7 yaş erken ergenlik

o gayet normal değil mi, açık renkli gün ışığında belli olabilen?

benim kızım da şu an 1 yaşına yakın, 8-9 aydır memesinde sertlik var, dediğim gibi sarı mismini tüyler var, iki farklı doktora muayene olduk, diyetle düzelir dediler ama çok dikkat edemedim tabi kendi yediklerime.

Merhaba doktora götürdünüz mü kızınızı. Benim kızımda 5 yaşında o da 5 ayda 4 cm uzamış normal mi merak ettim.

Merhaba.Abdullah bey hangi hastanede çalışıyor acaba? Daha doğrusu ben sürecin nasıl başlandığını hiç bilmiyorum.İlk önce nereye,hangi bölüme gitmeliyiz.Kizim 8,5 yaşında ve özel bölgede kıllanma,goguslerde sertlik başladı.Bu arada İstanbul'da yaşıyoruz.Simdiden teşekkür ediyorum...

Özel muhanehanesi var.ücreti 850 tl..

Merhaba Abdullah hoca Marmara üniversitesi Tıp fakültesinde öğretim üyesi cocuk endokrin.bolum baskani diye biliyorum.ozel muayenesinde hasta bakiyor.bagdat caddesi feneryolunda.sizin ilk gitmeniz gereken cocuk endokrin uzmanı.gerekli görürse tetkik ister fiyatlarını açıkçası hatırlayamadım ama çok ucuz değildi.. çok geçmiş oldu

merhaba tam da bu nedenle devlet hastanesinde yapılması daha mantıklı, çünkü eğer gerek duyulursa iğne tedavisi yapılıyor ve iğneler oldukça pahalı, ama devlet hastanesinde tahlil ve onayı verilirse ilaçların tümünü devlet karşılıyor.. çok geçmiş olsun....

Sizinki kim ve nerede acaba? Bide yapılan testler vs.pahali mi?

MERhaba, kızınızın genel sağlık ve gelişim durumu nasıl tedaviden sonra? Benim kızıma da tedavi başlanması öneriliyor. Tedavinin yan etkileri oldu mu? Ayda bir mi 3 ayda bir mi iğne oluyor? Boy uzanası yavaşladı mı? Farklı bir yan etki yaşadınız mı? Kemiklerde zayıflama, psikolojisinde içine kapanma vs. Farklı yan etkiler gördünüz mü?

Merhaba, tedavi sonlandırıldıktan sonra boy uzaması oldu mu? şu an kaç acaba kızınızın boyu? kızıma da tedavi öneriliyor. birçok soru işareti var kafamda. yan etki yaşadınız mı? tedaviyi tavsiye ediyor musunuz? umarım görür ve cevap verirsiniz

merhaba, gittiniz mi şükrü hatun hocaya? ne dedi?

arkadaşlar toplu cevap vermek istedim,
11 yaş bitiminde artık gerek duyulmadığından tedavi zaten sonladırılıyor, kızımda da bitirildi, iğne tedavisi bittikten 5-6 ay sonra regl oldu, şu an boyu yaşıtlarıyla yakın, ama çok fazla uzamadı, doktor ise regl başlangıcından itibaren 2 sene boyunca uzama devam edecek demişti, herhangi bir spora ikna edemediğimden ben sadece izliyorum şu an, yan etki konusuna gelince, çok şükür şu ana kadar herhangi bir yan etki yaşamadı, hatta regl de düzenli olmaya başladı, araştırıp öyle karar verin...

Devlet hastanelerinin endokrin bölümü kesinlikle randevu vermiyor.Cocuk hastalıkları doktoruna gotursem bizi endokrine yonlendirirlermi acaba?

şansınızı deneyin bence, en kötü gidip durumu anlatıp orda o an randevu loşutulması için baskı kurun...

Devlet hastanelerinin endokrin bölümü kesinlikle randevu vermiyor.Cocuk hastalıkları doktoruna gotursem bizi endokrine yonlendirirlermi acaba?

Zaten önce çocuk hastalıklarına gitmeniz lazım.onlar uygun görürse sistemden randevu alma kismini açıyorlar.o şekilde randevu alabiliyorsunuz.eğer acmazlarsa alamazsınız

Kızım da bu durumu yaşıyor.kizinizin durumu ne oldu?adet oldu mu yoksa iğne mi yapıldı?

Iğne boy uzamasını yavaşlatıyor deniliyor.yılda kaç cm uzadi

bu sene kaç cm uzadı inanın ölçmedim, o da bu durumdan çok sıkıldı ve unutmaya çalışıyoruz resmen, ama öyle fazla bi uzama olmadı, sadece doktor reglden sonra ki 2 sene uzama devam edecek dediği için çok kasmadım ben de..

Kızım da bu durumu yaşıyor.kizinizin durumu ne oldu?adet oldu mu yoksa iğne mi yapıldı?
İğne yaptırmadık biz. Doktorumuz da gerek görmedi zaten. 9,5 yaşında adet oldu. Şu an 167 gibi bir boyu var. Adetten sonra da uzamaya devam etti.

merhaba, gittiniz mi şükrü hatun hocaya? ne dedi?
Kızımın tahlillerini dr takibini başka bir ilde yaptırdık ama Şükrü hoca uzaktan takibini yaptı, 9,5 yaşında regl oldu ama bize tedavi önermedi. Hoca çok ilaç yanlısı değil, ama 10 yaş öncesini de erken kabul ediyor. Bize pek önermemekle birlikte tercihi bıraktı, biz de istemedik.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…