• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları 8 aylık bebeğim kabız oldu

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
İyi akşamlar hanimlar 8 aylık bebeğim kabiz olmuş kakasını yapmakda zorlaniyo ben karnını ovarak yaptirdim rahatladı çorba suyu veriyorum ondan yaparmi bilen ler yardımcı olabilir mi
Her gün 1 çay kaşığı zeytinyağı verebilirsin çocuk Dr söylemişti

Yarim corba kasesi kadar yogurdun icine 1 tatli kasigi zeytinyagi+1 tatli kasigi pekme+ 2 tane keciboynuzu pekmezli bisküvi + 1 çay kasigi ciğ adem/findik(rondodan gecirilmis). Bunu hazirlayip verin. Cocuga ayri corba ve yemek yapin. Sizin yedikleriniz onu kabiz eder.
Teşekkür ederim dediklerinizi yapacam

İyi akşamlar hanimlar 8 aylık bebeğim kabiz olmuş kakasını yapmakda zorlaniyo ben karnını ovarak yaptirdim rahatladı çorba suyu veriyorum ondan yaparmi bilen ler yardımcı olabilir mi
Bebişim çorbadan olabilir. Yeni bir gıda bağırsaklara değişik gelmiştir. Karpuzun veya üzümün suyundan ver bir kaç kaşık göbüşünü ov hemen yapar hiç zorlanmaz...

Yarim corba kasesi kadar yogurdun icine 1 tatli kasigi zeytinyagi+1 tatli kasigi pekme+ 2 tane keciboynuzu pekmezli bisküvi + 1 çay kasigi ciğ adem/findik(rondodan gecirilmis). Bunu hazirlayip verin. Cocuga ayri corba ve yemek yapin. Sizin yedikleriniz onu kabiz eder.
benim bile canım istedi bu tarifi :KK45:

Kahvalti: 1 yumurtanin sarisi+30ml mama+2 bebek biskuvisi+bir tatli kasigi pekmez+1tatli kasigi tahin+1tatli kasigi zeytinyagi +1tatli kasigi cig kuruyemis(rondodan gecirilmis findik badem ya da ceviz)

Oglen:patates+sogan+havuc+taze fasulye, kabak ya da bezelye+ 2 tatli kasigi bulgura su ekleyip 30dk pisirin. Rondodan gecirip icine 1 tatli kasigi irmik ve zeytinyagi koyun

Gunde birkez mutlaka armut, elma, seftali ya da muz verin. Muz verecekseniz zeytinyagi ekleyin kabiz yapiyor

Ikindide yogurt tarifini uygulayin

Bebişim çorbadan olabilir. Yeni bir gıda bağırsaklara değişik gelmiştir. Karpuzun veya üzümün suyundan ver bir kaç kaşık göbüşünü ov hemen yapar hiç zorlanmaz...
Tesekur ederim bu güzel bilgi

Kesinlikle daha sağlıklı.
Bilgilerim eskidi farkını şuan anlatamayacağım ama özellikle pırasa yemeyen çocuklar ve bebekler için soğan yerine mutlaka onu kullanmamı önermişti doktorum.
Kış ayları evde çorba dahil her yemeğe koyuyorum, inanın anlaşılmıyor.
Beyaz kısımlarını kullanıyorum, iki sap yetiyor.

Ekmek bizde lüks, eve alınmıyor.
Haftada 1 kere dışarı yemekleri vardır izin, denk gelirse orada yerler.
Pişi severler onu da ayda 1 kere yaparım.
Teşekkür ederim, ben kışın yemek olarak yapıyorum. Benim çocuklarım çok şükür sebze yiyorlar, ama başka yemeklere koymazdım. Bundan sonra koyarım artık. Ben de sarımsak çok kullanırım, mercimek çorbasına bile, menemene sebze yemeklerine falan.

Ekmek maalesef bizde çok seviyorlar, pandemide falan tam buğday unu ile kendim yapıyordum, arada yine yapıyorum ama çoğu zaman fırından alıyoruz. Ekmek olmasa isyan çıkartırlar.

İnşallah inek sütü değildir verdiğin, ve cici bebe olmaz.
8 9 yaşlarındayken hatırlıyorum küçücük bebeklere ağlıyor diye lokumu ağızlarında ezip çıkarıp bebeğin emziğine sürüp ağzına verirlerdi.nasıl bir cahillikmiş meğerse.

Kahvalti: 1 yumurtanin sarisi+30ml mama+2 bebek biskuvisi+bir tatli kasigi pekmez+1tatli kasigi tahin+1tatli kasigi zeytinyagi +1tatli kasigi cig kuruyemis(rondodan gecirilmis findik badem ya da ceviz)

Oglen:patates+sogan+havuc+taze fasulye, kabak ya da bezelye+ 2 tatli kasigi bulgura su ekleyip 30dk pisirin. Rondodan gecirip icine 1 tatli kasigi irmik ve zeytinyagi koyun

Gunde birkez mutlaka armut, elma, seftali ya da muz verin. Muz verecekseniz zeytinyagi ekleyin kabiz yapiyor

Ikindide yogurt tarifini uygulayin
Bak bu tarifleri lutfen cocuga uygula. Ozel cocuk doktorunun verdigi tarifler bunlar. Acayip acayip seyler verme. Onun bağırsak gelisimi ile seninki bir degil. Birde bol bol kaynatilmis, ilitilmis su ver. Hay Allahim ya gece gece cok uzuldum. Insallah gercek degilsindir

Back