8aylik olupda tutanda duydum. Benim drum 8 aylik izin vermemisti, tutmamıstım. Emzirmeye gelince buyuk oglum 3 aylikti tutum, kızim 50 günlüktü tuttum ama 4 lt su emzirme caylari guzel iftar sahur yaparak. Sutum etkilense tutmayı birakirdim etkilenmedi.
Anne emzirirken oruç tuttuğunda sütün azalma durumunu kendisi kontrol edebilir, gerekirse orucu bırakır. Ama sekiz aylık hamileyken oruç diye diretmek akıl işi değil. Kendisi oruca dayanabildiğini düşünebilir ama bebeğin sağlık ve gelişim durumunu her gün usg cihazı ile kontrol edemeyeceğine göre, yapılması gereken zaten budur.

Anne emzirirken oruç tuttuğunda sütün azalma durumunu kendisi kontrol edebilir, gerekirse orucu bırakır. Ama sekiz aylık hamileyken oruç diye diretmek akıl işi değil. Kendisi oruca dayanabildiğini düşünebilir ama bebeğin sağlık ve gelişim durumunu her gün usg cihazı ile kontrol edemeyeceğine göre, yapılması gereken zaten budur.
Ben diretmedim oruç tutucam diye fikir sordum insanlar sert tepki verince konu uzadı

Canım dediğim gibi ilk gebeliğim gercekkten bazı konularda tecrübesiz olabiliyorum kendimce bolesinin iyi olduğunu düşündüm ama içim rahat etmediği için bu sayfa geldi aklıma amaç oydu zaten iyi mi yapıyorum kötü mü bilmiyorum diye konuya giriş yaptım illa tutucam dedim tutmuyorum artık çünkü farkina vardım ama dedigim gibi daha bilinçli güzel ifadelerle söylensin isterdim

Ben diretmedim oruç tutucam diye fikir sordum insanlar sert tepki verince konu uzadı
Bunu kendiniz idrak edemeyip gelip buraya sormanız, annemler de hamileyken tutmuş, zaten aç kalmıyorum minvalinde savunma yapmanız biraz diretmek oluyor ama olsun, zararın neresinden dönseniz kârdır. Sevindim bebeğiniz adına.

Bütün doktorlar tutmayın diyor dini oalrak eğer anne yada bebeğin bir riski yoksa tutmak farz hamilelere tutabiliyorum şükür sorun yok sadece iftardan önce gözüm hafiften kararıyor gibi benim gibi oruç tutan var mı ne düşünüyorsunuz
Yapmayin lütfen 8 aylık doğsa dogucak yazık degilmi o bebeğe rabbim kolaylık sağlamış riske atmayın

Dr tutma dediyse niye bu inat. Doğum yaptıktan sonra tutarsınız.

Bunu kendiniz idrak edemeyip gelip buraya sormanız, annemler de hamileyken tutmuş, zaten aç kalmıyorum minvalinde savunma yapmanız biraz diretmek oluyor ama olsun, zararın neresinden dönseniz kârdır. Sevindim bebeğiniz adına.
Hayır bunları söylerken tutmami düşündürecek sebepler olarak soledim bundan dolayı tutuyorum ama hani dogrumu yapıyorum İçim rahat etmediği için yazıyordum

Canım dediğim gibi ilk gebeliğim gercekkten bazı konularda tecrübesiz olabiliyorum kendimce bolesinin iyi olduğunu düşündüm ama içim rahat etmediği için bu sayfa geldi aklıma amaç oydu zaten iyi mi yapıyorum kötü mü bilmiyorum diye konuya giriş yaptım illa tutucam dedim tutmuyorum artık çünkü farkina vardım ama dedigim gibi daha bilinçli güzel ifadelerle söylensin isterdim
bu konuyu daha fazla konusmaya gerek yok bence konunun kapatilmasini isteyebilirsiniz.

Bana kalırsa tutmayın. Bebeğin suyu sizin su içmenize bağlı. Şimdi eskiler tutmuş evet. Ama onlar zamanında bilinmiyordu. Üstelik bizden daha sağlıklı beslenmelerine rağmen çok bebek kaybı yaşamışlar. Sorsanız bir çoğu sebebini bile bilmiyor. Ama günümüzde anne bebek ölümü oranı azaldı. Bilime kulak vermekte fayda var. Daha sonra tutarsınız zaten acelesi yok. Bir şey olursa vicdan peşinizi bırakmaz.

Birincisi hamile ve emziren kadına oruç farz değil. Riskli durum yoksa hamileye oruç farz yazmışsınız neye dayanarak bilmiyorum ama öyle bişey yok.
2. Doktor tutma demiş ki son aylar sonra tekrar sormuşsun ben bu şekilde yapıyorum böyle tutabilir miyim diye böyle tutabilirsin dedi demişsin ve gayet de iyi geçiyor yazmışsın hala kendini haklı çıkaracak yol arıyorsun bebeğini riske atıyorsun bu kadar dinine bağlısın ya acaba dört dörtlük yaşıyor musun dinini onu da düşün madem.
3. Stres zarar veriyor demişsin burda iki dk yorumda yaşadıgın sinir mi yoksa çocugu bütün gün aç bırakmak mı daha çok zarar verir acaba bu kadarcık sinir stresi herkes yaşıyor hayatta çok stresli geçirmek zarar verir evet iki dk yorumda sinirlendin diye değil
Stres daha çok zarar verir sigara içmediğim için strese giriyorum deyip sigara içen arkadaşım var uyarınca da biz kötü oluyoruz sizi strese sokmuş oluyoruz çok değişik

Back
X