Cuma Zayıflama Yarışması 7. Takım

7.TAKIM 101.ETAP
serseri ( 65,0/65,0/0,0/%0,0)
gülay (71.0 / 71,00 / 0,0 / %0,0)
almıla74 ( 52.5/52,0/0,5/%0,95)
Abetüş ( 59.8 /58,9 / 0,9 / % 1,51)
yarışçı ( 78.0/77,0/1,0/%1,28)
angelsky( 63,3/62,1/1,2/%1,90)
şirin06 (65,0/64,5/0,5/%0,77)
Zeytingözlü ( 79,0/78,0/1,0/%1,27)

7.TAKIM TOPLAM KıLO :

Son düzenleme:
günaydınnnnn :teytey:
güzellerrr ne yapıyosunuz bakalımmm serseriimm çok geçmiş olsunnn neler olmuş böyle görüşmeyeliii:1shok: jujum hala buralar da ayol:sm_cool: seyininm dimplecım hepiniz çok öpüyorum sınavlarım yeni bitti tatil ettim bu haftayı kendime. ben de bittim ama 16 tane sınava girdim offf..
en yakın zamanda yeniden aranızda olmak dileğiylennnn:asigim:
dilencimm bende seni çokk a.s. Şeniz
Allah kolaylık versin sınavlarında a.s
herkese günaydın
ne vuruyon nan cocoma işteydi o çalıstı :çok üzgünüm:
yeni mi görüyon kıı vurduğumuu kaydirigubbakcemile3
afedersinn :çok üzgünüm:aynı yerdesiniz ya o da çalışmaz diye düşündüm :çok üzgünüm:
günaydın cankuşlarım:asigim:öncelikle sizi ne kadar çok sevdiğimle :asigim:başlıyım gerisi sonra:roflol: hepinize nasıl teşekkür etsem bilemiyorum :utangac: dün bana öyle moral verdiniz ki herkes arka arkaya aradıdelikafaduldendün hastaneden çıktık sonuçta yorgun uykusuz stresliydim sesim size nasıl geldi bilmiyorum ama ben sizin sesinizi duyunca çok mutlu oldumkaydirigubbakcemile2siz benim canımsınız yaŞenizgelelim ameliyata kapalı ameliyat oldu olmasaydı açık yapacaklardı biraz şanslıyız yani şükür ayak alçıda kalacakmış 3 ay üstüne hiç basmayacakmış:1no2:koltuk değneği aldık dün sonra kendi evimize değil kayınvalidemin evine geldik çünkü bizim ev 2, katta ama yüksek yani bir sürü merdiven çıkarmayalım dediler oraya gidelim dediler olur dedimbenneyaptımkihafta sonu eve geçmeyi planlıyorum iyiye doğru giderse çünkü pazar günü sudemin doğum günü ve ben bu yaşgününüde orada kutlamak istemiyorum:1closedeyes:işte böyle bugün almişte yok listeleri julime yıkıcam yine:çok üzgünüm:yoksa eminim ki hesaplamalar yalnış çıkar ben tam başlarım birisi çağırırı yada üye gelir sonra al bştankaydirigubbakcemile3julim ben seni geçen hafta öpmüştüm bu hafta ne yaparım bilmiyorum yani:roflol:
hoşgeldin tatlımm a.s.
hadi çokkk geçmiş olsun bunu da sağ salim atlattınız çok şükür serserim:Saruboceq:
Allah beterinden korusun :Saruboceq: :1hug: :asigim:

gülay aynıymış sordurdum kıslar onuda eklesene betüşyerimsenibenseytin çikirdeğim gel bi öpem gitme kısım Şenizgöslüğün yok mu bakim senin:smiley-cool:
yok cnm göslüklük bi durum yokmuş güneş çıkınca yani yaz ve bahar ayında oluyoo kışında kar yağarsa oluyoo alerjik bi durummuşsengözlerimebaksanabnasıl bişeyse öleymiş CADIARZU
kızlar yarım saat işim var sonra hep burdayım ve yanlzım zeytin kalk işlerini yap o zaman gel lafın belini mi kırarız başka biyerinimi bakarız aşem eşinin iyi olasına seindim canım bunla gelsin geçsin inşallah bizde seni çok seviyoruz:asigim:

olar canommm:delphin:

