7 yaş erken ergenlik

arkadaşlar toplu cevap vermek istedim,
11 yaş bitiminde artık gerek duyulmadığından tedavi zaten sonladırılıyor, kızımda da bitirildi, iğne tedavisi bittikten 5-6 ay sonra regl oldu, şu an boyu yaşıtlarıyla yakın, ama çok fazla uzamadı, doktor ise regl başlangıcından itibaren 2 sene boyunca uzama devam edecek demişti, herhangi bir spora ikna edemediğimden ben sadece izliyorum şu an, yan etki konusuna gelince, çok şükür şu ana kadar herhangi bir yan etki yaşamadı, hatta regl de düzenli olmaya başladı, araştırıp öyle karar verin...
Canim, benim okuduklarimdan ogrendigim, cesitli vitaminlerle takviye yaparak enerjisini ve boy uzamasini destekleyebilirmisiz. mesela b vitaminleri, magenezyum ve kalsiyum. Ben b-complexi ikiye bolup, haftanin 5 gunu veruyorum, simdilik kalsiyum ve magnezumu sadece haftada bir. Bir de kis geliyor d-vitamini tabiiki - cocukcagiz bu yasta hapci oldu ama elimden gel bu.

11 yaş bitiminde artık gerek duyulmadığından tedavi zaten sonladırılıyor, kızımda da bitirildi, iğne tedavisi bittikten 5-6 ay sonra regl oldu, şu an boyu yaşıtlarıyla yakın, ama çok fazla uzamadı, doktor ise regl başlangıcından itibaren 2 sene boyunca uzama devam edecek demişti, herhangi bir spora ikna edemediğimden ben sadece izliyorum şu an, yan etki konusuna gelince, çok şükür şu ana kadar herhangi bir yan etki yaşamadı, hatta regl de düzenli olmaya başladı, araştırıp öyle karar verin...
estrogen'i vucuttan cabuk atmak icin bol lifli ve brokoli gibi sebzeleri gunluk tuketmek gerekiyormus. Estrogen vucuttan ne kadar iyi atilirsa, kemik kapanmasi o kadar gec oluyormus.

Dehaso4 değeri sizlerde kaç çıktı..bizde 160..bu değer 8 yaş kız cocugu nda kaç olmalı..doktor yüksek dedi ama şu değerlerde olmalı demedi..bilginiz var mi?

Merhaba Pelin hanım
Siz konuyu açalı 3 yıl olmuş rahatsız ediyorum kusura bakmayın fakat tecrübeli birilerinin yardımına ihtiyacım var. Kızım ekim 2014 doğumlu bebekliğinde bile ufak tefek tüyleri vardı genital bölgede. 4-5 yaşlarında belirgin ter kokusu başladı hemen endokrine gittik tahlilleri yapıldı ergenlikle ilgili bir bulgu yoktu. Dün tek memede sertlik fark ettim çok endişelendim genitaldeki tüylerde biraz belirginleşme var. Kızım da çok garipsedi sürekli anne benim memem çok çirkin niye böyle olmuş dedi( kızımın psikolojisi en az sağlığı kadar önemli benim için. Bu söylediklerine ne kadar üzüldüğümü tahmin edersiniz)Bu arada kızım tüylü bir çocuk bacak ve kollarında da tüyleri belirgin. Yarın için çocuk endokrinden randevu aldım. Sizin süreciniz nasıl işledi ? Hangi tetkitler yapıldı ? Ergenlik durdurulabildi mi ? Çok paniğim kusura bakmayın çok uzun oldu hakkınızı helal edin.

Merhabalar
Benzer belirtiler yaşıyoruz yarın için randevu aldım inşallah hayırlı sonuçlar alırız. Süreciniz içimi rahatlattı, paylaşımlarınız için çok teşekkür ederim. Bir şey sormak istiyorum. Süreci nasıl yönettiniz? Tedaviye başlarken kızınıza nasıl açıkladınız. Kızım biraz hassas bir çocuk o nedenle psikolojik olarak da hazırlamak istiyorum. Şimdiden çok teşekkür ederim 🌸

Oncelikle ayni sorunu yasayan herkese gecmis olsun,
Ben de son durumu paylasayim, gectigimiz ay kontrole gittik, hormonlarda artis gozlemlenmedi, tuylenme yok, memedeki tomircuklanma bir oluyor bir geciyor nasil is anlamadim, beslenmesi konusundaki ozenimiz aynen devam ediyor, paketli gidalari tamamen cikardik, cok nadiren bitter cikolata falan yiyor, tavuk, yumurta, misir, her turlu kozmetik urun (sivi sabundan duş jeline kadar) kullanilmiyor, hatta bitkisel bit onleyiciler bile yasak, zaten ilk kontrolde kesinlikle lavanta vs gibi kokulu otlari kullanmamamiz konusunda uyarilmistik.
Somestr tatilinde tekrar gelin dedi, ama bu surecte ani bir boy atma, tuylenme ter kokusunda degisim, vajinal akinti gibi bir durum gorursek hemen gidecegiz.
Umarim hicbiri olmaz cunku benim kizim zaten cok minyon, ne fiziksel ne psikolojik olarak boyle bir sureci karsilayabilecek durumda degil.
Merhabalar, sizin süreciniz ne şekilde devam etti acaba ? İğne başlandı mı ?Kızınız kaç yaşında regl oldu ?

