• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları 8 aylık bebeğim kabız oldu

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Mevsim sebzelerinden küp küp doğrayıp, az zeytinyağı koyup çorba yapın. Hazır çorba eve girmemeli çorba yapmak zaten çok kolay, hazırına gerek yok ki. Öğrenci evinde neyse. Hele bebeklere kesinlikle vermeyin.
Yayla çorbası, mercimek, sebze, tarhana bir sürü seçenek var.

Tel şehriye bazen hazir çorba ne çorbasi olursa evde onu veriyorum
Aile hekiminizin bulunduğu sağlık ocağına gidip ek gıda için broşür alın.Çocuğunuzu sağlık ocağı düzenli takip ediyor olmalı, değilse bile hemşireler size yardımcı olur.
Yani tel şehriye çorbası suyu dediğiniz salçalı suyun nasıl bir besin değeri olabilir.Hiç birşey yapamıyorsanız havuç,kabak,patates haşlayın sonra püre yapın çocuğa yedirin.Yoğurt mayalayın,elma rendeleyin .Bir yerden başlayın.Elinizde internet var, böyle bir siteye üyesiniz,açın bakın 8 aylık bebek beslenmesi.İnanamıyorum hazır çorba yapmak ne demek.Çocuk için üzüldüm.

aman boşver ben de anlamadımm.biz bebeğe odaklanalım.dayağa karşı değildin ya bak bebeğe bir daha hazır çorba ver külahları değişiriz.senin canın kanın o.iyi bakmalısın annesi.
Teşekkür ederim bidaha hazır çorba vermek yok

Bu kadar olur, ben de emmemişim ve hep hastayım.
Aksi gibi oğlanlar da emmedi, onlar da hasta😂
Ama bu düzeni kırmak, en azından dediğiniz gibi faydayı geçtim ama zararlı şeylerden uzak durmaları için katı kurallarım vardır.

Yahu bugün bir yemeği yapmam 2 saat sürdü, yemek de bezelyeli sulu köfte ha😂
Daha vitaminli olsun diye soğan yerine pırasa, ince bulgur yerine ruşeym, aman anlamasınlar diye beyaz karabiber, patates sansınlar diye kerevizle patatesi bir küpleme.
Ayh canım çıktı ha.
Yedikleri 3 kaşık amma velakin azıcık daha fayda olsun diye bu uğraş.
Tabanlarım sızlıyor😂😂😂
Pırasa soğandan daha mı sağlıklıymış? Bilmiyordum. Ben de öyleyim sağlıklı beslensinler diye uğraşıyorum ama bizimkilerin en sevdiği şey ekmek.

Teşekkür ederim bidaha hazır çorba vermek yok
bebekle sağlık ocağına git yarın.onlar hem beslenme bilgisi verirler hem de vitamin alması gerekiyora onu söylerler.bebeklerin beyni 3 yaşına kadar gelişimininin çoğunu tamamlar.balık yağı veriyordum ben mesela devam mamasına karıştırıp.süt veriyormusun bebeğe.sütün yetmiyorsa devam sütü veriyor musun?

Pırasa soğandan daha mı sağlıklıymış? Bilmiyordum. Ben de öyleyim sağlıklı beslensinler diye uğraşıyorum ama bizimkilerin en sevdiği şey ekmek.
Kesinlikle daha sağlıklı.
Bilgilerim eskidi farkını şuan anlatamayacağım ama özellikle pırasa yemeyen çocuklar ve bebekler için soğan yerine mutlaka onu kullanmamı önermişti doktorum.
Kış ayları evde çorba dahil her yemeğe koyuyorum, inanın anlaşılmıyor.
Beyaz kısımlarını kullanıyorum, iki sap yetiyor.

Ekmek bizde lüks, eve alınmıyor.
Haftada 1 kere dışarı yemekleri vardır izin, denk gelirse orada yerler.
Pişi severler onu da ayda 1 kere yaparım.

bebekle sağlık ocağına git yarın.onlar hem beslenme bilgisi verirler hem de vitamin alması gerekiyora onu söylerler.bebeklerin beyni 3 yaşına kadar gelişimininin çoğunu tamamlar.balık yağı veriyordum ben mesela devam mamasına karıştırıp.süt veriyormusun bebeğe.sütün yetmiyorsa devam sütü veriyor musun?
Süt veriyirum evet cici bebe ile karıştırıp veriyorum

Yarim corba kasesi kadar yogurdun icine 1 tatli kasigi zeytinyagi+1 tatli kasigi pekme+ 2 tane keciboynuzu pekmezli bisküvi + 1 çay kasigi ciğ adem/findik(rondodan gecirilmis). Bunu hazirlayip verin. Cocuga ayri corba ve yemek yapin. Sizin yedikleriniz onu kabiz eder.

pırasayı minik minik doğrayın.havucu karnabaharı patatesi kabağı soğanı kapya biberi.zeytinyağında soğanı öldürün biraz salça koyun kavurun.sonra sebzeleri koyun.biraz dereotu ekleyin.kaynasın iyice yumuşasın.bebeklere olmaz ama çocuklara ve yetişkinlere çok sağlıklı bir sebze çorbası oluyor.un da katılabilir ben yapmıyorum sevmediğimden.

Süt veriyirum evet cici bebe ile karıştırıp veriyorum
cici bebede şeker var o da olmaz.sebze meyve püresi ver acıktıkça.muzu elmayı armutu püre yap yer.kabağı havucu karnabaharı da öyle.ıspanağıda püre yapabilirsin ama o gün yedir ıspanak ertesi gün ısıtılmaz.

Back