66 Aylık bebelerimiz ilkokullu olmalımı olmamalı mı?

CuteMom

Dünya vazgeçenleri değil,azmedenleri hatırlar
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2008
45.779
24.642
Öncelikle konumun taşınmamasını rica ediyorum çünkü bu bir dert

Normalde anasınıfına kayıt yaptırdım ben
oğlum 67 aylık 5,5 yaşında.

Geçen sene anaokuluna gitti, sayılarla arası iyi, yazarken sıkılıyor.

Şimdi herkez beni sıkıştırıyor cocugu gerıde bırakma , mutlaka yazdır , zehir gibi cocugu neden göndermiyorsunuz ayırıyorsunuz onu diyor. ha öyle ha böyle zorlanacak zaten bütün arkadaşlarından ayırma onu hem cocugun boyuda uzun(1.25 ) anasınıfında cok buyuk kalacak diye benı sıkıstırmaları uzerıne dun okula gıdıp onlara sordum.

Mudur yardımcısı anasıfına gıderse eger ya 6 ay en az kucuk cocuklarla beraber olacagını soyledı cogunluk 2011dogumlu dedı(bız 2010 dogumluyuz) ılkokula gıdersede 72 aylıkların ıcınde olacak dıyor. ben olsam gondermem dıyor, mudur yardımcısı vekılı ıse ben oyle dusunmuyorum fızıksel olarakda buyumus cocuk ben olsam gonderırım dıyor.

2 gun surem var kararımı vermem lazım kaydımız ılkokula cıkmıs , sizler gönderiyormusunuz?

Son düzenleme:
Bir ögretmen larak kesinlikle bir yıl sonra göndermenizi şiddetle tavsiye ederim.
Hayat boyu cocuk uyum sorunu yasar
En az 3 tane ilkokul öğretmenine sor bu ögretmenler 15-20 yil tecrübesi olankardan olsun
Onlarda gonderme diyeceklerdir

evet öyle diyorlar ama herkez gönderdiği için bildiğiniz baktım üşenmedim sordum 15 kişi var tanıdıklarımız komşularımzı hepsi gidiyor ve onlarla arkadaslık edıyor oglum , onlar gıdıyor bızımkı kalıyor
buarada cocuk dıyorkı ben anasınıfına gıttım 1 gıdıcem dıyor ona sorduk buarada ne ıstıyorsun dıye.
1000 kadar sayı sayıyor alfabeyi biliyor , resım guzel yapamıyor , makası cok aktıf kullanamıyor , yazı yazarken sayfa sayfa yazamıyor . gecen sene gıttıgı grup 2010 gurubuydu orada bıle abı gıbı duruyordu
2009'ların yanında onu dusunemıyorum
agır bır cocuk hanı gozlerı fellık fellık yaramazlıga calısmıyor . ama genede sıkılırmı okulda bılmıyorum.
dedıgım gıbı onu sankı gerı bırakıyormusum gıbı hıssedıyorum.

buarada arkadaslarından ayrılmakta ıstemıyor bılemıyorum herkez ben gondermıyorum gondermeyın dıyor ama ben cevremde o kısılerı goremıyorum . anasınıfına kayıt yaptırdgımız kısıler vardı onlar bızden kucuktu ustelık soruyorum sımdı onlara karar degıstırmısler ılkokula baslatacaklarmıs cocukları

Sınıf arkadaşları ile arasında ay farkı olacak ise gönder . Bi de çocuğunun durumuna bağlı bazı çocuklar daha erken yaşta öğrenime meraklı oluyor .

Ama siniftakiler ile arasında 1 yaştan fazla olacak ise gönderme çünkü çok sıkıntı oluyor çevremde öğretmen çok . İlk çıktığında 5 yaş ile neredeyse 7 yaşında olan çocuklar bir arada gitmişti 5 yaşındakiler uyum saglayamamıştı . Öğrenmek zor geliyordu ve sınıftaki büyüklere abla falan diyorlardı .

Benimki 2010 aralık doğumlu bu senede seneyede ana sınıfına göndermeyi düşünüyorum.bizim müdüründe tavsiyesi bu yönde.

Canım Ege gelişim açısından ilkokula daha yatkın sanırım, yani hem bilgi açısından hem de görünüş açısından. Bence ona fikrini sorabilirsin,hevesliyse başlatabilirsin. Normalde senelerce okuyacak boşver geç başlasın derim ama senin oğlunu az çok tanıyorum anlatımından, herşeyi öğrenip seneye ilkokula başladığında sıkılabilir

Benimki 2010 aralık doğumlu bu senede seneyede ana sınıfına göndermeyi düşünüyorum.bizim müdüründe tavsiyesi bu yönde.