Kızımın tahlillerini dr takibini başka bir ilde yaptırdık ama Şükrü hoca uzaktan takibini yaptı, 9,5 yaşında regl oldu ama bize tedavi önermedi. Hoca çok ilaç yanlısı değil, ama 10 yaş öncesini de erken kabul ediyor. Bize pek önermemekle birlikte tercihi bıraktı, biz de istemedik.
Merhaba esra hanım, mesajları okudum. Anladığım kadarıyla kızınız düzenli takip ediliyordu. Regl olmadan önceki tahlilleri nasıldı ? Kusura bakmayın biraz detaylı soruyorum mazur görün benzer belirtilerimiz olduğu için ne yapmam gerektiğini anlamaya çalışıyorum

Merhaba esra hanım, mesajları okudum. Anladığım kadarıyla kızınız düzenli takip ediliyordu. Regl olmadan önceki tahlilleri nasıldı ? Kusura bakmayın biraz detaylı soruyorum mazur görün benzer belirtilerimiz olduğu için ne yapmam gerektiğini anlamaya çalışıyorum
Merhabalar. Tahlillerinde çıkan sonuçlara göre ön ergenlikte olduğu söyleniyordu ama regl kapısını hep açık tuttular. Tahlil sonuçları ne olursa olsun regl tarihini kestiremeyiz çoğu zaman da anne regl yaşına göre olur dediler. Yılda birdi sanırım kontrolü emin değilim, o arada regl oldu. Ama kesmek istersek de ilaca başlayabileceğimiz söylendi biz istemedik.

kızım o zaman 8.5 yaşındaydı, ona durumdan olduğu gibi bahsettim ben, vücudunda bazı gelişmelerin erkan başladığını söyledim, onun tek korkusu iğneler ve muayene seansları olmuştu, yani şöyle veya böyle bi şekilde devam ettik, ama ruhsal açıdan bir sıkıntı yaşamadım, fakat şimdi 13 yaşını bitirmek üzere ve ergenliği çok sancılı geçiyor, çevreme bakıyorum benim ki kadar zorlanan yok gibi, bunu psikologuyla konuştum, bu hormon iğnelerinin
tedavi bitiminde ergenliğe böyle ters bir etkisi ( ruhsal olarak ) olabilir mi diye, ama tabi kesin bir şey demedi psikolog, ama sanırım ben hala öyle düşünüyorum, çünkü 2,5 sene çok ağır hormon ilacı aldı yavrum ve ergenlik başlangıcında kesildi, sanırım bu nedenle daha sancılı bir ergenlik yaşıyor :KK43:

Merhabalar
Benzer belirtiler yaşıyoruz yarın için randevu aldım inşallah hayırlı sonuçlar alırız. Süreciniz içimi rahatlattı, paylaşımlarınız için çok teşekkür ederim. Bir şey sormak istiyorum. Süreci nasıl yönettiniz? Tedaviye başlarken kızınıza nasıl açıkladınız. Kızım biraz hassas bir çocuk o nedenle psikolojik olarak da hazırlamak istiyorum. Şimdiden çok teşekkür ederim 🌸

kızım o zaman 8.5 yaşındaydı, ona durumdan olduğu gibi bahsettim ben, vücudunda bazı gelişmelerin erkan başladığını söyledim, onun tek korkusu iğneler ve muayene seansları olmuştu, yani şöyle veya böyle bi şekilde devam ettik, ama ruhsal açıdan bir sıkıntı yaşamadım, fakat şimdi 13 yaşını bitirmek üzere ve ergenliği çok sancılı geçiyor, çevreme bakıyorum benim ki kadar zorlanan yok gibi, bunu psikologuyla konuştum, bu hormon iğnelerinin
tedavi bitiminde ergenliğe böyle ters bir etkisi ( ruhsal olarak ) olabilir mi diye, ama tabi kesin bir şey demedi psikolog, ama sanırım ben hala öyle düşünüyorum, çünkü 2,5 sene çok ağır hormon ilacı aldı yavrum ve ergenlik başlangıcında kesildi, sanırım bu nedenle daha sancılı bir ergenlik yaşıyor :KK43:
Tam anlayamadım kusura bakmayın sancılı derken ergenlikte yaşanan gerginliklerden mi bahsediyorsunuz yoksa ağrı mı yaşıyor

gerginlik anlamında ...
daha agresif, daha aksi, bilemiyorum, psiokolg bunun normal oldugunu iddia ediyor, ben sadece çevremde ki yaşıtlarıyla kıyaslandığımda böyle düşünüyorum belki de...

