7 yaş erken ergenlik

pelin-

Pelin-
Kayıtlı Üye
5 Eylül 2014
14.245
50.136
Merhaba,

Şubat 2012 doğumlu kızım tek memesindeki sertlik nedeniyle çocuk endokrinolojisine sevk edildi, tüm sonuçlar çıkmadı ama doktorumuzun dediğine göre yüzde 90 erken ergenlik :KK43:
Bu süreci yaşayanlardan destek bekliyorum, aylık iğneleri yaptırdınız mı, ergenliği ne kadar geciktirebildiniz, her cevap benim için çok kıymetli,
cevap yazamasam da okuyacağımdan emin olabilirsiniz.
Kızım 128 cm 23 kilo bu arada kilolu değil, yapay beslenme ve fast food alışkanlığı yok. memedeki sertlik dışında bir ergenlik belirtisi de yok.
Şimdiden herkese teşekkürler.

Güncelleme: Kızıma meme ve pelvik ultrason, kemik yaşı ölçümü ve lh duyarlılık testi yapıldı, 6 ayda bir kontrol edilecek.
Peki biz bu surecte ne yaptik, kokulu sampuanlardan, yumusaticiya kadar kozmetik urunleri mumkun oldugunca hayatimizdan cikardik, bunun dışında eve paketli gida sokmuyoruz, propolis, vitaminler, basta lavanta olmak uzere kokulu ot ve bitkiler ve bunların çayları tamamen yasak.
Şu an meme gelisimi de dahil ergenlik belirtileri ortadan kalkmis durumda.

Ozelden yazanlar icin son guncelleme: 8.5 yasina geldi kızım, herhangi bir ergenlik belirtisi yok, doktorumuz da bundan sonra anormal bir durum gozlemlemediginiz surece rutin kontrol icin getirmenize gerek yok dedi. 10 yasindan once herhangi bir belirti gorursek götüreceğiz. Ayni durumu yasayanlara bilgi olsun.

Son düzenleme:
Geçmiş olsun ilk defa duyuyorum böyle bişi ama bir arkadaşımın kardeşi normal yaşında ergenliğe girmişti ama boyu çok kısa ergenlikten sonra uzamayacak diye doktora gidip geciktirmeye çalışıyorlardı sonra ne oldu bilmiyorum

Benim kızım 4 yaşında. Birkaç ay önce bu testleri yaptırdım. Memede sertlik oluşmuştu ve doktorda ilk olarak erken ergenlikten şüphelenmişti.. Bende ne zor birkaç gün geçirdim o testler çıkana kadar. Sizi anlıyorum ama hemen telaş etmeyin. Belkide korktuğunuz gibi bir durum yoktur.. Yediği herhangi bişey bu tarz şişlikler yapabiliyor.İnşallah böyle bişi çıkar.

Merhaba,
Kızım Ocak 2011 doğumlu. Yani tam 1 yaş büyük kızından.
Geçen sene biz de memede sertlik problemiyle gittik çocuk endokrin bölümüne.
Muayene edildi, ultrason çekildi ve hormon tahlili yapıldı. Ultrasonda meme büyümesi olduğu ortaya çıktı ama hormonları normaldi. Dr bana tek başına meme büyümesi, tüylenme vs erken ergenlik belirtisi değildir, olabilir, önemli olan hormonları dedi. Şu an 6 ayda bir kontrolü var.
Tam 8,5 yaşında, koltuk altları tüylenmeye başladı. Geçen hafta yapıldı son muayenesi.
Bir sürece girdiği doğru ama bu erken ergenlik değil diyorlar. Hormonları hala ergenlik öncesi süreçte olması gerektiği gibi.
Yani düşündüğün gibi hemen iğne falan verilmiyor.
Bir de artık eskisi gibi değilmiş, yani 8 yaştan itibaren bunlar normal görülüyor dediler. Bizimki8 den önce başladı ama gelişimi her daim çok önde bir çocuktu. Kendi gelişim sürecinde bunun da normal olduğu söylendi.
Şu an kontrolleri 3 aya indirildi, ama hormonlarına 6 ayda bir bakılacak.

Propolis verdiniz mi takviye olarak yakın zamanda. Birkaç yerde propolis kullanımının memede sertiğe sebep olabileceğini okumuştum.

Ek olarak memeleri büyümeye devam ediyor. 2. Sınıf öğrencisi ama 5 sanıyor gören. Boyu 151. İri doğup iri devam etti hep. Ben çok panikliyorum ama doktorlar durumun normal olduğunu söylüyor sürekli.