7.TAKIM 101.ETAP
serseri ( 65,0/65,0/0,0/%0,0)
gülay (71.0 / 71,00 / 0,0 / %0,0)
almıla74 ( 52.5/52,0/0,5/%0,95)
Abetüş ( 59.8 /58,9 / 0,9 / % 1,51)
yarışçı ( 78.0/77,0/1,0/%1,28)
angelsky( 63,3/62,1/1,2/%1,90)
şirin06 (65,0/64,5/0,5/%0,77)
Zeytingözlü ( 79,0/78,0/1,0/%1,27)

7.TAKIM TOPLAM KİLO : 533,6 /528,5/5,1 /0,96%)

annemler yola çıkmışlar delikafadulden

yaşasın yaşasın o zamankaydirigubbakcemile5:dance:işte ben bunu seviyorum sanal da olsa sizin mutluluğunuz benim oluyor benim mutluluğum sizin ya da tam tersi siz üzgünseniz ben de üzülüyorum ben üzgünsem siz:1hug:Şenizkaydirigubbakcemile2

a angel annen mi geliyo :lepi:
benimkide yakında gelecek :dilcikar:

sirseriiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiim :1hug: dedin incekler birazdan ama bir iki kişiyi haşat etmem lazım :roflol:

angel bu arada elma sirkesini nası içiyordun sen
ben sabah ac karnına bide yatarken içiyom
kabızlık yaptı yaa

serserimm kuzummm :1hug:
evet jullmm annemle babam geliyor :dance:
cnmm ben kemal kükrerin ballısını aldımm bu daha ii geldi bana
ve kabızlık içinde keten tohumu (dün bahsetmiştim) bire bir
sabahları aç karna (içine keten tohumu) akşam yatmadan önce içiyorumm

Keten tohumunun faydaları
10 bin yıldır gıda olarak da kullanılan keten bitkisi, etkili bir gençlik, sağlık ve güzellik kaynağı. Keten tohumunda yok yok; Kolesterol düşürücü, felç, kanser, unutkanlık önleyici, bağırsak çalıştırıcı ve temizleyici etkisi bunlardan birkaçı. Uzmanlar, sıvı şeklinde, salataların üzerine serpiştirilerek veya günde bir çorba kaşığı şeklinde tüketmeyi öneriyor.

Keten tohumunun yararları

* Mide-bağırsak sorunlarına karşı iyi gelir
* Bağırsakları yumuşatır, kabızlığa karşı iyi gelir
* Kemikleri güçlendirir. Özellikle menopoz döneminde yararlı
* Bağışıklık sistemini güçlendirir
* Menopoza bağlı şikâyetleri hafifletir
* Kalp-damar hastalıklarından korur
* Kolesterol, şeker seviyesini dengeler
* Yüksek tansiyonu düşürür
* Romatizmal hastalıkları önler
* Sinir sistemini güçlendirir
* Hafızayı güçlendirir
* Konsantrasyon bozukluğuna karşı iyi gelir
* Yaşlanmaya bağlı dikkat dağınıklığına karşı iyi gelir
* Haricen kullanılarak yaraların çabuk iyileşmesini sağlar
* Egzama ve sedef hastalıklarında kullanılır
* Nasırlarda kompres olarak kullanılır
* Solunum yolu hastalıklarında olumlu etki yapar
* Ruhsal bozukluklara karşı iyi gelir
* Öksürüğü giderir
* Ağız boşluğu, boğaz ve diş eti rahatsızlıklarında gargara olarak
kullanılır
* Lifleri sanayide, özellikle dokumacılıkta kullanılır

Keten tohumu ne içerir?

* Omega-3, Omega-6 ve Omega-9 yağ asitleri
* Yüksek oranda çözünür ve çözünmez lif
* Protein
* Lignanlar (kansere karşı maddeler)
* Vitaminler
* Mineraller
* Aminoasitler

Keten tohumu nasıl tüketilir?

