• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları 7 aylık bebeğim sürekli kusuyor

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Benzer durumu bizde çok kez yaşadık ve ne yazık ki uzun süre hastanelere kliniklere gidip geldik şuan 11 aylık bebeğim ve bizim de 7.ayda başlamıştı en son Alerjik Reflü tanısı kondu ve alerji diyeti ile 2 aydır daha iyiyiz çok şükür.
Geçmiş olsun, inşallah bir daha yaşamaz bebeğiniz. Hangi besine karşı alerjisi vardı? Besini aldıktan sonra mı kusma oluyordu?

Normal çocuk doktoruna gittik canım doktor da bünyesi alışmıştır dedi inşallah sizde de bir ay sonra denediğinde bi şey olmaz geçmiş olur salgın da çok yoğun deniliyor dikkat et artik asiyi da ertelediyseniz, biz bu ara diş ateşi ile uğraşıyoruz randevu buldum alerjiden ama gitmek istemedim çok huysuz diye
Doktor 1 yıla erteleyelim dedi canım aşıyı. Bugün pirinç verdim çok şükür kusmadı 🙏 bebek bisküvisinde bile pirinç unu var, mahvolurdum kussaydı, şehriyede bile var. Gerçi 3 tane pirinç verdim korkudan. Saatleri saydım, resmen kilo verdim. Off diş ateşi de zordur kıyamam, inşallah ağrısız sızısız atlatır yavrum 🥲 Ev yoğurdu verdin mi bu süre içinde?

Doktor 1 yıla erteleyelim dedi canım aşıyı. Bugün pirinç verdim çok şükür kusmadı 🙏 bebek bisküvisinde bile pirinç unu var, mahvolurdum kussaydı, şehriyede bile var. Gerçi 3 tane pirinç verdim korkudan. Saatleri saydım, resmen kilo verdim. Off diş ateşi de zordur kıyamam, inşallah ağrısız sızısız atlatır yavrum 🥲 Ev yoğurdu verdin mi bu süre içinde?
Vermedim canım bizim de doktorumuz sonbahara ertele dedi yoğurt işini ilkbahar ve yaz alerjik vakaalar artıyor telaş yapma anne sütü alıyor nasılsa dedi, ben yine meyveyle verirdim ama bu ateş her şeyi engelledi bizde iki gün ateşlendi geçti diş falan da yok daha sizin dişler çıktı mi bari 8 ayı doldurduk biz

Vermedim canım bizim de doktorumuz sonbahara ertele dedi yoğurt işini ilkbahar ve yaz alerjik vakaalar artıyor telaş yapma anne sütü alıyor nasılsa dedi, ben yine meyveyle verirdim ama bu ateş her şeyi engelledi bizde iki gün ateşlendi geçti diş falan da yok daha sizin dişler çıktı mi bari 8 ayı doldurduk biz
Biz de 8 ayı yeni doldurduk, hiç diş yok. Dişlerini kaşıyor, çok huzursuz aylardır ama dişin belirtisi bile yok. Dün kiraz verdim korka korka, alerjiden öyle korktum ki meyve veremiyorum. Kırmızı erik verdin mi sen?

Biz de 8 ayı yeni doldurduk, hiç diş yok. Dişlerini kaşıyor, çok huzursuz aylardır ama dişin belirtisi bile yok. Dün kiraz verdim korka korka, alerjiden öyle korktum ki meyve veremiyorum. Kırmızı erik verdin mi sen?
Kırmızı erik vermedim daha ya şeftali bile ekşi geliyor benim kıza iştahlı yemiyor kayısı şeftali karpuz denedik mevsim meyvelerinden diş bizde de öyle nasıl çıkıyor onu da bilmiyorum sis gibi damağı ama hala yok su parmağa geçen fırçalardan aldım onunla rahatlıyor biraz

