• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

7 aylık kızım kilo sorunu

gumus82

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
15 Ekim 2019
3.534
3.750
133
36 haftalık doğdu sadece soğuduğunda bir süre mama verildi ama emzirerek devam ettim bu ay kontrol de son iki ayda 300 Gr almış mama başlayalım dedi doktor sağ 140 CC gelmezse mama
Ek gıdaya başladık 2 ay oluyor çok az yiyor meme gece emiyor gündüz ayakta vs biraz zorla bazen çok istekli
Sahte meme gibi yapıyor emmiyordur dedi doktor ama emiyor da
2350 doğduk şuan 6300 7 aylık çok mu kötü benim durumumda olanlarla konuşmak istedim aynı durumu yaşayanlar anlayabilir diye düşünüyorum
Kafam da çok karışık günde ne kadar ek gıda ne kadar emzirme sütüm gerçekten azalmış olabilir mi
Sagmaya kalkınca kız durmuyor 10 dk deniyorum 50 cc bir sefer 80 birinde 100 ama öyle yarım saat sagamiyorum

Boyu 68 cm kafa çevresi iyi 7 kilo olması lazımdı bu ay dedi doktor
Sizce mama almalı mıyım
Kaşık mama aldım anne sütüyle karıştırdım verdim zoraki yiyor elimde ta doğumdan açılmamış hipp vardi ondan denedim çok az içiyor
Mama boşuna bir masraf gibi olucak

36 haftalık doğdu sadece soğuduğunda bir süre mama verildi ama emzirerek devam ettim bu ay kontrol de son iki ayda 300 Gr almış mama başlayalım dedi doktor sağ 140 CC gelmezse mama
Ek gıdaya başladık 2 ay oluyor çok az yiyor meme gece emiyor gündüz ayakta vs biraz zorla bazen çok istekli
2350 doğduk şuan 6300 7 aylık çok mu kötü benim durumumda olanlarla konuşmak istedim aynı durumu yaşayanlar anlayabilir diye düşünüyorum
Kafam da çok karışık günde ne kadar ek gıda ne kadar emzirme sütüm gerçekten azalmış olabilir mi
Sagmaya kalkınca kız durmuyor 10 dk deniyorum 50 cc bir sefer 80 birinde 100 ama öyle yarım saat sagamiyorum

Sizce mama almalı mıyım
Kaşık mama aldım anne sütüyle karıştırdım verdim zoraki yiyor elimde ta doğumdan açılmamış hipp vardi ondan denedim çok az içiyor

10 dakikada 50 cc geliyorsa iyiymiş. Ben sağdığımda çok çok az geliyordu. 20 cc bile yoktu. Çok fazla da çabalayamadım sütüm artsın diye. Ben bunun bünye meselesi olduğuna inandım artık. İlk 3 ay güzel gitti ama sonra adet oldum ve sütüm bebeğime yetmemeye başladı.

5.ay bitiminde 1 ayda sadece 200 gram almıştı. Doktor başlattı mamaya. Ama ben sütümün yetmediğini zaten anlıyordum. Siz anlayamadınız mı acaba?

Arkadaşlar merhaba 7.5 aylık oğlum var Allah bağışlasın. Sizlere danışmak istediğim konu ek gıdayla başım dertte şöyle ki 6 aylıkken ek gıdaya geçtik oğlum asla yemek istemedi yemedi de 7 aylık olana kadar hiçbirşey yemedi diyebilirim sonra bir şekilde az az yemeye başladı ama ben anne sütü ek gıda zaman dengesini tutturamıyorum ve günlük neler verebileceğimi bilmiyorum. Bana Allah rızası İçin günlük saat kaçta neler verdiğini anlatır mısınız? Yani aşağı yukarı bir gün anne sütü ve ek gıda saatleri ve ek gıda içerikleri teşekkür ederiö şimdiden. Bir yandan gözüm bebekte hızlı hızlı yazdım siz anladınız ama 😍
Bende o bocalamayi yaşıyorum ne zmaan ek gıda ne kadar yemesi lazım yemiyor ağzını kapıyor ne zaman emzirmeli
Bunu uyarlayabilirsin

10 dakikada 50 cc geliyorsa iyiymiş. Ben sağdığımda çok çok az geliyordu. 20 cc bile yoktu. Çok fazla da çabalayamadım sütüm artsın diye. Ben bunun bünye meselesi olduğuna inandım artık. İlk 3 ay güzel gitti ama sonra adet oldum ve sütüm bebeğime yetmemeye başladı.

