Çocuk Hastalıkları 7 aylık bebeğim sürekli kusuyor

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Sindirim sistemi hazır degil demek ki kapsamli bakar doktor, arastirma hastanesinde prof bulun hangi sehirdeyseniz alaninda iyi bi doktor baksın. Yumurta labne falan vermeyin bir sure yogurt ve corbalarda ayni tepkiyi veriyor mu

Alerji uzmanına da gideceğiz, daha önce gaz yüzünden de gitmiştik. Ama şöyle bir şey var yumurtayı bir gün yediğinde kusmuyor 5 gün sonra yediğinde kusuyor. Sonradan alerji yapmış olabilirmi ki

Alerji 3 gün tepki verir vücutta ama bunu doktorun yönlendirmesi ile nasıl alerji kontrolü yapacağınızı öğrenebilirsiniz.
Tadım sürecindeki gibi yavaş yavaş yapılır. Bunu bilinçli olarak doktor kontrolü ile yazarak yapın.
Sonuç itibariyle yumurta yediği gün sadece yumurta yemiyor alerji bazen elmadan bile olabilir.

Özellikle yediğinde kustuğu şeyler var mı? Hiç mi çare bulamadılar 1 saat sürüyor çok yoruluyor, o da öyle mi acaba
Yemek yerken zorlanıyor özellikle birşeye değil böyle ne yerse ağzına büyük yada pütürlü bişey gelsin yada hoşuna gitmesin hemen ogurmeye başlıyor annesi oyalayarak aklını başka şeylere vererek biseyler yedirmeye çalışıyor ama işte geldimi geliyor yani kusma öğürme

Çamaşır suyundan bile hastalanmış olabilir yavrucak, ben bile kokusuna dayanamıyorum. Çok iyi durulamak lazım, kolay kolay çıkmıyor kaplardan.

Bizimki yerken çok güzel yiyor, 2 saat sonra mahvoluyor

Sindirim sistemi hazır degil demek ki kapsamli bakar doktor, arastirma hastanesinde prof bulun hangi sehirdeyseniz alaninda iyi bi doktor baksın. Yumurta labne falan vermeyin bir sure yogurt ve corbalarda ayni tepkiyi veriyor mu
Evet sebze çorbası yapmıştım ama içine pirinç unu katmıştım yine kustu. Bugün yine perişan olduk, eğitim araştırma hastanesine gittik yeni hasta kabul etmiyorlarmış hocalar. Başka bir hastaneye gittik tüm tahlilleri yeniden istediler bir sürü güne randevü verdiler

Avakado yapmış olabilir mi? Avakado eklenince kusmus sanirim, labne belkide labneyi kendin mi yapmıştın? Yaptıysan çiğ sütle mi günlük süt mü? Belki bunlarda etkiler
Avakadoyu tek yedi kustu. 5 gün sonra pınarın labnesiyle yumurta yedi kustu. Ama aynı labne ve yumurtayı 1 hafta iştahla yemişti kusmamıştı

Mevcut tahlillerle bi ön degerlendirme yapsalardı keşke ya yavrum sürekli kan vere vere yipranacak daha cok. Normalde gunde 1 kez mi suan kusmasi? Gaviscon falan kullandi mi reflu bebeklere basliyolar ya insallah basit bir reflüdür.

Merhaba, benim kızımda da alerji var. Hem cilt hem bağırsak tepkili. Yumurtayı denerken mesela doktorumuz 1 hafta aynı miktarda verin ilk seferinde belirti olmayabilir demişti. Gerçekten ilk yediğinde belirti olmadı ama 3.gün alerji yapmıştı. Muhtemelen sizinki de alerji. Doktora danışmadan birden fazla ürünü içeren örn çorba veya karışık püreler gibi gıdalar vermeyin.

Hangi hasyaneye gittniz? Ankara Cebeci bakiyor sanirim

Mevcut tahlillerle bi ön degerlendirme yapsalardı keşke ya yavrum sürekli kan vere vere yipranacak daha cok. Normalde gunde 1 kez mi suan kusmasi? Gaviscon falan kullandi mi reflu bebeklere basliyolar ya insallah basit bir reflüdür.
Zaten bu kusma yüzünden acilde 6 saat serum alam bebeğimi zorla hastaneye yatırıp sabaha kadar damar yolu açmaya çalıştılar. O yorgun bebek acıdan bayıldı, dava açıcam iyileşince. Son doktor geldiğinde zaten tedavi almış sabah 7 olmuş saat bırakın uyusun dedi şok olduk. görseniz ne halde kolları ayakları kemik içini bile zorladılar, meğer para içinmiş. Halen unutamıyoum o geceyi, yavrumun kafası geri gidiyordu ağlarken, sesi tamamen kısılmıştı. Uykudan uyandırıp uyandırıp deldiler boş yere

Ya kıyamam kolanyayı buzdolabina koyun soguyunca pamukla tampon yapin agrilarini morluklarino alir. Birde stickler var cizik carpmaya iyi gelen onlarda iyi gelir, kusmaktan ayri igneden ayri çekmis, eger gunde 1se ve kilo kaybi yoksa biraz evde takip mi etseniz

İnanamıyorum neresi burasi Allah yazik yavruya

Son kusuşunda götürmeyecektim ama baygınlık geçirince korktum başka yere götürdüm. Damar yolu açtırmam diye girdim içeri. neden açalım ki bilinci yerinde emzirin bolca diyip gönderdiler yavrum tam 12 saat boşa delmişler diğer tarafta

