7 yaş erken ergenlik

Erken ergenlik de olmayabilir. Ben de 8 yaşındayken regl kanamasına benzer kanama geçirmiştim. Annem adet oldum sanmış doktor test yapıp sadece iltihap olduğunu vücudun onu attığını söylemiş. 14 yaşına kadar da regl olmadım. Lütfen sakin olun hormonları normalse problem yoktur

Şimdi hatırladım ilkokul 4te yani 9 yaşında tüylenmem olmuştu o devam etti ve 14 yaşında regl oldum. Tüylenince göğüs sertlesince vs hemen ergen olacak diye bir şey yok boyum da 170in üzerinde.

Göğüs sertliği 9-10 yaş gibi başlamıştı bende ama ben yapılıydım. Bizde kuzenim 11 yaşında adet gördü. Doktor paketli gıdalardan beslenme alışkanlıklarından demiş. Gerçektende öyle besleniyo. O da yapılı bi kız. İğne bişey yapılmadı ona. Uzamasıda devam etti.

8 yaşi dolduktan sonra baslayan ergenlik belirtileri genellikle erken ergenlik sayilmiyor zaten, yani 9 yas ve uzeri normal sayiliyor, benim kizim henüz 7 yasinda, cok cok erken yani.

Şimdi sertlik başlamış o göğüsler biraz büyüyüp tüylenme olup en son adet olana kadar 2 yıl geçer zaten ben 9.5 yaşında ilk adetimi olmuştum göğüslerimde vardı o zaman, boyumda uzamaya devam etti uzun boyluyum bi sorun yaşamadım.

Bugun kizimin hormon tahlil sonuçları cikti, cocuk doktoruna gosterebildim, o bir sorun gorunmuyor ama cocuk endokrinoloji uzmani gorse daha iyi olur dedi. Referanslar sanirim yetiskinlere göre, internette de dogru duzgun bilgi bulamadim. Carsamba ultrason da yapilinca endokrin doktoruyla gorusebilecegim, araya bayram da giriyor, surec uzadıkça uzuyor sanki.

Çok geçmiş olsun , inşallah test sonuçları normal değerlerde çıkar .
Kızımın 3 seneden beri kontrollerini yaptırdığımız hoca Servet Erdal Adal. Eğer özele gitme durumunuz varsa tavsiye ederim . Oldukça açık konuşan bir hocadır .

El filminin çekilmesi gerekiyor sanırım , gelişim durumunu bu şekilde kolayca anlıyor endokrin doktorları . Çok basit ve sıkıntısız bir işlem .

sorun gozukmuyorsa o halde hormon yukleme yapilmayacak ,lutfen bu konuyu bilmeden cok fazla yorumda bulunmayalim,genelleme yapiyprum yani bizler sadece tuylenme veya baska bir sıkıntıdan tani almadik bu gibi cocuklarin hormonlari yukselmistir ve onu takip eden bir yukleme yapilmistir 2 saat suren ya da 3, 1. Saat 2.saat gibi buna es deger yumurtaliklarida kontrol edilmistir ultrasonla yani benim kizim ciliz bir kizdi bu taniyi aldiginda ne kiloyla ne de yedigiyle.alakali degil biraz sans biraz hormonsal.denge tabiiki beslenme takip ediuor ictigin su bile karisikken .Hormon degerleriniz normal.referanstaysa yipratmayin kendinizi birsey cikmayacak bizimde tavan yapmamisti hormonlar ama bir yukleme yapildi bunun sonucunda igne basladik,Allah baska dertler vermesin bunlar oyle kolay aşilir ki.

El filminin çekilmesi gerekiyor sanırım , gelişim durumunu bu şekilde kolayca anlıyor endokrin doktorları . Çok basit ve sıkıntısız bir işlem .
Bu ilk islemdir kemik.yasi ondeyse dr belli basli tahliller ister.Seviniriz ya aa ondeymis iyi diye aslinda niyeyse iyi degilmis drlar yasini takip etsin istiyor kemiklerde.Dedelerimiz 1.90 ve uzeri ailemizin kadinlari 1.70 in altinda olan yok e kizimda boylu,yani aslinda hormonsal degisim olmasaydi ben aileden boylu cocuk derdim ,testler belirleci, ama hep iki yas ondeymis suan sinifina bakiyorum kizim 1.35 siniftakiler de hep iri boylu yeni nesil bayagi boylu ve yapili

Once bir de mr isteyip iyice strese sokuyorlar bazen beyindeki bir tümör hizli buyumeyle iliskili ,hormonsal denge bozukluguna yol.acarmis ne can sıkıcı bir sey malesef...Erkek cocuklarinda eger erken ergenlik gorulurse bu daha tehlikeliymis.

Hormon testlerini de sadece cocuk doktoru inceledi henüz, yani bilinmezden cikamadik, kizimin boyu da kisa, ani bir buyume atagi olmadi, 7 yas 3 aylik 125 cm yanilmiyorsam, icim icimi yiyor, durumun ciddiyetini de anlatamiyorum kimseye, sadece yasayan biliyor.

arkadaşımın kızının başına geldi.. Yılda 1 kez iğne yaptırıyordu erken ergenlik olmasın diye. . endokrin bölümü yapıyordu takibini

Aileler çocuklarının uzun boylu olmasını ne kadar çok istiyorlarmış. Burada bunun için hormon iğnesi yaptıranları okuyunca dehşete düştüm. Büyük cesaret...

Aileler çocuklarının uzun boylu olmasını ne kadar çok istiyorlarmış. Burada bunun için hormon iğnesi yaptıranları okuyunca dehşete düştüm. Büyük cesaret...

Cidden butun meseleyi boya mi indirgediniz?
Etrafinizda hic mi 7 yasinda cocuk yok, daha bebeklikten yeni cikmis, bacak kadar bir cocugun memelerinin cikmasi, adet olmasi, bu sureci 14 yasinda bir kiz gibi yonetebilmesi, psikolojik ve fiziksel olarak hic hazir olmadan kadinliga gecis yapmasi, spor yaparken, denize girerken hem arkadaslarinin, hem diger yetiskinlerin tuhaf bakislarina alismasi cok mu kolay geldi size? O zaman siz basiniza gelirse ay ne guzel 7 yasinda cocugum ergen oldu dersiniz.
Ayrica o igneler hormon degil, hormon baskilayici, yani zamanindan once aktive olmus hormonlari bastirmak, cocuklari psikososyal acidan ergenlige girebilecegi yasa gelene kadar stabil tutmak icin kullaniliyorlar. Keske insanlari yargilamadan once bunlar neyden bahsediyor diye bir baksaydiniz.

erken ergenlik tanısı için görülebilir belirtilerde ilk baktıkları genital bölgedeki kıllanma oluyor. tıp ilerledi, o kadar dert etmeyin, bulunur elbet çaresi.

erken ergenlik tanısı için görülebilir belirtilerde ilk baktıkları genital bölgedeki kıllanma oluyor. tıp ilerledi, o kadar dert etmeyin, bulunur elbet çaresi.

Tuylenme yok ama meme gelisimi inanilmaz hizli devam ediyor, iki gun once tek memeydi, dun diger memede de sertlesme olustu, hormonlar yuksek ve maalesef araya bayram tatili girdi, bayramdan sonraki hafta icin randevu aldim, umarim tedaviden pozitif sonuc aliriz...

İnşallah, gelmiş geçmiş olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…