tavuk çok mu yedirdiniz evde
Göğüs sertliği 9-10 yaş gibi başlamıştı bende ama ben yapılıydım. Bizde kuzenim 11 yaşında adet gördü. Doktor paketli gıdalardan beslenme alışkanlıklarından demiş. Gerçektende öyle besleniyo. O da yapılı bi kız. İğne bişey yapılmadı ona. Uzamasıda devam etti.Merhaba,
Yalvarıyorum konum hemen taşınmasın, ne kadar çok kişiye ulaşırsam o kadar rahatlayacağım zira günlerdir anksiyete krizleri geçiriyorum.
Şubat 2012 doğumlu kızım tek memesindeki sertlik nedeniyle çocuk endokrinolojisine sevk edildi, tüm sonuçlar çıkmadı ama doktorumuzun dediğine göre yüzde 90 erken ergenlik
Bu süreci yaşayanlardan destek bekliyorum, aylık iğneleri yaptırdınız mı, ergenliği ne kadar geciktirebildiniz, her cevap benim için çok kıymetli,
cevap yazamasam da okuyacağımdan emin olabilirsiniz.
Kızım 128 cm 23 kilo bu arada kilolu değil, yapay beslenme ve fast food alışkanlığı yok. memedeki sertlik dışında bir ergenlik belirtisi de yok.
Şimdiden herkese teşekkürler.
7 yasinda basladik tedaviye.Tedavi suresince biz bir yan etki yasamadik boy uzamasi yasitlari gibi ayni orantida hizli uzama yok yavasta degil ,kiloda normal ince kemikli bir cocuktu 2010 dogumlu kizim 1.35 kilosuda 30 gorunuste incecik dal gibi.Zaten sekeri var biz istesekte cok dengesiz beslenemeyiz.Hersey meme acimasi cekirdeklenmesiyle basladi ama.herkeste boyle olucak diye bisey yok iskillenip kendini uzme
Bugun kizimin hormon tahlil sonuçları cikti, cocuk doktoruna gosterebildim, o bir sorun gorunmuyor ama cocuk endokrinoloji uzmani gorse daha iyi olur dedi. Referanslar sanirim yetiskinlere göre, internette de dogru duzgun bilgi bulamadim. Carsamba ultrason da yapilinca endokrin doktoruyla gorusebilecegim, araya bayram da giriyor, surec uzadıkça uzuyor sanki.
sorun gozukmuyorsa o halde hormon yukleme yapilmayacak ,lutfen bu konuyu bilmeden cok fazla yorumda bulunmayalim,genelleme yapiyprum yani bizler sadece tuylenme veya baska bir sıkıntıdan tani almadik bu gibi cocuklarin hormonlari yukselmistir ve onu takip eden bir yukleme yapilmistir 2 saat suren ya da 3, 1. Saat 2.saat gibi buna es deger yumurtaliklarida kontrol edilmistir ultrasonla yani benim kizim ciliz bir kizdi bu taniyi aldiginda ne kiloyla ne de yedigiyle.alakali degil biraz sans biraz hormonsal.denge tabiiki beslenme takip ediuor ictigin su bile karisikken .Hormon degerleriniz normal.referanstaysa yipratmayin kendinizi birsey cikmayacak bizimde tavan yapmamisti hormonlar ama bir yukleme yapildi bunun sonucunda igne basladik,Allah baska dertler vermesin bunlar oyle kolay aşilir ki.Bugun kizimin hormon tahlil sonuçları cikti, cocuk doktoruna gosterebildim, o bir sorun gorunmuyor ama cocuk endokrinoloji uzmani gorse daha iyi olur dedi. Referanslar sanirim yetiskinlere göre, internette de dogru duzgun bilgi bulamadim. Carsamba ultrason da yapilinca endokrin doktoruyla gorusebilecegim, araya bayram da giriyor, surec uzadıkça uzuyor sanki.
Bu ilk islemdir kemik.yasi ondeyse dr belli basli tahliller ister.Seviniriz ya aa ondeymis iyi diye aslinda niyeyse iyi degilmis drlar yasini takip etsin istiyor kemiklerde.Dedelerimiz 1.90 ve uzeri ailemizin kadinlari 1.70 in altinda olan yok e kizimda boylu,yani aslinda hormonsal degisim olmasaydi ben aileden boylu cocuk derdim ,testler belirleci, ama hep iki yas ondeymis suan sinifina bakiyorum kizim 1.35 siniftakiler de hep iri boylu yeni nesil bayagi boylu ve yapiliEl filminin çekilmesi gerekiyor sanırım , gelişim durumunu bu şekilde kolayca anlıyor endokrin doktorları . Çok basit ve sıkıntısız bir işlem .
sorun gozukmuyorsa o halde hormon yukleme yapilmayacak ,lutfen bu konuyu bilmeden cok fazla yorumda bulunmayalim,genelleme yapiyprum yani bizler sadece tuylenme veya baska bir sıkıntıdan tani almadik bu gibi cocuklarin hormonlari yukselmistir ve onu takip eden bir yukleme yapilmistir 2 saat suren ya da 3, 1. Saat 2.saat gibi buna es deger yumurtaliklarida kontrol edilmistir ultrasonla yani benim kizim ciliz bir kizdi bu taniyi aldiginda ne kiloyla ne de yedigiyle.alakali degil biraz sans biraz hormonsal.denge tabiiki beslenme takip ediuor ictigin su bile karisikken .Hormon degerleriniz normal.referanstaysa yipratmayin kendinizi birsey cikmayacak bizimde tavan yapmamisti hormonlar ama bir yukleme yapildi bunun sonucunda igne basladik,Allah baska dertler vermesin bunlar oyle kolay aşilir ki.
Aileler çocuklarının uzun boylu olmasını ne kadar çok istiyorlarmış. Burada bunun için hormon iğnesi yaptıranları okuyunca dehşete düştüm. Büyük cesaret...
erken ergenlik tanısı için görülebilir belirtilerde ilk baktıkları genital bölgedeki kıllanma oluyor. tıp ilerledi, o kadar dert etmeyin, bulunur elbet çaresi.Merhaba,
Yalvarıyorum konum hemen taşınmasın, ne kadar çok kişiye ulaşırsam o kadar rahatlayacağım zira günlerdir anksiyete krizleri geçiriyorum.
Şubat 2012 doğumlu kızım tek memesindeki sertlik nedeniyle çocuk endokrinolojisine sevk edildi, tüm sonuçlar çıkmadı ama doktorumuzun dediğine göre yüzde 90 erken ergenlik
Bu süreci yaşayanlardan destek bekliyorum, aylık iğneleri yaptırdınız mı, ergenliği ne kadar geciktirebildiniz, her cevap benim için çok kıymetli,
cevap yazamasam da okuyacağımdan emin olabilirsiniz.
Kızım 128 cm 23 kilo bu arada kilolu değil, yapay beslenme ve fast food alışkanlığı yok. memedeki sertlik dışında bir ergenlik belirtisi de yok.
Şimdiden herkese teşekkürler.
erken ergenlik tanısı için görülebilir belirtilerde ilk baktıkları genital bölgedeki kıllanma oluyor. tıp ilerledi, o kadar dert etmeyin, bulunur elbet çaresi.
İnşallah, gelmiş geçmiş olsun.Tuylenme yok ama meme gelisimi inanilmaz hizli devam ediyor, iki gun once tek memeydi, dun diger memede de sertlesme olustu, hormonlar yuksek ve maalesef araya bayram tatili girdi, bayramdan sonraki hafta icin randevu aldim, umarim tedaviden pozitif sonuc aliriz...