* Kaynatılarak içilebilir.
* Dövülerek, öğütülerek toz haline getirilebilir. Bir kaşık ağza
atıldıktan sonra arkasından su içilebilir.
* Kavrulmuş olarak tüketildiğinde daha lezzetli olur. Keten
tohumunun çok özel bir tadı veya kokusu yoktur, ama kavrulunca güzel
bir tada kavuşur.
* Tohum şeklinde de tüketilebilir.
* Yemeklere, yoğurda, salatalara, müsliye, pasta, börek gibi unlu
mamullere karıştırılarak da tüketilebilir.
* Günde 1-1.5 çorba kaşığı keten tohumu sağlıklı kalmak açısından
yeterlidir. Dozunu kaçırmamakta yarar var.

kaynak: ntvmsnbc.com

Keten tohumunun yararları:
Cilt yapısını yeniler, parlaklık kazandırır.
Mide-bağırsak sorunlarına karşı iyi geliyor.
Bağırsakları yumuşatır.
Kemikleri güçlendirir.
Bağışıklık sistemini güçlendirir.
Menopoza bağlı şikâyetleri hafifletir.
Kalp-damar hastalıklarından korur.
Kolesterol, şeker seviyesini dengeler.
Yüksek tansiyonu düşürür.
Romatizmal hastalıkları önler.
Sinir sistemini güçlendirir.
Hafızayı güçlendirir
keten tohumu yararları : ıktidarsızlık, prostat ve kısırlığa karşı etkilidir.
keten tohumu faydaları : zayıflamaya etkisi vardır
keten tohumu faydaları : kilo vermeye yardım eder.
keten tohumu faydaları : romatizma
keten tohumu faydaları : Keten tohumuyla zayıflama ve diyet ...
selülit ve selülitten kurtulma yolları..
keten tohumu yararları : sağlıklı, doğal zayıflama ve diyet...
keten tohumu yiyerek sindiriminizi düzenleyip kilo verebilirsiniz.
1 tatlı kaşığı keten tohumu da günlük omega 3 ihtiyacınızı karşılar.

KETEN TOHUMU ıLE ZAYIFLAMA / DıYET

Keten tohumunun zayıflamaya etkisi, diyet zayıflama, keten tohumu yağıyla kilo vermek:
Keten tohumu sindirim sistemini düzenleyerek zayıflamaya katkı sağlar, kilo vermek için kullanılır. Zayıflamak için kullanıyorsanız Keten tohumunu kaynatılarak içilebilir, yada döverek, toz haline getirip, bir kaşık ağza atıldıktan sonra arkasından su içilebilirsiniz. Diyet yaparken hayvansal kaynaklı yağ alımı yerine bitkisel kaynaklı yağları almaya özen göstermelisiniz. Omega-3; retina, beyin ve sperm hücrelerinin işlevi açısından da son derece önemli. Eksikliği; retinada görme fonksiyonunun azalmasıyla sonuçlanıyor, ayrıca dikkat ve davranış bozukluklarına da neden olabiliyor. Omega- 3; ceviz, fındık, soya fasulyesi, lahana, ıspanak, brokoli, marul, keten tohumu, yağlı balıklar ve balık yağında zengindir. Lifler, sağlıklı yaşam ve sağlıklı beslenme tavsiyelerinin en tepelerinde yer bulmaya başladı. Keten tohumu çözünür ve çözünmez lifler bakımından da oldukça zengindir.Liflerim midede doygunluk hissi yaratması diyet için son derece önemlidir, üstelik hemen hemen hiç kalori vermediği de düşünülünce kilo vermek için vazgeçilmezdir, zayıflamak isteyenler için, lifi seçkin bir araçtır. Çok etkili müshil ilaçlarının, sürekli kullanım halinde bağırsakları tahriş ettiği ve organizma için gerekli olan minerallerin (özellikle potasyum) azalmasına yol açtığı artık biliniyor. Halbuki, keten tohumu kullanımında bu tür yan etkiler kesinlikle söz konusu olmaz. Çünkü keten tohumunun müshil etkisi mekaniktir. Sabah ve akşam olmak üzere günde iki kere, en az ikişer yemek kaşığı dolusu, ezilmiş veya öğütülmüş keten tohumu, bol suyla yutulmalı, daha sonra da 1-2 bardak su içilmelidir. Bağırsaklara ulaştığında genişlemeye başlayan keten tohumu, bağırsakları uyarır

