72 aylık çocuk anaokuluna gidemez mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Evet. Ben 68 ay konusunu hiç dusunmemistim. Küçük bir bebeğimde var. Onunla gitti kafa sanırım. Şimdi de direk baslatmam gerekiyor.

Şaka mı yapıyorsunuz? Çocuğunuzu anaokuluna başlatmayı mı unuttunuz? Hadi sizin kafa gitmiş etrafınızda bir tane aklı başında insan yok mu? Kimse mi umursamıyor bu çocuğu?

Cevaplar için çok teşekkür ederim. Amcasının oğlu anaokuluna gidecek bu sene. O oglumdan üç ay kadar küçük. (O gidebilir mi bilmiyorum 69 oluyor sanirim) oğlum kayıt zamanı 72 aylık oluyor. Eylülde 73. Çok özendi. Beraber gideriz diye hayaller kurdu ama demek ki birinci sınıf fikrine alıştırmak gerekiyor artık.
Amcasının ogluyla okula gıtsın dıye ,boyle onemlı bı konuyı 6 yasında cocuga bırakmak???

Hanımlar son mesajları okuyamadım. Okulla görüşme halindeydim. Instagram sayfasını, aktivitelerini inceliyorum. Üç ayda bayağı şey ogrenebilir dendi.. Yarın bir de görüşmeye gideceğiz. Akşam okuyup cevaplayacagim soru varsa 🌹

Etkinlikli yaz okulları oluyor.
En azından bazı motor becerileri ve sosyal becerilerini kazanması için hemen araştırıp bu yaz yer belirleyip kayıt yaptırın. Umarım oralarda yer kalmıştır. Elinizi çabuk tutun.

72 aylık çocuk 1. Sınıf çocuğu, kuzeniyle anaokuluna gider kararı çocuğun eline bırakılamayacak düzeyde bir karar.

Şaka mı yapıyorsunuz? Çocuğunuzu anaokuluna başlatmayı mı unuttunuz? Hadi sizin kafa gitmiş etrafınızda bir tane aklı başında insan yok mu? Kimse mi umursamıyor bu çocuğu?
Kimse mi umursamiyor derken? Farkındaysanız bu sene başlatmakti niyetim. 68 ay kuralını bilmiyorum dedim. Abarmasak daha fazla?

Etkinlikli yaz okulları oluyor.
En azından bazı motor becerileri ve sosyal becerilerini kazanması için hemen araştırıp bu yaz yer belirleyip kayıt yaptırın. Umarım oralarda yer kalmıştır. Elinizi çabuk tutun.

72 aylık çocuk 1. Sınıf çocuğu, kuzeniyle anaokuluna gider kararı çocuğun eline bırakılamayacak düzeyde bir karar.
Buldum. Yarın görüşmeye gidiyoruz.

Konuya tekrar yazma ihtiyacı hissettim. Ben yurtdışında yaşıyorum ve açıkçası okul öncesi eğitim konusunda Türkiye ile farklı uygulamalar olduğu için konuyu iki ülkeyi kıyaslayarak epey araştırdım. Burda okul öncesi eğitim genelde 2,5-3 yaşında başlıyor, türkiyeye göre çok erken hatta Türk annelerin kreşe bile başlatmayacağı bir yaş. Yine Türkiyeden farkı, İngilizce öğretelim matematik öğretelim olayına hiiiiç girmiyorlar. Bunu sorduğumda, niye İngilizce öğretelim ki, ilerleyen sınıflarda zaten öğrenecekler diye yanıt verdiler. Ki gerçekten de Türkiyede nerdeyse her anne evladının anaokulunda renkleri sayıları İngilizce bilmesine öyle bi önem atfediyor ki… üzgünüm ama burdaki yetişkinler ingilizceyi ve diğer bir dili türkiyedekilere göre çok çok daha iyi konuşuyorlar. O yüzden 5 yaşında ona kadar İngilizce sayması hiçbir başarı kriteri değil. Ezbere bilgi. Eğitimde önemli olanın eğitim yüklemeden veya çocuğa “eğitildiğini” hissettiren bir otoriter yaklaşımda değil, oynayarak ve eğlendirerek sınır koyma, sosyalleşme, el becerilerini geliştirme, yemeğini kendi başına yiyebilme, ceketini giyebilme, kurallarla tanıştırma ve bunu yaparken boğucu olmama, çocuğun akranlarının arasında kendini ifade edebilmesi gibi sosyal gelişimi destekleyen şekilde verilmesi anlayışı hakim. O yüzden kimse 3 yaşındaki çocuğuna kötülük ediyor gibi düşünmüyor. Lütfen lütfen evladınızın geri kalmaması için çok acil önlem alıp başlatın. Yoksa hem ders yükünü hem uyum problemini aynı anda göğüslemeye çalışacak minik yavru
Hayır türkiyede ki kreşlerde de matematik harf falan öğretilmiyor.

Kimse mi umursamiyor derken? Farkındaysanız bu sene başlatmakti niyetim. 68 ay kuralını bilmiyorum dedim. Abarmasak daha fazla?

