- 30 Mart 2011
- 405
- 957
- 35
50 55 çok yüksek değilmi. 40 ta yanmalı bence. Ben hep 40ta yakarim tanidiklarim ise genelde 33te yakar 50 baya yüksek helede soğuk olmayan bi şehirdeEki Görüntüle 2218726 Kızlar napacagız bilemedik yaşadıgımız şehir çok soguk değil mersin de oturuyoruz . Evim 140 m* 3+1 .
2 odayı kullanmıyorum ve dogalgaz faturası 630 tl geldi ilk defa kullanıyoruz dogalgaz. Çalışan petek sayısı 4 +banyo
Alarko kombi kullanıyoruz 50 ile 55 derece arasında onun dışında yeterince ısıtma yaptıgını düşünmüyorum . Acabaga ana kombi mi çok yakıyor ondan dolayımı böyle oldu bilemedik.
Komşumun birine 743 tl gelmiş onunkide alarko kombi. Fakat dier komşularıma 200 ile 250 arası gelmiş kombinelerinin markaları farklı . Sizce napalım bilemedik klimamı alsak elektrikli soba mu fikriniz nedir?
O mesajda şöyle bir yanlışlık yapmışım. Geçen ay faturamız ayın 1 inde kesildi, doğalgazda geçen ay bağlandı zaten bu ay faturamız daha gelmedi ama eşimle hesaplamamıza göre faturaya 5 gün kala 140 tl lik doğalgaz kullanmışız. Kendi aramızda konuşurke 180 civarı bekliyoruz diye konuşmuştuk o kalmış aklımda. Faturayı 180 lira olarak söylemişim aslında 150 civarı gelecek sanırım. Yani yoğuşmalı kombi ciddi bir tasarruf sağlıyor. Aynı hesaplamayı üst komşuma yaptığımızda aynı gün kullanmaya başladık. Cephe yalıtım m2 aynı evde yaşayan kişi sayısı eşit ona fatura 300 civarı gelecek. Tek farkımız kombilerimizÇok haklısınız biz 7/24 40 derecede yaktığımızda günlük 6 7 arası metreküp harcıyoruz yoğuşmasız olduğu için. Bu mesajdan sonra seneye burdan taşınmaya kesin karar verdim
Ankara ayazı bizimde biryerlerimizi dondurdu sağolsun :)Benim ev 2+1 hiç kapatmadan 40 derecede sabit. 11.kattayım üstümde bir kat var sadece. Ankara için iyi durumdayız galiba.
15 günlük 100 tl yakmışız.
-13 falan olacakmış dötümüz donmasa bari.
Kombinizin markası ne acaba öğrenebilir miyim? Ben de yukarıda 40 derecede yaktığımda 7 metreküp harcıyoruz demiştim ama 9muş meğerO mesajda şöyle bir yanlışlık yapmışım. Geçen ay faturamız ayın 1 inde kesildi, doğalgazda geçen ay bağlandı zaten bu ay faturamız daha gelmedi ama eşimle hesaplamamıza göre faturaya 5 gün kala 140 tl lik doğalgaz kullanmışız. Kendi aramızda konuşurke 180 civarı bekliyoruz diye konuşmuştuk o kalmış aklımda. Faturayı 180 lira olarak söylemişim aslında 150 civarı gelecek sanırım. Yani yoğuşmalı kombi ciddi bir tasarruf sağlıyor. Aynı hesaplamayı üst komşuma yaptığımızda aynı gün kullanmaya başladık. Cephe yalıtım m2 aynı evde yaşayan kişi sayısı eşit ona fatura 300 civarı gelecek. Tek farkımız kombilerimiz
Arkadaş 7/24 40 derecede yaktığında 3.3 metreküp harcıyormuş bizimki iki katından fazla. Bir de ev 1+1 bizim.
Kesin olmasa bile 40 derecede yakmayla kombinin 9 metreküp harcaması normal mi ? Ev 1 artı 1 bu ay gelecek olan fatura 270 metreküpten 430 liraKesin bilgi mi
Kombimiz demirdöküm nitromix p24Kombinizin markası ne acaba öğrenebilir miyim? Ben de yukarıda 40 derecede yaktığımda 7 metreküp harcıyoruz demiştim ama 9muş meğer
Kesin olmasa bile 40 derecede yakmayla kombinin 9 metreküp harcaması normal mi ? Ev 1 artı 1 bu ay gelecek olan fatura 270 metreküpten 430 lira
Kesinlikle fark olacaktır.Başka bir konuda gündüz kapatıp gece yakınca , daha doğrusu evde olmadıkları zaman kapatıp , eve döndüklerinde açanların faturaları sürekli açık olduğu zamanlara nazaran daha az geldiğini yazmışlardı . Merak ettiğim için sordum . Bu ay bu yöntemi deniyorum bakalım önümüzdeki ay faturada fark olacak mı ?
Bizde 3 petekte 7 metre küp yakıyordu en son dayanamadık gittik klima aldıkKesin olmasa bile 40 derecede yakmayla kombinin 9 metreküp harcaması normal mi ? Ev 1 artı 1 bu ay gelecek olan fatura 270 metreküpten 430 lira