Çok geçmiş olsun benzer bir durumu biz de yaşadık, 5.5 aylıkken yoğurt tadımına başladım pastörize sütten mayalayıp yediriyordum 5 gün falan bu şekilde hic sorunsuz tadım yaptık zaten maks 1 yemek kaşığı yiyebiliyordu, daha sonra yoğurda biraz ara verdik başka tadımlar için, yeniden mayalayıp verdim sevdi yedi oluk oluk kusmaya başladı yaklaşık 2 saat sonra dediğin gibi kireç gibi olup baygınlık derecesine geldi ben hastaneye gitmemek adına emzirmeye çalıştım sürekli düzeldi midesini usuttugunu sandık yoğurt soğuk geldi heralde dedik. Bi hafta kadar yoğurt vermedim yine başka tadimlar yaptık sonra yeniden yoğurt verdim yemek istemedi iki mama kaşığı anca yutmustur üstelemedim bıraktım ama2 saat sonra yine oluk oluk kustu bu kez daha kotu olunca acile götürdük serum taktılar sıvı kaybından dolayı, idrar tahlili de istediler ama almayı beceremedigimizden veremedik serumla düzeldi eve döndük ama idrar yolu enf olabilir dediler ve antibiyotik surup verdiler tabi önceden tadımda sıkıntı olmadığından kimse alerji üzerinde durmuyor ciltte kakada da sıkıntı olmayınca. Enf diye ilaca başladık 5 gün sonra ilaç bitince bu kez hazır yoğurt verdim acaba beceremiyor muyum mayalamayi diye yine 1 2 mama kaşığı yedi istemedi ustelemedim ve yine oluk oluk kusma. Bu kez dedik kesin alerjisi var. Doktora götürdük alerji değil reflüdür dedi ısrar ettiğimiz için alerji bölümüne sevk girdi ama bir buçuk aydır sıra bulamadığımız için gidemedik. Allahtan yoğun alerji belirtisi yok gece gündüz her fırsatta doktor randevusu açılacak mi diye beklemedeyiz.
Bu aralar yine cesaret edip yoğurttan da mahrum kalmaması adına denemek için 3 gün tadım yaptırır gibi az miktarda activia yoğurt verdim çok severek yemedi ama kusmadı da. Bizde anlık mide rahatsızlığı mı tadını beğenmemesi mi sebep oluyor kusmaya bilmiyorum alerji olsa hep kusma olur mesela ilk 3 gün sonunda en geç açığa çıkar ya da reflu olsa belli şeylere değil de yediği bi çok şeyi kusar gibi geliyor bana. İsin içinden çıkamadık. Sizde bir gelişme var mi? Bir de hangi ildesiniz alerji doktoru bulabildiniz mi? Bi de alerji testini nasıl yapıyorlar deriden mi kandan mi bilginiz var mı?

Son düzenleme:
Biz Ankaradayız. Henüz alerjiye yönlendirmediler, eğer pazartesi gideceğimiz kişi de yönlendirmezse kendim özel polikliniğe götüreceğim. Dediğiniz gibi ilk 5 gün yumurta yedi kusmadı. 1 hafta ara verdim başka tadımlar için, sonra yumurtada kustu. Avakadoyu çok sevip 3 gün yemişti onda da kustu. Ben neye alerjisi var onu da bilmiyorum, sebze çorbası içmişti uykusunda kusmuş. 2 gündür korkudan hiç bir şey vermiyorum. Sizin bebeğiniz kusarken zorlanıyor mu? Midesinden öğürüyor mu? Kısa mı sürüyor bizim 40 dakika öğürüyor ve en son balgam geliyor atamıyor, sizin de böyle mi?

Son düzenleme:
Öğürmez mi karnının kasildigini hissediyorum baya bizler gibi öğürüyor hemen ardından kusuyor bembeyaz süt gibi bu şekilde en az 10 kese kusuyor ard arda, balgam tarzı yoğun bi şeye rastlamadim ben midesi boşalana kadar artik bi şey çıkmayana kadar kusuyordu yoğurttan başka bi şeyde kusmadı mevsim sebzesi meyvesi bi çok şey denedik, cesaret edip yoğurt da tekrar denedim dediğim gibi kusmadı iki kaşık yutsa bile kusmustu oysa alerjisi olsa kusardı diye düşünüyorum o yüzden ama bilemiyorum. Sizin üstüne hastalık olması falan kotu olmuş ben de her kusmadan sonra iki üç gün sadece anne sütü ile besledim

Artık kusmuyor yani? Yoğurt yediriyor musun? Bir de rengi beyazlıyor muydu kusunca, ben bembeyaz olunca, göz bebekleri büyüyünce acile gidiyorum hemen korkup

Artık kusmuyor yani? Yoğurt yediriyor musun? Bir de rengi beyazlıyor muydu kusunca, ben bembeyaz olunca, göz bebekleri büyüyünce acile gidiyorum hemen korkup
Canım bir ay ara verdim sonra yedirdim 3 gün denedim bayılarak yemedi ama kusmadı da tabi yaşadığım korkuyu tahmin edersin yine kusacak mi diye dakikaları saydım resmen başında şükür bi şey olmadı, kusunca bembeyaz kireç gibi oluyordu evet artik halsizlikten uyuklamaya başlıyordu ki kızım inanılmaz hareketli asla durmaz normalde kıpırdamaya mecali olmuyordu biz 3 sefer yaşadık bu durumu bi kere acile gittik serum taktılar baktim acil daha tehlikeli emzirince de düzeliyor gitmedim bir daha tabi sürekli takipte kaldık bir iki saatte toparladı hep kendini

Biz aynı şeyi yaşıyoruz sizinle bence. Ben de gittiğime pişman oldum acile hem covid hem ishal kusma kaptık geldik. Ben de 1 ay vermeyeceğim yumurta ve avakado. Eğer bir gelişme olursa yazarsan çok sevinirim ben de doktorlar fikir verdikçe sana yazacağım. İnşallah ikimizin bebeği de yaşamaz bir daha bu durumu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…