• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

7. Sınıfta dershaneye gondermelı mı??? Anneler, egitimciler fikir verır mısınız

Sibelim84

Guru
Kayıtlı Üye
13 Haziran 2011
12.683
7.752
448
Merhaba arkadaşlar. 6. Sınıfa gıden kızım var dersleri güzel takdir aldı. Ama şoyle dıyeyım sankı benım bıraz ıttırmemle.. Aynı yaşta çocuğu olanlar ne demek istediğimi anlamıştır.. Misal sınav zamanı soru çıkarırım, arastırırım " Kızım şunu da çöz vs vs " Yapar ama hevesle degıl... Misal ben cumadan odevını yapan, o yılların inek dıye tabır edılen ogrencılerındendım🙂 okumayı çok severdim bilemiyorum kızımda da bunu arıyorum sankı... Tabı bızım algılarımız bu kadar dagınık degıldı.. İnternet yoktu telefon bıile yoktu nerdeyse... Her neyse.. Kızımda başarılı ama dedıgım gbı çok istekli degıl sadece yeterı kadar.. Gelelım soruma... Seneye 7. Sınıf olacak... Ben bıle 7. Sınıfta zorlandığımı hatırlıyorum dershaneye gıtmesını istiyorum sonuçta lgs var önünde... Ama bir yandan nerdeyse bütün günü ders olacak bu yaşta çok bunalır mı yanlış mı yapıyorum diye düşünüyorum. Şu anda voleybol ve tıyatroya gıdıyor kendı isteğiyle, seneye devam eder mi bilemiyorum.
Çocuğunu yarıs atı gbı gören annelerden olmadım hıcbır zaman... Kımseyle kıyaslamadım hep kendıni geç dedım... Ama bir anne olarak herkes gbı basarılı olsun ıstıyorum.. Dershanesız pek mümkün görünmüyor bu... Evde bir de küçüğümüz var.. O yızden oturup ben çalıştıramıyorum onu... Zaman da kalmıyor ,mezun olalı yıllar gectıgı ıcın acıkcası zorlanıyorum da....
Çocuğunu ortaokulda dershaneye gönderenler, ya da öğretmen arkadaşlar fikirlerını yazarsa çok sevinirim. Bıraz geç donebılırım mesajlara...Şimdiden teşekkürler

Öğretmenim aynı yaşta yeğenim var , dershaneye yazdık . İyi bir lise hedefiniz varsa uzun soluklu bir çalışma gerekiyor . Sınav soruları o kadar kolay ki inanın taktir alan yüzlerce öğrenci var : üzgünüm ama dışardan destek olmadan kazanan öğrenci çok çok az .

