- 5 Eylül 2014
- 14.245
- 50.136
Merhaba,
Kızım Ocak 2011 doğumlu. Yani tam 1 yaş büyük kızından.
Geçen sene biz de memede sertlik problemiyle gittik çocuk endokrin bölümüne.
Muayene edildi, ultrason çekildi ve hormon tahlili yapıldı. Ultrasonda meme büyümesi olduğu ortaya çıktı ama hormonları normaldi. Dr bana tek başına meme büyümesi, tüylenme vs erken ergenlik belirtisi değildir, olabilir, önemli olan hormonları dedi. Şu an 6 ayda bir kontrolü var.
Tam 8,5 yaşında, koltuk altları tüylenmeye başladı. Geçen hafta yapıldı son muayenesi.
Bir sürece girdiği doğru ama bu erken ergenlik değil diyorlar. Hormonları hala ergenlik öncesi süreçte olması gerektiği gibi.
Yani düşündüğün gibi hemen iğne falan verilmiyor.
Bir de artık eskisi gibi değilmiş, yani 8 yaştan itibaren bunlar normal görülüyor dediler. Bizimki8 den önce başladı ama gelişimi her daim çok önde bir çocuktu. Kendi gelişim sürecinde bunun da normal olduğu söylendi.
Şu an kontrolleri 3 aya indirildi, ama hormonlarına 6 ayda bir bakılacak.
Kizimda şu an tek memede sertlik dışında gorunur bir durum yok, tahlilleri de cikmadi, bir de genetik test yapildi o da ciktiktan sonra yorumlayacagiz dedi dr. bayramdan sonraya kaliyor bu durumda, erken ergenlik genelde iri cocuklarda gozlenen bir şeymiş zaten, benimki aksine yasitlarindan bile ufak bir cocuk, bebekken dahil hic kilolu ya da iri olmadi, yumurta yemez, cilek yemez, max ayda bir tavuk yerdi onu da sozde organik aliyordum ama almayacagim artik.
Cok teşekkür ederim surecle ilgili anlatim için, internette okuduklarim yuzunden nabzim 190 lara çıktı dün, aklimi kaciriyorum.