• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi 8,5 aylık bebeğim emeklemek istemiyor:(

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri
slm keremimm
31 temmuz doğumlu benim oğlum,görenler tombikkk diye seviyo
ama senin bebeğinde az değil maaşallah.11 kg da hiç az sayılmaz,ne tatlıdır şimdi o yaa
10 aylık tam sevilme zamanı ,ne büyük ne küçük
önceleri bayağı dert etmiştim emeklemiyo diye,ama yürüme çabalarını gördükçe hoşum gidiyo,yiğit çok kusan bir bebekti,hiç yüzüstü yatıramadım
o sebepten nefret ediyo yüzüstü yatmaktan ve emekleme çabalarından
bunu kabul ettim ve zorlamıyuorum bebeğimi,nasıl olsa günün birinde yapacak bunları
sevgilergamyoncuiremsu

canim doktoruna danis derim ben
ama korkulcak bisey oldugunu sanmiyorum
cünkü benim kizimda 9aylik olana kadar ne emekledi ne bisey oturtuyodum yarim saat sonra yanina gidiyodum nerdeysse milim oynanmamis :) doktoruma danisdim hersey normal dedi ama cocukdan cocuga deyisir dedi sizinki tembellik yapiyo bu konuda biraz dedi ve ekledi kimisi gec emekler ama konusmayi cabuk sökebilir kimisi emekler ama konusmada aksar diye
9aydan sonra bakdim iki gün emekledi 3.cü gün tutunarak ayaklandi ve sonrasi cabuk gelisdi düsmeden kalkmadan yürümeye basladi :) ama yasini doldurdu konusmayi söktü nerdeysse diyebilirim:nazar:
allahim saglik versin melegine gerisi gelir canim benim :nazar:

bebekler kendi ihtiyaçları doğrultusunda hareketlerini geliştirilermiş. kimi erken kimi geç her bebek farklı karşılaştırmak anlamsız birbirleriyle. benimkide hala emeklemiyor emeklemekde istemiyor oturark gidiyor geri geri gidiyor sıkılıyor yüzüstü durmaktan hemen dönüyor kilosu normal olmasına rağmen.
kilosu banada fazla geldi bence hiç ısrar etme bebeğine.üzülmede.

arkadaşa katılıyorum benim küçük oglumda dört aylıkken elleri dizleri üzerinde kalkıp ileri geri hareket etmeye 5 aylıkkende tam olarak emeklemeye başladı oda tostombalaktı halada öyle ya ama onun arkasından onu kovalayan ve her fırsatta hırpalamaya çalışan bi abisi vardı bu kadar erken davranmasıda gayet normaldi sanırım

bi sey olmaz evvel Allah, merak etme annesi, her bebek ayni degil, baskalarinin bebekleriyle yavrunu kiyaslama, her bebek degisik bunye, degisik kilo vs... vs ...
Seninki belki direk yuruyecek nerden biliyorsun? emeklemeden yurudugunu gorursun belki takma bu kadar kafana, ama tabi cok takiyorsan sor doktoruna ama bende hic bi sorun yok yani .

benim kızım 8 aya giriyoruz ama hala emeklemedik ve sürekli kucağımda durmak istiyor bir sürü oyuncak oyun halısı vs var yürüteçte var ama hala eli yakamda :(

Benim oğlum da 8 buçuk aylık. Yüz üstü koyunca hala emekleyemiyor. Kafasından destek alıp gitmeye çalışıyor, sonra sinirlenip ağlamaya başlıyor. :) Ama otururken yanına oturunca benden tutunup ayağa kalkmaya, üstüme doğru tırmanmaya başlıyor. Geçen gün salon koltuğunun yanına diktim ayak üstü, epey duruyor. Ama adım atmaya çalışınca düşüyor. Daha bacak kasları tam gelişmemiş. AYrıca kollarından tutup yürütülmeye bayılıyor. :)

minik kuzum da 7.5 aylık o da yürümeyi çok seviyor yürüteçine koyuyorum evin içinde dörtdönüyor.Belki emekler diye yatırmaya çalışıyorum ama yerde yuvarlanıyo bir sağa bir sola durduğu yerde kalmıyor.Annem de oğlum için emekleden yürür diyor ama bakalım naıl olacak.

Bu konuyu açan arkadaşlar bebekleriniz emekledi mi? Yürüdümü? Kaçıncı aylarında yaptılar.
benim oğlumda yüzüstü yatmayı sevmiyor doktorum sorun değil dedi. Bazı bebeklerin gögüs kafesi yapılarından dolayı yüzüstü yatmayı sevmezlermiş. Öyle dedi bana.

arkadaşlar her bebek aynı olmuyoki takmayın kafanıza benim oğlum 8 aylıkken emekledi ama şimdi 13 aylık olacak nerdeyse yürümeye niyeti yok.aslında adım atıyo ,kanepelere çıkıyo hatta oyuncak atına binip kendi sürüyo ama hızlı emeklediği için yürümek işine gelmiyo...benim arkadaşlarımın bebeği biri 12 aylıkken yürüdü diğeri 16 aylıkken

Back