8 ayını dolduran oğlum hala ek gıda yemek istemiyor

Zorlamayın ayrıca, zorladıkça tamamen reddeder yiyeceği varsa da yemez ben bir iki bakıyorum olacak gibi değil çığırmaya başlıyor bırakıyorum napim yani bir ömür bebek kalmayacak büyüyecek ve bizler gibi yemeye baslayacak. Sıkmayın canınızı sağlığı yerinde olsun, gelişimi de geride değilse elbet bir gün düzelecek. ben böyle teselli ediyorum kendimk
Zorlamayınca hic yemiyor ve inanın hic yemek de aramıyor. Yememesi değil sıkıntım öyle bir hale geliyor ki çiş bile cıkmıyor. Tahlil icin akşam 7den gece 4e kadar cis bekledik. Yemeyip icmeyince cis de olmuyor bu tehlikeli

Benim bebeğim sizinki kadar olmasa da 10 aya kadar cok bişey yemedi bende mama veriyordum.. Verdiğiniz mama miktarını düşürseniz kaç cc veriyorsunuz kaç saatte bir? Ben mamayı azalttıpımda bebeğim yemek yemeye başladı yani açlık hissetmesine izin verdim biraz. Rahat olun lütfen illa ki yiyecek benim bebeğimde memeyi ağzına sürmedi kitleri o minicik haliyle ağzını.. Zorlamamak cok önemli doktorumuz zorlama birgün yer diye söylerdi. 1,5 - 2yaşuna kadar ağzına lokma sürmeyen bebekler var açlıktan ölecek hali yok bir gün muhakkak yiyecek yeter ki zorlamayın
Mamayı 120 cc veriyorum. 4 saatte bir ama şöyle 3 öğün mama 2 ya da 1 öğün ek gıda yiyor günde. Saat cok sasıyor sürekli kustugudan

Büyük kızım irmiğin pütürüyle bile öğürür, kusardı, hem de günde 5 öğün. Bunun denemeye devam edip pes etmemekten, bir de çocuğa sinirlenmemekten başka çaresi yok, öyle sinirinizi filan görürse yemeğe karşı olumsuz bir duygu geliştirir, iyice sarpa sarar işler. İnsanın sabrı taşıyor, şöyle saçını başını yolarak böğüre böğüre ağlayası geliyor bazen, çok iyi anlıyorum sizi. Bakıyorsunuz 6 aylık bebek elma kemiriyor, bizim bebeğin ağzına es kaza pirinç değse ööğğğkk dışarıya foşurduyor. Alt tarafı bir kaşık yemiştin, bir bardak kusmayı nasıl becerdin diye düşünüyor insan. =)) Ay neler çektim. 1,5 yaşına kadar mahvetti beni sıpam. Şimdi 4 yaşında, taşı versen kemirir yer. Sizinki de geçecek. 8 aylıkmış daha, yani ek gıdaya geçeli öyle aman aman uzun bir süre de olmamış. Eline yumuşağından bir şeyler vermeye devam. 3-5 ay yemez, 4-5 ay mıncıklar atar, tükürür. Ama sonunda yiyecek. Belki başka bebelerden daha geç yiyecek ama gittiği istikamet bu, yiyecek yani. Umutsuzluğa kapılmayın.
Yaa tam olarak beni anlatmışsın gercektenn bugün o şekil ağladım ışıkları bile yakmadım eşim gelene kadar. Beneğim de tam olarak seninki gibi. İrmik veremiyorum öğürüyor sadece pirinc unu onu da ben istemedim boş kilo yapıyor diye muz koyuyorum pirinc unu yerine ama yok aslaa yemiyor

