62.5 takılı kilom ile günlük hem kilo ve gençleşme günlüğü

Detoks yapamicam şu anda ama yediklerimi düzenledim umarım kilo veririm yarına şimdi neler yedim vücuduma ne faydaları var yazalım bu akşam yediklerim

• Yulaflı, Çiya Tohumlu Süt (1 kase, yaklaşık 300 gr): 350 kalori (yulaf, süt ve çiya tohumu miktarına bağlı olarak değişir)
  • Bir avuç Ceviz (yaklaşık 30 gr): 200 kalori
  • İki avuç Leblebi (yaklaşık 100 gr): 400 kalori (haşlanmış leblebi için)
  • Bir Portakal (yaklaşık 150 gr): 60 kalori
  • İki Kivi (yaklaşık 150 gr): 100 kalori
  • Üç İncir (yaklaşık 100 gr): 100 kalori

Toplam Tahmini Kalori: 1210 kalori
Yulaf, Çiya Tohumlu Süt:**

• Besin Değerleri: Karbonhidratlar (özellikle kompleks karbonhidratlar), lif, protein (süt miktarına bağlı), sağlıklı yağlar (çiya tohumundan), çeşitli vitaminler ve mineraller (B vitaminleri, demir, magnezyum).
  • Yararları: Enerji sağlar, tokluk hissi verir, kan şekerini düzenlemeye yardımcı olur, sindirim sistemini destekler, kalp sağlığını korur, kolesterol seviyelerini düzenlemeye yardımcı olabilir. Çiya tohumu omega-3 yağ asitleri açısından zengindir.

Ceviz:

• Besin Değerleri: Sağlıklı yağlar (omega-3 ve omega-6), protein, lif, vitamin E, magnezyum.
  • Yararları: Kalp sağlığını korur, beyin fonksiyonlarını destekler, kolesterol seviyelerini düzenlemeye yardımcı olabilir, antioksidan özelliği gösterir.

Leblebi:

• Besin Değerleri: Protein, lif, demir, folat, magnezyum, potasyum.
  • Yararları: Tokluk hissi verir, kas gelişimi ve onarımına yardımcı olur, kan şekerini düzenlemeye yardımcı olabilir, sindirim sistemini destekler, demir eksikliğini önlemeye yardımcı olabilir.

Portakal:

• Besin Değerleri: C vitamini, lif, folat, potasyum.
  • Yararları: Bağışıklık sistemini güçlendirir, antioksidan özelliği gösterir, demir emilimini artırır.

Kivi:

• Besin Değerleri: C vitamini, K vitamini, potasyum, lif.
  • Yararları: Bağışıklık sistemini güçlendirir, sindirim sistemini destekler, kan basıncını düzenlemeye yardımcı olabilir.

İncir:

• Besin Değerleri: Lif, potasyum, kalsiyum, magnezyum, çeşitli vitaminler.
  • Yararları: Sindirim sistemini destekler, kan şekerini düzenlemeye yardımcı olabilir, kemik sağlığını destekler.

Aksam yediklerim

1 Portakal (150 gr):* Yaklaşık 60 kalori, C vitamini, potasyum, lif.
  • 1 İncir (50 gr): Yaklaşık 40 kalori, lif, potasyum, kalsiyum.
  • 1 Hurma (20 gr): Yaklaşık 20 kalori, potasyum, lif, şeker.
  • 1 Kurutulmuş cennet Hurması (20 gr): Yaklaşık 60-80 kalori, şeker, potasyum, lif.
  • 1 Kase Yoğurt Çorbası (250 ml): Yaklaşık 150-250 kalori (yoğurdun yağ oranına ve çorbanın içeriklerine bağlı olarak değişir), protein, kalsiyum, probiyotikler (yoğurt türüne bağlı).
  • 1 Kase Yulaflı, Çiya Tohumlu Süt (300 gr): Yaklaşık 350-450 kalori (yulaf, süt ve çiya tohumu miktarına bağlı olarak değişir), karbonhidratlar, lif, protein, sağlıklı yağlar.
  • 1 Avuç Ceviz (30 gr): Yaklaşık 200 kalori, sağlıklı yağlar, protein, lif.
  • 1 Avuç Leblebi (25 gr): Yaklaşık 100 kalori, protein,

* 8-9 Küçük Köfte (toplam 150 gr): Yaklaşık 300-450 kalori (köftelerin içeriğine ve büyüklüğüne bağlı olarak değişir), protein, yağ.

