Bizimde dün doğalgaz faturası hayatımızda ilk defa 550 tl gelmiş 3 petek ve ocak yakıyorum hemde kombi 35 te kombiyi ocağın vanasını falan hepsini kapattım sayaca bakıp numaraları yazdım kağıda bir saat sonra tekrar baktım sayaç dönmeye devam ediyor 187 yi aradım hemen geldiler gaz kaçağı varmış %49 öldürücü derecede dediler Allahtan bize birşey olmadı gazı kesip gittiler kaçaktan dolayı fazla gelmiş faturamız bence sizde kontrol edin sayacınızı
En düşük 30 ama ondada ısıtmıyor ev buzgibiFaturanız 36 günlük, 365 m3 gaz kullanmışsınız. Bu da günlük 10m3'e denk geliyor, 36 değil. Toplam tüketim bedeliniz 598TL.
En düşük dereceniz kaç acaba? Bizim kombide 40 mesela, o yüzden 50-55 bana çok yüksek geldi.
Çok gelmiş ama sürekli 55 derecede yandıysa normalEki Görüntüle 2218726 Kızlar napacagız bilemedik yaşadıgımız şehir çok soguk değil mersin de oturuyoruz . Evim 140 m* 3+1 .
2 odayı kullanmıyorum ve dogalgaz faturası 630 tl geldi ilk defa kullanıyoruz dogalgaz. Çalışan petek sayısı 4 +banyo
Alarko kombi kullanıyoruz 50 ile 55 derece arasında onun dışında yeterince ısıtma yaptıgını düşünmüyorum . Acabaga ana kombi mi çok yakıyor ondan dolayımı böyle oldu bilemedik.
Komşumun birine 743 tl gelmiş onunkide alarko kombi. Fakat dier komşularıma 200 ile 250 arası gelmiş kombinelerinin markaları farklı . Sizce napalım bilemedik klimamı alsak elektrikli soba mu fikriniz nedir?
98 tl kdv normalmi pekiFaturanız 36 günlük, 365 m3 gaz kullanmışsınız. Bu da günlük 10m3'e denk geliyor, 36 değil. Toplam tüketim bedeliniz 598TL.
En düşük dereceniz kaç acaba? Bizim kombide 40 mesela, o yüzden 50-55 bana çok yüksek geldi.
Acip kapattiginiz icin iste... sen o 3 gun az gelsin zannedip kapatiyon ev 3 gunde buz gibi oluyo sonra aciyon dogalgazi buz gibi evi isitabilmek icin daha cok enerji hatciyorbende ankaradyım bu ayda nasıl 40 tl gelmiş anlamadım galiba yakmıyosunuz, eşimde bende çalışıyoruz sabah 8 den akşam 8 e kadar kombi ynmıor ve haftanın 3 günü evde yokuz o 3 günde de yanmıyor buna rağmen 360 tl fatura ödedik bu ay
Eki Görüntüle 2218726 Kızlar napacagız bilemedik yaşadıgımız şehir çok soguk değil mersin de oturuyoruz . Evim 140 m* 3+1 .
2 odayı kullanmıyorum ve dogalgaz faturası 630 tl geldi ilk defa kullanıyoruz dogalgaz. Çalışan petek sayısı 4 +banyo
Alarko kombi kullanıyoruz 50 ile 55 derece arasında onun dışında yeterince ısıtma yaptıgını düşünmüyorum . Acabaga ana kombi mi çok yakıyor ondan dolayımı böyle oldu bilemedik.
Komşumun birine 743 tl gelmiş onunkide alarko kombi. Fakat dier komşularıma 200 ile 250 arası gelmiş kombinelerinin markaları farklı . Sizce napalım bilemedik klimamı alsak elektrikli soba mu fikriniz nedir?
Hanımlar birkaç tüyo vereyim. Kombi doğalgaz işinden anlarım, 3+1 120 m2 eve 177 lira geldi faturam bu ay.
*Öncelikle bulunduğunuz şehrin doğalgaz tarifesi önemli, o konuda bir şey yapamıyoruz.
