7 aylık bebek yaşar . 8 aylık bebek yaşamaz

yas-bil1

evli, mutlu , yakında çocuklu :)
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2014
1.210
707
34
kızlar ben şuana kadar hep erken doğurucam diye korku içinde yaşıyordum. . 35. haftamın içindeyim . artık içime bi rahatlama geldi olurda bebek bu aralar doğsa bile yeterince gelişmiştir diye düşünüyorum. tam bunu anneme anlatırken. . annemden başlıktada belirttiğim gibi 7 aylık bebek yaşar . 8 aylık bebek yaşamaz cümlesi geldi. . çok saçma . . buna inanan yada bilgisi olan varmı ?

Yüzde 10’luk fark var
Son aylar bebeğin anne karnında kilo alımının arttığı aylardır. Vücutta depolama, örneğin protein depoları, şeker depoları son aylara doğru daha fazla yapılır. Ayrıca beyinde, kafa içi kanama riski azalır. Bağırsakları yine çok daha gelişmiş olur ve anne sütünü çok daha rahat kabul ederler. Küçük doğan bebeklerse bağırsak sistemleri yeterince gelişmediğinden anne sütünü kabul etmeyebilirler.
Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ndeki verilerimize göre; yedi aylık doğan bebeklerin yüzde 85’i, sekiz aylık doğan bebeklerinse yüzde 95’i yaşıyor. Yani yüzde 10’luk bir kazanım var. Dolayısıyla bu mitin bilimsel verilerle uzaktan yakından bir ilgisi yok.”
Yenidoğan sarılık olunca sarı giydirilmeli! Tüm yenidoğan bebeklerin yüzde 60’ı, bir yenidoğan sarılığı geçirirler. Buna fizyolojik sarılık deriz. Fizyolojik sarılık bir hafta içinde kaybolmasıyla tipiktir. Çocukta bir problem yaratıp yaratmayacağına doktorun karar vermesi lazım. Çünkü bazı sarılıklar fizyolojik sanılıp fizyolojik olmayabilir. Onların daha değişik tedavileri gerekebilir. Onun için ilk günde çıkan sarılıklara çok dikkat etmek gerekir. Genellikle fizyolojik sarılık 24 saatten sonra ortaya çıkar.
Çocuk daha doğduğunda sarıysa ya da ilk saatlerinde sararmaya başladıysa bu normal değildir. Bunun dışında uzun sarılıklar ve zamanında doğan bebeğin iki hafta geçtikten sonra hâlâ sarı olması da normal değil.
Halk arasında geleneği sürdürülen sarı giydirme işinin sebebi de şu; aile bebeğe sarı elbise giydirdiğinde çocuğun sarılığının daha az farkına varılır. Onun için aileler de çocuğa sarı elbise giydirir. Sarı elbise giyince sarılığı azalmış gibi olur. Bebek göze daha az sarıymış gibi görünür. Tabii bunun sarılığın azalmasıyla hiçbir ilgisi yok.
Bu uygulama, sarılıkların geç fark edilmesine ve geç tedavisine yol açar. O nedenle tehlikelidir .
Özellikle normal doğumdan sonra hastaneden erken çıkışlarda bebeğin mutlaka 48-72 saat içinde doktor tarafından görülmesi gerekir. Yoksa sarılık atlanabilir.”

ne alaka yaa 7 aylik bebek yasiyorsa 8 aylik bebegin yasama olasiligi daha yuksek !

Yasbil sanırım aynııı şeyleri yaşadık?!! Benimde en büyük korkum erken doğum yapmaktı o gün kv ben eşim ve kv nin eşi oturuyoruz yemek yiyoruz kv kız heran doğurcak gibisin maşallah dedi güldüm falan neyse artık 32 haftalığım 32 haftada doğum yapan çok dedim 36 haftaya gelsem dahada rahatlcam dedim Kv ne dese beğenirsin ( 7 aylık bebek yaşar ama 8 aylık bebek yaşamaz) ay yemek boğazımda kaldı resmen böyle oldum...