Bu özellik sayesinde keten tohumu düzenli kullanımda bir süre sonra barsak peristaltiği normal olarak çalışmaya başlar. Barsak pasajlarından geçerken içermiş olduğu değerli sabit yağlar da emilime uğrar. Böylece gereksinim duyulan enerji karşılanmış olduğu gibi, tokluk, barsakta doluluk hissi vermesi, özellikle rejim yapan kişilerde sağlıklı kilo verilmesine yardımcı olur.

Keten tohumunu özellikle kadınlar için cazip kılan en önemli özelliği ise, zayıflatıcı özelliğe sahip olması.

Tokluk hissi uyandırarak kişinin daha az yemek yemesine yol açıyor.

Zayıflatıcı özelliği, aslında içerdiği Omega-3 yağ asitlerinden kaynaklanıyor. Tıpkı balık gibi etkisi var keten tohumunun. Keten tohumu, somon balığı kadar Omega-3 yağı içeriyor. Günde 1 yemek kaşığı alındığında ayda ortalama 4-5 kilo verilebilir.

Ancak tabii ki bu, kişiden kişiye ve bünyeden bünyeye de değişir. Bir uzmana danışmak çok önemli. Nedense 'doğal' gıdaların veya bitkilerin zararsız olduğuna inanılır Türk toplumunda. Oysa bir bitki de bilinçsiz kullanıldığında sağlık sorunlarına yol açabiliyor.

Suyun bile fazlası zarar. Keten tohumunu da dozunu kaçırarak tüketirseniz, bağırsaklar fazla yumuşar ve vücut aşırı su kaybeder. Dolayısıyla aşırı kilo kaybı olur. ıdeali günde bir yemek kaşığı. Ama kilo sorununa göre alınması gereken dozaj değişebilir. Aslında bu dozajı insanlar kendileri de ayarlayabilirler.

Bağırsaklar fazla yumuşamayacak şekilde kullanılırsa dozu kaçırılmamış olur.

Keten tohumu antimantari, antimitoz ve antioksidan özellikler taşır

Son düzenleme:
all jullyy kesin al benim wc olayında acaip bi rahatlama olduu kaydirigubbakcemile3
vee abur cubur yokk acıkmıyorumm (en azından eskisi kadar deill)
öğütülmüşünü all cnmm birde sabahları açkarnına al mutlaka bol su içç kii
şişsinn :içelim:

KIZLAR BıRAZ OLCAK AMA BU KISMINI DA ÖNEMLı GÖRDÜM LÜFTEN OKUYUN kaydirigubbakcemile5

Kuru birer tahta parçasını andıran tohumlar, uygun şartlar sağlandığında yeşerir ve çeşit çeşit bitkilere dönüşürler. Ancak bazıları da toprakta yetiştirilmeden gerek sağlık alanında gerekse diğer alanlarda, tohum şeklinde kullanılarak -Allah’ın izni ile- büyük yararlar sağlarlar. Bu özellikleriyle ön plana çıkan tohumlardan biri de keten tohumudur. Rabbimiz oldukça küçük boyutuna rağmen keten tohumunun içinde, insan yaşamı için son derece faydalı ve önemli maddeler yaratmıştır.