Merhaba bebeğim 4 aylık, bir süredir zaten süt alerjisinden süpheleniyorduk bu sebeple süt proteini içermeyen mama + anne sütü ile besleniyordu. Ben süt diyetimi 1 ay kadar yapıp bıraktım. Bıraktığımda bebeğim hiç reaksiyon vermedi. Sonrasında doktorun da önerisiyle dün normal mama vermeyi denedik 2 saat sonra aşırı şiddetli kusma ile acilde bulduk kendimizi. Tüm şikayetlerimizi alerji uzmanımıza anlattığımızda direkt inek sütü ilişkili enterokolik sendromu dedi ve haftaya kontrole çağırdı bizi. Anne sütünden aldığını tolere edebiliyormuş ancak direkt beslendiği durumda böyle bir tepki veriyormuş. Araştırdığım kadarıyla nadir görülen bir alerji türü. Ne yapacağım bilmiyorum moralim bozuldu haliyle. Bizi nasıl bir süreç bekliyor acaba tecrübelerinize dayanarak vereceğiniz öneriler, uyarılar vs var mıdır?

Merhaba bebeğim 4 aylık, bir süredir zaten süt alerjisinden süpheleniyorduk bu sebeple süt proteini içermeyen mama + anne sütü ile besleniyordu. Ben süt diyetimi 1 ay kadar yapıp bıraktım. Bıraktığımda bebeğim hiç reaksiyon vermedi. Sonrasında doktorun da önerisiyle dün normal mama vermeyi denedik 2 saat sonra aşırı şiddetli kusma ile acilde bulduk kendimizi. Tüm şikayetlerimizi alerji uzmanımıza anlattığımızda direkt inek sütü ilişkili enterokolik sendromu dedi ve haftaya kontrole çağırdı bizi. Anne sütünden aldığını tolere edebiliyormuş ancak direkt beslendiği durumda böyle bir tepki veriyormuş. Araştırdığım kadarıyla nadir görülen bir alerji türü. Ne yapacağım bilmiyorum moralim bozuldu haliyle. Bizi nasıl bir süreç bekliyor acaba tecrübelerinize dayanarak vereceğiniz öneriler, uyarılar vs var mıdır?
Merhaba çok geçmiş olsun. Bu alerji türünde öyle bir durum var, ben de yumurta yiyebiliyorum ve emziriyorum. Ona tepki göstermiyor, ama direk kendisi yerse hastanelik oluyoruz dediğiniz gibi. Bizim alerji doktorumuz ve kendi pediatri doktorumuz 1-1,5 yaşından büyük hastamız yok dedi. Yani geçiyormuş. Ama ben bununla ilgili bir kaç makale okudum. 33 aylık bir bebek halen tepki gösteriyordu mesela. Ben de çok zorlanıyorum, 1 yaşına geldi ve kek, börek istiyor. Kahvaltımız halen çok sınırlı. Dışarıda biz yerken ona ayrı hazırlıyorum bulaş olmasın diye. Tatile bile mutfaklı bir yere gidip yemek yaptım ona. İlk nasıl deneteceğim ben de onu düşünüyorum sürekli. Damar yolu açıp deniyorlar sanırım. Umarım 1 yaşına gelmeden atlatır bebeğiniz bu süreci 😞

Merhaba çok geçmiş olsun. Bu alerji türünde öyle bir durum var, ben de yumurta yiyebiliyorum ve emziriyorum. Ona tepki göstermiyor, ama direk kendisi yerse hastanelik oluyoruz dediğiniz gibi. Bizim alerji doktorumuz ve kendi pediatri doktorumuz 1-1,5 yaşından büyük hastamız yok dedi. Yani geçiyormuş. Ama ben bununla ilgili bir kaç makale okudum. 33 aylık bir bebek halen tepki gösteriyordu mesela. Ben de çok zorlanıyorum, 1 yaşına geldi ve kek, börek istiyor. Kahvaltımız halen çok sınırlı. Dışarıda biz yerken ona ayrı hazırlıyorum bulaş olmasın diye. Tatile bile mutfaklı bir yere gidip yemek yaptım ona. İlk nasıl deneteceğim ben de onu düşünüyorum sürekli. Damar yolu açıp deniyorlar sanırım. Umarım 1 yaşına gelmeden atlatır bebeğiniz bu süreci 😞
Gerçekten zor bir süreç umarım en kolay şekilde atlatırız hepimiz. Bizim alerji doktorumuz da 10 aylık olana kadar hiçbir şekilde vermeyeceğiz daha sonra klinikte gözetim altında 1-2 cc mama vererek tepki gösterip göstermediğine bakacağız dedi.

