Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
kapsul kontrakturunu 11. senede yasadimGeçmiş olsun.. peki çıkarttırıp yenisini mi taktırdınız? Bu kapsül kontraktürü herkeste illa bi gün oluyor mu? Yani 10 sene olmasa bile 20.senede çıkıyo gibi bi durum mu var?
Onceden dokunuz var miydi?Ben 8 sene önce yaptırmıştım. 8. Yılda kapsül kontrakturu gelisti ve doktora gittim. Zaten şekli deforme olmuş bunları değiştirip biraz daha büyüğünü takmamiz lazım, dedi. Bu 8 yıl içersinde emzirme de oldu ve haliyle biraz sarkma oluşmustu.ben bu arada araştırma yapmaya başladım. Bende Allergan pürüzlü yüzey silikon vardı ve yurtdışında yasaklandığını ogrenmemle sonuç ne olursa olsun çıkartmaya karar verdim ve geçen aralık ayında şükürler olsun sorunsuz çıkarttım ve kurtuldum.
az da olsa evet vardiOnceden dokunuz var miydi?
Geçmiş olsun.. peki çıkarttırıp yenisini mi taktırdınız? Bu kapsül kontraktürü herkeste illa bi gün oluyor mu? Yani 10 sene olmasa bile 20.senede çıkıyo gibi bi durum mu var?
[/QUOTE yok hayır tamamen kurtuldum. Diğer arkadaşın dediği gibi "zehirli torbalar" kesinlikle vucuduma tekrardan bu kötülüğü yapamazdim. Kontrakturu en basit olumsuzluk bence en azından sebebi nedir net olarak biliyorsun. Ama yıllar geçtikçe vücudun saçma sapan tepkiler vermeye başlıyor ve sen sebebi bulup tedavi olmak istiyorsun ama aklına bu zehirli torbalar dan kaynaklanabileceği kesinlikle gelmiyorçünkü doktorlar yüzde yüz saglikli ve hayat boyu kullanabilirsin demis.hem herkes yaptiriyor. Sorun olsa kimse yaptırmaz diyorsun.ama gerçek olan şu ki net bir şekildehayat kaliten düşüyor.MUTSUZ oluyorsun. Yani bunları yaşama ihtimalin yuzde 1 bile olsa bu risk her zaman orada duruyor
Evet arkadaşlar, ameliyat kısmı değil ama sonrası korkutuyor pek çoğumuzu ve sonrasında pişman olanları da okuyoruz ve daha da katlanıyor korkumuz. Ben de şu an ciddi bir araştırma boyutundayım ve mesela 10 yılda 1 ameliyat olup protezi değiştireyim tmm ok sorun değil diyorum ama uzun kullanımlarda sorun sadece bu mu? Yani içeride tamamen unutuyor musunuz protezin varlığını? Tamamen sizin bir parçanız gibi oluyor mu? Zaman içinde dikişleriniz acıyor mu? Çnkü ben yıllar önce apandisit ameliyatı oldm mesela ama hala dikiş yerlerim acır ve sancır zaman zaman. Kayma hissediyor musunuz sağa sola döndükçe vs? Kapsül her an olabilir evet, bu da ayrıca korkutabiliyor ama ben uzun süredir protez kullanan ve memnun olanların düşüncelerini merak ediyorum. Hayat kaliteniz eskiye dönüyor mu tamamen? Belki düşünen ama korkan diğer arkadaşlarımıza da faydalı olur bu konu :)
Benim 1 sene oldu varlığını 3. Aydan sonra unuttum. Hiçbir şekilde rahatsız etmiyor dikişler de 3-4. Haftadan sonra acımıyorEvet arkadaşlar, ameliyat kısmı değil ama sonrası korkutuyor pek çoğumuzu ve sonrasında pişman olanları da okuyoruz ve daha da katlanıyor korkumuz. Ben de şu an ciddi bir araştırma boyutundayım ve mesela 10 yılda 1 ameliyat olup protezi değiştireyim tmm ok sorun değil diyorum ama uzun kullanımlarda sorun sadece bu mu? Yani içeride tamamen unutuyor musunuz protezin varlığını? Tamamen sizin bir parçanız gibi oluyor mu? Zaman içinde dikişleriniz acıyor mu? Çnkü ben yıllar önce apandisit ameliyatı oldm mesela ama hala dikiş yerlerim acır ve sancır zaman zaman. Kayma hissediyor musunuz sağa sola döndükçe vs? Kapsül her an olabilir evet, bu da ayrıca korkutabiliyor ama ben uzun süredir protez kullanan ve memnun olanların düşüncelerini merak ediyorum. Hayat kaliteniz eskiye dönüyor mu tamamen? Belki düşünen ama korkan diğer arkadaşlarımıza da faydalı olur bu konu :)
Merhaba. Aynı marka bende de var ve ben de cikarttircam istiyorum. Nasıl oldu sizinkisi. CBen 8 sene önce yaptırmıştım. 8. Yılda kapsül kontrakturu gelisti ve doktora gittim. Zaten şekli deforme olmuş bunları değiştirip biraz daha büyüğünü takmamiz lazım, dedi. Bu 8 yıl içersinde emzirme de oldu ve haliyle biraz sarkma oluşmustu.ben bu arada araştırma yapmaya başladım. Bende Allergan pürüzlü yüzey silikon vardı ve yurtdışında yasaklandığını ogrenmemle sonuç ne olursa olsun çıkartmaya karar verdim ve geçen aralık ayında şükürler olsun sorunsuz çıkarttım ve kurtuldum.
