- 3 Ekim 2007
- 14.374
- 35.241
- 39
Anladım, çok teşekkür ederim.Benim boy uzamam durdu evet. Ama benim anne baba tarafımda pek uzun değiller. Halamla ayni boydayım 150 cm boyumuz.
Basketbol olur voleybol olur yüzme olur sporla bence boy uzamasına yardımcı olabilirsiniz. Abur cubur tüketiyorsa bu süreçte sağlıklı besinlere yöneltin. Sevdiği spor dalıyla ilgilensin ve bol bol zıplasın inşallah boy uzaması durmaz. Benim bir kac arkadaşım adet olsuktan sonra uzadı. Doktorlar kadınların adetten sonra güzel beslenme ve sporla bir süre daha uzayabileceğini söylüyor.
Malesef benim yönlendirenim olmadı hem kötü beslenme aşırı kilo alımı ve hareketsizlik benim uzamamı erken durdurdu. Birazda hayat kalitesiyle alakalı bi durum bence.
Tabi en iyi yönlendirmeyi doktorunuz yapacaktır benimkiler varsayım birazda.
Ben çok üzerine düşüyorum sağlıklı yönlendirebilmek için bu süreci Allah büyük artık, o ne derse öyle olacak.
Biz aile olarak uzunuz ama erkenden regl olan falan da yok aramızda, bekleyip göreceğiz artık.
Ben psikolojik açıdan ilkokulu atlatsak regl olmadan, gerisi daha kolay olur diye düşünüyorum. Neyse ki 5. Sınıfta ortaokula başlıyorlar artık