630 tl lik doğalgaz faturası

Cok fazla gelmis ama mersin soguk bir sehir degil aslinda 50 55 derece fazla degil mi?
Ben antalyada yasiyorum evim dubleks 6 petek calisiyor geceleri 45 gunduz 35 derecede bir aylik fatura bugun geldi 271 tl.

50 55 çok yüksek değilmi. 40 ta yanmalı bence. Ben hep 40ta yakarim tanidiklarim ise genelde 33te yakar 50 baya yüksek helede soğuk olmayan bi şehirde

Benim ev 2+1 hiç kapatmadan 40 derecede sabit. 11.kattayım üstümde bir kat var sadece. Ankara için iyi durumdayız galiba.
15 günlük 100 tl yakmışız.
-13 falan olacakmış dötümüz donmasa bari.

Çok haklısınız biz 7/24 40 derecede yaktığımızda günlük 6 7 arası metreküp harcıyoruz yoğuşmasız olduğu için. Bu mesajdan sonra seneye burdan taşınmaya kesin karar verdim
O mesajda şöyle bir yanlışlık yapmışım. Geçen ay faturamız ayın 1 inde kesildi, doğalgazda geçen ay bağlandı zaten bu ay faturamız daha gelmedi ama eşimle hesaplamamıza göre faturaya 5 gün kala 140 tl lik doğalgaz kullanmışız. Kendi aramızda konuşurke 180 civarı bekliyoruz diye konuşmuştuk o kalmış aklımda. Faturayı 180 lira olarak söylemişim aslında 150 civarı gelecek sanırım. Yani yoğuşmalı kombi ciddi bir tasarruf sağlıyor. Aynı hesaplamayı üst komşuma yaptığımızda aynı gün kullanmaya başladık. Cephe yalıtım m2 aynı evde yaşayan kişi sayısı eşit ona fatura 300 civarı gelecek. Tek farkımız kombilerimiz

Kombinizin markası ne acaba öğrenebilir miyim? Ben de yukarıda 40 derecede yaktığımda 7 metreküp harcıyoruz demiştim ama 9muş meğer

Kesin olmasa bile 40 derecede yakmayla kombinin 9 metreküp harcaması normal mi ? Ev 1 artı 1 bu ay gelecek olan fatura 270 metreküpten 430 lira

Başka bir konuda gündüz kapatıp gece yakınca , daha doğrusu evde olmadıkları zaman kapatıp , eve döndüklerinde açanların faturaları sürekli açık olduğu zamanlara nazaran daha az geldiğini yazmışlardı . Merak ettiğim için sordum . Bu ay bu yöntemi deniyorum bakalım önümüzdeki ay faturada fark olacak mı ?

Kesinlikle fark olacaktır.
Bende ilk defa doğalgaz kullanıyorum.
Komşularımız hiç kapatmadan günlük 8 ila 15 mt3 arası kullanırken ben gece kapatıp gündüz açarak günlük 4 mt3 kullanıyorum...

Evim son kat
Kuzeybatı cephe
Mantolama var
Salondaki petek kapali, mutfakta klima kullanıyorum...
Diğer 3 odada 3 petek açık (3 petek=5 metre)
Kombiyi geceleri kapatıp gündüzleri 45-50 derecede açarak bir ayda gelen faturam 110 TL..
Evde 6 aylik bebek var.
Evin ısısı gündüz 21-22 derece, gece en düşük 19 derece oluyor.

Yani demem o ki kapat-aç daha kârlı oluyor.

Aynı katta hiç kapatmadan kullanan komşularıma 300 ila 600 arasi geldi...

Klima aldık kızlar ev fırın gibi dogalgaz evi gerçekten ısıtmıyor buna kanaat getirdim 3 gün oldu alalı ve gerçekten ısındık. 26 derecede kullanıyorum geceleri 24 te uyku moduna alıyorum bizim içün bitirimlik oldu resmen .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…