66 Aylık bebelerimiz ilkokullu olmalımı olmamalı mı?

Ege 1 yıl okul öncesi eğitimi almış bi cocuk .suan ege gibi aynı tarihlerde doğan çocuklar 1 .sınıfa başlıyor .bu tamamen Ege'nin hazır olup olmaması ile alakali .ve siz hazır olduğunu istekli olduğunu çevresindeki arkadaslarinin da 1.sınıfa baslicagini soyluyorsunuz . Yani ege ile iyice konusun eski anaokulu öğretmenleri ile görüşün fikir alın Ege'nin gelişimi 1.sınıfa başlaması için yeterli mi degilmi öğrenin .

off seneye aynı sorunu bizde yaşayacağız..
sayıları bilmesi falan değilde önemli olan sabırlı sebat eden bir çocuk mu o önemli bence.. el yazısı saçmalığı bezdiriyor çocukları çünkü..

Benim kizimda ilkokula baslayacak okul kayit yapmis gecen yil anaokuluna gitti bana gore bir sene daha anaokuluna gitse daha iyi olurdu ama 1 yil geriden gelsin istemedi babasida kendide cok hevesli sonuc olarak 1 e baslayacak ama cok endiseliyim insallah basarirlar

kac aylık pekı?

seneye giderse bu defa 77 aylık olacak
en kucugunun 66 aylık oldugunu dusunursek bu sefer dahada buyuyecek . Kararsızlık ne fena bısey

eşimin kuzeni kızını 66 aylıkken göndermişti anaokulundaki öğretmenlerinin tavsiyesiyle ,benim kızımdan sadece 4 ay büyüktü ve çocuk çok başarılı ve istekli halen .ama ben kızımı 66 aylık gönderseydim benim kızım kesinlikle zorlanırdı.çocuğunuzu en iyi siz ve anaokulundaki öğretmenleri bilir.yapabileceğini düşünüyorsanız gönderin.anaokulna devam ederse sıkılıp oraya da gitmek istemeyecek hevesi de kırılabilir.

Cute ne kadar iyi bir annesin sen. Babası adam değil ama gerçekten yürekli bir annesi var oğlunun. Allah bahtını güzel etsin canım. Bir çiçek gibi büyüsün evladın.

mesela bu sene yaz okuluna yazdırdık onu 1 ay evde dınlendıkten sonra basladı ve sadece 10 gun gıttı
asırı aglamaları sonucu aldık okuldan gıtmek ıstemedı sıkıldıgını soyledı ama bu sefer devlete yazdırmıstım aynı yer olmasın dıye bu sefer hem kendısının soyledıklerı hemde cevre baskısı benım aklımı karıstırdı

Cute ne kadar iyi bir annesin sen. Babası adam değil ama gerçekten yürekli bir annesi var oğlunun. Allah bahtını güzel etsin canım. Bir çiçek gibi büyüsün evladın.
teşekkür ederim canım benim ama seni neden böyle düşündürdüm ki :)
adam sahıp cıkmadı evet ama bende cocugumu harcayamamkı onun ıcın en ıyısını ıstıyorum aslında herkez gıbıyım

Senin oğlunu çok sahiplendiğini hissediyorum. Onun duygularına çok değer veriyorsun. Bir çok konun var oğlun adına. Duygulanıyor insan. Çokta gençsin üstelik, maşallah.

okuyamadım arkadaşların yazdığını da bence bırak geç gitsin

yalnız anaokulunuz ilginç geldi

burada 12 sınıflık anaokulunun 11 sınıfı 2010 doğumlu imiş 2011 lilere bir sınıf açmışlar

oğlum Ağustos 2010 doğumlu bu sene anaokulunda seneye okula gidecek

Aralık 2009 doğumluları bile bu sene göndermediler ki Ege 2010 doğumlu imiş

bir de sonuçta çocuğa bu sene anaokuluna gideceksin denmiş; bu aşamadan sonra bence bu değişmemeli; benim oğlum şimdiden seneye gideceği okulun farkları ile ilgileniyor

bir de erken gideceğine; geç gitsin; neden geride olsun ki ileride olsun

benimki 72 aylık gidecek ama sınıfta 82 aylık hatta daha büyükler de olacak yani

aceleye gerek yok diyorum; büyük olsun ne olur ki; boyu uzunsa uzun; oğlumun da var arkadaşları ondan çoook uzun ya da çooook kısa olan benimkinin boyu 116 ondan bir kafa uzun bir kız var sınıfta mesela

