- 9 Mayıs 2011
- 13.830
- 28.700
Şöyle, oğlum bir yaşından itibaren çoğu şeyin İngilizcesini bilir. resim yapmayı çok sever. Alfabeyi biliyor. Bir gördüğünü kolay kolay unutmaz, harfleri tanıyor, bazılarını yaziyor. ama moralim çok bozuldu şuan. Bebeğimin sağlık sorunlarıyla ilgilenirken, oğlum birinci sınıfta geri mi kalacak şimdiAma çok kötü bu,çocuk herkesten geride başlayacak şu an. Okul öncesi yayınlardan alıp bu yaz evde bir şeyler gösterin bence çocuğa. El becerileri ne durumda? Kesme yapıştırma falan,renkler,rakamlar,temel olacak şekilde harfler ne durumda? Kalem tutma,boyama becerileri için okul öncesi eğitim çok önemli.Artık çoğu çocuk bunları anaokulunda öğrenip ilkokula öyle başlıyor.
Aa ben de şaşkınlıktan düşünemedim,kesinlikle evet yaz okulu var neticede özelde.Aaa anaokuluna gitmemiş mi?
Bu devirde anaokuluna gitmeyen kim kaldı ki, ben hiç duymadım çevremde.
Çocuk için de zor olur . Çok şey farkediyor çünkü. En basiti düzgün kalem tutmayi bile bilmiyor çocuk anaokulundan önce. Kurallı,disiplinli bir yerde zaman gecirmemis oluyor . Ne bileyim
Başka çocuk doğurdu diye büyüğün anaokulunu unutmak çok başka bir seviye. Kötü yorum da yapmak istemiyorum ama bari yazın açık olan yaz anaokullarina yollasın konu sahibi
Benim oğlumda 3,5 yaşında kreşe başladı şubatta. 2 sene daha var bir senesi kreş sonrası anaokulu. Sıkılma durumunu bende düşünemedim ama mecbur göndereceğim zatenE kuzeniyle zaman geçirsin diye bir sonraki sene neden sınıfın en büyüğü olsun ki?
Bir de çocuk birkaç sene üst üste anaokuluna gitmekten sıkılmaz mi? Biraz koreltmek olur bence çocuğu, yıllar yılı aynı elmanın içini boya dur
Benim kuzenimin çocuğu daha küçüktü, ama kreşi anaokulu yillar yılı okul öncesine gitmekten bunaldigi için psikologa danışıp ilkokula yazdirdilar, çok da güzel adapte oldu
Öyle olacak muhtemelen. Çünkü artık çocuklar çok çabuk gelişiyor ve öğreniyor.Şöyle, oğlum bir yaşından itibaren çoğu şeyin İngilizcesini bilir. resim yapmayı çok sever. Alfabeyi biliyor. Bir gördüğünü kolay kolay unutmaz, harfleri tanıyor, bazılarını yaziyor. ama moralim çok bozuldu şuan. Bebeğimin sağlık sorunlarıyla ilgilenirken, oğlum birinci sınıfta geri mi kalacak şimdi
Çocuk okul öncesi eğitim almadı mı yani?Evet. Ben 68 ay konusunu hiç dusunmemistim. Küçük bir bebeğimde var. Onunla gitti kafa sanırım. Şimdi de direk baslatmam gerekiyor.
Ben de susma hakkımı kullanmaya karar verdim. Yazık olmuş çocuğa.Aaa anaokuluna gitmemiş mi?
Bu devirde anaokuluna gitmeyen kim kaldı ki, ben hiç duymadım çevremde.
