-
- Konu Sahibi Fatosss_mustafa
Gec döllenmedir belkiKese 4 haftalık görünüyor dedi doktor
2 hafta sonra gel dedi tekrardan anca ölünce öyle görürüz dedi yoksa sağlıksız gebeliktir dedi
Bebeği görmesek bile kesenin en azından haftası ile uyumlu ya da haftasına yakın çıkması gerekmiyor muydu
işte tam olarak bunu merak ediyorum hani bu şekilde olup daha sonra hafta sonu yakalayan var mı
İşte ben de 7+4 ile 7 + 6 arası bir şey bekliyordum ama hani geç döllenme değil onu yazayım önce çünkü ovülasyon testi kullandım 19 Eylül'de çatlama gördüm ve bir daha ilişki olmadı hani bir tutunma falan bir şey olursa bebeğe bir şey olmasın diye ki 9 gün pozitif gördüm bu zaten ve gitgide de her gün koyulaştıBen 7+4 de gördüm
Değil ovulasyon testi kullandım 19 Eylül'de çatlama gördüm 9 gün sonra da pozitif gördüm ve her gün de koyulaştı ya düşünüyordum hani bebeği görürüz kalp atışını duyamasak bile pıt pıt ekrandan attığını görürüz falan diye düşünüyordum ama yani 7,5 haftalık beklerken 4 haftalık çıkması şok'ta kaldımGec döllenmedir belki
Bende ilk kontrolüme gittigimde 7 haftalıktı iki hafta sonra 9 haftalık diye ikinci randevuma gittim doktor birden 13 haftalıkla uyumlu dedi. Ve dosyaya 13 dıye kaydetti bende artık o tarihe göre hareket ediyordum. İçime bi kurt düstü 1-2 hafta önden gitse anlarımda 1 ay cok fazla bi fark diye korkttum adet tarihimi son adet tarihi diye girdigi tarihi düzenleyip ondan önceki adet tarihimi girince uyumlu gözüküyor demişti. Hicbir sorun yok ama bebek uyumlu degil tarihini karıstırıyor musun dedi yok karıstırmam imkansız cünkü 7 temmuzda regl oldum bikac gün sonra kanamam cok fazlalastı dogum kontrol hapı olan yasmin hapı ictim o düzene sokuyordu biraz. O bittikten sonrada adet oldum 4 agustos yani sonrada regl olmadım o yüzden 4 agustos diye söyledim doktoruma ve bu ilacı ara ara icip bırakıyordum korunmadıgım zamanlarda olmustu ama gebe kalmamıstım . Neyse kese etrafinda kanama vardi fitil kullan demisti sonra fitil kullandim 2 hafta sonra pembe leke gelmişti abartilmicak bir seydi ama ilk gebeligim diye endiselenip doktora gitmistim kac hafta diyince yani 15 olmasi gerekior doktorun güncel tarih degistirmesine göre fakat acildeki doktorda bu bebek o kadar büyük degil demisti . Yani demek ki son adet tarihimle olmasi gereken tarihle uyumlu bence doktorum yanlis ölctü bi sorun vardi aletinde . Acıkcası bende suan bilemiyorum cocuk kac haftalık 7 sinde kontrolüm var umarım saglıklıdır ve her sey yolundadır. Belki sizinde ölcümlerde yanlıslık vardır Sizin icinde dua edicem.Değil ovulasyon testi kullandım 19 Eylül'de çatlama gördüm 9 gün sonra da pozitif gördüm ve her gün de koyulaştı ya düşünüyordum hani bebeği görürüz kalp atışını duyamasak bile pıt pıt ekrandan attığını görürüz falan diye düşünüyordum ama yani 7,5 haftalık beklerken 4 haftalık çıkması şok'ta kaldım
Ben de ölçümlerde yanlış vardır diye dua ediyorum artık İnşallah sağlıkla sıhhatle kucağına alırsın canım İnşallah ben de sağlıkla sıhhatle kucağıma alırım ve sağlıkla büyütürüz dualarını esirgeme ben de sana dua edeceğimBende ilk kontrolüme gittigimde 7 haftalıktı iki hafta sonra 9 haftalık diye ikinci randevuma gittim doktor birden 13 haftalıkla uyumlu dedi. Ve dosyaya 13 dıye kaydetti bende artık o tarihe göre hareket ediyordum. İçime bi kurt düstü 1-2 hafta önden gitse anlarımda 1 ay cok fazla bi fark diye korkttum adet tarihimi son adet tarihi diye girdigi tarihi düzenleyip ondan önceki adet tarihimi girince uyumlu gözüküyor demişti. Hicbir sorun yok ama bebek uyumlu degil tarihini karıstırıyor musun dedi yok karıstırmam imkansız cünkü 7 temmuzda regl oldum bikac gün sonra kanamam cok fazlalastı dogum kontrol hapı olan yasmin hapı ictim o düzene sokuyordu biraz. O bittikten sonrada adet oldum 4 agustos yani sonrada regl olmadım o yüzden 4 agustos diye söyledim doktoruma ve bu ilacı ara ara icip bırakıyordum korunmadıgım zamanlarda olmustu ama gebe kalmamıstım . Neyse kese etrafinda kanama vardi fitil kullan demisti sonra fitil kullandim 2 hafta sonra pembe leke gelmişti abartilmicak bir seydi ama ilk gebeligim diye endiselenip doktora gitmistim kac hafta diyince yani 15 olmasi gerekior doktorun güncel tarih degistirmesine göre fakat acildeki doktorda bu bebek o kadar büyük degil demisti . Yani demek ki son adet tarihimle olmasi gereken tarihle uyumlu bence doktorum yanlis ölctü bi sorun vardi aletinde . Acıkcası bende suan bilemiyorum cocuk kac haftalık 7 sinde kontrolüm var umarım saglıklıdır ve her sey yolundadır. Belki sizinde ölcümlerde yanlıslık vardır Sizin icinde dua edicem.