5.ay bitiminde 1 ayda sadece 200 gram almıştı. Doktor başlattı mamaya. Ama ben sütümün yetmediğini zaten anlıyordum. Siz anlayamadınız mı acaba?
Ben regl olmadım doğumdan bu yana
Saginca geliyor kız az kilo alıyor

Bende o bocalamayi yaşıyorum ne zmaan ek gıda ne kadar yemesi lazım yemiyor ağzını kapıyor ne zaman emzirmeli

Ben regl olmadım doğumdan bu yana
Saginca geliyor kız az kilo alıyor

Çok tereddütte kaldıysanız 1 ay daha zaman tanırsınız belki kendinize... İnşallah mamaya gerek kalmaz. Maddi manevi yük...

Ek gıdaya gelince hanımlar bocalayacak bi şey yok ki. Bu ay sadece tadım yaptıracaksınız 3 gün kuralına göre. Yedikleri zaten çok çok az bi şey olacak.
Mesela sabah emzirdiniz. Bi soraki öğünü yoğurt olabilir. Öğle yine emzirdiniz, sonraki ara öğünü kabak olabilir. Tadım yaptırdıktan sonra alerji yoksa şimdilik ara öğünlerde birer yemek kaşığı yedirebilirsiniz. Sonraki aylarda miktar artacak. Bu konuda çok güzel listeler hazırlayıp paylaşan doktorlar var instada. Takip edebilirsiniz ben de oralardan öğrendim

Mama boşuna masraf olacak mı dediniz ben mi yanlış anladım.Ayrica tıp fakültesi bitirmiş hekiminiz size mama başlayın diyo siz gelmiş burdakilere başlayalım mı diosunuz.Cok ilginç.Baslamayin bırakın kalsın öyle.Doktora da boşuna gitmeyin.Nasilsa doktorda ikna olmayıp burdan fikir istiosunuz.

Bebeğiniz çok küçük doğmuş belki kilosunun az olması ondan dolayıdır kafa çevresi ve boyu normalmiş çünkü. İçiniz rahat etmiyorsa başka bir doktora gidin. Sadece kilo değil diğer parametrelerle birlikte beslenmenin yeterliliğine karar vermek gerekir diye düşünüyorum. örneğin kan değerleri , ruhsal gelişimi, hareketliliği, çişli kakalı bez sayısı vs.

Sizce mama almalı mıyım
Aynı durumdayız benim de kızım 3200 doğdu ve 8.5 aylık olacak nerdeyse 7350 az mı normal mi tam da bilmiyorum ama doktor az dedi aslında mama da içiyor günde 500 ml sütümü veriyorum ek gıda veriyorum ama yok yani kilo alımı

Aynı durumdayız benim de kızım 3200 doğdu ve 8.5 aylık olacak nerdeyse 7350 az mı normal mi tam da bilmiyorum ama doktor az dedi aslında mama da içiyor günde 500 ml sütümü veriyorum ek gıda veriyorum ama yok yani kilo alımı
Merhabalar canım benim doktor bu ay normale döndü dedi 8 ay kontrol 7100 olmuş aynı ayda çocuklardan 500 750 Gr kadar geride oda sıkıntı değil dedi
Benim bebeğim erken doğdu birde 36 haftalık ve ,2350 olarak doğdu doğum kilosuna göre geride diyordur doktor
Ben birkaç kez kilo alması için muhallebi yaptım gecen ay
Kaşık maması herşeyi yoğurtla süsle ver aldı

Merhabalar canım benim doktor bu ay normale döndü dedi 8 ay kontrol 7100 olmuş aynı ayda çocuklardan 500 750 Gr kadar geride oda sıkıntı değil dedi
Benim bebeğim erken doğdu birde 36 haftalık ve ,2350 olarak doğdu doğum kilosuna göre geride diyordur doktor
Ben birkaç kez kilo alması için muhallebi yaptım gecen ay
Kaşık maması herşeyi yoğurtla süsle ver aldı
Maşallah canım... yok benim doğum kilosu iyiydi kızımın 3200 doktor ona bakarak az diyor zaten :( ne tür muhallebiler verdin canım ayrıntılı yazar mısın ben de deneyeyim ya ne yapıyorsam almıyor :(

