- Konu Sahibi deniz ve mehtap
merhaba. ben çalışan bi anne olduğumdan kızım 3,5 yaşından beri okul öncesi eğitim aldı.2 sene okul tecrübesnin ardından bu yıl herkesin de malumu biliyorsunuz yeni eğitim sistemi yasasıyla 66 aylıklar zorunlu olarak 1. sınıfa başlayacak. ben kızımın okula hazır olduğunu düşünüyorum bi taraftan. çünkü 2 senediir anaokuluna gidiyor bu sene de giderse aynı şeyleri görürse bu yıl boşuna geçmiş olacak hatta sıkılacak hep yanı şeyler diye.ama bi taraftan da hazır değil diyorum her nekadar 1. sınıfın müftedatını hafflettik oyun oynatıcaz deseler de kendinden büyüklerle aynı sınıfta olması beni endişelendiriyor.şöyleki örneğin sınıfta 80 aylık bir çocuk benim 66 aylık olan kızımdan duygusal ve bedensel olarak daha gelişmiş olduğundan derslerde en basit birşeyi bile kolayca yapacak,benm kzım ise ona nazaran daha yavaş yapacak yada hiç yapamayacak diyelim. bu durumda benim kızımın psikoljisi ne olacak. hep ,"ben başarısızım" "o benden daha iyi ",hatta o akıllı ben aptal yada o çalışkan ben tembel gibi bi psikoljiye girer diye çok endişeleniyorum. bu durumda ne yapmalıyız. rapor alıp göndermemyi istedim.ancak gittiğm hastanenin çocuk dr'u beni çocuk gelişim uzmanına yönlendirdi. test uygulanması için. ve biliyorum ki otesti geçerse okula uygun raporu verecekler. öylesine bi rapor vermeyecekler. ve kzım okula başlayacak.kızımın kendinden büyüklerle aynı sınıfta olması endşelerime br çözüm arıyorum size danışmak istedim. şimdden teşekkürler.