Merhaba,sarkıklik olmadı bende.tabiki bu boyut, kalma süresi,cilt yapısı, yaş vs ile alakalı olabilir, bilmiyorum. Her bünyede farklı sonuç verebilir. Ben taktirdiktan 8 sene sonra hamile kaldım emzirdim.emzirme sürecinde kapsül kontrakturu oluştu ve araştırma yapınca zaten silikonlarla ilgili özellikle bu markada sıkıntılar olduğunu öğrendim ve iki ay gibi bir süre içinde hemen cikarttirdim. Şuan eski büyüklüğünde ama silikonun yeri katlanti gibi duruyor,sarkiklik falan yok. Deri epey topladı kendini. Geçen aralık ayında çıkarttırdim.zamanla daha da toparlayacagina inanıyorum. Ama açıkçası çok da bunu kafaya takmıyorum. Kurtuldum diye şükrediyorumMerhaba. Aynı marka bende de var ve ben de cikarttircam istiyorum. Nasıl oldu sizinkisi. C
Çıkartınca çok sarkık kalacak diye korkuyorum açıkçası ama artık bu protez ile kalmak istemiyorum
Merhaba sizin ne gibi sıkıntilariniz var neden cikartmak istiyorsunuz vucudunuzdaherhangi bir hastalikmi cikti acabaMerhaba. Aynı marka bende de var ve ben de cikarttircam istiyorum. Nasıl oldu sizinkisi. C
Çıkartınca çok sarkık kalacak diye korkuyorum açıkçası ama artık bu protez ile kalmak istemiyorum
Aslında sağlık olarak bir etki hissetmedim. Ama çok sarktı malesef görüntü kötü. Ondan da ziyade artık yabancı bir madde istemiyorum mememdeMerhaba sizin ne gibi sıkıntilariniz var neden cikartmak istiyorsunuz vucudunuzdaherhangi bir hastalikmi cikti acaba
His olarak yabancı bi varlık olduğunu algılıyor musunuz? Yani sizle bütünleşmiş ve varlığını unuttuğunuz şekilde hissetmiyor musunuz?Aslında sağlık olarak bir etki hissetmedim. Ama çok sarktı malesef görüntü kötü. Ondan da ziyade artık yabancı bir madde istemiyorum mememde
Varlığını çok hissetmiyorum aslında. Ama benim sıkıntım meme boyutu değil sarkmaydı zaten. Ve konulan protez artı üzerine bir doğum sarkmanin derecesini daha da arttırdı. Bir de okuduklarım etkiliyor beni sanırım. Azıcık yorulsam terlesem protezden mi acaba diyorum. Ama sarkma olmasaydı çıkartmazdım büyük ihtimalle. Dediğim gibi hissetiğim yabancı cisim hissi ya da sağlık sıkıntısı yokHis olarak yabancı bi varlık olduğunu algılıyor musunuz? Yani sizle bütünleşmiş ve varlığını unuttuğunuz şekilde hissetmiyor musunuz?
Tekrardan merhaba 2014 yılında kas üstü 400 cc Mentor marka silikon kullanıldı.Kendim için aldığım en güzel karar diyebilirim.Dr um Sevgili Reşit Burak Kayan ellerine emeğine sağlık hicbir sorun yaşamadım bikac arkadaşım daha benim referansım ile ameliyat olmuştu .Tek olmusuzluk ise kendi kilinigine geçtikten sonra fiyatları epey yükseldi.Konuyu acmaniz cok iyi olms bende aylardir arastiriyorum memnun olmayan yorumlari okuunca vazgeciyorum boyle boyle aylar gecti. Hem bu memelerle yasamak istemiyorjm hemde anlatilanlar cok etkiliyor ne yapacagim bilmiyorum