• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları 7 aylık bebeğim sürekli kusuyor

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Bizim kusma tablomuz çok ağır oluyor, acile gidip serum alıyoruz. Baygınlık geçiriyor malesef

Sizin alerjiden farklı bir boyut anladığım kadarıyla. Bizimki normal bir besin alerjisiydi. Kusma olayı da bir yaşında gibi geçti. Şimdi başka sıkıntılar çıkıyor. Ama bu kadar kusması çok kötüymüş. Çok geçmiş olsun. :(

Biz bugün alerji uzmanına gittik, benim tahmin ettiğim gibi enterokolit teşhisi kondu. En çok inek sütü ve soya da görülüyormuş. Bizim de yumurtada çıktı. Moralim çok bozuk. Ciddi bir alerjidir dedi. Vicudunun susuz kalmaması gerekiyor. 5 yaşından uzun sürebiliyormuş alerji. En kötüsü de kızamık aşısında yumurta var diyorlar, nasıl yapacağız bilmiyorum 😞
Canim en azından teşhis konulmuş üzüldüm inşallah kisa sürede toparlar, sonradan gelisen bişey mi mesela sey demiştin bebe bisküvisini verdim bişey olmadı onda yumurta vardir acaba yok mu? Ya da sadece anne sütü alirken sen yiyince etki etmiyor muydu? Kızamık aşısını doktorun dediğine zamana yaptır, cok geçmiş olsun

Canim en azından teşhis konulmuş üzüldüm inşallah kisa sürede toparlar, sonradan gelisen bişey mi mesela sey demiştin bebe bisküvisini verdim bişey olmadı onda yumurta vardir acaba yok mu? Ya da sadece anne sütü alirken sen yiyince etki etmiyor muydu? Kızamık aşısını doktorun dediğine zamana yaptır, cok geçmiş olsun
Canım bene bisküvisini bir çay kaşığı bile yemedi tükürdü, içinde yumurta varmış baktım. Onu yeseydi anlardım aslında. Bu hastalıkta kusunca böbrekler, beyin, kalp zarar görebilirmiş. Kızamık da tehlikeli. Önümüzdeki ay yaptırmam lazım ama çok kararsızım. 1 yaşına kadar beklemek isterdim ama kızamık da çoğalmış ne yapıcam bilmiyorum. Kontrol altında vuruyorlar ama şok geçirmesini istemiyorum 😞

Biz bugün alerji uzmanına gittik, benim tahmin ettiğim gibi enterokolit teşhisi kondu. En çok inek sütü ve soya da görülüyormuş. Bizim de yumurtada çıktı. Moralim çok bozuk. Ciddi bir alerjidir dedi. Vicudunun susuz kalmaması gerekiyor. 5 yaşından uzun sürebiliyormuş alerji. En kötüsü de kızamık aşısında yumurta var diyorlar, nasıl yapacağız bilmiyorum 😞
Geçmiş olsun keske olmasaydı daha basit bi rahatsızlık olsaydı inşallah daha kısa surede geçer ama en azından şimdi ne yapacağını biliyorsun, nasıl yaptılar testi deriden mi yaptılar beslenme için bir liste verdiler mi canım inşallah bir daha sorun yaşamazsınız ben de yoğurdu meyveyle vermeye başladım tekrar dokunmuyor o şekilde şükür 1 çay kaşığı olarak başlayıp arttırıyorum yine 3. gundu bugün 3 çay kaşığı verdim meyve içinde tadını almazsa yiyor kusma vs olmadi.

Geçmiş olsun keske olmasaydı daha basit bi rahatsızlık olsaydı inşallah daha kısa surede geçer ama en azından şimdi ne yapacağını biliyorsun, nasıl yaptılar testi deriden mi yaptılar beslenme için bir liste verdiler mi canım inşallah bir daha sorun yaşamazsınız ben de yoğurdu meyveyle vermeye başladım tekrar dokunmuyor o şekilde şükür 1 çay kaşığı olarak başlayıp arttırıyorum yine 3. gundu bugün 3 çay kaşığı verdim meyve içinde tadını almazsa yiyor kusma vs olmadi.
Çok sevindim kusmamasına 🙏🙏 inşallah da hiç kusmaz. Bizim hastalığımız testle çıkmıyormuş, hatta anne o besini yiyebiliyor. Bebek besini yedikten 1-4 saat sonra aşırı kusuyorsa, sıvı kaybediyorsa enterokolit diyorlarmış. En çok inek sütü, soya da varmış bu alerji Sonra pirinç ve yumurta geliyormuş. Yani muhtemelen senin bebeğin de entrokolitti atlattı. İnşallah benimki de atlatır, doktor benim gözetimimde tattırıcaz diyor ama ben asla istemiyorum. Bana kalsa 1 yaşına kadar asla yedirmem, ama kızamık aşısında yumurta varmış, önümüzdeki ay nasıl yaptıracağım bilmiyorum.