Merhaba arkadaşlar. 6. Sınıfa gıden kızım var dersleri güzel takdir aldı. Ama şoyle dıyeyım sankı benım bıraz ıttırmemle.. Aynı yaşta çocuğu olanlar ne demek istediğimi anlamıştır.. Misal sınav zamanı soru çıkarırım, arastırırım " Kızım şunu da çöz vs vs " Yapar ama hevesle degıl... Misal ben cumadan odevını yapan, o yılların inek dıye tabır edılen ogrencılerındendım🙂 okumayı çok severdim bilemiyorum kızımda da bunu arıyorum sankı... Tabı bızım algılarımız bu kadar dagınık degıldı.. İnternet yoktu telefon bıile yoktu nerdeyse... Her neyse.. Kızımda başarılı ama dedıgım gbı çok istekli degıl sadece yeterı kadar.. Gelelım soruma... Seneye 7. Sınıf olacak... Ben bıle 7. Sınıfta zorlandığımı hatırlıyorum dershaneye gıtmesını istiyorum sonuçta lgs var önünde... Ama bir yandan nerdeyse bütün günü ders olacak bu yaşta çok bunalır mı yanlış mı yapıyorum diye düşünüyorum. Şu anda voleybol ve tıyatroya gıdıyor kendı isteğiyle, seneye devam eder mi bilemiyorum.
Çocuğunu yarıs atı gbı gören annelerden olmadım hıcbır zaman... Kımseyle kıyaslamadım hep kendıni geç dedım... Ama bir anne olarak herkes gbı basarılı olsun ıstıyorum.. Dershanesız pek mümkün görünmüyor bu... Evde bir de küçüğümüz var.. O yızden oturup ben çalıştıramıyorum onu... Zaman da kalmıyor ,mezun olalı yıllar gectıgı ıcın acıkcası zorlanıyorum da....
Çocuğunu ortaokulda dershaneye gönderenler, ya da öğretmen arkadaşlar fikirlerını yazarsa çok sevinirim. Bıraz geç donebılırım mesajlara...Şimdiden teşekkürler
Yeni nesilde (son 10-15 yıldır diyeyim) gözlemlediğim en ürkütücü şey her şeyi çocuğunun yerine yapan ebeveyn. Çocuklar programlı olmayı, sorumluluk almayı, görevlerini yapmayı asla öğrenemiyor her şeyi ebeveynden bekliyorlar artık. Sadece okul hayatında değil evlilik hayatında, iş alanında bile böyle devam ediyor. Kendi ayaklarının üzerinde duran genç yok artık. Sürekli koltuk değneği ebeveyn var.

İyi bir şey yaptığınızı sanarken aslında çocuğunuz için kötü bir kişilik geliştiriyorsunuz. 6. Sınıfta ödevlerini, sınavlarını takip edemeyen, kendi oturup ders çalışıp hazırlanamayan çocuk kendi işini de bulamaz kendi hayatını da kuramaz.

Dershaneden büyük sorun bu bence.

Ben de bu konuda konu açmıştım..Ben 5.sınıfta ,dershanenin birebir özel ders paketinden almıştım..eksiklerine göre cmt günleri 2-3 ders saati alıyordu, keyifle de gidiyordu,çünkü eksiklerinin farkındaydı..sonuçta pamdemiden çıkan çocuklar..6.sınıfta, 5 kişilik sınıfta normal tüm derslerden dershaneye gitti..cmts günleri 6 ders saati..7.sınıfa geldiğinde kararsızdı ,bu yıl gitmeyeyim ,yoruluyorum dedi ben de tamam kızım dedim..8.sınıfta tekrar bakacağız..severek gidecekse,verim alacağını düşünüyorsa olabilir ama 8.sımıfta da gidecekse çocukta tükenmişlik olabilir..

Çocuk istekli mi değil mi? Bu çok önemli. Çocuk severek ve isteyerek gitmediği sürece dershaneye gitse bile başarılı olamayabilir. Çünkü isteksiz yapılan hiçbir şey verim vermez. Bunun yerine belki eksik kaldığı dersler konusunda özel ders aldırabilirsiniz.
Tabi ki erken başlaması son seneye dersler, konular açısında yığılma olmaması açısından iyi olabilir ama çocuğun çabasına bağlı olur bu.

Bence 7. sınıfta dershane yerine zorlandığı branşlar varsa özel ders takviyesi alabilir, 8. sınıfa eksiklerini tamamlayarak başlaması daha sağlıklı olur. 6-7. sınıfta çocuklar yoruluyor, sıkılıyor; hafta içi okul, hafta sonu dershane derken 8. sınıfa da bezgin başlıyorlar hâliyle, çok yüklenmeye gerek yok diye düşünüyorum.
6-7.sınıfta okuluna gidip, ödevlerini yapıp, gereken yerde destek alması yeterli. Tamamen sınav öğrencisi modunda olmamalı; sevdiği aktivitelerle meşgul olmalı bi yandan.
(10+ yıllık eğitimciyim)

Yeni nesilde (son 10-15 yıldır diyeyim) gözlemlediğim en ürkütücü şey her şeyi çocuğunun yerine yapan ebeveyn. Çocuklar programlı olmayı, sorumluluk almayı, görevlerini yapmayı asla öğrenemiyor her şeyi ebeveynden bekliyorlar artık. Sadece okul hayatında değil evlilik hayatında, iş alanında bile böyle devam ediyor. Kendi ayaklarının üzerinde duran genç yok artık. Sürekli koltuk değneği ebeveyn var.

