• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları 8 aylık bebeğim kabız oldu

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Anlıyoruz işte.
Bu ülke neden bir gıdım ileri gidemiyor, aha pirinç unu mamasıyla büyüyen nesilden😂
Bir öncesi patates ve hamur.
Ayhh delireceğim, bir bebeğe sağlıksız şeyler yedirmek istismar sayılmalı en acilinden!
Annemin hiç sütü gelmemiş mesela mamayı bile anneannem zar zor alırmış. Gerçekten hastalıklarımdan çok çekti kadın. Hepte hastaneye gitme sebebim dudakta uçuk(ayda iki kez net çıkar ), afedersin popoda kıl kurdu, alerjiler, kedimden mantar bulaşmıştı o bile bağışıklığı düşük insana geçer dedi doktor. Bu saydıklarıma hep bağışıklığın düşük diyip durdular öylede maalesef. Anneme benden ne uçuk bulaştı ne kedimizden mantar herkese bulaşmıyormuş ama ben her haltı kapıyorum. Her ne kadar şuan sağlıklı beslenmek için uğraşsamda etkisini nadir görüyorum. Kefir içerim yatmadan kan değerlerim hep iyidir vitaminler harikadır gel gör ki hastalık hastasıyım :D

Millete burada abuk subuk mesajlar yazacağına, bebek çocuk beslenemsiu ile ilgili bir kitap okusaydın, okumak zor geliyorsa bir sürü doktorun videoları var onları dinleseydin. Hâlâ yapabilirsin, çocuklarını çok küçük daha, bundan sonrasıni kurtar bari.
Linç lemek mi yardımcı olmak mı istedin çozemedim

Büyüklerin nesli başka, bana da 15 günlükken elma havuç suyu vermiş doktor.
Bilim gelişiyor, dünya değişiyor.
50 sene önce öldüren hastalık şuan yok, o bilgilerle ilerlemek ne kadar mantıklı?

Rica ediyorum, lütfen!

Bebek, çocuk beslenmesi çok çok önemli bir mevzudur.
İleride birçok hastalığı eğer genlerinde varsa ortaya çıkmasına sebep olursunuz.
Biz ebeveynlerin altı üstü birkaç görevi var, beden sağlığı, zihin sağlığı ve ruh sağlığı yerinde birey yetiştireceğiz, aha bu ya.
Bu kadar.
Bunun dışında her şey çocuğun elinde zaten, hayat onun hayatı.

Boşuna zaman ayırıp laf anlatıyorsunuz, kendi bildiğini yapacak. Daha ilk sayfada verdiği cevaplardan bile belli zaten.

Annemin hiç sütü gelmemiş mesela mamayı bile anneannem zar zor alırmış. Gerçekten hastalıklarımdan çok çekti kadın. Hepte hastaneye gitme sebebim dudakta uçuk(ayda iki kez net çıkar ), afedersin popoda kıl kurdu, alerjiler, kedimden mantar bulaşmıştı o bile bağışıklığı düşük insana geçer dedi doktor. Bu saydıklarıma hep bağışıklığın düşük diyip durdular öylede maalesef. Anneme benden ne uçuk bulaştı ne kedimizden mantar herkese bulaşmıyormuş ama ben her haltı kapıyorum. Her ne kadar şuan sağlıklı beslenmek için uğraşsamda etkisini nadir görüyorum. Kefir içerim yatmadan kan değerlerim hep iyidir vitaminler harikadır gel gör ki hastalık hastasıyım :KK70:
Bu kadar olur, ben de emmemişim ve hep hastayım.
Aksi gibi oğlanlar da emmedi, onlar da hasta😂
Ama bu düzeni kırmak, en azından dediğiniz gibi faydayı geçtim ama zararlı şeylerden uzak durmaları için katı kurallarım vardır.

Yahu bugün bir yemeği yapmam 2 saat sürdü, yemek de bezelyeli sulu köfte ha😂
Daha vitaminli olsun diye soğan yerine pırasa, ince bulgur yerine ruşeym, aman anlamasınlar diye beyaz karabiber, patates sansınlar diye kerevizle patatesi bir küpleme.
Ayh canım çıktı ha.
Yedikleri 3 kaşık amma velakin azıcık daha fayda olsun diye bu uğraş.
Tabanlarım sızlıyor😂😂😂

Bize büyuklerimz öyle ögretti 6 7 aylık olunca çorba suyu vs verebilirsin dediler
Hazır çorbayı kendimize bile yapmam almam ramazan erzak paketlerinde olanları direk atıyorum sebze sularına irmik atın zaten internette yazıyor ek gıdaya geçince ay ay yiyeceği sebzeler meyveler kendimize yaptığımız çorbaları veremeyiz çünkü tuz bebeğin böbreklerini yorar o yüzden iki yaşa kadar tuz şeker kullanmayın bi hata yapmışsınız ne olur savunmaya geçmeyin hatanızı görün beslenmesini hemen değiştirin bebeğin

Hazır çorbayı kendimize bile yapmam almam ramazan erzak paketlerinde olanları direk atıyorum sebze sularına irmik atın zaten internette yazıyor ek gıdaya geçince ay ay yiyeceği sebzeler meyveler kendimize yaptığımız çorbaları veremeyiz çünkü tuz bebeğin böbreklerini yorar o yüzden iki yaşa kadar tuz şeker kullanmayın bi hata yapmışsınız ne olur savunmaya geçmeyin hatanızı görün beslenmesini hemen değiştirin bebeğin
Tesekur ederim dedikerinizi dikkate alacagim

Bu kadar olur, ben de emmemişim ve hep hastayım.
Aksi gibi oğlanlar da emmedi, onlar da hasta😂
Ama bu düzeni kırmak, en azından dediğiniz gibi faydayı geçtim ama zararlı şeylerden uzak durmaları için katı kurallarım vardır.