Çok sevindim kusmamasına 🙏🙏 inşallah da hiç kusmaz. Bizim hastalığımız testle çıkmıyormuş, hatta anne o besini yiyebiliyor. Bebek besini yedikten 1-4 saat sonra aşırı kusuyorsa, sıvı kaybediyorsa enterokolit diyorlarmış. En çok inek sütü, soya da varmış bu alerji Sonra pirinç ve yumurta geliyormuş. Yani muhtemelen senin bebeğin de entrokolitti atlattı. İnşallah benimki de atlatır, doktor benim gözetimimde tattırıcaz diyor ama ben asla istemiyorum. Bana kalsa 1 yaşına kadar asla yedirmem, ama kızamık aşısında yumurta varmış, önümüzdeki ay nasıl yaptıracağım bilmiyorum.
Ne çok değişik şeyler var ya ben de hep diyordum alerjisi olsa benden de geçerdi diye demek ki farklı bir cesitmis inşallah geçer dediğin gibi belki bizim de öyleydi çünkü 2 saat sonra kusma oluyordu hep ara vermek mi iyi geldi acaba bize bilemiyorum kendi mayaladigim yogurdu yine veremiyorum korkudan bebekler için yoğurt yapmış sütaş probiyotik ondan koyuyorum meyve içine sade vermeye cesaret edemiyorum hala . Demek ki avakadodan değilmiş sizin birden çok beşine karşı değil yani inşallah geçer kısa surede ara verin bence üstelemeye gerek yok çocukta da beni hasta ediyor fikri oluşmasın sonra dokunmasa dahi yemesi zor olur. Benimki sade şekilde labne lor yemiyor mesela hoşuna gitmiyor demek ki yoğurtdaki gibi kusar diye veremiyorum süt ürünleri hep sıkıntı bizde

Kızamık ciddi salgın yapmış durumda markete bile gitmeye korkar olduk ben de bi an önce asi vakti gelsin diyorum yumurta protrini4 varsa da eser miktardadir heralde bilgim yok o konuda beyazi tadimlamadik biz de sarısını yiyor beyazını da vermek gerekiyor mu acaba aşıdan önce 1 yasa kadar vermeyin beyazını diyorlar ama, bi de bebe biskuvisi yedi demistin dokunmadı bebeğine yumurta yok mu içinde dolayli yoldan yiyince alerjik etki olmuyor muymuş

Kızamık ciddi salgın yapmış durumda markete bile gitmeye korkar olduk ben de bi an önce asi vakti gelsin diyorum yumurta protrini4 varsa da eser miktardadir heralde bilgim yok o konuda beyazi tadimlamadik biz de sarısını yiyor beyazını da vermek gerekiyor mu acaba aşıdan önce 1 yasa kadar vermeyin beyazını diyorlar ama, bi de bebe biskuvisi yedi demistin dokunmadı bebeğine yumurta yok mu içinde dolayli yoldan yiyince alerjik etki olmuyor muymuş
Bebe bisküvisini çay kaşığıyla verdim yüzünü ekşitti tükürdü, keşke o gün yeseydi. Geçen de eline verdim kemirsin diye koklayıp attı yere. Cesaret edemiyorum zorla vermeye :( ben de kızamık aşısından çok korkuyorum, 1 yaşına kadar korusam mı çocuğu diyorum. Bu arada bazı doktorlar şu anki kızamık aşılarında süt olduğunu da söylüyor, sen de araştır canım. Süt alerjisi olanlar da hastanede yaptırıyormuş. Sana atayım bulabilirsem doktorun yazısını.
Bir de senin bebeğin de gazlı mıydı? Biz çok gaz sancısı çektik. Bağırsaklarda bir sorun olduğu belliydi, 8 aylık oldu, dün çatlayacak gibi gaz çıkarmaya çalıştı mesela,