Benim kizimda senin bebegin gibi,yalniz degilsin.Suan 12 aylık 6. ayda ek gidaya gectigimizden beri dogru duzgun birsey yemiyor hep meme hep meme.yogurt agzina surmez yedigi bir iki meyve türü var onlardanda cok az lokma lokma.corba 2 3 kasik yer sonra kasigi iter agzini kilitler.Vel hasil cok zor gercekten yemeyen cocuk yemek saatlerinde stres oluyorum.Doktorumuza gore hersey normal kan idrar her turlu tahlil yapildi herseyi temiz sukur ama bu yemek yememesi benide cok yipratiyor.sevdigi seylerden ver diyor ama cocuk hic birseyi sevmiyor ki anne sutunden baska.Ki sutumde oyle foşur foşur degil nasil doyyor bilmiyorum.Allah bize kolaylik,yavrucuklarimizada istah versin😋
Amiiin🤲🏻 İşte benim doktor da tahlil yaptı kan değeri düşüktü ilacı düzenli ver dedi ki alarm kuruyorum kan damlasına sabahları. İnşallah iştahlaı acılır daha yaım sat kala stresi sarıyor beni beslemenin

Bebeğinizin boyu kilosu nasıl? Kusuyorsa midesinde birşeyler var denektir, hiç yememiş çocuk mide boş olduğunda ne çokaracak? Siz doktorların dediği gibi biraz fazla takmış olabilir misiniz, yanlış anlamayın anne yüreği diye bir şey var gerçekten ama, eşiniz aileniz ne diyor mesela?
Benim oğlum pütürlülere çok zor alıştı ve reflüden dolayı da sevmediğini hemen öğürür kusardı. Sevmediği şeye bala öğürüyor 4 yaşında! 8 aylıkken muhallebi yerdi sadece veya püre yemekler.. hipp meyveleri filan..
Kilosu güzel hatta fazla bile 9.5. Boyu da 72,5 cm. Ama kilo formül mamadan. Ben istiyorum ki onu azaltıp ek gıda vereyim olmuyor :KK43: buarada benimki de reflü cok rahat istemediğini oturdugu yerde ağzını yukaı kaldırıp cıkaıyor

2,5 yaşında bir oğlum var. 9 aylık olana kadar ağzına kesinlikle kaşık sokamadık. O zamanda, şuanda yaşıtların önünde gelişimi Maşallah. Üzülmeyin düzelir. Doktorunuz sağlık açısından bir sorun görüyor mu? Yani reflü vs?
Doktora göre sağlıklı bir topaç ama kan değerleri düşük. Bana diyor et ver imkansız eti ne kadar blender eondo yapsam da elbet bir pütür kalıyor ben de suyunu verebiliyorum corbalarla byle pürüzsüz yqpıyorumonu da kusuyor. Reflüsü var cok rahat istediği an kusuyor

Parmak besin koymaya devam edin önüne.
Blw'ye devam yani.
Çok öğürecek, normali bu.
Uzun sürer belki ama bir problem yoksa zamanla azalır öğürmeler.
Kaşıkla denemek istiyorsanız ara ara denersiniz.
Ama zorla ağzına tıkmak asla yapmayacağınız bir şey olsun, resmen şiddet :KK43:
İşte ben de öyle düsünüyorum inn kusmadan gecen öğün bile sevinemiyorum. Mesela uykulu oluyor o sıra mızıldanrken veriyorum ama bu doğru değil

Yeme konusunda ben de çok dertliyim. Benim oğlum formül ama da içmiyor.
İş yerinde birlikte çalıştığımız arkadaşım oğlunu sadece anne sütü ile 1 yaşına kadar büyütmüş. Üzerine düşmeseniz sadwcw mama ile devam etseniz.
Bu ayki mamalar tam besin ihtiyaı karşılamıyor 0-6 gibi değil. Ek gıda düşünülerek daha hafif tutulmus cok yedirince sadece sisko oluyr sağlıklı değil maalesef

Mamayı 120 cc veriyorum. 4 saatte bir ama şöyle 3 öğün mama 2 ya da 1 öğün ek gıda yiyor günde. Saat cok sasıyor sürekli kustugudan
3 ögün 120 cc mama 8 aylık bi bebegin tok kalmasina yeter
Burdaki bazı önerileri kan degerleri düşüyor diye göz ardı etmeyin
Sizin aglatarak yedirdiginiz yemekten ziyade vereceginiz şevkat daha mühim
Lütfen yanlis anlamayin amacım elestirmek degil.13 yaşında ki oglumu büyük stresle buyuttum yemiyor diye oturup agladim.o kadar pismanim ki ona ve kendime yaptigim eziyetten.
Simdi kizim 2.5 yasinda ve belki 1 yildir yiyordur belki de 8 aydir bilemiyorum yedigide azicık azicik
Ama aynı hatayi yapmadigim icin mutluyum.simdi 13 yasinda ki cocuguma yemek yerken cok yedigi için uyariyorum
Bu gunlerde gececek ve normal beslenecek cocugunuz.lutfen sevgi ve şevkatinize daha fazla ihtiyaci var