Çocuk için de zor olur . Çok şey farkediyor çünkü. En basiti düzgün kalem tutmayi bile bilmiyor çocuk anaokulundan önce. Kurallı,disiplinli bir yerde zaman gecirmemis oluyor . Ne bileyim
Başka çocuk doğurdu diye büyüğün anaokulunu unutmak çok başka bir seviye. Kötü yorum da yapmak istemiyorum ama bari yazın açık olan yaz anaokullarina yollasın konu sahibi
Çok üzüldüm hem hasta olan küçüğe hem de kardeşinin gölgesinde olan büyüğe.Şöyle, oğlum bir yaşından itibaren çoğu şeyin İngilizcesini bilir. resim yapmayı çok sever. Alfabeyi biliyor. Bir gördüğünü kolay kolay unutmaz, harfleri tanıyor, bazılarını yaziyor. ama moralim çok bozuldu şuan. Bebeğimin sağlık sorunlarıyla ilgilenirken, oğlum birinci sınıfta geri mi kalacak şimdi
Küçük hem de sağlık sorunları olan bir bebeğin anneymişsiniz yüklenip kalbinizi kırmayı asla istemem. Geçmiş olsun. Ama önünüzdeki 3 aylık yaz dönemini değerlendirin lütfen. Evladınızı kursa mı yazlık anaokuluna mı artık ne varsa (Türkiyede yaşamıyorum konuya hakim değilim) çok çok acil gönderinŞöyle, oğlum bir yaşından itibaren çoğu şeyin İngilizcesini bilir. resim yapmayı çok sever. Alfabeyi biliyor. Bir gördüğünü kolay kolay unutmaz, harfleri tanıyor, bazılarını yaziyor. ama moralim çok bozuldu şuan. Bebeğimin sağlık sorunlarıyla ilgilenirken, oğlum birinci sınıfta geri mi kalacak şimdi
Çocuk oyundan sıkılmaz korkma hiç. Oğlum 19 aylık kreşe başladı şu an 10 yaşında. Kardeşini kreşe bırakırken keşke ben de kreşe gitseydim diyor hahaBenim oğlumda 3,5 yaşında kreşe başladı şubatta. 2 sene daha var bir senesi kreş sonrası anaokulu. Sıkılma durumunu bende düşünemedim ama mecbur göndereceğim zateninşallah sıkılmaz
Ay çok tatlı bu çocuklarÇocuk oyundan sıkılmaz korkma hiç. Oğlum 19 aylık kreşe başladı şu an 10 yaşında. Kardeşini kreşe bırakırken keşke ben de kreşe gitseydim diyor haha
Konuya tekrar yazma ihtiyacı hissettim. Ben yurtdışında yaşıyorum ve açıkçası okul öncesi eğitim konusunda Türkiye ile farklı uygulamalar olduğu için konuyu iki ülkeyi kıyaslayarak epey araştırdım. Burda okul öncesi eğitim genelde 2,5-3 yaşında başlıyor, türkiyeye göre çok erken hatta Türk annelerin kreşe bile başlatmayacağı bir yaş. Yine Türkiyeden farkı, İngilizce öğretelim matematik öğretelim olayına hiiiiç girmiyorlar. Bunu sorduğumda, niye İngilizce öğretelim ki, ilerleyen sınıflarda zaten öğrenecekler diye yanıt verdiler. Ki gerçekten de Türkiyede nerdeyse her anne evladının anaokulunda renkleri sayıları İngilizce bilmesine öyle bi önem atfediyor ki… üzgünüm ama burdaki yetişkinler ingilizceyi ve diğer bir dili türkiyedekilere göre çok çok daha iyi konuşuyorlar. O yüzden 5 yaşında ona kadar İngilizce sayması hiçbir başarı kriteri değil. Ezbere bilgi. Eğitimde önemli olanın eğitim yüklemeden veya çocuğa “eğitildiğini” hissettiren bir otoriter yaklaşımda değil, oynayarak ve eğlendirerek sınır koyma, sosyalleşme, el becerilerini geliştirme, yemeğini kendi başına yiyebilme, ceketini giyebilme, kurallarla tanıştırma ve bunu yaparken boğucu olmama, çocuğun akranlarının arasında kendini ifade edebilmesi gibi sosyal gelişimi destekleyen şekilde verilmesi anlayışı hakim. O yüzden kimse 3 yaşındaki çocuğuna kötülük ediyor gibi düşünmüyor. Lütfen lütfen evladınızın geri kalmaması için çok acil önlem alıp başlatın. Yoksa hem ders yükünü hem uyum problemini aynı anda göğüslemeye çalışacak minik yavruHanımlar çok teşekkür ederim üç aylik ozel bir okul buldum şansıma hemde neredeyse mahallede. Dört saat kalacak orada. Çok teşekkür ederim cevaplar içiniyi ki açmışım bu konuyu.
