7 yaş erken ergenlik

Merhaba,
Kızım Ocak 2011 doğumlu. Yani tam 1 yaş büyük kızından.
Geçen sene biz de memede sertlik problemiyle gittik çocuk endokrin bölümüne.
Muayene edildi, ultrason çekildi ve hormon tahlili yapıldı. Ultrasonda meme büyümesi olduğu ortaya çıktı ama hormonları normaldi. Dr bana tek başına meme büyümesi, tüylenme vs erken ergenlik belirtisi değildir, olabilir, önemli olan hormonları dedi. Şu an 6 ayda bir kontrolü var.
Tam 8,5 yaşında, koltuk altları tüylenmeye başladı. Geçen hafta yapıldı son muayenesi.
Bir sürece girdiği doğru ama bu erken ergenlik değil diyorlar. Hormonları hala ergenlik öncesi süreçte olması gerektiği gibi.
Yani düşündüğün gibi hemen iğne falan verilmiyor.
Bir de artık eskisi gibi değilmiş, yani 8 yaştan itibaren bunlar normal görülüyor dediler. Bizimki8 den önce başladı ama gelişimi her daim çok önde bir çocuktu. Kendi gelişim sürecinde bunun da normal olduğu söylendi.
Şu an kontrolleri 3 aya indirildi, ama hormonlarına 6 ayda bir bakılacak.

Kizimda şu an tek memede sertlik dışında gorunur bir durum yok, tahlilleri de cikmadi, bir de genetik test yapildi o da ciktiktan sonra yorumlayacagiz dedi dr. bayramdan sonraya kaliyor bu durumda, erken ergenlik genelde iri cocuklarda gozlenen bir şeymiş zaten, benimki aksine yasitlarindan bile ufak bir cocuk, bebekken dahil hic kilolu ya da iri olmadi, yumurta yemez, cilek yemez, max ayda bir tavuk yerdi onu da sozde organik aliyordum ama almayacagim artik.
Cok teşekkür ederim surecle ilgili anlatim için, internette okuduklarim yuzunden nabzim 190 lara çıktı dün, aklimi kaciriyorum.

Merhaba tatlim,

Erken ergenlik mi once onun kesinlesmesi lazim. Tabii bunun icin bazi semptomlarin gorulmeside sart. Kizlarda 8 yasindan once gorulurse mesela tedaviye baslaniyormus.

Hormon tedavisi uygulaniyor diye biliyorum. Bu sekilde ergenligi geciktiriyolar diye biliyorum, adet vs olmuyor.

Benim bi tanidigim cocugunun boyu icin hormon tedavisi almisti.. boyu uzasin diye..bu cok baska bi mesele tabii..

Testlerin sonucunh bekleyin bakalim. Eger pozitif olursa ona gore ne yapilabilir ona bakarsiniz. Gecmis olsun
Meme büyümesi 7 yaşta başladı kızımda ama teşhis erken ergenlik olarak konulmadı.
Konuyu çok araştırdım, yaşayan bir arkadaşım da yol gösterdi sağolsun.
Hormon iğneleri çok da tavsiye edilen bir şey değil.
Yanlış bilgi vermek istemiyorum konu sahibi yine en doğrusunu doktorundan öğrensin tabiki. Benim bildiğim iğneler adet olmasını ortalama 1 yıl kadar geciktirebiliyormuş, tabi bu yine hormonlarla ilgili. Yani hormonal olarak ergenliğe girildikten sonra başlanan iğne tedavisi 6 ay 1 sene gecikme yapıyormuş. Bir de meme büyümesini baskılıyor.
Bunun yanında malesef boy uzamasını da kısmen durduruyor.
Yani çocuğun atıyorum 8 yaşında adet olması beklenmiyorsa eğer, iğneyi pek çok aile yaptırmıyormuş. ( başlandığında 4 sene yapılması gerekiyormuş)
Tabi miş muşla olacak şey değil, çeşitli doktorlardan bilgi almak en güzeli