Doktora göre sağlıklı bir topaç ama kan değerleri düşük. Bana diyor et ver imkansız eti ne kadar blender eondo yapsam da elbet bir pütür kalıyor ben de suyunu verebiliyorum corbalarla byle pürüzsüz yqpıyorumonu da kusuyor. Reflüsü var cok rahat istediği an kusuyor
Ah kıyamam geçmiş olsun.. Kıyma koyun çorbalarına benim oğlana çorba içinde herşeyi yediriyordum. İyice blend ediyordum hiç anlamıyordu.

Uykusu nasıl bebeğinizin? Benim kızıma hiçbir şey yediremiyorduk, ağzını kitliyor, tükürüyor, ağlıyor, vuruyordu. Süt ürünleri alerjisi olduğu için de pek bir seçeneğim yoktu zaten ama uyku eğitiminden sonra iştahı açıldı, bir kase çorba içtiği ilk defa sevinçten ağlayacaktım.

Bir de kilo sorunu olan bir bebekti. Hatta rota ve dizanteri kaptı 7aylıkken, o yüzden iyice kilo verdiği dönemde hastanede yatarken bir doktor burundan beslemek istedi de biz kabul etmedik. Çok şükür uyku eğitimi iştahını da açtı ve %10-25 persentil aralığına çıktı kilosu. Hala çok seçici, dilinin ucuyla tadar, beğenmezse yemez veya dönem dönem çok sevdiği bir şeyi tükürür yemek istemez ama en azından genel olarak iştahı arttı ve istekli yiyor yediklerini
Tek şansım belkide doğduğundan beri hava karardıgı an kendi kendine ne ninni ne sallama ne kucak uyur öylece yatagında. Uykusu hep düzenlydi biz uyandırmasak doğduğundan beri gee uyanıp ağlamaz mama diye

Yemiyor deseniz normal de, kusuyor diyorsunuz.
Bebeğinizin midesinde problem var.

Yemeyen veya az yiyen bebek çoktur. Ama bir bebek her öğünde kusuyorsa önce reflü diye düşünürüm..

Yeğenim mama içtikten sonra kusardı. Hem de ne kusma? Öyle süt kesiği falan değil, oluk oluk..
2,5-3 yaş civarı endoskopi çekildi ve midede yara görüldü.
13 yaşında hala bazı şeyler yasaktır..

Yemiyor deseniz normal de, kusuyor diyorsunuz.
Bebeğinizin midesinde problem var.

Yemeyen veya az yiyen bebek çoktur. Ama bir bebek her öğünde kusuyorsa önce reflü diye düşünürüm..

Yeğenim mama içtikten sonra kusardı. Hem de ne kusma? Öyle süt kesiği falan değil, oluk oluk..
2,5-3 yaş civarı endoskopi çekildi ve midede yara görüldü.
13 yaşında hala bazı şeyler yasaktır..
İşte evet oluk oluk kusuyor ende endoskopi düsündüm de yaşı cok kücük dmi