Tam anlayamadım kusura bakmayın sancılı derken ergenlikte yaşanan gerginliklerden mi bahsediyorsunuz yoksa ağrı mı yaşıyor

gerginlik anlamında ...
daha agresif, daha aksi, bilemiyorum, psiokolg bunun normal oldugunu iddia ediyor, ben sadece çevremde ki yaşıtlarıyla kıyaslandığımda böyle düşünüyorum belki de...
Anlıyorum. Belki de bu süreç sizi böyle düşündürdü. Anne olarak didiklemek gibi bir huyumuz var insan evladı olunca daha bir detaycı oluyor. Umarım geçici bir süreçtir ve rahat bir şekilde atlatırsınız. Biz bugün gittik doktormuz gerekli tahlilleri istedi. Kemik yaşı 8-8,5 ile uyumlu çıktı(kızım 7 yaş 10 aylık) ultrasonu yarın çekilicez, kan verdik ama iki tanesi cuma çıkıcak dhea 17 gibi bişeydi sanırım. Çıkan sonuçlarda sadexe lh düşük çıkmış 0,03. Sizin sonuçlar nasıldı tedabiye başlamadan önce. Vaktinizi alıyorum helal edin🙏

Merhaba,

Şubat 2012 doğumlu kızım tek memesindeki sertlik nedeniyle çocuk endokrinolojisine sevk edildi, tüm sonuçlar çıkmadı ama doktorumuzun dediğine göre yüzde 90 erken ergenlik :KK43:
Bu süreci yaşayanlardan destek bekliyorum, aylık iğneleri yaptırdınız mı, ergenliği ne kadar geciktirebildiniz, her cevap benim için çok kıymetli,
cevap yazamasam da okuyacağımdan emin olabilirsiniz.
Kızım 128 cm 23 kilo bu arada kilolu değil, yapay beslenme ve fast food alışkanlığı yok. memedeki sertlik dışında bir ergenlik belirtisi de yok.
Şimdiden herkese teşekkürler.

Güncelleme: Kızıma meme ve pelvik ultrason, kemik yaşı ölçümü ve lh duyarlılık testi yapıldı, 6 ayda bir kontrol edilecek.
Peki biz bu surecte ne yaptik, kokulu sampuanlardan, yumusaticiya kadar kozmetik urunleri mumkun oldugunca hayatimizdan cikardik, bunun dışında eve paketli gida sokmuyoruz, propolis, vitaminler, basta lavanta olmak uzere kokulu ot ve bitkiler ve bunların çayları tamamen yasak.
Şu an meme gelisimi de dahil ergenlik belirtileri ortadan kalkmis durumda.

Ozelden yazanlar icin son guncelleme: 8.5 yasina geldi kızım, herhangi bir ergenlik belirtisi yok, doktorumuz da bundan sonra anormal bir durum gozlemlemediginiz surece rutin kontrol icin getirmenize gerek yok dedi. 10 yasindan once herhangi bir belirti gorursek götüreceğiz. Ayni durumu yasayanlara bilgi olsun.
Uzerinden zaman gecmis ama acaba be oldu kiziniz erken mi regl oldu yoksa hala olmadi mi

Estagfurullah,
inanın hatırlayamıyorum değerleri, tek belirtisi sol memede şişlikti, anında götürdüm, tam 8,5 yaşındaydı ve hormon değerleri yaşının çok üzerinde çıkmıştı, 4 sene olduğu için unuttum, umarım sizi sadece 6 ayda 1 kontrol şeklinde alırlar..

Anlıyorum. Belki de bu süreç sizi böyle düşündürdü. Anne olarak didiklemek gibi bir huyumuz var insan evladı olunca daha bir detaycı oluyor. Umarım geçici bir süreçtir ve rahat bir şekilde atlatırsınız. Biz bugün gittik doktormuz gerekli tahlilleri istedi. Kemik yaşı 8-8,5 ile uyumlu çıktı(kızım 7 yaş 10 aylık) ultrasonu yarın çekilicez, kan verdik ama iki tanesi cuma çıkıcak dhea 17 gibi bişeydi sanırım. Çıkan sonuçlarda sadexe lh düşük çıkmış 0,03. Sizin sonuçlar nasıldı tedabiye başlamadan önce. Vaktinizi alıyorum helal edin🙏

Estagfurullah,
inanın hatırlayamıyorum değerleri, tek belirtisi sol memede şişlikti, anında götürdüm, tam 8,5 yaşındaydı ve hormon değerleri yaşının çok üzerinde çıkmıştı, 4 sene olduğu için unuttum, umarım sizi sadece 6 ayda 1 kontrol şeklinde alırlar..
Amin inşallah
Çok çok teşekkür ederim 🙏

Merhaba arkadaşlar benim kızımda erken ergenlik için iğne kullaniyor ama bulunamadığı için iğnenin günü gecikti başına böyle bir durum gelen oldu mu tedavi sonuçsuz kalır diye çok üzülüyorum iki yıldır kullanıyoruz

X