- 23 Ocak 2017
- 4.217
- 5.569
- 32
- Konu Sahibi Cankiriklarim
İnan o kadar özeniyorum ki bu cocuk ac ve mutfakta bebek var kitaplarını aldım onlardan tarif bakıyorum aynen uyuyorum hepMuhallebiyi nasıl yapıyorsunuz
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
İnan o kadar özeniyorum ki bu cocuk ac ve mutfakta bebek var kitaplarını aldım onlardan tarif bakıyorum aynen uyuyorum hepMuhallebiyi nasıl yapıyorsunuz
Neden taşlanasınız o da bir yöntem ziyarete gittiğimde teyzem de patates kızartması vs veriyordu eline 5 aylıkken bebeği, benimki de o sıra 7 aylıktı. Cocuk kahvaltıda oetnir vs elinde tuta tuta eme eme yemeyi öğrendi bile şimdi. Benimkine de denedi taktikleri tabiki sonuc hüsran olduTaslanir miyim bilmiyorum ama ben cocuklarimin ikisinin de eline tuzsuz kraker verirdim.
Atardim bebek arabasina sipalari, gezerken etrafa baka baka kemirirlerdi ellerindekini,oyle oyle kitirli puturlu yemeyi ogrendiler.
Biraz daha buyuduler ellerine ekmek verdim gezmeye cikardim..
Ikisi de cok sukur ogurup kusma bilmez.
Gercekten mi o kadar sene bile sürbiliyor mu? inan sinirlerim boşaldı artık hayattan zevk almıyorum uyanmak istemiyorumBenim oğlum iki bucuk yasında hala hiç birşey yemiyor sebze yemegı yapıyorum en fazla 2 kaşık oda yarım saatte anca kandırıp yediriyorum sonrası şarrr diye kusuyor. Hiç yemiyor valla saldım artık
Doktor önermedi formül mama yiyor iştah acılırsa onun miktarı da artar ve obez olabilir diyeYani ne diyeyim şaşırdım kaldım. İştah açıcı denediniz mi?
Ya bazı çocuklar iştahsız oluyor. Kuzenimin oğlu elimizde olanı almaya yemeye çalışır e benim kızım öyle değil. Yiyiyor ama yemeye düşkünlüğü yok. Arada da damarı tutunca yememek için kıyameti koparıyor.Kan degerleri dusuk oldugu icin olabilirmi acaba yememesi
Bende kizimi bosladim yemiyor nasilsa diye dahada yemez oldu yanaklarinda aft cikti
Aglaya aglaya yediriyorum valla
Kafayi yiyecegim yakinda
Yani ömrünün sonuna kadar formül mama ile yaşayamaz. İlla ki yemek yiyecek ama ne zaman işte.Doktor önermedi formül mama yiyor iştah acılırsa onun miktarı da artar ve obez olabilir diye
Neden taşlanasınız o da bir yöntem ziyarete gittiğimde teyzem de patates kızartması vs veriyordu eline 5 aylıkken bebeği, benimki de o sıra 7 aylıktı. Cocuk kahvaltıda oetnir vs elinde tuta tuta eme eme yemeyi öğrendi bile şimdi. Benimkine de denedi taktikleri tabiki sonuc hüsran oldu
İnanır mısın ziyarete gittiğimde evlenmiş ayrılmış 3 yaşında oğlu olan dayım var bana dedi ki Allah sana yardım etsin ben böyle şey görmedim. Hatta izinimi uzattım işe dönmedim annem dedi ki senden başkasının elinde bu cocuk belki yaşamazdı bile. Doğduğundan beri sürekli yeme sıkıntı sürekli. Emmedi emmedi 2 gün hastanede hemşire cagırdım her seansta. Oysaki hemen sütüm gelmişti. Bana hastaneden cıkarken pompa al sağ kaşıkla icir dediler. Hastanede sağdığımda sasırdılar emmemesine ragmen sütüm fazlaca geliyordu. Eve cıktık kaşıkla sütümü sağıp verdim. Meme tutsun cok istedim meşhur bi emzirme danışmanı cagırdım (oğluma takılan takıları bozdurup 1700 ödedim yeter ki emsin dedim) o bile başaramadı 4 saatte biberondan bile 10cc cekti kadın ter icinde kaldı. Artık vazgectiim sütümden formül mama verdim. Yine yemek istemedi bibeon ağzına değince öğürdü kaşık biberon aldım. Yutmadı ağlata ağlata yedirdim cok gaz yuttugundan komple kusardı. 