Maşallah canım... yok benim doğum kilosu iyiydi kızımın 3200 doktor ona bakarak az diyor zaten :KK43: ne tür muhallebiler verdin canım ayrıntılı yazar mısın ben de deneyeyim ya ne yapıyorsam almıyor :KK43:
Valla canim benim doktor sadece yasaklı listesini söyledi bal bakla patlıcan fıstık ezmesi gibi şuan aklıma gelmeyen vardir yasak bunları yedirme dedi gerisini bana bıraktı
Kaşık maması aldım hipp sütlü tahıllı su ile karıştırıp verdim benim kız az yer o yüzden iki tatlı kaşığından yaptım onune oyuncaklar zorlamadan perdeleri açtım şakalar öyle yedirdim ilk öyle başladık
Formül mama asla icmez kabul etmedi kilo alsin diye dene demişti doktor sadece anne sütü devam ettik
Bu gidişimde bravo formul mamayı birak kilo almış dedi ben hiç vermedim dedim
Pirinç unu bir tatlı kaşığı dolusu bir çay bardağından az su iki üç kez oyle verdim faydası olmaz diye bıraktım
Sonra düşündüm hicbirsey yemiyor nasıl yedirsem diye arzum bebbe yoğurt mayalama için makina da aldım activa ile mayaliyorum yoğurt seviyor herşeyin üzerine azicik yoğurt koyup teklif ettim yedi şükürler olsun azıcık minnacık yedi ama kilo aldı zorlama günde iki öğün veriyorum hala ama acken emzirdin 3 saat sonra mama sandalyesine oyuncak filan da koy
Birkaç kez de BLV yaptım şuana kadar labne yumurta sarısı tavaya zeytinyağını köy ters düz pişir
E bebek den pirinç unu bebek irmiği ve tarhana aldım o gün hiç iştah yoksa tarhana yaptım çok sevdi onuda bir yemek kaşığı tarhana bir çay bardağından biraz az su karıştır pişir o şekilde
Son iki haftadır da tavuk baget havuç patates bir soğan kaynattim tencerede bize yemek onada yemek içinden istediğim kadarıyla aldım çatalla ezdim suyundan istediğim kadar koydum çok sevdi
İstediğin zaman yaz inan bu bebekler kilolu olmasada geride kalmiycak buyuyecekler
Bu ara istah yine kesik osanit aldım dis için rahatlıyor birde nurse harwey jel onlarla rahatlıyor
Uyku içinde lavanta yağım bitti Johns baby slepptime uyku zamani yağı aldım duştan sonra masaj kokusu çok güzel
Öyle işte çok uzun karışık yazdım kusura bakma zaman dar malum

Sabah yumurta haşlanmış avakado yoğurt bazen kaşık maması e bebekten aldığım bebek bisküvisi bir tane bunları karıştırmadan ayrı ayrı koyup yavaştan deniyorum almıyor yoğurt ekliyorum mecburen ama toplasan her öğünde bir hero baby kavanoz yarısını anca yiyor günlük yediği hepsi bir hero baby kavanozu kadar o yüzden çok yemek değil çeşitli ver brokoli ıspanak herşeyi denedik az ama öz birde zorlama ağız kapama nefret eder yemek yemekten

Bu arada formul mama alsam mı diye sormuştum ardından hipp sma iki kutu mama aldım ancak ağzına almadı sanki içime doğmuş
Anne sütüyle devam ettik ek gıdayı çabalayarak astım doktor formül mama demiştim ama birakin ,800 Gr almış gerek yok ded

Biz ek gidaya 5.5aydq basladik. Ilk basta cok yemiyorlar. Size tavsiyem kendiniz yemek yerken bebeginizide mama sandalyesine koyup, yaniniza alin. Birsure sonra tabaktakileri merak edip, kendisi yemek isteyecek

