7 yaş erken ergenlik

Benim boy uzamam durdu evet. Ama benim anne baba tarafımda pek uzun değiller. Halamla ayni boydayım 150 cm boyumuz.

Basketbol olur voleybol olur yüzme olur sporla bence boy uzamasına yardımcı olabilirsiniz. Abur cubur tüketiyorsa bu süreçte sağlıklı besinlere yöneltin. Sevdiği spor dalıyla ilgilensin ve bol bol zıplasın inşallah boy uzaması durmaz. Benim bir kac arkadaşım adet olsuktan sonra uzadı. Doktorlar kadınların adetten sonra güzel beslenme ve sporla bir süre daha uzayabileceğini söylüyor.

Malesef benim yönlendirenim olmadı hem kötü beslenme aşırı kilo alımı ve hareketsizlik benim uzamamı erken durdurdu. Birazda hayat kalitesiyle alakalı bi durum bence.

Tabi en iyi yönlendirmeyi doktorunuz yapacaktır benimkiler varsayım birazda.
Anladım, çok teşekkür ederim.
Ben çok üzerine düşüyorum sağlıklı yönlendirebilmek için bu süreci Allah büyük artık, o ne derse öyle olacak.
Biz aile olarak uzunuz ama erkenden regl olan falan da yok aramızda, bekleyip göreceğiz artık.
Ben psikolojik açıdan ilkokulu atlatsak regl olmadan, gerisi daha kolay olur diye düşünüyorum. Neyse ki 5. Sınıfta ortaokula başlıyorlar artık 😂

Tam teknik tabirlerini bilemiyorum ama , regl olmayla birlikte kemik uçlarında kapanma başlıyormuş( ya da buna benzer bir şey)
Bu da artık büyümenin yavaşlayıp durmasına sebep oluyormuş.
Regl olunca bıçak gibi kesilmiyor mutlaka uzama ama oldukça yavaşlıyormuş.
Doktor benim kızıma bakıp zaten oldukça uzun şu an bile regl olsa ortalama bir boyu olur dedi mesela. Bir ilişki var yani aralarında
Tabiiki bir cocugun yogun buyume zamani vardir. Ben 13 yasinda adet oldum sonrasinda tabiiki boyum biraz daha uzadi... ama oncesinde yogun zamani gecirmistim haliyle..Zaten 15 yasindan sonra kizlar yavas uzarmis.. 16 yasinda buyume sadece 1 cm.

Anladım, çok teşekkür ederim.
Ben çok üzerine düşüyorum sağlıklı yönlendirebilmek için bu süreci Allah büyük artık, o ne derse öyle olacak.
Biz aile olarak uzunuz ama erkenden regl olan falan da yok aramızda, bekleyip göreceğiz artık.
Ben psikolojik açıdan ilkokulu atlatsak regl olmadan, gerisi daha kolay olur diye düşünüyorum. Neyse ki 5. Sınıfta ortaokula başlıyorlar artık 😂
Hakkınızda hayırlısı olsun rabbim çabalarınız mükafatını gösterir inşallah. Dediğiniz gibi biraz erken ortaokula geçince daha iyi olur. Ne kadar sağlıklı beslenmek istesekte artık herşey hormon şu anki devirde malesef çoğu çocuk ergenliğe erken giriyor.

Siz bilinçlisiniz en azından inşallah çabalarınız sonuç bulur. :)

Boy uzamasini belirleyici sol el rontgeni ordaki bir kemik.kapanmasi ile boy duruyor ,yumurtalik ultrason vb tahliller hemen pesi sira gelenler yani dr lar en cok kemik yasina takikiyor

Hic doktora goturulmedim ama benim de hatirliyorum 8 yasinda cikmisti memede sertligim. 10 yasinda da adet gormustum su an 31 yasindayim boyum 150 kaldim oyle.

Boy uzamasini belirleyici sol el rontgeni ordaki bir kemik.kapanmasi ile boy duruyor ,yumurtalik ultrason vb tahliller hemen pesi sira gelenler yani dr lar en cok kemik yasina takikiyor
Sizde süreç nasıl başlayıp devam etti biraz anlatabilmeniz mümkün mü acaba? İğne başlanmış, hormonları mı yüksekti?

Benim kizimda zayifti celimsizdi meme sertlesmesi ile basladik esmerdi zaten tuyluydu ordan anlamadik bu kiloya boya bakmiyor arkadaslar tamamen hormonsal lutfen yedigiyle iliskilendirip kendinizide suclamayin bunlada tamamen ilgili degil umarim cikmaz dunyanim sonu degil uzmeyin kendinizi keske bi o olsaydi biz raziydik

öncelikle açıklamalarınız için çok teşekkür ederim, henüz kemik ölçümü vs hiçbir şey yapılmadı, süreç yavaş işliyor, uzadıkça ben de geriliyorum...
sizin kızınız kaç yaşındaydı teşhis koyulduğunda, boy uzaması ve gelişimi normal devam ediyor mu?