Benim ex sevgilim de 2,5 yaşında kreşe başlamış, üstelik 2-3-4 yaş grubuna öğretmenlik yapıyordu kreşte. Ve çocukların erken yaşta kreşe baslamasinin çok yanlış olduğunu savunurdu.Konuya tekrar yazma ihtiyacı hissettim. Ben yurtdışında yaşıyorum ve açıkçası okul öncesi eğitim konusunda Türkiye ile farklı uygulamalar olduğu için konuyu iki ülkeyi kıyaslayarak epey araştırdım. Burda okul öncesi eğitim genelde 2,5-3 yaşında başlıyor, türkiyeye göre çok erken hatta Türk annelerin kreşe bile başlatmayacağı bir yaş. Yine Türkiyeden farkı, İngilizce öğretelim matematik öğretelim olayına hiiiiç girmiyorlar. Bunu sorduğumda, niye İngilizce öğretelim ki, ilerleyen sınıflarda zaten öğrenecekler diye yanıt verdiler. Ki gerçekten de Türkiyede nerdeyse her anne evladının anaokulunda renkleri sayıları İngilizce bilmesine öyle bi önem atfediyor ki… üzgünüm ama burdaki yetişkinler ingilizceyi ve diğer bir dili türkiyedekilere göre çok çok daha iyi konuşuyorlar. O yüzden 5 yaşında ona kadar İngilizce sayması hiçbir başarı kriteri değil. Ezbere bilgi. Eğitimde önemli olanın eğitim yüklemeden veya çocuğa “eğitildiğini” hissettiren bir otoriter yaklaşımda değil, oynayarak ve eğlendirerek sınır koyma, sosyalleşme, el becerilerini geliştirme, yemeğini kendi başına yiyebilme, ceketini giyebilme, kurallarla tanıştırma ve bunu yaparken boğucu olmama, çocuğun akranlarının arasında kendini ifade edebilmesi gibi sosyal gelişimi destekleyen şekilde verilmesi anlayışı hakim. O yüzden kimse 3 yaşındaki çocuğuna kötülük ediyor gibi düşünmüyor. Lütfen lütfen evladınızın geri kalmaması için çok acil önlem alıp başlatın. Yoksa hem ders yükünü hem uyum problemini aynı anda göğüslemeye çalışacak minik yavru
Ders olarak geri kalmaz endişelenme evde de boyama resim yaptıysa kalem makas tuttuysa Bi çocuksa sorun olmaz. Zaten anasıfında bunlar yapılıyor. Okuma yazmayı öğrenmiyorlar. Ama ben de küçükle ilgilenirken büyüğün okul durumunu bile takip edememeni çok yanlış buldum. Şimdi ilk okula başlayacak ödevleri falan olacak daha çok ilgilenmen gerekecek mesela. Sadece ödev de değil büyük çocuk dediğimiz de çok küçük sanki biraz geri planda kalmış gibi geldi. Üzmek için yermek için söylemiyorum ama biraz daha dengelemek için toparlanma gerekiyor bence ikisine gerektiği kadar bölünebilmen lazım. Eğer eşin falan destek olmuyor çok yalnız kalıyorsan biraz eşini de dahil et küçükle o ilgilensin arada.Hanımlar çok teşekkür ederim üç aylik ozel bir okul buldum şansıma hemde neredeyse mahallede. Dört saat kalacak orada. Çok teşekkür ederim cevaplar içiniyi ki açmışım bu konuyu.
Hangi konuda? İzniniz olursa konuyu sabote etmeyelim özelden yazarsanız çok mutlu olurum ne gibi sıkıntılar yarattığı konusunda. Farklı fikirlere her zaman açığımBenim ex sevgilim de 2,5 yaşında kreşe başlamış, üstelik 2-3-4 yaş grubuna öğretmenlik yapıyordu kreşte. Ve çocukların erken yaşta kreşe baslamasinin çok yanlış olduğunu savunurdu.