Valla canim benim doktor sadece yasaklı listesini söyledi bal bakla patlıcan fıstık ezmesi gibi şuan aklıma gelmeyen vardir yasak bunları yedirme dedi gerisini bana bıraktı
Kaşık maması aldım hipp sütlü tahıllı su ile karıştırıp verdim benim kız az yer o yüzden iki tatlı kaşığından yaptım onune oyuncaklar zorlamadan perdeleri açtım şakalar öyle yedirdim ilk öyle başladık
Formül mama asla icmez kabul etmedi kilo alsin diye dene demişti doktor sadece anne sütü devam ettik
Bu gidişimde bravo formul mamayı birak kilo almış dedi ben hiç vermedim dedim
Pirinç unu bir tatlı kaşığı dolusu bir çay bardağından az su iki üç kez oyle verdim faydası olmaz diye bıraktım
Sonra düşündüm hicbirsey yemiyor nasıl yedirsem diye arzum bebbe yoğurt mayalama için makina da aldım activa ile mayaliyorum yoğurt seviyor herşeyin üzerine azicik yoğurt koyup teklif ettim yedi şükürler olsun azıcık minnacık yedi ama kilo aldı zorlama günde iki öğün veriyorum hala ama acken emzirdin 3 saat sonra mama sandalyesine oyuncak filan da koy
Birkaç kez de BLV yaptım şuana kadar labne yumurta sarısı tavaya zeytinyağını köy ters düz pişir
E bebek den pirinç unu bebek irmiği ve tarhana aldım o gün hiç iştah yoksa tarhana yaptım çok sevdi onuda bir yemek kaşığı tarhana bir çay bardağından biraz az su karıştır pişir o şekilde
Son iki haftadır da tavuk baget havuç patates bir soğan kaynattim tencerede bize yemek onada yemek içinden istediğim kadarıyla aldım çatalla ezdim suyundan istediğim kadar koydum çok sevdi
İstediğin zaman yaz inan bu bebekler kilolu olmasada geride kalmiycak buyuyecekler
Bu ara istah yine kesik osanit aldım dis için rahatlıyor birde nurse harwey jel onlarla rahatlıyor
Uyku içinde lavanta yağım bitti Johns baby slepptime uyku zamani yağı aldım duştan sonra masaj kokusu çok güzel
Öyle işte çok uzun karışık yazdım kusura bakma zaman dar malum
Ayy canım benim hakkını helal et uzun uzadıya yazmışsın çok çok teşekkür ederim rabbim kızını size bağışlasın sağlıklı huzurlu mutlu olasınız... dediğin şeyin çoğunu yaptım aslında hatta benimki formül mama da içiyor ama yok yani belki de yapısı öyledir ben de zayıfmışım bebekken küçükken hatta 20 yaşına kadar 45 kiloydum belki de bana çekti :)

Ayy canım benim hakkını helal et uzun uzadıya yazmışsın çok çok teşekkür ederim rabbim kızını size bağışlasın sağlıklı huzurlu mutlu olasınız... dediğin şeyin çoğunu yaptım aslında hatta benimki formül mama da içiyor ama yok yani belki de yapısı öyledir ben de zayıfmışım bebekken küçükken hatta 20 yaşına kadar 45 kiloydum belki de bana çekti :)
Ay aynı ben bende lisede falan 45 kilo şimdi de zayıfım 49 50 doğumdan sonra eski kiloma da döndüm hemen sağlıklı olsunlar da zayıflık önemli değil boy ve kafa çevresi çok önemli onları takip et kiloyu takınca almıyor kendini rahatlat herse Allah'tan.
Bugün bir küp kırmızı biber bir küp kıyma ve bir kaşık tarhana şeklinde pişirdim yedi hepsini değil yarı kavanoz benim kız öyle az yer
Kıyma küp küp dolaba attım biberi de suda haşlayın soğuk suya tut dışını soy blender dan geçtim buz torbasına koydum küp küp kullanıyorum

Biz ek gidaya 5.5aydq basladik. Ilk basta cok yemiyorlar. Size tavsiyem kendiniz yemek yerken bebeginizide mama sandalyesine koyup, yaniniza alin. Birsure sonra tabaktakileri merak edip, kendisi yemek isteyecek
Teşekkürler yazdınız için evet öyle birlikte oturunca taklit ediyor ağzıma bakıyo iyi oluyor bugün yediğimizden ağzına verdik ben cigne kızım böyle dedim her seferinde işe yarıyor