Hayir o soylenen hurafe anlaminda degil.Akciger gelisimi acisindan.bu sekilde arastirirsaniz ogrenebilirsiniz.Daha 1 ay once kuzenim 8 aylik dogum yapti ve bebek cigerleri tam gelismediginden 1 ay kuvezde kaldi.

ay ne kadar ortak yönümüz var . . saçma ama ya

Hayir o soylenen hurafe anlaminda degil.Akciger gelisimi acisindan.bu sekilde arastirirsaniz ogrenebilirsiniz.Daha 1 ay once kuzenim 8 aylik dogum yapti ve bebek cigerleri tam gelismediginden 1 ay kuvezde kaldi.
nasıl yani ? 7 aylık bebeğin akciğerleri dahamı gelişmiştir 8 aylığa göre

Burdada böyle yazıyor yani öyle birşey tamamen hurafe bencede

Eklentiler

• image.jpg
    159,2 KB · Görüntüleme: 1.094
Burdada böyle yazıyor yani öyle birşey tamamen hurafe bencede
aynen canım bunu geçenlerde okumuştum. . mantıken de zaten bebek her geçen gün biraz daha gelişiyo büyüyo. . bide inatlaşıyo anam benle. . ay en iyisi tamam haklısın he he demek .

aynen canım bunu geçenlerde okumuştum. . mantıken de zaten bebek her geçen gün biraz daha gelişiyo büyüyo. . bide inatlaşıyo anam benle. . ay en iyisi tamam haklısın he he demek .
Moralimizi bozuyolar

Canım benım ablam gecen ay dogum yaptı hem de sekız aylık ondan oncekı kızınıda altı aylık dogum yapmıstı ıkısıde cok zayıf ve gelısmemıstı ama saglıgı yerındeydı.Yanı cok şükür ıkı cocugununda saglıgı yerınde üstelık ablam ilac kullanıyor sureklı ve hamılelıgı de besıncı ayda dogum baslıyo doktorlar engellıyo hastanede bır ay falan oyle doguma alıyorlar

Ben de 8. aylık doğan bir bebeğim, kuzenimin birinin 7 birinin de 8 aylık doğdu bebekleri hepimiz de yaşıyoruz çok şükür. Muhtemelen ben de erken doğum yaparım gibi geliyor

nasıl yani ? 7 aylık bebeğin akciğerleri dahamı gelişmiştir 8 aylığa göre
Bu gelisim buyume anlaminda degil,8aylik oldugunda bebegin akcigerleri dogumdan sonra dis ortamdaki havayi soluyacak bir gelisme doneminde oluyo tam bu siralarda dogum olursa solunum problemleri olabiliyo,bu sekilde dogum yapmis cok bildigim var cok sukur olen de yok,kaldi ki tip bu kadar ilerlemis 6 aylik bebekleri bile yasatabiliyorlar.Hem merak edip konu aciyorsunuz,bilgi verilince de ikna olmuyosunuz,elinizin altinda internet,haliyle dr.a da gidiyorsunuzdur doktorunuza sorun o zaman

Canim yok oyle birsey icini rahat tutabilirsin etrafimda bir cok 8 aylik dogan bebek var biriside benim yegenim ve 5 yasinda masallah senden benden saglam arkadasimin bebegi bi bucuk aylik suanda ondada bir sikinti yok yani..

8 aylik daha buyuk niye yasmasin ne kadar gec olursa yasama sansi okadar yuksek.lutfen boyle sacma sapan seylere kafani takma.fozitif dusun.kotu seyleri cagirma kendine rahat ol.hamileligin keyfini cikar

büyükler diyor hep böyle şeyler bende duymuştum bunu ama saçma geliyor bana yani neden öyle olsun ki sonuçta bebek her gün doğuma biraz daha hazırlıyor kendini ve gelişiyor hatta bir yerde okumuştum bebeğin anne karnında geçirdiği bir gün dışarda ki 1 haftaya eşdeğermiş

Bi tip şeylere doğumdan sonrada maruz kalacaksınız he deyip geçin ve ne doğruysa aklınıza ne yatıyosa öyle yapın ilk başta sarılık için sarı giydir sarı öry dicekler tek çaresi bol emzirme tok bi bebek tuzlıcaklar ağzına sürecekler konak olcak bakamamışsın dicekler yani onlar dicekte dicek siz bebeğinize bakın boşverin sağlıkla inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…