35D1525A-32E6-4229-B226-EB41F94971FF.jpeg

Geçen doktor demişti kızamık aşısı olunmali yumurta alerjisine bişey yapmiyormus
Canım ben de bu doktorun postunun altında bir anneyle konuştum, aşının çok azını yapmışlar, çocuk 5 saniye sonra döküntü olmuş öksğrmeye başlamış, boğulacak gibi olunca müdahale etmişler, yapmamışlar aşıyı 😞

K ayy kişi
Canım ben de bu doktorun postunun altında bir anneyle konuştum, aşının çok azını yapmışlar, çocuk 5 saniye sonra döküntü olmuş öksğrmeye başlamış, boğulacak gibi olunca müdahale etmişler, yapmamışlar aşıyı 😞
Peki ne yapacaksın eğer yaptirirsan özel hastanede yaptır,allah korusun

Bebe bisküvisini çay kaşığıyla verdim yüzünü ekşitti tükürdü, keşke o gün yeseydi. Geçen de eline verdim kemirsin diye koklayıp attı yere. Cesaret edemiyorum zorla vermeye :KK43: ben de kızamık aşısından çok korkuyorum, 1 yaşına kadar korusam mı çocuğu diyorum. Bu arada bazı doktorlar şu anki kızamık aşılarında süt olduğunu da söylüyor, sen de araştır canım. Süt alerjisi olanlar da hastanede yaptırıyormuş. Sana atayım bulabilirsem doktorun yazısını.
Bir de senin bebeğin de gazlı mıydı? Biz çok gaz sancısı çektik. Bağırsaklarda bir sorun olduğu belliydi, 8 aylık oldu, dün çatlayacak gibi gaz çıkarmaya çalıştı mesela,
Bizim pek gaz sorunumuz olmadı ilk aylar oldu tabi biraz ama bir sise damla bile bitirmedik, yumurta beyazı ve sut denemedik tabi acaba bu asi için bebe bakıcısı versek mi alerjisi varsa tepki verir belki direkt aşıda kandan maruz kalmaz, sizin nasıl gidiyor simdi valla yazıp yolluyorum sanıyorum ama göndermemişim yazdıklarımı benim kiz telefonu elimden kapmaya çalışıyor sürekli uyuyunca da ev isleri malum

Medicana da yaptırıcaz ama doktorlara o kadar güvenemiyorum ki artık, aşıyı vurduktan sonra bir şey olsa aaa hastalık çok yeni bir hastalık bilemedik deme oranları çok yüksek 😞
Devlet hastanesi daha güvenilir olmaz mi asi konusunda özeller hic güven vermiyor bana acaba devlette yapıyorlar mıdır, aile hekimliğinde bize alerji vs olur demediler izleme de cagirmadilar, 6. Ay asisindan sonra gün verdiler 9. Ayda gelin diye o kadar

Devlet hastanesi daha güvenilir olmaz mi asi konusunda özeller hic güven vermiyor bana acaba devlette yapıyorlar mıdır, aile hekimliğinde bize alerji vs olur demediler izleme de cagirmadilar, 6. Ay asisindan sonra gün verdiler 9. Ayda gelin diye o kadar
Devlette alerji uzmanından randevu almak o kadar zor ki, pediatri sevk etmedi bile bizi yalvardık resmen. Çok yoruldum devletten randevu beklemekten :(
Ben pirinç unu verdiğimde yatağına kusmuştu ya, bugün pirinç vermem lazım ama çok korkuyorum :( yarın kontrol var doktor o zamana kadar ver demişti.

Devlette alerji uzmanından randevu almak o kadar zor ki, pediatri sevk etmedi bile bizi yalvardık resmen. Çok yoruldum devletten randevu beklemekten :KK43:
Ben pirinç unu verdiğimde yatağına kusmuştu ya, bugün pirinç vermem lazım ama çok korkuyorum :KK43: yarın kontrol var doktor o zamana kadar ver demişti.
Biz de bugün doktora gittik ilk gidisimizdi ben de yoğurt yediğinde kustugunu söyledim ama su an kusma olmadigini meyve ike karıştırdığımı söyledim bebeklerin bunyesi o kadar cabuk değişiyor ki hava değişimi farklı gıdaların etkilesimi her şey sebep olmuş olabilir hemen alerji diyemeyiz eğer döküntü ishal kakada mukus kan yoksa vücudu alışır bekleyip tekrar vermek gerekir dedi hemen alerji testine koşmamak gerkiyor dedi asi için de dokunması için çok yuksek oranda alerjisi olması lazim korkma dedi