Kimse mi umursamıyor çok açık bir cümle aslında nesini anlamadınız? Allah razı olsun bu sene başlatacakmışsınız. Hanımefendi sizin bu konuda haklı bir tarafınız yok üste çıkmaya çalışmayın o yüzden. Anneyseniz bileceksiniz, ne demek bilmiyorum? Az bile yazmışım bu nasıl bir sorumsuzluktur. Çocuğun ilkokula başlama zamanı gelmiş dünyadan haberiniz yok

Kimse mi umursamıyor çok açık bir cümle aslında nesini anlamadınız? Allah razı olsun bu sene başlatacakmışsınız. Hanımefendi sizin bu konuda haklı bir tarafınız yok üste çıkmaya çalışmayın o yüzden. Anneyseniz bileceksiniz, ne demek bilmiyorum? Az bile yazmışım bu nasıl bir sorumsuzluktur. Çocuğun ilkokula başlama zamanı gelmiş dünyadan haberiniz yok
Saçma sapan konuşmayın be

Hayır türkiyede ki kreşlerde de matematik harf falan öğretilmiyor.
Bahsettiğim kreş değil okul öncesi eğitim, anaokulu.
Zaten öğretilip öğretilmemesi benim için çok dert değil. Ben sadece konu sahibi sayıları alfabeyi biliyor şeklinde kendini iyi hissettirmeye yönelik şeyler söylediği için yazdım. Hani “anaokuluna gitmedi ama bunları biliyor, anaokulu eğitimi almış kadar oldu” gibi yanlış bir düşünceye kapılmasın diye. Çok önemi yok çünkü okul öncesi eğitimin amacı farklı.

Yahu! İnsaf be! Üç ayla kacirdigim bir olay yüzünden anneligimi de sorgulamayın ayıptır ya. Çocuğumun gözünün içine bakan bir anneyim ne sorumsuzlugum kaldı ne başka bir şey. Allah belanisini versin bu çok bilmiş ukala utanmazlarin.

Düzgün cevap verenlere teşekkür ederim.

Mune Mune beni banlamadan önce konumu kapat asabimi bozdu buradakiler ya. Çizdikleri profile bak. Tüh!

Çocuğun öğrenmesi,geri kalması, ingilizce bilmesi falan önemli değil
Çocuklar okul öncesi eğitim almalı ki kasları gelişsin becerileri oluşsun.
Okul öncesi öğretmenliği mezunuyum çalıştım ve kendi kızımın okulunda da gördüm.
Çocuk geri kalmaktan öte çok zorlacanacak.
Umarım iyi bir öğretmene denk gelirsiniz ayrıca ilgilenir çünkü bu durumda artı desteğe ihtiyacı olacak.
Öğrenme güçlüğünü falan düşünmeyin ama kas gelişimi,becerileri vb durumlar daha önemli şuan.

Bence rapor da alınabilir ve anasınıfına gönderebilirsiniz. Oğlum 2016 Ekim doğumlu bu sene başlayacak 1. Sınıfa. Bir arkadaşım çok küçük yaştan beri kreşe gitmesine rağmen rapor alacak ağustos doğumlu oğlu için. Geç başlayınca bir şey kaçmıyor ki neye yetişecek sanki 🤷‍♀️

Hanım efendi çocukların eğitiminin yapı taşı okul öncesi eğitimidir
Bunu unutmak söz konusu olamaz bırakın 3 ayı 3 yaşında göndermeniz ilgilenmeniz gerekirdi ki o sizin çocuğunuz.
Bakın bir öğrenci 6 yaşında köyde olduğu için anaokuluna gitmedi ve birinci sınıfta okuma yazma bilmesine rağmen sınıfta en becereksiz öğrenciydi.
Öğretmeni aylarca okul çıkışı kalem tutmasindan,kas gelişiminden tutun herşeyiyle ilgilendi ki zorunda değildi çocuk ancak yaşıtlarına yetişti.
Çocuğun motor becerileri anaokulda oluşuyor.
3-4 ayda hızlandırılmış kreşle anaokulu eğitimini alması mümkün mü normal mi ?

3 ay sürecek anaokuluna baslamadan evvel evde cocuga pratik yaptirmaya baslayin derim. Ozellikle kalem tutma, cizme konusunda. Diger arkadaslar 8 ay anaokuluna gitmisken cocugunuz 3 ay gitmis olacak. Miniklerin elleri yazi yazarken cok cabuk yoruldugu icin pratik yapmaniz farki kapatmakta yararli olur.

Anaokulunun bir diger amaci sinif icindeki duzene adaptasyon saglayabilmesi. Oturmasi, istedigi zaman yemek yiyemeyecegini tuvalete gidemeyecegini bilmesi, yani yeni kurallara alismasi. Muhtemelen cocugunuz bunlarda zorlanacak, bu yuzden tepki aldiniz.

Yahu! İnsaf be! Üç ayla kacirdigim bir olay yüzünden anneligimi de sorgulamayın ayıptır ya. Çocuğumun gözünün içine bakan bir anneyim ne sorumsuzlugum kaldı ne başka bir şey. Allah belanisini versin bu çok bilmiş ukala utanmazlarin.

Düzgün cevap verenlere teşekkür ederim.

Mune Mune beni banlamadan önce konumu kapat asabimi bozdu buradakiler ya. Çizdikleri profile bak. Tüh!

Hala daha üste çıkmaya çalışıyorsunuz ya pes gerçekten. İster 3 ay ister 1 ay hiç önemi yok. Siz böyle önemli bir şeyi kaçıramazsınız, unutamazsınız. Çok öncesinde başlamalıydı aslında 3 ayı falan geçin. Çocuğunuzun gözünün içine bakarken yaşına bakmayı unuttunuz galiba. İnsanlar çok bilmiş değil siz bilgisizsiniz. Kendi sorumsuzluğunuzu insanlara saldırarak örtmeye çalışmayın. Bedduanız içim de sizi şikayet ettim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X