Siz takip etmişsiniz gönlünüzü ferah tutun umarım güzel sonuclar alırsınızSon adet tarihim 6 Eylül de diyebilirim 7 Eylül'de diyebilirim ama hani bu kadar büyük bir farkta yani o bir günün önemi var mı bilmem
Senin son adet tarihin ne zaman bir de ben hani geç döllenme de diyemiyorum çünkü obilasyon testi kullandım 19 Eylül'de çatlama oldu
Bende kanama alanı kese şekil bozukluğu vs bişey görünmedi ne bilim ya sanki herşey bitmiş gibi duyguya kapıldım ama hiç böyle kötü şeyler duymamış gibi unutmak istiyorum uyusam uyansam rüyaymış desem keşke diyorumSiz takip etmişsiniz gönlünüzü ferah tutun umarım güzel sonuclar alırsınız
Benim son adet tarihim 4 Eylül hemen hemen aynıyız. Normalde düzensiz adet olurum yumurtlama takibi yapmıyordum ama Ekim 15 de testde silik çizgi gördüm ertesi gün kan verdim gebeliği kesinleştirmek için 5270 değer vardı
5 gün önce ultrasyonda muayene oldum kese var ama bebek yok yani hesaplara göre son adet tarihimle de uyuşmuyor kese etrafında da kanama var dedi ilaç felan verdiler kullanıyorum 2 haftaya gidecem yine.
Ne kadar stres yaparsan o kadar da etkiler hiç stres yapmamaya çalış dua et inşallah herşey gönlünce olurBende kanama alanı kese şekil bozukluğu vs bişey görünmedi ne bilim ya sanki herşey bitmiş gibi duyguya kapıldım ama hiç böyle kötü şeyler duymamış gibi unutmak istiyorum uyusam uyansam rüyaymış desem keşke diyorum
İnşallah sağlıkla kucağımıza alır sağlıkla büyütürüz inşallah canım
Sen daha sabırlı çıkmışsın ben de aynı düşünceyle hareket ettim 6 hafta 6 günlükken gittim kontrole kese 9mm idi içinde bisey yoktu boş gebelikmiş. Kalp sesini de duyayım diye geç gitmiştim.Hayır canım özel hastane değil devlet hastanesi
Yani benim kafamı allak bullak eden işte şey olmasın dedim tamam mı hani işte kese görünür bebek görünmez bebek görünür kalp atışı duyulmaz işte bunun stresini yaşamayayım diye 8 haftayı doldurana kadar beklemek istedim ama başıma gelene bak 8 haftada yani 7 + 6 ama 8 diyorum artık yani 8 haftada kese 4 haftalık çıktı çok fazla değil mi yumurtlama günü ve bildiğim için de geç döllenmeden şüphelenemiyorum ve bu daha çok moralimi bozuyor
Merhaba, benim pazartesi günü kesem göründü bebekte var evet dedi. 4 haftalık tam dedi, adet tarihimi baza alacak olursak 6 haftalık şuan ama keseyi ölçüp 4 dedi. 2 haftalıkken farkettim bende testte kan verdim sonra kanda da pozitifdim. 10 gün sonra gel kalp atışlarına bakalım duyabilecekmiyiz dedi. İnsAllah duyarımBenim anlamadığım gördüğümde sanki böyle bebek görmüş gibi oldum ben ultrasonda hani diyeceksin ki doktorun göremediğini sen nasıl gördün
Gördüğümü düşündüğüm şeyi aşağıda fotoğrafların birinde yuvarlak içine aldım zaten (mavi olan)
Doktor keseyi gördü onu da yuvarlak içine aldımyeşil olan) başka bir fotoğrafta
başına gelen var mı böyle bir şey herhangi bir kanama lekelenme hiçbir şey yaşamadım
2 hafta sonra yine gel dedi ama bittim yani moral olarak
Arada çok fark var yani 4 haftalık bir fark. Üzgünüm ama bebek gelişmiyor. 2 hafta ileri yada geri olabilir diye biliyorum sadece. Ki 8 haftaya girmişsin bebeğin kalbinin duyulması gereken dönem.Benim anlamadığım gördüğümde sanki böyle bebek görmüş gibi oldum ben ultrasonda hani diyeceksin ki doktorun göremediğini sen nasıl gördün
Gördüğümü düşündüğüm şeyi aşağıda fotoğrafların birinde yuvarlak içine aldım zaten (mavi olan)
başına gelen var mı böyle bir şey herhangi bir kanama lekelenme hiçbir şey yaşamadım
Daha önce gitseydim keşke diyorumSen daha sabırlı çıkmışsın ben de aynı düşünceyle hareket ettim 6 hafta 6 günlükken gittim kontrole kese 9mm idi içinde bisey yoktu boş gebelikmiş. Kalp sesini de duyayım diye geç gitmiştim.