Cookk zor durumdayım 8 ayını doldurdu herşeyi denedim püre yaptım olmadı eline verdim olmadı meyve olmadı sebze olmadı peynir yoğurt bile olmadı çorba yaptım olmadı muhallebi olmadı. 4 aylıktan beri mama iciyor sadece anne sütü almıyor. ( emmeyi de reddetti) çaresizim oyun oynayarak yedirsem doydugunu ya da yemek yediğini anlayıp kusuyor anında. Ya da aç bıraksam 1 hafta o istemeden yedirmeyeyim dedim sonuc yetersiz beslenmeden çiş bile yapamaz hale gelip hastanelik oldu ama yine de yemek yemeyi reddetti gücüm tükendi ev kusmuk kokuyor sürekli halı koltuk siliyorum mama sandalyesine oturmak da istemiyor. Resmen artık depresyona girdim. Onu beslemeyi başarabilirsem(en az 2 -2.5 saatimi alıyor kusuyor tekrar hazırla yedir derken) eskiiden evi toparlar kendime bakar alsama yemek yapardım. Son 1 haftadır depresyonum ağırlaştı hissediyorum cünkü sadece saatlerce yatakta öylece kalıyorum gece ve gündüz uyuyamıyorum. Geçicek biticek diyin nolur
bende su anda sennle ayni durumdayim benimki 4 yasinda ustelik kusmasi hala var ama azaltti gibi eskiye gore bende bsy yedirirken cok yorulyorum bi tarafina toplyr bekletyr hadi ye hadi cigne diye diye.yedrrum baktim olmyr hala blendir kullandigim olyr . Boyle acikip geldigi pek nadir cok mutlu olyrum kendi bsy istediginde ama ben vrrmesem hicbsy yemez icmez sabhtan aksama kadar yedirmekle ugrasyrum. Bu arada hep boyleydi su anda daha iyi oncedn puturlu falan hic yemezdi bogulur gibi olurdu hep zorla yedirdim huy edinmisler bunu cunku ben iyi anladim. Bu arada cok goturdum doktora vitamin verin dedim yemyr dedim hepsi kilosu boyu normal yedigi kadar yesin dediler.. Seni coookk iyi anlyrum dedigim gibi ben hala blendir kullanyrum telefonla yedryrum.

Aglatip ağzına doldurmak da bir tür şiddet, istismardir. Herhangi bir yetişkine yapamayacağiniz herşey istismardir . Şu an bebeğiniz için çok çok üzüldüm
İnanın eğitimciyim ve şuan oral dönemde böyle zorlamanın yarattıgı yaraların farkındayım ama doğdugundan beri yemeyen bir bebek. Kendi haline bırakınca onun isteklerine uyunca aclıktan hastanelik oluyorr

Şırıngayı denediniz mi? Biberonu benim bebeğim de öğürüyordu. Bu yüzden mama verceğim zaman şırıngayla veriyordum ya da kendi sütümü. Ek gıdaya geçtiğimizdeyse şırıngayla ayran yapıp içiriyordum ilk zamanlar.
Şiringa denedim beslenme sondası denedim 6 aya onlarla geldik. Ek gıdayı sıınga denemedim

Bir şeyler yazayım diye düşünürken 'ağlatıp ağzına yiyecek dolduruyorum' cümlesini okudum ve vazgeçtim.
Bebeğiniz için çok üzüldüm.
Besleyeceğim derken psikolojisini ve aranızdaki ilişkiyi bozduğunuzun farkında bile değilsiniz ne yazık ki.
Farkında oldugum icin konu actım. Belki sevebileceği bi tarif yedirebilecegimfqrklı bir yol buluum umuduyla. Eğitimciyim mesela cok değişik bağlantılar var oral dönemi doğru geciremeyen bireylerin ileride sigara icmeye veya ağzını mesgul edecek seylere daha yatkın oldugunu ya da anal dönemde gec kalan bireylerin ileride cimriliğe meyilli oldugu gibi... ama bazen olmuyor sökmüyor ne yapsam

Bebeğinizle tek iletişiminiz onu beslemeniz üzerinden olmaya başlamış ve bebeğiniz kusarak sizi protesto ediyor; "anne bana bunu yapmayı artık bırak" diyor...bu şekilde devam ederseniz bebeğiniz büyüdüğünde beslenme olayına çok farklı anlamlar yükler ve yeme bozuklukları oluşur..size ,hayata olan öfkesini, mutluluklarını yemek üzerinden gösterir..sürekli yiyen veya mutsuz olduğu dönemlerde gizli gizli kusan birine dönüşür...bebek de olsa onun annesi olarak beslenme ve ilerde tuvalet alışkanlıklarında onun biyolojik saatine saygı gösterin aşırı baskıcı /katı tutum içerisinde olmayın derim..
İşte sonumuz hastanede bitmese ben bırakıyorum kendi haline ama olmuyor

X