Kuzenim 6 yaşında iken göğüsleri çıkmaya başladı. Farkedince hemen dr a götürdü ailesi. Ayni şekilde erken ergenlik teşhisi kondu. İğne tedavisi uygulandı 5-6 sene kadar tedavi gördü ama tedaviyi çokta önemsemediler açıkcası mesela iğneyi saatinde vurmak, verilen egzersizleri uygulamak gibi bu yüzden maalesef boyu 1.40 cm civarı kaldı. Fakat bu tedaviyi doğru düzgün uygulayıp sonuç alanlarda gördüm. Geçmiş olsun

Meme büyümesi 7 yaşta başladı kızımda ama teşhis erken ergenlik olarak konulmadı.
Konuyu çok araştırdım, yaşayan bir arkadaşım da yol gösterdi sağolsun.
Hormon iğneleri çok da tavsiye edilen bir şey değil.
Yanlış bilgi vermek istemiyorum konu sahibi yine en doğrusunu doktorundan öğrensin tabiki. Benim bildiğim iğneler adet olmasını ortalama 1 yıl kadar geciktirebiliyormuş, tabi bu yine hormonlarla ilgili. Yani hormonal olarak ergenliğe girildikten sonra başlanan iğne tedavisi 6 ay 1 sene gecikme yapıyormuş. Bir de meme büyümesini baskılıyor.
Bunun yanında malesef boy uzamasını da kısmen durduruyor.
Yani çocuğun atıyorum 8 yaşında adet olması beklenmiyorsa eğer, iğneyi pek çok aile yaptırmıyormuş. ( başlandığında 4 sene yapılması gerekiyormuş)
Tabi miş muşla olacak şey değil, çeşitli doktorlardan bilgi almak en güzeli
Yazdigim gibi canim sadece memede sertlesme buyume degil, baska seylerede bakiyorlar. Senin kizindada hormonlara bakiyorlar dedigin gibi.. hemen birsey gorduk hoopp hormonu basalim demezler. Tam tani konulmasi sart.

Kizimda şu an tek memede sertlik dışında gorunur bir durum yok, tahlilleri de cikmadi, bir de genetik test yapildi o da ciktiktan sonra yorumlayacagiz dedi dr. bayramdan sonraya kaliyor bu durumda, erken ergenlik genelde iri cocuklarda gozlenen bir şeymiş zaten, benimki aksine yasitlarindan bile ufak bir cocuk, bebekken dahil hic kilolu ya da iri olmadi, yumurta yemez, cilek yemez, max ayda bir tavuk yerdi onu da sozde organik aliyordum ama almayacagim artik.
Cok teşekkür ederim surecle ilgili anlatim için, internette okuduklarim yuzunden nabzim 190 lara çıktı dün, aklimi kaciriyorum.
Hayır hayır lütfen sakin ol.
Anlayabiliyorum seni ben de çok panik halinde gittim ama sakinleştim sonradan.
Malesef aynen dediğin gibi her şeyine çok dikkat ettim ben de , paketli gıdaları daha yeni yeni tadıyor ama olacağın önüne geçemiyorsun bir yerden sonra.
Pek çok seçenek bir araya geldiğinde erken ergenlik deniyor. Sizde de bir şey çıkmaz diye umuyorum.
Bir de tavsiyem, sadece tek memeye bakıp erken ergenlik diyen doktorun vereceği tedaviye de şüpheyle yaklaş. Tabiki önce sonuçları al, ama bir doktordan daha fikir al mutlaka.
Sevgilier..

Allah yardımcınız olsun demeye geldik.Benim 9 yasında gögüslerim sertlesmişti 10 yaşında ilk kez adet gördüm. O dönem gittiğimiz doktorumuz bize genetik olabileceğini söylemişti tabi alınan gıdalarında çok önemli faktörü var. Benim hem sağlıksız beslenmem hemde anne tarafımın hep erken ergenliğe girmiş olması sürecimi erkene almıştı.

Size nacizane tavsiyem panik yapmayın önce hormon testleri çıksın ve sonuçlara göre erken ergenliği geciktirici tedavi süreci olacak. Inşallah rabbim yardımcınız olur.