Yahu bugün bir yemeği yapmam 2 saat sürdü, yemek de bezelyeli sulu köfte ha😂
Daha vitaminli olsun diye soğan yerine pırasa, ince bulgur yerine ruşeym, aman anlamasınlar diye beyaz karabiber, patates sansınlar diye kerevizle patatesi bir küpleme.
Ayh canım çıktı ha.
Yedikleri 3 kaşık amma velakin azıcık daha fayda olsun diye bu uğraş.
Tabanlarım sızlıyor😂😂😂
Anlamadıklarına şüphem yok :D Ama kerevizi bende anlamamıştım üstelik patatesle birlikte yapmıştı annem tavukta vardı resmen kerevize bayıldım. Zaten bu tür ön yargı ile yaklaşılan ama sağlıklı olan sebzeleri lezzetlendirmek gerekiyor direk olduğu gibi kimse yiyemiyor. Evet dediğiniz gibi zaman alıyor ama yapacak bi şey yok zaten organik adı altında satılanlar, köyde yengemin bile verdiği ürünler katkılıyken bide her şeyin hazırına kaçsak çocukların ponçik bedenleri dayanmaz :D Mesela enginar yedim bu sene ilk defa öyle güzel yapmış ki annem o gün bitirdim. Biz yaşadık onlar yaşamasın :D

her gecen gun cahilliginizle beni sasirtmaya devam ediyorsunuz pes diyorum size
su sitede dayak yiyen aldatilan kadinlara alttan al bilmem ne yazana kadar o interneti ve vakti bebeginizin bakimiyla ilgili seyler okuyarak harcasaniz beyninize yararli bir bilgi girmis olur sistem kitlenir degil mi ???

Anlamadıklarına şüphem yok :KK70: Ama kerevizi bende anlamamıştım üstelik patatesle birlikte yapmıştı annem tavukta vardı resmen kerevize bayıldım. Zaten bu tür ön yargı ile yaklaşılan ama sağlıklı olan sebzeleri lezzetlendirmek gerekiyor direk olduğu gibi kimse yiyemiyor. Evet dediğiniz gibi zaman alıyor ama yapacak bi şey yok zaten organik adı altında satılanlar, köyde yengemin bile verdiği ürünler katkılıyken bide her şeyin hazırına kaçsak çocukların ponçik bedenleri dayanmaz :KK70: Mesela enginar yedim bu sene ilk defa öyle güzel yapmış ki annem o gün bitirdim. Biz yaşadık onlar yaşamasın :KK70:
Benim annem böyle bir kadındı.
Bize tv karşısı atıştırmalığı diye maydonozla semizotu yıkayıp verirdi, kızartma diye tavada öldürür yedirirdi.
Ne zaman büyüdüm 10 yaşıma geldim ‘anneee bunlar çok lezzetsiz başkalarınınki güzel’ deyip mutfağa girip yemek öğrendim.
Hala evinde yoğurt yapar bize yollar.
Kek yapar pekmezle kuruyemişle😂
Ancak şuan anlıyorum onu, evlat büyütürken.

Bu arada enginar, brokoli doğru yapıldığında çok lezzetlidir keza yer elması da öyle.
Mevsimi geliyor mutlaka denetin çiğ bile tüketebilirsiniz.
Kerevizi ben çiğ şekilde yeşil elmayla rendeleyip, yoğurtla meze şeklinde yiyorum, ıspanağı yine çiğ narlı bir salata ile.

Umarım bir faydası oluyordur, bir ayda 4 kere hastalanmak yerine 3 e indiriyordur:KK45:

Benim annem böyle bir kadındı.
Bize tv karşısı atıştırmalığı diye maydonozla semizotu yıkayıp verirdi, kızartma diye tavada öldürür yedirirdi.
Ne zaman büyüdüm 10 yaşıma geldim ‘anneee bunlar çok lezzetsiz başkalarınınki güzel’ deyip mutfağa girip yemek öğrendim.
Hala evinde yoğurt yapar bize yollar.
Kek yapar pekmezle kuruyemişle😂
Ancak şuan anlıyorum onu, evlat büyütürken.

Bu arada enginar, brokoli doğru yapıldığında çok lezzetlidir keza yer elması da öyle.
Mevsimi geliyor mutlaka denetin çiğ bile tüketebilirsiniz.
Kerevizi ben çiğ şekilde yeşil elmayla rendeleyip, yoğurtla meze şeklinde yiyorum, ıspanağı yine çiğ narlı bir salata ile.

Umarım bir faydası oluyordur, bir ayda 4 kere hastalanmak yerine 3 e indiriyordur:KK45:
Pandemi öğretti banada her şeyi yemek yapmayı da geç öğrendim aslında üniversiteye başlayınca oldu her şey :D Benim çocuğum yok hatta bekarım :DD Ama kuzenlerimi büyütürken annem çok şey öğrenmiştim ondan. Çocuğum olursa uygulayacağım bu tariflerinizi elbette :KK200: Artık Youtube'da her şey var. Ne faydalı değil öğrenebiliyorsun yeter ki zaman ayır :)

Back