Arkadaşımın kızı 6.5 yaşındayken özel bölgesinde 8-10 kadar koyu renk tüyü oluşmuştu. Koltukaltı da ter kokmaya başlamıştı. Abdullah Bereket’e götürdüler. El filmi hormon testleri derken ilaç başladılar. Günde üç kez bir hap alıyor, 6 ayda bir hormon testleri yapılıyor. Şimdi 10 yaşında, hala adet görmedi, boyu da acayip uzadı. Doktoru tamam diyene dek kullanmaya devam edecekler. Ben pek bir şey çıkacağını sanmıyorum sizin kızınızda. Tek belirti yeterli değil.

öncelikle açıklamalarınız için çok teşekkür ederim, henüz kemik ölçümü vs hiçbir şey yapılmadı, süreç yavaş işliyor, uzadıkça ben de geriliyorum...
sizin kızınız kaç yaşındaydı teşhis koyulduğunda, boy uzaması ve gelişimi normal devam ediyor mu?
7 yasinda basladik tedaviye.Tedavi suresince biz bir yan etki yasamadik boy uzamasi yasitlari gibi ayni orantida hizli uzama yok yavasta degil ,kiloda normal ince kemikli bir cocuktu 2010 dogumlu kizim 1.35 kilosuda 30 gorunuste incecik dal gibi.Zaten sekeri var biz istesekte cok dengesiz beslenemeyiz.Hersey meme acimasi cekirdeklenmesiyle basladi ama.herkeste boyle olucak diye bisey yok iskillenip kendini uzme

Arkadaşımın kızı 6.5 yaşındayken özel bölgesinde 8-10 kadar koyu renk tüyü oluşmuştu. Koltukaltı da ter kokmaya başlamıştı. Abdullah Bereket’e götürdüler. El filmi hormon testleri derken ilaç başladılar. Günde üç kez bir hap alıyor, 6 ayda bir hormon testleri yapılıyor. Şimdi 10 yaşında, hala adet görmedi, boyu da acayip uzadı. Doktoru tamam diyene dek kullanmaya devam edecekler. Ben pek bir şey çıkacağını sanmıyorum sizin kızınızda. Tek belirti yeterli değil.
Hapmi bize hap vermediler igneyle basladik biz Abdullah hoca iyidir bizde zaman zaman gitmistik.diyabete yakalandigimiz donemlerde.

Kesin tani konulsun tahlilleri ciksin güvendiğiniz doktor bile olsa ikinci bir fikir alin ona gore gerekeln neyse yapin. Bu arada bende 4. Sinifa giderken adet olmuştum boyum 165 civarı ama tabiki kızınız küçük, inşallah güzel gelir sonuçlar

Seste catallasma ter kokusu agresiflik kilo boy vs hizli gelisim.kisaca sanki cagimizin hastaligi bu cogu cocugumuzda var ama onemsenmiyor aman babasida boyluydu anasi da yapiliydi diye gozardi ediliyor

Hapmi bize hap vermediler igneyle basladik biz Abdullah hoca iyidir bizde zaman zaman gitmistik.diyabete yakalandigimiz donemlerde.
Böbrek üstü bezleri fazla çalışıyormuş sanırım, onunla ilintili bir hap. O da hormonları tetikliyormuş. Belki duruma göre değişiyordur. Bir başka arkadaşın oğlu da her gün boy uzatma iğnesi oluyor. Hormonal durumlara göre değişiyordur ilaçlar.

Cok geis olsun , lutfen sakin kalmaya calis
Cok yakin arkadasimin kizi 8 yasindayken girdi erken ergenlige , ilaclarla durdurdular , emin ol panikleyecek bir durum yok , gayet iyi su anda kizimiz 10 yasinda , hala girmedi ergenlige , ilaclar ise yariyor yani

Böbrek üstü bezleri fazla çalışıyormuş sanırım, onunla ilintili bir hap. O da hormonları tetikliyormuş. Belki duruma göre değişiyordur. Bir başka arkadaşın oğlu da her gün boy uzatma iğnesi oluyor. Hormonal durumlara göre değişiyordur ilaçlar.
Aynen farkli farkli tedaviler hep ama zaten bobrek.ustu bezlerin duzensiz veua hizli calismasindan ileri geliypr bizimdr ayniydi bizim.dr boyle igneye karar vrrdi demekki ,boy uzatma ignesini de.duydum 5 yildir endokrin kapisinda sayisiz bebek cocuk genc hastaliklarina sahit oldum sasirmiyorum daha kotusunden korusun rabbimiz tuum yavrulari ,

Çok üzüldüm. Sizin bir hatanız yok sakın kendinizi suçlamayın, yediğimiz yiyecekleri bırakın içtiğimiz su bile kimyasal içeriyor artık maalesef. Doğanın dengesi bozuldu :KK43:

Cok teşekkür ederim hepinize,
Doktor araştırmasına da girmeliyim sanırım tek doktorla olmayacak.

Cocuk endokrinoloji uzmani tavsiyelerine de açığım, simdi ilk tetkikler icin umraniye egitim arastirmadan randevu aldim ama burdan devam etmek beni cok zorlar, cok kalabalık ve yogun bir hastane.

X