72 aylıklarla arasında 5 ay olacak yanı en fazla 5 ay buyukler olacak ılkokulda
ama anasınıfının cogu 2011dogumluymus bızde 2010 subat dogumluyuz acıkcası , ve ben bazı cocukları gormustum kucukler bızımkı boyuda uzun oldugu ıcın abı gıbı duracak yanlarında.

bızım gecen sene okul ılkokula verebılırsınzı demıslerdı, dıyorkı ben kıtaplarımı kendım okumak ıstıyorum.
ama bu hevesı surermı bılmıyorum.
buarada abı abla dıyorlarmıs yerım onları ya masumlarım

sen egeyıde gordun buyuk duruyor bıde dımı? gecen sene bıle onu buyuk yanıyorlardı

buarada anasıfınındakılerın cogu 2009 demısım yanlıs demısım 2011 dogumlular

Ben okula 1 yaş erken başladım okul diye tutturduğum dönemde yazdırdı bizimkiler
Yaş konusunun geçmesini hiç istemiyordum
aslında başarılı olabileceğim konularda çekimser kalıyordum sanki ben küçüğüm diye dalga geçecekler gibi geliyordu

ne zaman okul bitti ben rahatladım aslında çok basit şeyleri bile kasmaktan dolayı anlamadığımı ya da anlamadığımı düşündüğümü farkettim
fizik olarak bayağı iriydim bende :)

bence göndermeyin seneye gitsin çok daha rahat eder

Kesinlikle gönderme taraftarıyım... Bu çocuk neden fazladan bir yıl daha anasınıfında oyalansın ki.... Çocuk istekli ise kesinlikle başlamalı.

sen egeyıde gordun buyuk duruyor bıde dımı? gecen sene bıle onu buyuk yanıyorlardı

buarada anasıfınındakılerın cogu 2009 demısım yanlıs demısım 2011 dogumlular
Senin yaşadığın kararsızlığı ilerde ben de yaşayacağım 29 ocak doğumluyuz, Hira hevesli olursa göndermeyi düşünüyorum. Oğluşun maş.yağız bir delikanlı En iyi sen tanırsın,annelik içgüdülerine güven ona göre hareket et bence tatlım

*Kızım için kaba taslak düşündüm de ya 68 aylıkken vermem gerekecek ya da 80 aylıkken,68 de veririm sanırım

Son düzenleme:
1 yıl sonra gıtmelıler bence
ayy allahım benımkıde dogsun okullu olsunda bende gorım bu gunlerını nasıl gurur duyulacak bırsey
allah esırgesın yavrularımızı :)

5 ay çok az göndermen daha mantıklı gibi duruyor o zaman , seneye giderse arkadaşları arasında çok büyük olacak bu sefer .

seneye giderse bu defa 77 aylık olacak
en kucugunun 66 aylık oldugunu dusunursek bu sefer dahada buyuyecek . Kararsızlık ne fena bısey

1 yıl sonra gıtmelıler bence
ayy allahım benımkıde dogsun okullu olsunda bende gorım bu gunlerını nasıl gurur duyulacak bırsey
allah esırgesın yavrularımızı :)
Allah sanada o günleri göstersin inşalalh, sağ salim kucagına al yavrunu canım

gazlamalara gelmeyin. bu devirde tüm çocuklar zehir gibi maşallah. folik asit bebeleri bunlar. kreşte toplama, çıkarma öğreniyor benim etrafımdaki tüm yavrular.

okuduğum, gördüğüm, deneyimlediğim, dinlediğim kadarı ile kesinlikle 66 ayda çocuğu okula göndermeyin diyorlar. azıcık geç olsa ne olacak, aptal mı olacak çocuk ama 5-6 ay o yaştaki çocuklar için gelişim açısından fark ediyor. boyu uzun olabilir ama onlardan küçük daha. acelesi yok ki annesi. ömrü billah okuyacak zaten. bence anaokulu.

Önemli olan çocuğun fiziksel görüntüsü değil., zihinsel ve kas gelisimidir. Çocuk iri yapılı diye 1. Sınıfa verilmemeli.

Ben de 5.5 yaşında gittim, hiç bir dezavantajını görmedim. Çok başarılı bir öğreciydim.

Çocuğunuzu en iyi siz tanırsınız. Yazma falan ondan hiç bir çocuk hoşlanmıyor zaten; yaşı kaç olursa olsun ilk sene bu ödev, yazı konuları çocuklara sıkıcı geliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…