Ooofff en dert ettiğim şey, kızım 2010 ekim doğumlu henüz bir belirti yok ama düşündükçe geriliyorum. Umarım yediği içtiği neyse onla alakali geçici bir durumdur. Konuyu takipteyim lazım olacak ilerde.

Allah yardımcınız olsun demeye geldik.Benim 9 yasında gögüslerim sertlesmişti 10 yaşında ilk kez adet gördüm. O dönem gittiğimiz doktorumuz bize genetik olabileceğini söylemişti tabi alınan gıdalarında çok önemli faktörü var. Benim hem sağlıksız beslenmem hemde anne tarafımın hep erken ergenliğe girmiş olması sürecimi erkene almıştı.

Size nacizane tavsiyem panik yapmayın önce hormon testleri çıksın ve sonuçlara göre erken ergenliği geciktirici tedavi süreci olacak. Inşallah rabbim yardımcınız olur.
Adet olayi irsi birazda..bi arkadas 16 yasinda adet olmustu, annesi gibi..

:110: :110: yok artık canı sırf birşey istedi diye tek memesi şişiyor öylemi
Her canı çektiğinde değil nadiren oluyor(muş) bu durum ama karşılaştım ben de.. Yanlış hatırlamıyorsam kokusundan bir meyve çekmişti mahallemizde bir kızın 6 7 yaşlarındaydı. Yiyince gerçekten geçti.. Tabi bunun bilimsel bir açıklaması vardır bilemiiciim..

iyi dilekler için topluca teşekkür ederim,
benim boyum 1.68 eşim 1.80 üstü, kızımız da yaşına göre normal gidiyordu hep, ne uzun ne de kısa denecek kadar minik,
şubat sonunda doğduğu için henüz 7 yaş 3 aylık bu arada.
ben tam yaş hatırlamasam da ortaokulda regl oldum, kız kardeşim de öyle, halaları da ortaokulda olmuş hep.
şu an fazla abartıyormuş gibi görünüyor olabilirim, ama ailede üst üste yaşanan sağlık problemleri nedeniyle psikolojik olarak çökmüş durumdayım, bir de bu çıkınca yıkıldım.

Merhabalar, 10 yaş oldukça erken adet görmek için. Söylendiği gibi regl olmayla beraber boy uzamanız durdu mu?
Ben sanmıyorum bunu pek, 12 yaşımdaydım regl olduğumda ama boyum şu anki gibi değildi uzadım yani sonradan.
Kızım da akranlarından önce regl olacak belli ki, büyümesi birden durur mu şüphesiyle sürekli spora yönlendiriyorum çocuğu hiç boş kalmıyor nerdeyse.

Memedeki sertlige bakiyorlar. Kemik testi yaptirdiniz mi ordan da boyu uzayip uzamayacagi anlasiliyor

Panik olmayin ilaclarla ergenlik durduliyor tabi kemik yaşi yuksek cikmazsa

Bende 9 yasinda oldum regli kemik yasim 13 cikti boyumda uzamadi ne yazik ki

Benim kızımın 6 yaşında koltuk altı tüylenmesi başladı. Hemen endokrinoloji bölümüne gittik. Kan testi sonrası yumurtalık rahim usg, el röntgeni sonucu erken ergenlik tanısı konmadı kızıma. Benim ve eşimin boyu 180 civarı. Dolayısıyla da kızınız uzun olacak büyüme atağında hormonlar dengesizleşebiliyor tabi gıdalar da önemli tavuk, süt, yumurtayı güvenilir yerden alın yoksa yemesin dedi. Dikkat ediyorduk zaten paketli gıda da mümkün olduğunca vermiyordum. Kızım şuan 11yaşında boyu 167cm erkenlik süreçleri normal şekilde devam ediyor. Kontrollere gitmiyorum orasına burasına bakıyorlar çocuk etkileniyordu. Bunu yaşatmak da istemedim son tahlilde de normal çıkınca kan değeri bıraktık. Ergenlik meme sertleşmesi ile başlamıyor zaten sıralama tüylenme meme büyümesi ve regl olma şeklinde devam ediyor.