Biz de bugün doktora gittik ilk gidisimizdi ben de yoğurt yediğinde kustugunu söyledim ama su an kusma olmadigini meyve ike karıştırdığımı söyledim bebeklerin bunyesi o kadar cabuk değişiyor ki hava değişimi farklı gıdaların etkilesimi her şey sebep olmuş olabilir hemen alerji diyemeyiz eğer döküntü ishal kakada mukus kan yoksa vücudu alışır bekleyip tekrar vermek gerekir dedi hemen alerji testine koşmamak gerkiyor dedi asi için de dokunması için çok yuksek oranda alerjisi olması lazim korkma dedi
Bebeğin kusmuyorsa artık hiç dert etme canım, alıştı bence. Bugün doktor bana kızdı. Ben makaleleri okuduğumu, 3 yaşında bile geçmeyen hastaların çoğunlukta olduğunu söyledim. 1,5 yaşından sonra geçiyor bırak interneti artık dedi.
Sen alerji uzmanına mı gittin canım? Biz bu doktora gidene kadar çok pediatriye gittik, kendi doktoru da dahil. Hepsi senin dediğin gibi kakada mukus, kan, vücutta döküntü olmalı mutlaka yoksa alerji diyemeyiz dedi. Bir tek bu doktor daha yumurta yiyince kusuyor der demez enterokolit dedi. Doktor da önümüzdeki ay ver dedi, asla dedim. O zaman 1 yaşında deneriz dedi olur dedim. Aşıyla hiç alakası yok hastalığınızın dedi ama güvenmemeye başlıyorum kimseye 😞 onu da 1 yaşında yapalım o zaman dedi.

Bebeğin kusmuyorsa artık hiç dert etme canım, alıştı bence. Bugün doktor bana kızdı. Ben makaleleri okuduğumu, 3 yaşında bile geçmeyen hastaların çoğunlukta olduğunu söyledim. 1,5 yaşından sonra geçiyor bırak interneti artık dedi.
Sen alerji uzmanına mı gittin canım? Biz bu doktora gidene kadar çok pediatriye gittik, kendi doktoru da dahil. Hepsi senin dediğin gibi kakada mukus, kan, vücutta döküntü olmalı mutlaka yoksa alerji diyemeyiz dedi. Bir tek bu doktor daha yumurta yiyince kusuyor der demez enterokolit dedi. Doktor da önümüzdeki ay ver dedi, asla dedim. O zaman 1 yaşında deneriz dedi olur dedim. Aşıyla hiç alakası yok hastalığınızın dedi ama güvenmemeye başlıyorum kimseye 😞 onu da 1 yaşında yapalım o zaman dedi.
Normal çocuk doktoruna gittik canım doktor da bünyesi alışmıştır dedi inşallah sizde de bir ay sonra denediğinde bi şey olmaz geçmiş olur salgın da çok yoğun deniliyor dikkat et artik asiyi da ertelediyseniz, biz bu ara diş ateşi ile uğraşıyoruz randevu buldum alerjiden ama gitmek istemedim çok huysuz diye

Merhaba, 7 aylık bebeğim ilk kez 20 gün önce avakado yedirdiğimde kustu. İdrar yolları enfeksiyonu olmuş 7 iğne vuruldu, artık ondan kusmayacağını söylediler. Ancak 3-4 gün arayla halen kusuyor. Öğürerek kusuyor, çok halsiz kalıyor, rengi bembeyaz oluyor. Hastanede serum tedavisi de aldık, 4 ayrı hastaneye gittik bulunamıyor sebebi. Başına gelen var mı bu durum? Kusması da balgamlı oluyor çok zorlanıyor öğürürken ve çıkarırken
Benzer durumu bizde çok kez yaşadık ve ne yazık ki uzun süre hastanelere kliniklere gidip geldik şuan 11 aylık bebeğim ve bizim de 7.ayda başlamıştı en son Alerjik Reflü tanısı kondu ve alerji diyeti ile 2 aydır daha iyiyiz çok şükür.

Back