Malasef gunumuzdeki hormonlu yiyecekler ergenliği aşağı cekebılıyor.hıc unutmuyorum 4.sınıfta ilk adet olmuştum.ne olduguna dair bı fıkrım yoktu.bi yerım kesildi sanmıştım.kimsede birşey soylemedi.derslerde bile bu konularda bilgi yoktu.göğüslerım ufaktan çıkmıştı.Çok utanıyordum.hep omuzlarım çökük yürürdüm.boyumda aşırı uzun ve aşırı zayıftım.erken ergenlik malasef kızlarda olumsuz pskolojik gelişime neden oluyor .hele ki yanınızda bıri yoksa...

Merhaba,

Yalvarıyorum konum hemen taşınmasın, ne kadar çok kişiye ulaşırsam o kadar rahatlayacağım zira günlerdir anksiyete krizleri geçiriyorum.
Şubat 2012 doğumlu kızım tek memesindeki sertlik nedeniyle çocuk endokrinolojisine sevk edildi, tüm sonuçlar çıkmadı ama doktorumuzun dediğine göre yüzde 90 erken ergenlik :KK43:
Bu süreci yaşayanlardan destek bekliyorum, aylık iğneleri yaptırdınız mı, ergenliği ne kadar geciktirebildiniz, her cevap benim için çok kıymetli,
Kızım 128 cm 23 kilo bu arada kilolu değil, yapay beslenme ve fast food alışkanlığı yok. memedeki sertlik dışında bir ergenlik belirtisi de yok.
Merhaba tatlim,

Erken ergenlik mi once onun kesinlesmesi lazim. Tabii bunun icin bazi semptomlarin gorulmeside sart. Kizlarda 8 yasindan once gorulurse mesela tedaviye baslaniyormus.

Hormon tedavisi uygulaniyor diye biliyorum. Bu sekilde ergenligi geciktiriyolar diye biliyorum, adet vs olmuyor.

Benim bi tanidigim cocugunun boyu icin hormon tedavisi almisti.. boyu uzasin diye..bu cok baska bi mesele tabii..

Testlerin sonucunh bekleyin bakalim. Eger pozitif olursa ona gore ne yapilabilir ona bakarsiniz. Gecmis olsun

Birde farkindaysaniz.. eskiden cocuklar cocuk gibi gozukurdu.. 15 yasindakiler bile.. simdi 14-15 yasindakiler cok buyuk duruyolar.. hormonlu yiyecekler, kozmetik, kullanilan plastik urunler kaplar oyuncaklar.. hani bundan bisey olmaz denir ya.. bunlar uzun vaadede bizlere, genlerimize zarar veriyor ne yazikki

Merhaba,

Yalvarıyorum konum hemen taşınmasın, ne kadar çok kişiye ulaşırsam o kadar rahatlayacağım zira günlerdir anksiyete krizleri geçiriyorum.
Benim en yakın arkadaşım 8 yaşında regl olmuştu erken ergenlige girmişti bi sorunu yok ama o zamanlar yediklerini falan hep değiştirmişler diyet gibi birşey verilmiş anlattıkları kadar biliyorum bende bide çok doğurgan olduğunu biliyorum misal bir kadın 1 yumurtluyorsa o 10 örnek vermek gerekirse he bide memeleri büyüktü geçmiş olsun canım korkma bi sorun olmaz inş. 🙏🏻

Tek taraflı demişsiniz ya canı bir şey çekmiş olabilir mi? Küçüklüğümden çevremde bir çocuk da karşılaşmıştım olayı çok hatırlamasam da..

Bende erken ergenlik yasamis olabilirim. 4. Sinifa giderken memelerim önlük ten belli oluyordu ve cok rahatsiz oluyordum. 5. Sinifa gecince sutyen takmaya basladim. 6. Sinifin basinda regl oldum. Sinifta ilk ben oldum. Psikolojim cok etkilenmisti. Umarim onlenebilir sizin durumunuz

Lady bug Lady bug bu arkadaşın cocuguda yanilmiyorsam tedavu aşamasinda . Bilgi verebilir belki
22 aylık kizim var benim de
Hormonlari yuksek bunu ergenlik kabul ederiz dedi drumuz
Şuan tedavi olmuyor henüz kızım MR çektircez öncesinde .
Insan sagligi ne kadar önemsiz üreticiler için.hersey hormonlu katki maddeli
Herşeyin içinde kimyasal madde :KK43:

9 yasında regl oldum boyu dert etme sen ve eşin kısaysanız çocuk kısa uzunsanız uzun olacak tabi dayılar halalarda önemli (istisnalar kaideyi bozma:)172 boyum..kızım 8 yaşına girecek memeler bizde de var fakat kiloda var boyu dert etmiyorum 4.sınıflarla aynı boyda bu kadar kasmayın ölümcül bir durum değil artı isterseniz durdurulabiliyor..tabi bu yazdıklarım bu yaşlar için geçerli daha küçük yaşlar panik oluşturmalı.

X