ooof bilirim ne zordur bebişleri beslemek. Allah kolaylık versin canım. benim önerim ben kızıma kek ve kurabiye yapardım sabah kahvaltılarında vermek için. kurabiye için küçük bir tabak belirle o ölçün olsun mesela. bir ya da iki yumurta, bir kase yoğurt, bir kase çiçek yağı, şekeri çok az kat ki hem tatlı kahvaltı hazırlarken hemde tuzlu kahvaltı hazırlarken kullanabilesin. kabartma tozu, portakal kabuğu rendesi ve alabildiği kadar un kat. bunları buzlukta saklayabilirsin hiçbirşey olmuyor. birde normal kek tarifi bulup ölçülerini azaltıp yapabilirsin.içine ben toz ceviz ve tahin katardım mesela. bunları hazırladıktan sonra kahvaltı öneriside;
Tatli hazırlıcaksan eğer sütün içine;
- 1 Adet Kurabiye
-1 Tatli kaşığı tahin
-1 Tatli kaşığı pekmez
-1 Tatli kaşığı labne peynir (sen bunları çeşitlendirebilirsin)
-1 tatli kaşığı çeviz (istersen ceviz, fındık, badem karışımıda kullanabilirsin)
Tuzlu hazırlıcaksan da yine sütün içine;
-1 Adet kurabiye (bu çocuğunun iştahına göre değişir tabi iki tanede koyabilirsin)
-1 tatlı kaşığı Zeytin ezmesi (kayınvalidem kendisi yapmıştı siyah zeytinden hazır kullanma tabiki)
-1 parça tuzu alınmış beyaz peynir
-1 yumurta
Bunları ben yaptığım keklede hazırlıyorum. tabi yine kekin şekerini az koymak kaydıyla. hatta ben kızım küçük iken şeker yerine yaptığım keke pekmez katardım. inşallah yardımcı olabilmişim canım.
bu saydıklarımı kek ilede yapabilirsin
** Birde süt vermek bu dönemde yasak sanırım (bir yaşından küçük sanırım bebeğin) süt yerine aptamil kullandım ben bu dönemlerde onun içine hazırladım hep.