İyi bir şey yaptığınızı sanarken aslında çocuğunuz için kötü bir kişilik geliştiriyorsunuz. 6. Sınıfta ödevlerini, sınavlarını takip edemeyen, kendi oturup ders çalışıp hazırlanamayan çocuk kendi işini de bulamaz kendi hayatını da kuramaz.

Dershaneden büyük sorun bu bence.
Sınavlarını, odevlerını kendı takıp eder ben sadece destek oluyorum.. Bence her ebeveyn de destek olmalı.. Odevlerını ben demeden yapar her zaman.. Benım dedıgım ben demeden ekstra calışmaz ödev yapar o kadar mesela.. Ekstra calışmadan da ilerde basarıyı elde etmek çok zor malesef

Çocuk istekli mi değil mi? Bu çok önemli. Çocuk severek ve isteyerek gitmediği sürece dershaneye gitse bile başarılı olamayabilir. Çünkü isteksiz yapılan hiçbir şey verim vermez. Bunun yerine belki eksik kaldığı dersler konusunda özel ders aldırabilirsiniz.
Tabi ki erken başlaması son seneye dersler, konular açısında yığılma olmaması açısından iyi olabilir ama çocuğun çabasına bağlı olur bu.
Soruyorum gıtmek ıstıyor musun dıye cevap bilmiyorum oluyor malesef

Destek almaya hemen başlayın.

Belki bu sene için dershane olmasa bile belli derslerden örn. Matematik, Fen bilimleri, Türkçe den özel ders aldırabilirsiniz.

Akademik anlamda iyi olmak için kesinlikle büyük emek vermek lazım. Özel dersler için Okuldaki Öğretmenlerimize sorun mutlaka size bir yol göstereceklerdir.

Destek almaya hemen başlayın.

Belki bu sene için dershane olmasa bile belli derslerden örn. Matematik, Fen bilimleri, Türkçe den özel ders aldırabilirsiniz.

Akademik anlamda iyi olmak için kesinlikle büyük emek vermek lazım. Özel dersler için Okuldaki Öğretmenlerimize sorun mutlaka size bir yol göstereceklerdir.
Matematik ten özel ders alıyor. Ingılızceye yıllardır gidiyor zaten ama deneme deneyımı çok az... Misal hep sureyı yetıstıremıyor okulda bunu da sadece dershane saglıyor sanırım. Denemeler hayatında yok denecek kadar az şu an hatta yok

Tabi ki gitmeli. Benim oğlum 5. Sınıf bu sene es verdim ama seneye başlatabilirim. 6. Sınıf bitince yazın başlatıyor çevremdeki herkes. Okulu da bence iyi. Sürekli deneme oluyorlar. Devletin yaptığı deneyap keşif kampüsü gibi sınavları da takip ediyoruz. Özel okul sınavlarına da deneme amaçlı girdiriyorum ben. Çünkü iyi bir lise hedefleyen çocuklar rakipleriyle birlikte yol almalı

7. Sınıfa giden kızım var. Mahalle ortaokuluna gidiyor. Ve okul açıkçası niteliksiz bi okul. Yani akademik anlamda başarıyı hedefleyen çocukları yönlendiren bi eğitim kadrosu da yok.

Kızım derslerinde başarılı. Ağırlıklı sınıfta okuyor. Sınıfında ilk üçe girer. Ama bu sene dersaneye göndermedim. Çünkü çocuğumun karakterini biliyorum. Uzun soluklu ders, ödev, test çözme işi onu bunaltır. 🤷‍♀️ Çünkü haftaiçi okuldan sonra dersane, haftasonu dersane. Devamlı bu sistem onu sıkar. Ciddi şekilde dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olabiliriz.

