Bebek Beslenmesi 7 aylık bebeğim hiçbişey yemiyor acil yardım lütfen

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Aynı dert bendede 7 aylık kızım bütün gün mutfakda rendeliyorum pişiriyorum uğraşıyorum sonra saatlerce yesin diye sımsıkı yumuyor ağzını beğenmezse beğenirse biraz yiyor sonra hop çöpe yenisini yap bitap düşüyorum emmek istiyor hep

aynı sıkıntıları bende yaşadım ısrar ettikçe daha kötü oluyor hiç yemek istemiyor biz az da olsa yavaş yavaş yemeye başladık biraz sabır gerekiyor yani

Son düzenleme:
benımde bebegım 7 aylık arkadaslr bende sebze corbası yapıyorum ıcınede az ekmek ufalayıp yedırıyorum bıde yogurtlu danıno verıyorum emzırıyorum sızde devam etmelımyım

merhaba benim kızımda 7 ayına girdi ve son 1 aydır günde sadece 2 öğün mama içiyor hiç emmedi 4 ayı bitincede ek gıdalara başladık ilk günler yiyordu ama sonra yavaş yavaş yememeye başladı meyve sebze püresi yoğurt çorba hepsini yapıp yapıp çöpe döküyorum tadına bile bakmak istemiyor sadece öglen 12 gibi mama içiyor birde gece 11-12 arası mama içiyor o kadar bunların dışında bir yudum bişey yedirmek imkansız biraz ısrar edince kusuyor şaşırdım kaldım bu iştahsızlık denen illete çözüm bulan varsa banada yazsın lütfen ömür boyu minnettar kalırım

arkadaşlar benim oğlum yedi ve sekizinci aylarda sizinkiler gibi yemiyordu hem reddediyor hem de zorlayınca kusuyordu aynı sizler gibi çok uğraştım birazcık yesin diye ama nafile
şimdi dokuzbuçuk aylık oldu yeni yeni sebze çorbası sebze yemekleri ev yemekleri yemeye başladı o da doyasıya ve kendi isteğiyle değil tabi ama en azından oyunlarla yediriyorum
sanırım bazı çocuklar ek gıdalara hemen adapte olamıyorlar
sağlık ocağındaki doktorumuzun tavsiyesine uymuştum en sonunda günde üç lokma da yese zorlama sabırlı ol yavaş yavaş lokmaların sayısı çoğalır demişti
bebeğiniz ek gıdalardan hangisini en çok seviyorsa onunla kombine edilebilen yiyeceklerle başlayın bence
bizimki yoğurdu severek yiyor o yüzden meyveli yoğurt yoğurtlu çorba yoğurtlu sebze püresi yapıyordum

Benim kızım 7 aylık.Anne sütüne devam ediyoruz.Boyu ve kilosu yerinde şimdilik ama henüz ek gıdaya geçemedik.Israrla reddediyor.Birkaç çay kaşığı tadmıştı.Şimdi onuda almıyor.İnek sütüne karşı alerjisi var.Milupanın mamalarından veriyordum onlarıda sevmiyor.Resmen şaşkın haldeyim.Çok canım sıkılıyor.Kızlar lütfen neyi nasıl yedirmeliyim yardım edin

offff offff.ne zor iş bu ek gıda ya..bende bebişime hiç bi şekilde sebze yada çorba yedirtemiyorum..kahvaltı,,muhallebi,meyvede sıkıntı yok ama en önemli şeyi sebze ve çorbayı hiç ama hiç yemiyo..banada bi tavsiyede bulunurmusunuz

canım yoğurtlu sebze püresi ve çorba tarifini yazarmısın benim oğlumda yoğurt seviyor ama sebze çorba yemiyor teşekkürler

canım yoğurtlu sebze püresi ve çorba tarifini yazarmısın benim oğlumda yoğurt seviyor ama sebze çorba yemiyor teşekkürler

sebze çorbasını bildiğimiz standart şekilde pişiriyorum ilk sıcaklığı çıktıktan sonra çatalla ezip göz kararı yoğurt ekliyorum yerimseniben
benim oğlan tadını bu şekilde sevdi biraz kandırmış oldum ama ne yapayım başka çarem kalmamıştı :jeyyar:
yoğurtlu çorbayıda hani annelerimiz bazı çorbalara terbiye yaparlara ya biraz un biraz yoğurt çırpıp pişmeye yakın eklenir işte öyle yapıyorum mesela şehriye çorbasını şehriyeler kuruyken elimde ufalıyorum pişince çok uzun oluyolar diye biraz tavuk suyu veya kıyma ekliyorum en son ocağı kapatmadan yoğurtla biraz unu çırpıp hızlıca karıştırıyorum mis gibi oluyorcokacimcoook

muzun içine başka meyveler kat...sebzeyide püre olarak değilde tavuksuyuna çorba olarak ver.

Muhtemelen bebeğiniz büyümüştür ama boşuna yemiyor diye endişe etmişiniz benim kızım bu saydıklarınızı yese zil takar oynarım :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…