20cc de bir gwz cıkara cıkara bu aylara getirdim umudum ek gıda idi o da olmadı. Ben belkide başaramadım anneliğiSuyun içine vitamin falan katın bari. Ay bana dert oldu sizin oğlanın durumu
Ah o ayı bir dert istanbulda büyümüş ben en olmayacak zamanda doğu görevi icin yüksekovadayım. Eşim işte ben normalde calısan biriydim ama doğum izninde evdeyim. İnanılmaz soğuk. Onu gectim sarıp sarmalar cıkarım ama malesef gidecek yer yok yol yok kaldırım bile yokEvde verdigimi tutmadi ikisi de, gezerek yemeyi ogrettim.
Yurtdisindayim, burda tum oturabilen bebeklerin elinde yumusak bagetler oluyor, anneleri gezdirirken onlari kemiriyorlar.
Sizde deneyebilirsiniz gercekten kraker ekmek filan ise yariyor.
Bize takviye yazmadı keşke yazsaydı bizim de değerler düşük ama hangileri sizinle aynı mı bilemiyorum. Doktor Cok değiştirdim ama kimse takviye önermediDoktorunuz ne diyor.
Ayni aylarda biz de ek gidaya gecememistik, doktor test yapti,
Baxi degerleri dusuk cikti.
Doktor bunlar istahsizlik da yapar dedi, bir kac takviye yazdi, bir ay icerisinde cocugun istahi acildi.
Okadar zor kii ağlatıp ağzına veriyorum busfer beni istemiyor görünce üzülüp dudağını büzüyor babasına sarılıyor daha minicik ama beni kötü görüyor kalbim acıyorKan degerleri dusuk oldugu icin olabilirmi acaba yememesi
Bende kizimi bosladim yemiyor nasilsa diye dahada yemez oldu yanaklarinda aft cikti
Aglaya aglaya yediriyorum valla
Kafayi yiyecegim yakinda
Ya 3 yil oldu tam net hatirlamiyorum acikcasi.Bize takviye yazmadı keşke yazsaydı bizim de değerler düşük ama hangileri sizinle aynı mı bilemiyorum. Doktor Cok değiştirdim ama kimse takviye önermedi
Anne sütünü emmedi bağışıklığı düşük cıktı testte. O yüzden ek gıda ile toparlamam gerektigini düsünüyorum keşke emseydi ordan alsaydı yararlı seyleri ama o da olmadı. Yüksekovanın havası cok sert doktor bulmak coğu zaman sıkıntı. Sqğlık doğuda gercekten berbatmıs. Mesela cocuk acil doktoru yok nöbetcisi yokmerhaba
benim oğlum 29 aylık senin gibi ek gıdaya geçtiğinde öğürüyor hiç bir şey yemiyordu bende mama veriyorumdum ozaman lar şimdi 29 aylık yediği şeyler helva patates kızartması köfte pilav krep et tavuk balık bazen salata bazen havuz çok nadir çeyrek muz çorba oda yayla şehri işte bu kadar yediği başka hiç bir şey yemiyor yemedide bende çok zorlanıyorum ama yapacağım hiç birşey yok açta bıraktım olmadı bende bıraktım sanırım ben yemek seciyorum benden ona geçen bir huy bilmiyorum.
Negüzel doktoruna düşmüşsünüz cok sevindim sizin adınızaYa 3 yil oldu tam net hatirlamiyorum acikcasi.