Tamamen bu sebeple sadece 8. Sınıfta göndermek bizim için ideal. Bu sene yetersiz olduğunu düşünsem özel hoca tutarım ders bazında, konu odaklı ders aldırırım. Ama babası bu bakımdan desteklediği için özel hocaya da şu an gerek olmadı.

Açılın ben matematikçiyim🤣 naçizane tavsiyem matematik konuları soyutlaşacağı için zorlanabilir zorlandığı yerde takviye özel ders aldırmanız. Sosyal fen İngilizce kendi halledebilir. Bir de bazı dersaneler şöyle bir şey yapıyor 8. Sınıf için erken kayıt yaptırırsanız 7. Sınıfın 2. Dönemi de dersaneden faydalanabiliyorsunuz. Denklem orantı gibi azıcık zorlayıcı konular bu döneme denk geldiği için dersaneden de destek alabilirsiniz. Sevgiler ☺️

Matematik ten özel ders alıyor. Ingılızceye yıllardır gidiyor zaten ama deneme deneyımı çok az... Misal hep sureyı yetıstıremıyor okulda bunu da sadece dershane saglıyor sanırım. Denemeler hayatında yok denecek kadar az şu an hatta yok

deneme kulüpleri var her dershanenin onlara yazdırabilirsiniz.
ben 7.sınıfın 2.dönemi yazdırdım dershaneye şu an 8 de. yoğunluğa alışsın 8 de birden ağır gelmesin amacıyla yazdırmıştım.

Açılın ben matematikçiyim🤣 naçizane tavsiyem matematik konuları soyutlaşacağı için zorlanabilir zorlandığı yerde takviye özel ders aldırmanız. Sosyal fen İngilizce kendi halledebilir. Bir de bazı dersaneler şöyle bir şey yapıyor 8. Sınıf için erken kayıt yaptırırsanız 7. Sınıfın 2. Dönemi de dersaneden faydalanabiliyorsunuz. Denklem orantı gibi azıcık zorlayıcı konular bu döneme denk geldiği için dersaneden de destek alabilirsiniz. Sevgiler ☺️
Teşekkür ederım mantıklı gbı
deneme kulüpleri var her dershanenin onlara yazdırabilirsiniz.
ben 7.sınıfın 2.dönemi yazdırdım dershaneye şu an 8 de. yoğunluğa alışsın 8 de birden ağır gelmesin amacıyla yazdırmıştım.
Bu da mantıklı sankı.. İkinci dönem de olabılır

7. Sınıfta erken kayıt yaptırırsanız ikinci dönem başlayabilir
Eksik konusu olmaması önemli
Şimdiden bol kitap okumalı
Paragraf çözümü önemli
Matematik de bile yeni nesil sorular çok uzun ve hep okuduğu anlama

Deneme kulübü oluyor dershanelerin onlara da kayıt ettirebilirsiniz
Başarılar diliyorum şimdiden☺️

Özel dersin bir avantajı da çocuk vaktini yollarda geçirmiyor, yorulmuyor

Bu sene için belki bir Üniversite Öğrencisinden Denemeler için destek almasını sağlayabilirsiniz. 7. Ve 8. Sınıflar da iyi bir dershaneye yollanabilir.

Tabi sizin içinize nasıl siniyorsa öyle devam edin

7. Sınıfta erken kayıt yaptırırsanız ikinci dönem başlayabilir
Eksik konusu olmaması önemli
Şimdiden bol kitap okumalı
Paragraf çözümü önemli
Matematik de bile yeni nesil sorular çok uzun ve hep okuduğu anlama

Deneme kulübü oluyor dershanelerin onlara da kayıt ettirebilirsiniz
Başarılar diliyorum şimdiden☺️
Aynen kitap okuma konusuna katılıyorum. Analitik düşünmeyi, anlamayı çok iyi destekliyor.

Back
X