İnşallah duyarsın canım inşallah çok sağlıkla ilerler gebeliklerimizMerhaba, benim pazartesi günü kesem göründü bebekte var evet dedi. 4 haftalık tam dedi, adet tarihimi baza alacak olursak 6 haftalık şuan ama keseyi ölçüp 4 dedi. 2 haftalıkken farkettim bende testte kan verdim sonra kanda da pozitifdim. 10 gün sonra gel kalp atışlarına bakalım duyabilecekmiyiz dedi. İnsAllah duyarım
Evet ben de korkuyorum ama Allah'tan ümit kesilmez diye bekleyeceğim bakalımArada çok fark var yani 4 haftalık bir fark. Üzgünüm ama bebek gelişmiyor. 2 hafta ileri yada geri olabilir diye biliyorum sadece. Ki 8 haftaya girmişsin bebeğin kalbinin duyulması gereken dönem.
daha önce gitseydik de bişey değişmezdi canım, gelişmeye etki eden bişey yapılamıyor çünkü kendini suçlama hiç.Daha önce gitseydim keşke diyorum
Burda aciklamissiniz gormedim pardon, 2 hafta beklemekten baska yapacak bir sey yok gibi umarim iyi sonuclanirSon adet tarihime göre 7 + 6 olması gereken hatta bebeği falan kalp atışını görmemiz gerekirken sadece kese gözüktü ve kese de 4 hafta gözüktü hayır geç döllenme de değil çünkü yumurtlama tarihim ve ilişki günümü biliyorum ha ovülasyondan sonra bir daha bir şey de yapmadık hani ilişki falan bir şey olmasın diye hani daha sonra ki bir ilişkiden olma ihtimali de yok yani ama genel olarak yani bu durumun normal olduğunu yazıyorlar anlamadım ben çok korkunç yorumlar bekliyordum açıkçası
Amin Allah razı olsun inanılmaz bel ağrım varBurda aciklamissiniz gormedim pardon, 2 hafta beklemekten baska yapacak bir sey yok gibi umarim iyi sonuclanir
Tedirgin olmayın, gebeliğin başlarında son adet tarihi baz alınır evet. Ama kese ve bebek gelişimine göre ilerleyen zamanlarda döllenme tarihi ortaya çıkar. Kimi insanlarda sat’a göre uyumlu olur. Ama 1-2 hafta sonra döllenmiş olanlarda uyumlu çıkmazmış. Herkesin yumurtalaması da farklı oluyor zaten.Benim anlamadığım gördüğümde sanki böyle bebek görmüş gibi oldum ben ultrasonda hani diyeceksin ki doktorun göremediğini sen nasıl gördün
Mesajınız için çok teşekkür ederim fakat ben böyle düşünemiyorum çünkü yumurtlama tarihimi biliyorum ovulasyon testi kullanmıştımTedirgin olmayın, gebeliğin başlarında son adet tarihi baz alınır evet. Ama kese ve bebek gelişimine göre ilerleyen zamanlarda döllenme tarihi ortaya çıkar. Kimi insanlarda sat’a göre uyumlu olur. Ama 1-2 hafta sonra döllenmiş olanlarda uyumlu çıkmazmış. Herkesin yumurtalaması da farklı oluyor zaten.
Benim de böyle 7+4’te gitmiştim doktora 4+6 çıktıkalp atışı dinleyeceğim bebeği göreceğim diye heveslenmiştim ama biraz üzülsem de hesapladım aslında döllenme ve yerleşme tarihiyle eşleşti. Ben de sadece kese görmüştüm. Doktorum 1 haftaya gel dedi ama pazara denk geliyor 6 olacağım tam ama birkaç gün daha geç gitmeyi planlıyorum.
Siz de tedirgin olmayın.