Çok faydalı bi konu başlığı açmışsınız ben de aynı şeyleri merak ediyorum. Özellikle yaptırdıktan sonra biçok sorunla karşılaşan (bll hastalığı) kişiler olduğunu okuyorum döküntüler, kızarık gözler, yorgunluk, depresyon, saç dökülmesi, halsizlik, kilo alma gibi gibi.. ve tabi kapsül oluşması hatta lenfoma çok nadir de olsa.. bunlar beni aşırı korkutuyo her ne kadar bu ameliyatı çok istesem de..
memnun olanlari sormussunuz fakat yasadiklarimi paylasmak konusunda kendimi sorumlu hissediyorum. 23 senedir implant kullaniyorum. 12 sene once revizyon oldum. meme implantlari size her an ciddi sorunlar yaratma ihtimali olan bir yontem. bu ameliyati olmanizi tavsiye edemem. meme implanti olan kadinlarin olmayanlara gore beyin kanseri olma ihtimali bir misli artiyor. (link asagida). eger gelecekte herhangi bir sebeple implantlarinizi cikaracaksaniz ve yag dokunuz cok azsa derinizin birbirine yapisma ve dokularinizin olme ihtimali var.
.Study Links Breast Implants To Lung and Brain Cancers
Long-running study finds women with breast implants appear to suffer higher rates of lung and brain cancer than other plastic surgery patients; study, by researchers at National Cancer Institute, demonstrates only link between implants and two types of cancer, not cause-and-effect relationship...www.nytimes.com
"keske yaptirmasaydim" degil keske ilk doktorum bana bastan sona yanlis bilgi vermeseydi diyorum. onceki mesajlarima bakabilirsiniz detaylar icin. donus olmadigini bilseydim asla yaptirmazdim ve tam da bu sebeple doktorlar bunu soylemiyor.
artilar icin sunu soylemeliyim: meme gelisimini hic bir sekilde yasamamak bir genc kiz icin zordur. guzel olmakla ilgili bir konu degil bu, cinsiyetinizi tanimlayabilmekle ilgili daha cok. ben ilk on sene cok mutlu oldum. bunu soylemeliyim. herkes gibi biri olmustum iste. kas ustu yapilmis (kas alti oldugu soylendigi halde). kas ustu daha acisiz bir yontem benim tecrube ettigim kadariyla. gercekten tamamen unuttum ve benim parcam olmustu. damla tipiydi ve sirt ustu yattigimda sertlik hissi olmuyordu. ozel hayatim da dahil olmak uzere hic kimse anlamadi.
eksiler de soyle: 11. sene kapsul oldu (bana ilk 3 hafta-1 ay icinde olur olursa demisti doktorum). kas ustu olunca kapsul olma ihtimali artiyor zaten. o kompleksimi asali uzun zaman olmustu, cikarmak istedim ve o donem ogrendim geri donus olamayacagini. revizyon yapildi yari kas alti yari kas ustu yontemle. sonrasinda her zaman agirlik hissettim. bir suredir cesitli rahatsizliklar yasiyorum. cok uzun zamandir bacaklarimda bir yere carpmasam da morarmalar var. lenflere bir sekilde zarar veriyor. kan testlerimde romatologun soyledigine gore lupus temelini olusturacak dususler var. 6 ay sonra eger teshis konarsa tum komplikasyon risklerini goze alip cikartacagim.
ozetle sunu soyleyeyim: ilk 10 yil cok mutlu oldum ama geri donus olmadigini bilseydim asla bu ameliyati olmazdim. ve biraz agir bir bedel beni bekliyor olabilir.
hep kucuk istedim. orada bir sey olmasiydi olay benim icin. daha estetik geliyor diger yandan. biri 225 digeri 250 cc.
bende 11. seneme girdim.allaha şükür hiç bi sıkıntı yaşamadım. bu süreçte emzirmede oldu. vücudun tepkime vermesi herkeste farklı. benım 0 meme dokusuydu ve o yuzden cok istedim. suan memnunum bi sıkıntım yok. tanı ilerleyen süreç ne gösterir bilemeyiz hiçbirimiz. bana doktorum butun riskleri anlattı. bende 350 sağ 375 cc solda olmak üzere mentor yuvarlak var. yöntem dual plan. şuana kadar herhangi bi sorun yaşamadım. iyiki yaptırmışım da diyorum ama dediğim gibi ilerde ne olur bilemeyiz.
ben çok araştırdım. aydında yasıyorum ve burayı eledım. pütürlü yüzey benım. evet ılk 1 sene sert ve sankı ıkı top üzerinde yüzüstü yatıyo gibiydım ama sonradan yumusadı. damla tercıh etmedım cunku dönme riski var ve doktorumda onermedı. izmirde cenk tokat a yaptırdım.yanı bırinci yıldan sonra sene gectıkce yumusuyor ve unutuyorsunuz protez oldugunu. bende öyle oldu.benım hıc meme dokum yoktu ve alabıldıgı kadar buyuk dedım cunku boy 1.75 kilo 68 dı. ve yıllarca eksıklıgını yasadım ve ıstedıgım gıbı olsun ıstedım. resımlerım var bakabılırsın. ayrıcaYaa ne güzel çok mutlu oldum sizin adınıza, böyle mesajlar gördükçe seviniyorum umarım ilerleyen süreçlerde de hiçbir sıkıntı yaşamazsınız :) Sizin mentor pürüzlü mü pürüzsüz mü peki? Mentor'dan memnun musunuz, çok sert diye okumuştm yorumlarda? Zamanla tamamen sizin bir parçanız hissi veriyor mu? Bir de nerede, hangi dr a ameliyat olmuştunuz acaba?
Merhaba arkadaşınız hangi doktora ameliyat olmuştu? Kas altı mı kas üstü mü? Ve hangi markaydı protezi?Merhaba benim de yakın arakadaşım 12 sene oldu yaptirali. Burda okuduğum olumsuz herşeyi hemen sordum ben.kesinlikle yaşamadım.diyor. BEN her şeye rağmen göze alacağım. Belki.10 seneye başka.yontem çıkar kimbilir
Mentor. Kasalti. Izmır de oldu adını bilmiyorumMerhaba arkadaşınız hangi doktora ameliyat olmuştu? Kas altı mı kas üstü mü? Ve hangi markaydı protezi?
Geçmiş olsun.. peki çıkarttırıp yenisini mi taktırdınız? Bu kapsül kontraktürü herkeste illa bi gün oluyor mu? Yani 10 sene olmasa bile 20.senede çıkıyo gibi bi durum mu var?Ben 8 sene önce yaptırmıştım. 8. Yılda kapsül kontrakturu gelisti ve doktora gittim. Zaten şekli deforme olmuş bunları değiştirip biraz daha büyüğünü takmamiz lazım, dedi. Bu 8 yıl içersinde emzirme de oldu ve haliyle biraz sarkma oluşmustu.ben bu arada araştırma yapmaya başladım. Bende Allergan pürüzlü yüzey silikon vardı ve yurtdışında yasaklandığını ogrenmemle sonuç ne olursa olsun çıkartmaya karar verdim ve geçen aralık ayında şükürler olsun sorunsuz çıkarttım ve kurtuldum.
1.yilda bile çıkabiliyor bende cikartiyorum 10 gun sonra kurtulcam bu zehirli torbalardan.Geçmiş olsun.. peki çıkarttırıp yenisini mi taktırdınız? Bu kapsül kontraktürü herkeste illa bi gün oluyor mu? Yani 10 sene olmasa bile 20.senede çıkıyo gibi bi durum mu var?