Doğal Omega-3 Kaynağı

Günümüzde Omega-3 yağ asitlerinin sağlık açısından oldukça önemli bir yere sahip olduğu, tüm tıp dünyası tarafından kabul edilen bir gerçektir. Kişinin enerji seviyesini olduğu kadar, konsantrasyon yeteneğini de artıran bu yağ asitlerinin bilinmesi gereken en önemli özelliği ise, vücudumuz tarafından üretilememesidir.
Bu nedenle dışarıdan besinlerle alınması gerekir. Dolayısıyla bu durum, dünyada tarımı yapılan ilk ürünlerden biri olan ve sağlık açısından pek çok yararı bulunan 4-6 mm uzunluğundaki keten tohumunun önemini daha da artırmaktadır. Çünkü Omega-3 yağ asitlerinin en iyi doğal besin kaynaklarından biri keten tohumudur.
Keten tohumundan elde edilen yağda %50 oranında, vücudumuz için gerekli olan bu yağ asitleri bulunmaktadır. Omega-3 serisinin en önemli temel yağ asitleri, Alfa-Linolenik asitten (ALA) türetilir. Bu da, en yoğun olarak yine keten tohumu yağında bulunur.

Sağlıkla ılgili Diğer Kullanım Alanları
Keten tohumunun sağlığa faydaları şöyle sıralanabilir:
* Kalp hastalıklarına karşı koruyucu; yüksek kolesterol, trigliserid ve tansiyonu düşürücü etkiye sahiptir.
* ıçerdiği bazı asitler sayesinde eklem romatizmasına karşı yararlıdır.
* Mide-bağırsak sorunlarında düzenleyici özelliğe sahiptir.
* Kemikleri ve bağışıklık sistemini güçlendirmektedir.
* ıç organların yüzeylerini rahatlatıcıdır.
* ıçeriğindeki lignan (SDG) anti-kanser özellikli bir madde olup; göğüs, kolon (kalın bağırsak) ve prostat kanserine karşı koruyucu, kanserli hücrelerin büyüme hızını yavaşlatıcı ve bağışıklık sistemini güçlendiricidir.

AŞIRI TÜKETıMı KANSERLı HÜCRELERıN DE DAHA HIZLI BÖLÜNMESıNE SEBEP OLUR denilmektedir.
* Öksürükte, ses kısıklığında ve gastrit gibi mide sorunlarında da olumlu etkisi gözlenmiştir.
* Ağız boşluğu, boğaz ve diş eti rahatsızlıklarında gargara olarak kullanılabilir.
* Romatizmal hastalıkların önlenmesinde kullanılmaktadır.
* Sinir sistemini ve hafızayı güçlendirici olarak tavsiye edilmektedir.
* Egzema ve sedef hastalıklarının tedavisinde kullanılır.
* ıçeriğindeki enfeksiyon giderici maddeler romatoid artrit, sedef, alerjiler ve diğer yangılı hastalıklarda iyileştirici etkiye sahiptir.
* Tokluk hissi verdiği için diyetlerde de kullanılır.
* Omega-3, vitamin B-12 ve lifler açısından zengin olması, hücreleri genç tutarak yaşlanmayı geciktirici bir etki sağlar.
Rabbimiz'in küçük bir tahta parçasını andıran bu tohumu pek çok faydalı özellikle yaratması, O’nun sonsuz ilminin ve insanlara olan rahmetinin delillerinden sadece biridir. Yüce Allah'ın tohumlar üzerindeki ilmi, Kuran’da şöyle bildirilmiştir:
"Taneyi ve çekirdeği yaran şüphesiz Allah'tır. O, diriyi ölüden çıkarır, ölüyü de diriden çıkarır. ışte Allah budur. Öyleyse nasıl oluyor da çevriliyorsunuz?" (Enam Suresi, 95)

Endüstriyel Kullanım Alanları

* Tohumundaki liflerden faydalanılarak tekstilde kullanılır.
* Cam parçaları tahta yapılara tutturmak amacıyla kullanılan macunun yapımında kullanılır. Bu macun keten tohumu yağının ve kireç taşının belli oranlarda karıştırılmasıyla elde edilir.
* ızolasyon maddesi olarak kullanılır.
* Ahşap taklidi, bir tür yer kaplaması olan Linoleum’un yapımında kullanılır.

Back