Merhabalar, 10 yaş oldukça erken adet görmek için. Söylendiği gibi regl olmayla beraber boy uzamanız durdu mu?
Ben sanmıyorum bunu pek, 12 yaşımdaydım regl olduğumda ama boyum şu anki gibi değildi uzadım yani sonradan.
Kızım da akranlarından önce regl olacak belli ki, büyümesi birden durur mu şüphesiyle sürekli spora yönlendiriyorum çocuğu hiç boş kalmıyor nerdeyse.
Reglle ilgisi yok boyun. Teorik olarak 16-21 yasina kadar devam etsede boy uzamasi genelde 16-17 yasinda duruyor

Benim boy uzamam durdu evet. Ama benim anne baba tarafımda pek uzun değiller. Halamla ayni boydayım 150 cm boyumuz.

Basketbol olur voleybol olur yüzme olur sporla bence boy uzamasına yardımcı olabilirsiniz. Abur cubur tüketiyorsa bu süreçte sağlıklı besinlere yöneltin. Sevdiği spor dalıyla ilgilensin ve bol bol zıplasın inşallah boy uzaması durmaz. Benim bir kac arkadaşım adet olsuktan sonra uzadı. Doktorlar kadınların adetten sonra güzel beslenme ve sporla bir süre daha uzayabileceğini söylüyor.

Malesef benim yönlendirenim olmadı hem kötü beslenme aşırı kilo alımı ve hareketsizlik benim uzamamı erken durdurdu. Birazda hayat kalitesiyle alakalı bi durum bence.

Tabi en iyi yönlendirmeyi doktorunuz yapacaktır benimkiler varsayım birazda.

Reglle ilgisi yok boyun. Teorik olarak 16-21 yasina kadar devam etsede boy uzamasi genelde 16-17 yasinda duruyor
Tam teknik tabirlerini bilemiyorum ama , regl olmayla birlikte kemik uçlarında kapanma başlıyormuş( ya da buna benzer bir şey)
Bu da artık büyümenin yavaşlayıp durmasına sebep oluyormuş.
Regl olunca bıçak gibi kesilmiyor mutlaka uzama ama oldukça yavaşlıyormuş.
Doktor benim kızıma bakıp zaten oldukça uzun şu an bile regl olsa ortalama bir boyu olur dedi mesela. Bir ilişki var yani aralarında

Lady bug Lady bug bu arkadaşın cocuguda yanilmiyorsam tedavu aşamasinda . Bilgi verebilir belki
22 aylık kizim var benim de
Hormonlari yuksek bunu ergenlik kabul ederiz dedi drumuz
Şuan tedavi olmuyor henüz kızım MR çektircez öncesinde .
Insan sagligi ne kadar önemsiz üreticiler için.hersey hormonlu katki maddeli
Herşeyin içinde kimyasal madde :KK43:
Merhaba cok gecmis olsun mr hormon tedavisi oncesi onlem.amaclidir beyinde bir tumor yoksa hormonlari etkileyen tedaviye baslanir decapeptyl depot diye vurulan bir ignemiz var 28 gunde bir yaptirdigimiz dr lar tamam diyene dek yapilicak yavrum 2 senedir cekiyor zaten diyabet bir de bu yuk oldu ona ,ben kizimi dogdu 2 bucuk sene emzirdim dogal olanada inancimi yitirdim ben bagisikligi kuvvetli olsaydi tum bunlar olurmuydu hepimize sabir dilerim erken ergenligi gelisim diye dusunmeuelim lutfen boylari uzasin veya baska bisey degil erken yasta olusacak hastaliklarin onune gecme icin bi de cok erken :KK43:

Benim kizimda zayifti celimsizdi meme sertlesmesi ile basladik esmerdi zaten tuyluydu ordan anlamadik bu kiloya boya bakmiyor arkadaslar tamamen hormonsal lutfen yedigiyle iliskilendirip kendinizide suclamayin bunlada tamamen ilgili degil umarim cikmaz dunyanim sonu degil uzmeyin kendinizi keske bi o olsaydi biz raziydik

X