• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi 8.ayın içinde olan oğluma kahvaltıda ne vereceğimi şaştım kaldım!

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

zonox

Let it Rain
Kayıtlı Üye
18 Aralık 2008
3.806
696
698
kızlar 8. ayın içinde oğlum var.
emziriyorum aynı zamanda 1.5 aydır ek gıda veriyorum
sabahları kahvaltısı:

1.menü: peynir-havuç rendesi-ekmek karıştırıp veriyorum

2: peynir-domates-üzerine yumurta sarısı ile menemen (bazen maydonoz ekliyorum bazen sivri biberli hazır menemenden yapıyorum)

3:peynir-ekmek-ceviz

bunun dışında ne verebilirim?:50:

ooof bilirim ne zordur bebişleri beslemek. Allah kolaylık versin canım. benim önerim ben kızıma kek ve kurabiye yapardım sabah kahvaltılarında vermek için. kurabiye için küçük bir tabak belirle o ölçün olsun mesela. bir ya da iki yumurta, bir kase yoğurt, bir kase çiçek yağı, şekeri çok az kat ki hem tatlı kahvaltı hazırlarken hemde tuzlu kahvaltı hazırlarken kullanabilesin. kabartma tozu, portakal kabuğu rendesi ve alabildiği kadar un kat. bunları buzlukta saklayabilirsin hiçbirşey olmuyor. birde normal kek tarifi bulup ölçülerini azaltıp yapabilirsin.içine ben toz ceviz ve tahin katardım mesela. bunları hazırladıktan sonra kahvaltı öneriside;
Tatli hazırlıcaksan eğer sütün içine;
- 1 Adet Kurabiye
-1 Tatli kaşığı tahin
-1 Tatli kaşığı pekmez
-1 Tatli kaşığı labne peynir (sen bunları çeşitlendirebilirsin)
-1 tatli kaşığı çeviz (istersen ceviz, fındık, badem karışımıda kullanabilirsin)

Tuzlu hazırlıcaksan da yine sütün içine;
-1 Adet kurabiye (bu çocuğunun iştahına göre değişir tabi iki tanede koyabilirsin)
-1 tatlı kaşığı Zeytin ezmesi (kayınvalidem kendisi yapmıştı siyah zeytinden hazır kullanma tabiki)
-1 parça tuzu alınmış beyaz peynir
-1 yumurta
Bunları ben yaptığım keklede hazırlıyorum. tabi yine kekin şekerini az koymak kaydıyla. hatta ben kızım küçük iken şeker yerine yaptığım keke pekmez katardım. inşallah yardımcı olabilmişim canım. :emir_bebek:
bu saydıklarımı kek ilede yapabilirsin
** Birde süt vermek bu dönemde yasak sanırım (bir yaşından küçük sanırım bebeğin) süt yerine aptamil kullandım ben bu dönemlerde onun içine hazırladım hep.

Son düzenleme:
benim kızım 9 aylık ben kahvaltısında sütle muhallebi yapıyorum içine peynir pekmez ceviz tereyağ katıp veriyorum bazende tahin irmiklede olur

çeşitlerin gayet iyiymiş valla..
benim oğlumun alerjisi var verebildiğim yulaf,keçi peyniri,keçi sütü,kuru kayısı,incir,hurma..
kahvaltı tercihimiz çok çok sınırlı..:50:

benim kızım 8,5 aylık ben kahvaltısında bir gün ceviz,yumurta ,pekmez,aptamil 8 tahıllı kahvaltı karışımı ve 90 ml mama
diğer gün ceviz ,keçi peyniri ,terayağı ,8 tahıllı kahvaltılık ve 90 ml mama veriyorum

125 ml mama yarım saat sonra bir bütün kayısı kıvamında yumurta yada bıldırcın yumurtası( labne peyniri ceviz tahıllı mama bir portakal suyu karışımı )yiyor fazla olduğunu düşünmeyin belli bir ölçüde yiyor:56:

oğlum 8 aylık ilk basladigimsda kahvaltıya elimle parça parça ne veediysem yedi son iki haftadır hiçbisey yedirremiyordum ongundur milupanin kahvaltilik hazır karışımını veriyorum hiç sorun cikartmadan yiyor fazla zorlamıyorum yemeklr için zorladikca inat yapıyor yemiyor esseek :))

oğlum 8 aylık ilk basladigimsda kahvaltıya elimle parça parça ne veediysem yedi son iki haftadır hiçbisey yedirremiyordum ongundur milupanin kahvaltilik hazır karışımını veriyorum hiç sorun cikartmadan yiyor fazla zorlamıyorum yemeklr için zorladikca inat yapıyor yemiyor esseek :))
bende başta öyle yapıyordum tek tek yiyodu şimdi bulamaç tarzı yukarda yazdığım gibi yapmak zorunda bırakıyor beni hergün huy değiştiriyor 1yaşına gelince hele tamamen huy değiştiriyor inatçı keçiler allah kolaylık versin annelere:emir_bebek::emir_bebek:

iki bebe bisküvisine 1 ceviz bir kaç sarı dut birde kuru kayısı (kayısı kabızlığa iyi geliyor) bazende incir katıp veriyorum.peynir ve zeytini suda bekletim tuzunu giderip ondan veriyorum.meyve suyu sıkıyorum ve komposto veriyorum.yine kaynamış yumurta veriyorum.ama bıldırcın yumurtası aklıma gelmemişti onuda vereyim.ben de ayrıca her gün balık yağı hapı içiyorum.ama bnmkinin iştahı çok iyi olduğundan ne versen yiyo:56:

benim oğlum 9,5 aylık kahvaltımız şöyle tereyağ,pekmez,labne peyniri,bir yumurtanın sarısı,bebek ekmeği ve bisküvisi,4 5 ölçek aptamil mama ve artık ceviz ilave edicem:)

iki bebe bisküvisine 1 ceviz bir kaç sarı dut birde kuru kayısı (kayısı kabızlığa iyi geliyor) bazende incir katıp veriyorum.peynir ve zeytini suda bekletim tuzunu giderip ondan veriyorum.meyve suyu sıkıyorum ve komposto veriyorum.yine kaynamış yumurta veriyorum.ama bıldırcın yumurtası aklıma gelmemişti onuda vereyim.ben de ayrıca her gün balık yağı hapı içiyorum.ama bnmkinin iştahı çok iyi olduğundan ne versen yiyo:56:

balık yağını hap olarak vermeyin arkadaşlar hapı oluşturan o kapsülü domuz jelatininden elde ediyorlar şişede sıvı olanından verin ben seven seas kullanıyorum kiraz aromalı tadını çok seviyo portakallı olanı var ne olur hapını kullandırmayın:50:

ilk defa balik yagi icirildigini duyuyorum sakincali degilmi kendin alip pisirsen madem istahida iyi oyle beslesen yavrunu.

ben bazen yumurta sarısı, labne, ceviz, ekmek, kuru kayısı, kuru incir karışımı,
bazen domatesli yumurta,
bazen sebzeli omlet (kabak, biber, domates, yumurta)
bazen peynir ekmek yumurta ayrı ayrı elimle veriyorum ayrı tatlarına alışsın diye.

yanlış anlaşılmış balık yağını ben içiyorum süte faydalıdır diye yazdım.ayrıca domuz jelatini olduğunu bilmiyordum.herşeden önce haram.ben sığır jelatini diye biliyordum.bakıp yazarım yine.bebek ekmeğini yeni duydum nerede satılıyor?

ilk defa balik yagi icirildigini duyuyorum sakincali degilmi kendin alip pisirsen madem istahida iyi oyle beslesen yavrunu.

balık yağı yıllardır var balık yedirmek ayrı balık yağı içirmek ayrı zeka gelişimi için önemli

ilk defa duyuyorum balık yağı içirildiğini diye yazmışsın sen canım bu sözünden dolayı söyledim ters bi durum yok 7.aydan itibaren balık yağı verilebiliyor doktorlarda tavsiye ediyor ayrıca soğuk algınlığı griptende koruyo:2:

ilk defa duyuyorum balık yağı içirildiğini diye yazmışsın sen canım bu sözünden dolayı söyledim ters bi durum yok 7.aydan itibaren balık yağı verilebiliyor doktorlarda tavsiye ediyor ayrıca soğuk algınlığı griptende koruyo:2::nazar:

benim bebeğimde 8.5 aylık. kahvaltıda 7adet bebe bisküvisi tahin pekmez biraz tereyağ labne peyniri zeytin ezmesi ceviz bir yumurta sarısını karıştırıyorum.bi diğer gün domates rendesi peynir zeytin karıştırıyorum bebek ekmeğiyle beraber veriyorum. bir diğer gün bebelacın yulaflı çavdarlı kahvaltısı var ondan veriyorum . bir diğer gün de muz ve bebe bisküvisini devam sütüyle eziyorum o şekilde yediriyorum. senin elinde çeşitlendirmek. peynire süte alerjisi oldugunu yazmışsın. allah kolaylık versin. sende ıhlamurla ıslatabilirsin hem çokda faydalı olucaktır. güle güle büyüt bebişini :)

yanlış anlaşılmış balık yağını ben içiyorum süte faydalıdır diye yazdım.ayrıca domuz jelatini olduğunu bilmiyordum.herşeden önce haram.ben sığır jelatini diye biliyordum.bakıp yazarım yine.bebek ekmeğini yeni duydum nerede satılıyor?

bebek ekmeği marketlerde satılıyor etinin bebk ekmeği diye atılıo çorbalarada katılabiliyor.

Back