Ay aynı ben bende lisede falan 45 kilo şimdi de zayıfım 49 50 doğumdan sonra eski kiloma da döndüm hemen sağlıklı olsunlar da zayıflık önemli değil boy ve kafa çevresi çok önemli onları takip et kiloyu takınca almıyor kendini rahatlat herse Allah'tan.
Bugün bir küp kırmızı biber bir küp kıyma ve bir kaşık tarhana şeklinde pişirdim yedi hepsini değil yarı kavanoz benim kız öyle az yer
Kıyma küp küp dolaba attım biberi de suda haşlayın soğuk suya tut dışını soy blender dan geçtim buz torbasına koydum küp küp kullanıyorum
Onlarda bi sıkıntı yok canım inan bu dediklerinin hemen hemen hepsini yapıyorum arpa şehriye çorbası yapıyorum içine kıyma havuç ne varsa koyuyorum muz seviyor irmik pişirip onunla yediriyorum pekmez veriyorum kaşık mamaların hepsini bebe bisküvisi bile verdim zararlı olduğunu bile bile yeter ki kilo alsın dedim ama yok

Onlarda bi sıkıntı yok canım inan bu dediklerinin hemen hemen hepsini yapıyorum arpa şehriye çorbası yapıyorum içine kıyma havuç ne varsa koyuyorum muz seviyor irmik pişirip onunla yediriyorum pekmez veriyorum kaşık mamaların hepsini bebe bisküvisi bile verdim zararlı olduğunu bile bile yeter ki kilo alsın dedim ama yok
Merhaba bende ikiz bebek annesiyim. İkizlerim önümüzdeki ay 2.5 yaşında olacaklar. 37+3 de 2500 kızım 3000 Gr oğlum olacak şekilde doğdular. Doğdukları andan itibaren hiç tereddüt etmeden mama ve memeyi aynı anda verdim. İlk üç ay o kadar hızlı kilo alıyorlarki bunu bildiğim için ilk üç ay gece gündüz demeden 2 saatte bir besledim. İlk ay 2 saatte hem mama hem meme aynı zamanda verdim. 2. Ay aşısında gelişimleri iyi gidince mama ve memeyi dönüşümlü vermeye başladım. 1 de meme verdimse 1.5 saat sonra mama verdim mamadan bir buçuk saat sonra meme verdim. 4 aylık aşı da oğlum 9.5 kiloydu kızım 8.300 . 5 ay emzirdim 5.5 da tadıma başladık. Ana öğün mama olmuştu. Tadım süreci 2 ay sürdü ve tam öğüne 7 aylıkken geçtiler. Sabah uyunanci 90 CC mama bir buçuk saat sonra kahvaltı veriyordum sonra öğlen 120 CC mama yine bir buçuk saat sonra öğlen yemeği böyle gidiyordu. 1 yaşlarında kendileri gündüz mamayı bıraktılar. Gündüz istemediler. Yatarken ve gece iki defa olacak şekilde mama aldılar. Ben çok fazla kitaba göre ilerledim yani doktorlar ne derse onu yaptım. Çocuklarım aşırı hareketli. 2 yaş dolana kadar gece mamaya devam ettim. 5 aydır mamayı tamamen bıraktık 5 gün sonra 29 aylık olacaklar. En son oğlum 17 küsurdu kızım 16. Boyları 95 cm den fazlaydı. Ben ek gıda sürecini çok teorik ilerlettim yeri geldi herkes ile papas oldum ama olsun pişman değilim. Birde ilk üç ay kritik süreci hızlı kilo alımıyla geçirdik.

3 ana 3 ara öğün veriyordum canım ben ilk 1.5 yıl o kadar önemli ki çocuğunun bir ömür beslenme alışkanlığı bu süreçte oluşuyor. İlk 2 yıl 3 ana 3 ara gittim 5 aydır 3 ana bir ara öğüne düştüm. Sabah yumurta kırmızı cizgim 7 aylıkken başladık çok şükür halen devam. Tereyağlı pekmezli yumurta, domates, peynir, zeytin, reçel helva bal. Son üç dönüşümlü ekmekle diğerleri ekmeksiz veriyorum. Senin bebeğinin ayında. Yumurta, domates suyu, peynir, zeytin, yoğurt,ekmek içi. Aşırı derecede sebze takıntılı gittim her sebzeyi verdim kıymalı tavuklu. Sabah kahvaltısı sabah ara öğün öğlen yemeği ikindi ara öğün aksam yemeği yatmadan önce mama. 7 1.5 yaş arası böyleydi. Kuru kaysi, hurma, kuru incir muhallebi hep bunlarla unu az meyvesi çok. Yaş meyveli kuru meyveli az unlu kekler yapardım. Ceviz fındık öğütülmüş çok verdim. Balık haftada bir çupra yapardım.

Back