*Yine müdahale edemediğimiz bir konu binanın yalıtımı. Eğer binanızda yalıtım yok ve yaptırmayı düşünüyorsanız perlit sıva öneririm. İyi yalıtım sağlar, uzun ömürlüdür. Aynı zamanda kapı ve pencerelerinizi de kış mevsimine girmeden elden geçirmeniz büyük fayda sağlar.
*Kombi önemli, tasarruflu ve evinize uygun kombi kullanmanız gerekir. Yoğuşmalı kombiler genelde yüksek ücretli olduğu için onları satarlar ama küçük evlerde sarfiyatı artırır. 160 m2 üzerinde çok katlı eviniz varsa yoğuşmalı kombi uygundur.
*Oda termostatı önemli bir ayrıntı. Doğru kullanırsanız korkunç tasarruf sağlar. Oda termostatı kullanıyorsanız kombinizin kalorifer ayarının en sona kadar açılması gerekir. Düşük ısıda tutmak sarfiyatı artırır. Çünkü termostat kullandığınız zaman ortam sıcaklığını termostat ayarlar kombi değil. Oda termostatının kalitesi de önemli. Ne kadar iyi ve kapsamlı termostat o kadar tasarruf.
*Peteklerin bir kısmını kapatmak yine sarfiyatı artırır. 10 m2 başına 1 metre petek ısınmalı. Bunun daha azı ısı kaybına sebep olacak kombiniz daha fazla çalışacaktır.
Dün gece yazmayı unutmuşum, ekleyeyim.
Kombi ve tesisat bakımı da önemli bir etken. Kışa girmeden her yıl düzenli olarak kombi bakımı yaptırmalısınız. Tesisat temizliği en az beş senede bir yapılmalı, on seneye kadar yolu var. Kombi bakımlı olursa petekler kolay kolay kirlenmez. Temizlenmemiş kombi daha çok çalışacak, temizlenmemiş tesisat daha az ısıtacaktır.
geçen yıl hiç kapatmadan denedik bütün kış cayır cayır yandı ama yine 300 tl den az fatura gelmedi cnmAcip kapattiginiz icin iste... sen o 3 gun az gelsin zannedip kapatiyon ev 3 gunde buz gibi oluyo sonra aciyon dogalgazi buz gibi evi isitabilmek icin daha cok enerji hatciyor
O kullanmadin odalari da ac dusuk dereceye getir oyle kalsin.. arkadasta yazmis yukarda kacak olabilir ona bi baktirin da onceDediklerini yapıyorum ama komşum gündüzleri kısıyor akşamları açıyor ana kombiyi onlara 200 gelmiş
Bir yerlerden soguk giriyo belki o zaman... kacda yaktiniz gecen sene 45 50 ise normal bence dusuk derecede evi isitmiyo buyukse eger.. ama isi yalotimi olan evler cok sansli oluyo baya faydasi var yanigeçen yıl hiç kapatmadan denedik bütün kış cayır cayır yandı ama yine 300 tl den az fatura gelmedi cnm
%18 KDV, o yüzden 98 normal, değil de işte hesaplanması gereken şekilde hesaplanmış, bir yanlışlık yok onda yani.98 tl kdv normalmi peki
35 derece de falan yaktık evi ısıtmak için yeterli evim çabuk ısınıyo soğuk almıyor ama kombim çok eski bir kombi ben bundan kaynaklı olduğunu düşünüyorum, zira bekarken annemin evinde 40 derecde yakardık ve 200 tl yi geçmezdi faturamız.Bir yerlerden soguk giriyo belki o zaman... kacda yaktiniz gecen sene
Yazın genelde 20 25 TL gelir bazı sehırlerde bunun için fatıra kesilmez kısın gelen ilk faturaya eklenir boyle bir şey olabilir miEki Görüntüle 2218726 Kızlar napacagız bilemedik yaşadıgımız şehir çok soguk değil mersin de oturuyoruz . Evim 140 m* 3+1 .