• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

7 aylık evliyim ve kocam çok ilgisiz. Ne yaptımsa karısı olduğunu anlatamadım. Ne yapmalıyım?

papatyamrm

Umudum gel artık..
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2008
2.239
3.513
658
47
7 aylık evliyim ve kocam çok ilgisiz. Ne yaptımsa karısı olduğunu anlatamadım. Ne yapmalıyım?

Merhaba evlilik kararı aldığımızda sadece hoşlanma vardı. Sonrasında sevgi oluştu. 38 yaşındayım. İkinci evliliğim. Şans yüzüme gülmüyor.

Mutsuzum oda bu durumdan etkileniyor. Normal hayatta hep gülen biriyken şimdi gülmeye hasret oldum

Bence paylaş eşinle ablacım birlikte vakit geçirin ikinizinde hoşlandığı şeyler yapın konuşunca anılacaktır böyle tek başına yaşama derdini

Mesela nasıl bir ilgisizlik?

Cinsel hayatınız iyi mi? O iyiyse güzel.
Akşamları oturup muhabbet ediyor musunuz? Birbirinizin muhabbetinden keyif alıyor musunuz? Beraber eğlenebiliyor musunuz?

Bu ikisi bence bayaa önemli.

Eger bunlar kotuyse eşinizle açıkça oturun konuşun.

Merhaba, işten gelir yemek yerken konuşuruz sonrası ben bulaşık yıkarken o koltuna kurulur. Film izleriz geç saat yatılır. Arkasını döner yatar. Gezme tozma oşayoda yok kavga döğüş bir iki çıktık hepsi o. Neden evlendin dediğimde hedefleri var para biriktircek türkiyeye yerleşeceğiz. Gece gündüz iş hafta sonu iş özel hiç birşey yok. Konuştumu herşey harika olacak gibi konuşur. Sonuç yok. Aile danışmanı mı bulsam diyorum. Kendi ülkende olmamak ayrı bir sıkıntı.

işten gelen adamın film izlemesi bile gayet iyi. yemek ye kaldır. çay fazlı ve film zaten saat 12 yi bulur.
burda bir sorun yok.
yani haftaiçi gezme işi yaş.
ama haftasonu da çıkmıyor mu?? sana iki çift güzel laf etmiyor mu? hayal kurmuyor musunuz? cinsellik yok mu?
ailesini sana tercih mi ediyor? boş vakitlerini arkadaşları mı ile geçiyor?
sorun ne tam olarak anlamadım ki.

Abi ne demeye evlenmiş, seni mutsuz etmeye mi evlenmiş? Açık açık konuş, sonucta insanlar daha mutlu olmak, birbirini tamamlamak için evlenir.

Eşim benim hayatımı kolaylaştırıp, yükümü alır, güzelleştirir. Evlilik budur.

Merhaba, işten gelir yemek yerken konuşuruz sonrası ben bulaşık yıkarken o koltuna kurulur. Film izleriz geç saat yatılır. Arkasını döner yatar. Gezme tozma oşayoda yok kavga döğüş bir iki çıktık hepsi o. Neden evlendin dediğimde hedefleri var para biriktircek türkiyeye yerleşeceğiz. Gece gündüz iş hafta sonu iş özel hiç birşey yok. Konuştumu herşey harika olacak gibi konuşur. Sonuç yok. Aile danışmanı mı bulsam diyorum. Kendi ülkende olmamak ayrı bir sıkıntı.

Bence başka bir ülkede olduğun için bunalmışsın
Çalışan insanların rutini maalesef böyle
Eşinizin belli bir hedefi var anlaşılan ve siz de destek olursanız rayına oturur bir şeyler
38 yaşındasınız , belli bir olgunluktasınız ; gezmeyle, canım cicimle eş olunmuyor, tabi ki bunların yeri de ayrı ama kafanızda ki evlilik şöyle olmalı kalıbından kurtulabilirseniz daha sağlıklı bir iletişiminiz olur. Evliyiz şöyle olmalı, evliyiz böyle olmalı gibi kalıplar zora sokar insanı. Her evlilik kendi içinde özeldir, her ailenin bir yapısı var. Eşim ve ben çalışan insanlarız, akşamları pert geliyorum eve zaten, üstelik hafta sonları da en azından bir gün dinlenmek istiyorum ama evin içinde iyi vakit geçirmenin yollarını bulduk kendimizce bazen çevremdekiler hiç dışarı çıkmıyorsunuz diyorlar evet nadir çıkarız, çünkü evde iyi vakit geçiriyoruz. Bunun gibi kendinize özel çözümler üretmelisiniz, söylemeyle, kavga dövüşle onu daha çok itersiniz. Sanırım çalışmıyorsunuz, biraz da gün içinde kendinize oyalanacak bir alan yaratırsanız daha az bunalırsınız, mutluluklar dilerim

Evleninceye kadar çalışıyordum iyi bir işim ve güzel bir hayatım vardı. Bende her pazar çıkmıyordum. Devamlı değil bir yürüyüş bile iyi geliyor insana ben bunları yalnız yapıyordum zaten. Burada da yalnız olunca hayat çekilmez oluyor.

Evinizde soğuk bir hava sezinledim sanki. Eşiniz biraz ciddi duruyor sanırım. Açıkça ve kırmadan böyle bir hayatı istemediğinizi belirtin. Biraz blöf yapın, sarsın eşinizi. Ben hiç böyle olacağımızı ummamıştım deyin. Böyle giderse ya ben tek başıma takılıp hayatımı yaşarım ya da bu evlilik sallantıya girer deyin.

Bazı dönemler eşimde de olurdu bu. Normalde çok sıcakkanlı, eğlencelidir ama dönem dönem olmuştu kopmalar ilk evlendiğimizde. Ben de bana açıkça söyle ben yokum de dedim, ona göre tek takılıp arkadaşlarımla gezip tozacağım dedim. Çünkü ben boyle yaşayamam buz gibi dedim. Tabi ki blöf. Hemen tutuştu, düzeldi :)

Mesela şunu belirtin. Çok fazla para harcamadan bir çay bile içseniz dışarda bunun iyi geleceğini, degişiklik olacağını söyleyin. Bazı erkekler dışarı çıkmayı çok para harcamak olarak algılıyor...

Kendimi gördüm resmen. Yabancı ülkede yalnızlıktan deliriyo insan. Realist olmayan vaatler. Ve boşanıyorum. İnşallah siz iyi olursunuz

Back