Ama doktor bu ksir dongu demisti, bu degerler dusuk oldukca istahi az olacak, yemedikce de degerler yukselmeyecek. Takviyelere baslayinca zaten hemen istahi acilmisti.
Bizimki resmen doğduğundan beri iştahsız doğum hemşireleri demişti ki negüzel sizinki sakin sakin uyuyor diğer odalar inliyor bebekler annelerden ayrılmıyor Dinlenemiyor anneler diye. O an bile bi terslik oldugunu hissetmiştimYa bazı çocuklar iştahsız oluyor. Kuzenimin oğlu elimizde olanı almaya yemeye çalışır e benim kızım öyle değil. Yiyiyor ama yemeye düşkünlüğü yok. Arada da damarı tutunca yememek için kıyameti koparıyor.
Bir de şunu hatırlıyorum ben kendi küçüklüğümden; mutsuzsam yemek yemiyordum ayrıca annem çok zorladığında da yemek yemiyordum. Konu sahibinin çocuğu daha çok küçük ona istinaden yazmadım tabii ki.
Ay lütfen demeyin öyle. Anneliği başaramamak diye bir şey yok. Her çocuğun fıtratı ayrı. Kuzenimle aynı yaştayız. O çocukken önüne konan her şeyi yer. Daha da fazlasını isterdi. Ben çok iştahsız bir çocuktum. Hala da yemek yemek yerine aperatif şeyleri tercih ederim. Dedim ya mutsuz olduğum zaman ( çok nazlı bir tip olduğum için genelde de mutsuzdum. ) yemezdim. Ben sizi çok iyi anladım ama yüklenmeyin kendinize. Bir de şey diyeceğim; oğlunuzu yorsanız da acıksa?İnanır mısın ziyarete gittiğimde evlenmiş ayrılmış 3 yaşında oğlu olan dayım var bana dedi ki Allah sana yardım etsin ben böyle şey görmedim. Hatta izinimi uzattım işe dönmedim annem dedi ki senden başkasının elinde bu cocuk belki yaşamazdı bile. Doğduğundan beri sürekli yeme sıkıntı sürekli. Emmedi emmedi 2 gün hastanede hemşire cagırdım her seansta. Oysaki hemen sütüm gelmişti. Bana hastaneden cıkarken pompa al sağ kaşıkla icir dediler. Hastanede sağdığımda sasırdılar emmemesine ragmen sütüm fazlaca geliyordu. Eve cıktık kaşıkla sütümü sağıp verdim. Meme tutsun cok istedim meşhur bi emzirme danışmanı cagırdım (oğluma takılan takıları bozdurup 1700 ödedim yeter ki emsin dedim) o bile başaramadı 4 saatte biberondan bile 10cc cekti kadın ter icinde kaldı. Artık vazgectiim sütümden formül mama verdim. Yine yemek istemedi bibeon ağzına değince öğürdü kaşık biberon aldım. Yutmadı ağlata ağlata yedirdim cok gaz yuttugundan komple kusardı. 20cc de bir gwz cıkara cıkara bu aylara getirdim umudum ek gıda idi o da olmadı. Ben belkide başaramadım anneliği
Emeklemeye zorluyorum ama henüz istemiyor. Reflüsü olan bir bebek de oldugundan yüzükoyun ceviremiyorum yediği iki lokma da cıkacak diyeAy lütfen demeyin öyle. Anneliği başaramamak diye bir şey yok. Her çocuğun fıtratı ayrı. Kuzenimle aynı yaştayız. O çocukken önüne konan her şeyi yer. Daha da fazlasını isterdi. Ben çok iştahsız bir çocuktum. Hala da yemek yemek yerine aperatif şeyleri tercih ederim. Dedim ya mutsuz olduğum zaman ( çok nazlı bir tip olduğum için genelde de mutsuzdum. ) yemezdim. Ben sizi çok iyi anladım ama yüklenmeyin kendinize. Bir de şey diyeceğim; oğlunuzu yorsanız da acıksa?