Bebek Beslenmesi 6aylık oğlum var ve sütüm iyice azaldı :((((((((((

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

mhtp

tutun bana annemm
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2008
3.586
24
116
Konya
6 aylık oğlum var.5.aydan itibaren günde 2 defa mama takviyesi yapmak zorunda kaldım. ek gıdaya başladım ama anne sütüde içsin istiyorum ama sütüm çok azaldı..sizce boşuna arttırmaya uğraşmayayım mı yoksa ne yapıp edip arttırayım mı??kendimi kötü hissediyorum sütüm olmayınca morelmen çöktüm suçlu hissettim iyice..annem 6 ay önemliydi zaten artık artmaz diyor..bir akıl verin...

bebeğin 6.ayını geçmiş ek gıdaları rahatlıkla yer ve anladığım kadarıyla devamsütüde kullanıyorsun.kendini bukadar yıpratıp üzme derim olan sütünüde yitirme stres yaparak,annelik sadece emzirmeyle olmuyor unutma
ama sütün azda olsa emzirmeyi ihmal etme emdikçe çoğalacaktır.emzirme konusunda pes etme.süt artırıcı besinlerle beslenmeye çalış.güle güle büyüsün bebeğin..

sevdankara teşekkürler canım...bir sorun daha var bebeğim biberona alıştığı için emmiyor sağarak veriyorum...
inşallah artarda en azından bir süre de sütümden veririm..

rica ederim nedemekbende oğluma 2 aylıkken mama vermek zorunda kalmıştım ama aynı zamanda emdide.biberonla mamasını yedirirken tıpkı emziriyormuş gibi o pozisyonda yedir mamasını ardından hemen memeni ver ben öyle alıştırmıştım.ama emmesede üzülme sağarak vererekde senin sütünü içiyor.inşallah artar sütün

canım ne kadar anne sütü alırsa kardır.arada böyle kesintiler olur hiç ümitsizliğe kapılma.
sütünü artıracak bazı şeyler var.
bolll sıvı
bolll moral
humana stell tea
kuru soğan, bulgur pilavı
malt içeceği (eczanelerde bulabilirsin)
rezene çayı
çemen
bol köpüklü banyo
benim de sütüm hep gitti gitti geldi.ama hep bunlarla destekledim.ve 15 ay emzirdim oğlumu.
sakın moralini bozma denemeye devam et.baktın olmadı daha fazla zorlamazsın.

Aynı şey benim de başıma geldi. 8. aya kadar ıkına sıkına getirdim. bir ara bayağı arttırmıştım ama 6. aydan sonra süratle azaldı. şimdi o kadar az ki ama günde üç kere ne varsa veriyorum. daha çok yemeğin üstüne çay kahve gibi oluyor yani :) ama artık o kadar kafama takmıyorum. doktor altı aydan sonra üzülme demişti zaten. tabi üzülmemek ne mümkün ama baktım ki hep buna odaklanırsam tontoşumla ilişkim stresli bir hal alacak ben de olayları akışına bıraktım. sürekli süt arttırmaya çalışmak, hep bunu düşünmek, buna göre hareket etmek beni çok üzgün ve sinirli yapmıştı. şimdi daha iyiyim. ilaç niyetine verebildiğim kadar vereceğim ama daha fazla artmayacağına alıştırdım kendimi. umarım sizinki artar ama moralmen çökmeniz falan bunlar bebeği de olumsuz etkiler. bir aylık olsa tamam ama madem bu kadar büyümüş artık üzüntünüzü kontrol edin ki o da "noluyoruz, annemin korkunç bir sorunu mu var" diye telaşlanmasın. gerçekten hissediyorlar böyle şeyleri... sağlıcakla...

teşekkür ederim..
arkadaşım haklısın bu stresimden oğluşum etkilenecek...
ama inşallah artar...

zaten 6.aydan sonra sütün kalitesi, besleyiciliği azalıyor. bence gerçekten ilaç niye versen yeter. bir de evde yapılmış vişne suyu sütü çok artırıyor,yine de aklında bulunsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…