Devlette alerji uzmanından randevu almak o kadar zor ki, pediatri sevk etmedi bile bizi yalvardık resmen. Çok yoruldum devletten randevu beklemekten :KK43:
Ben pirinç unu verdiğimde yatağına kusmuştu ya, bugün pirinç vermem lazım ama çok korkuyorum :KK43: yarın kontrol var doktor o zamana kadar ver demişti.
Aaaaaa ... Ne kadar ilginç? Bu ne peki? K Kkedi kim ruh hastası? Kim eli sopalı? Kim yalanci? Kim saldırgan?

Eklentiler

• Screenshot_2024-10-01-15-15-23-98_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg
    Screenshot_2024-10-01-15-15-23-98_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg
    97 KB · Görüntüleme: 24
Son düzenleme:
Aaaaaa ... Ne kadar ilginç? Bu ne peki? K Kkedi kim ruh hastası? Kim eli sopalı? Kim yalanci? Kim saldırgan?
Hacettepe hocalarının özelden daha pahalı olduğunu bilemeyecek kadar cahilsin. Devlet, özel her şeyi seferber ettim. Sana özelde gittiğimiz doktorları atıyorum hala utanmadan açık arıyorsun. En değerli proflar devlet hastanesinde de oluyor, aklında olsun sen de annesin. Mune MuneMune hesabı doğrulanmış üye. bu kadın hala bana saldırıyor. Konum kapandı ama eski konularda yalan yanlış ifadelerle çirkinliğe devam ediyor.

Bak kızımın e nabızında hacettepeyi atmışım zaten sana özellerin altında😂 oradaki bütün proflar da gördü kızımı, senin gibi klavyede vakit geçirmedim ben, kızımı her yere götürdüm 😂 açık bulamadın yalancı durumuna düştün ya çıldır şimdi ohh 😂😂 özelden bile yazmış ya. Ya işsizsin ya da işte elinde telefonla maaş alanlardansın 😂

Kadin yalanciysa bırakın kime ne ispat ediyorsunuz. Biz çocuğu hastayken özel hastaneye gittiğini, orda sonuç alamayınca hacettepeye gideceğini söyledi. Ankara'da yaşayan bilir Hacettepe,gazi de hocalarin iyi olduğu. Ve ozel muayenedi olanlarda var mesai dışı bakanlar dışında , çocuğunu düşünmediğini mi idda etmek icin bu çaba, ya eside kendide çalışır ama doktora 6 bin veremeyebilir insanlar bu onlari kötü yapmaz ki

piraye,
kendinize bir dur demesini bilin, neredeyse 1,5 yıl önce açılmış ve 1 yıldır yorum yapılmayan bir konuya, kapatılan diğer konuda gazınızı alamayınca yorum yazmayın rica ediyorum.

notdefteri2_ notdefteri2_ kapattırdığınız konuya “Konudan üye yasaklama” nın nasıl yapıldığını anlatan linki bırakmıştım size de, siz de ağız dalaşına girmek yerine onu kullanın rica edeceğim, yine bırakıyorum bundan sonra bu özelliği kullanmak yerine karşılıklı tartışmanız olursa sizi de mesul tutarım bilginize.

Kadin yalanciysa bırakın kime ne ispat ediyorsunuz. Biz çocuğu hastayken özel hastaneye gittiğini, orda sonuç alamayınca hacettepeye gideceğini söyledi. Ankara'da yaşayan bilir Hacettepe,gazi de hocalarin iyi olduğu. Ve ozel muayenedi olanlarda var mesai dışı bakanlar dışında , çocuğunu düşünmediğini mi idda etmek icin bu çaba, ya eside kendide çalışır ama doktora 6 bin veremeyebilir insanlar bu onlari kötü yapmaz ki
Çok teşekkür ederim reynax reynax En yakın şahitlerinden biri sensin. O dönem ne kadar acı çektiğimi en iyi sen biliyorsun. Özel hastane tavsiyesi de almıştım senden. Her şey için çok teşekkür ederim 🙏

Back