Senin oğlunu çok sahiplendiğini hissediyorum. Onun duygularına çok değer veriyorsun. Bir çok konun var oğlun adına. Duygulanıyor insan. Çokta gençsin üstelik, maşallah.
Aslında o kadar dünya bozuldu ki , hani normal olan seyler basarıymış gibi geliyor bunca eksikliğin ve kötülüğün yanında
cok tesekkur ederım sana canım

gecen sene ozele gıttı orada saedce 2010 grubu vardı , bu sene devlete gıdecek anasıfı kayıtlarının cogu 2011 dogumlu ımıs . seneye bırakırsakta 77 aylık olacak
bu sene 1 baslarsa en buyuk cocukla arasında 5 ay olacakmıs , 72 aylıktan buyukler suanda yok dedıler herkez gondermıs erkenden erkenden anlasılan.

demek ki

burda da aksine 2011 doğumlu çocuk yazdırılacak devlet okulu bulamadılar

oğlumun 2010 doğumlu arkadaşlarından kimse okula gitmedi; 2010 Ocak doğumlu olanını da geçen sene anaokuluna vermediler

yani oğlum özel bir anaokulunda ve karışık yaş eğitimi var; Hazırlıklara ayrı program diğerlerine ayrı program

2010 lular hazırlık 2011 liler bir alt grup olacak şekilde düzenliyorlar

mesela komşunun kızı var 20 Ocak doğumlu 2011 onu da develet okulu anaokuluna değil de 2011 sınıfına 5 yaş grubuna aldı

bu konuda bende dertliyim 2011 kasım doğumlu oğlum çok hareketli hafızası güçlü ortama alıştıktan sonra fazlaca konuşkan sürekli oyun oynayan yediği cevizi bile araba yapıp yiyor herşeyi ben bilirim havalarında herkesi yönetme gibi bir huyu var kesinlikle çok uyanık olamam gereken bir durum
bende sizdenim seneye anaokuluna göndermeyi düşünüyorum
ama 56 aylıkken anaokuluna gitmiş oluyor
66 aylıkken ilkokula şaştım kaldım 2 sene anaokula giderse kesinlikle sıkılır 66 aylıkta küçük geliyor bana
banada yardımcı olabilecek var mı önerisi olan ?
konu sahibinden özür dilerim sizin konunuza yazdım ama benzer durum olduğu için

Son düzenleme:

Anaokulunda sıkılır düşüncenize katılamadım

asıl evde sıkılır; orada hem çok arkadaş hem de bir çok etkinlik var

oğlumun anaokulunda 4. yılı ve okul açıldığı için çok mutlu

61 aylık su an ve seneye 73 aylık iken okula başlayacak

bu arada bence kasım doğumlu çocuğun anaokuluna gitmeli; seneye de öğretmenler değerlendirsin okul olgunluğu irdelemesi vs yapıyorlar; bir sonraki seneye de kalabilir ama yeterli olgunlukta ise onlar yönlendirir

teşekkür ederim
seneye anaokuluna gidecek şuanda 46 aylık erken bence 2011 kasım doğumlu
2 sene anaokuluna giderse sıkılırdaki kastım 1 sınıfta sıkılabilir ben biliyorum diye dersleri dinlemeyebilir

arkadaşları var 8 kuzeni var 6 sıyla sürekli iletişim ve oyun oynama gibi faliyetleri vzr

ama okul dersleri ile anasınıfı içeriği çoook farklı

ama okul dersleri ile anasınıfı içeriği çoook farklı

anaokulda sayıları haftleri öğrenenler varmış 2 sene tekrarlıycak ilkokulda başlangıcında da bunlar var bunları dinlemez diye korkuyorum tabi müfredatı bilmiyorum kesin araştırmamı seneye yapacağım

siz şimdi bana 2 sene anakoluna gitsin 3 senede ilkokula gitsin problem olmaz diyorsunuz dimi ?

evet benimki 4. senesinde bence problem vs olmaz

bana diyorlar ki sıkılır vs vs

ilerki yıllarda sıkılması ortaya çıkacak

ben 35 yaşındayım bizim zamanımızda bu kadar çok anaokulu vs yoktu

ben de iki yıl anaokukluna gittim; yüksek lisans dahil okudum; halen de imkanım olsa okuyacağım sıkılmadım falan

anaokulu öğretimimde harf vs yok; bazı okullar öğretiyormuş; özellerde falan da duydum; herkes biliyor benimki niye bilmiyor diye gelen veliler de varmış

oğlum özel anaokulunda asla öğretmeyiz harf vs diyorlar; öğretmenleri okul öncesi öğretmenliği mezunu..

kitaplarda çizgi birleştirme vs var ama onların okula aldıklaırnda o da yok sadece sayılarda var; harf yok; garip şekiller var; eğik yazıya hazırlık diye ama harf değil ses öğretiyorlar

hangisi A sesi ile başlar diye resim koyuyorlar mesela; sessiz harfler yok; yazma da yok

CuteMom kusura bakma konuna daldık ama

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…