Sağlıklı beslenmeye devam edeceğim ve bu Plato evresi denilen şeyi yenice. insAllah burda amaç metobozlimayi hızlandırmak bu arada spor sayesinde kilom eksilmesede göbek çok minik kaldı ve diğer yerler toparlanıyor harika oluyor bu kadar kısa sürede .. gobisime yağ sürüp strecle sardım şimdi spor zamanı sonra ise gidicem

Akşam birde salata yemiştim unutmuşum yazmayi

Yaklaşık Kalori ve Besin Değerleri (Tahmini):

• Marul (100 gr): Yaklaşık 15 kalori, lif, vitamin A, K
  • Domates (100 gr): Yaklaşık 20 kalori, C vitamini, likopen, potasyum
  • Pancar (100 gr): Yaklaşık 40 kalori, nitratlar, folat, potasyum, lif
  • Zeytinyağı (30 gr): Yaklaşık 270 kalori, sağlıklı yağlar (tekli doymamış ve çoklu doymamış yağ asitleri)

Toplam Tahmini Kalori: Yaklaşık 345 kalori

Bu sabah sonunda tekrar 60.8 gördüm yani 1 ekmek yedim benim kaç günüme mal oldu çikolata değil ekmek beni mahfetti ama şükür indim tekrar bu akşam da sağlıklı beslendigim için kendimle gurur duyuyorum :) birazdan yediklerimi yazicam

Son düzenleme:
Bu akşam yediklerim ve vücuduma faydaları

• 2 Hurma (40 gr): Yaklaşık 40 kalori, potasyum, lif, şeker.
  • 2 İncir (100 gr): Yaklaşık 80 kalori, lif, potasyum, kalsiyum.
  • 1 Avuç Beyaz Sert Leblebi (50 gr): Yaklaşık 200 kalori, protein, lif, demir.
  • 1 Avuç Ceviz (30 gr): Yaklaşık 200 kalori, sağlıklı yağlar, protein, lif.
  • Salata (varsayılan miktarlar):
  • * Marul (100 gr): 15 kalori, lif, vitamin A, K
* Domates (100 gr): 20 kalori, C vitamini, likopen, potasyum

* Pancar (100 gr): 40 kalori, nitratlar, folat, potasyum, lif

* Zeytinyağı (2 yemek kaşığı, yaklaşık 30 gr): 270 kalori, sağlıklı yağlar

* Baharatlar (tuz, karabiber, kırmızı biber): Kalori değeri ihmal edilebilir.

1. Ispanaklı Yumurtalı Yemek (Ortalama bir tabak, yaklaşık 300-350 gr):**

• Yaklaşık Kalori: 250-350 kalori (yemeğin içine eklenen yağ miktarına bağlı olarak değişir. Zeytinyağı, tereyağı veya başka yağlar kullanılmışsa kalori değeri artacaktır.)
  • Besin Değerleri: Protein (yumurtalardan), demir ve A vitamini (ıspanaktan), yağ (kullanılan yağ türüne bağlı), karbonhidratlar (ıspanaktan az miktarda).

Yararları: Protein açısından zengin bir yemektir, kas gelişimi ve onarımına yardımcı olur. Ispanak, demir ve A vitamini açısından zengin bir sebzedir, bağışıklık sistemini destekler ve göz sağlığını korur.

2. Çiya Tohumlu ve Yulaflı Süt (Ortalama bir tabak, yaklaşık 300-350 gr):

• Yaklaşık Kalori: 300-450 kalori (süt türü, yulaf ezmesi miktarı ve çiya tohumu miktarına bağlı olarak değişir. Tam yağlı süt kullanılması kalori değerini artırır.)
  • Besin Değerleri: Karbonhidratlar (yulaftan), lif (yulaf ve çiya tohumundan), protein (sütten ve yulaftan), sağlıklı yağlar (çiya tohumundan), kalsiyum (sütten).

Yararları: Lif açısından zengindir, sindirim sistemini destekler ve tokluk hissi verir. Çiya tohumu omega-3 yağ asitleri açısından zengindir, kalp sağlığını korur. Yulaf, kan şekerini düzenlemeye yardımcı olur. Süt, kalsiyum kaynağıdır, kemik sağlığını destekler.

Tahmini Kalori ve Besin Değerleri (80 gram konserve ton balığı için, suda konserve edilmiş beyaz ton balığı varsayımıyla):

• Kalori: Yaklaşık 100-120 kalori
  • Protein: Yaklaşık 20-25 gram (Ton balığı, yüksek kaliteli protein kaynağıdır.)
  • Yağ: Yaklaşık 2-4 gram (Yağda konserve edilmiş ton balığı daha yüksek yağ içeriğine sahiptir.)
  • Omega-3 Yağ Asitleri: Önemli miktarda (Özellikle EPA ve DHA gibi omega-3 yağ asitleri kalp sağlığı için faydalıdır.)
  • Vitamin B12: İyi bir kaynak (B12 vitamini, sinir sistemi ve kırmızı kan hücresi üretimi için önemlidir.)
  • Selenyum: İyi bir kaynak (Selenyum, antioksidan özelliği gösterir ve bağışıklık sistemini destekler.)
  • Niasin (B3 vitamini): İyi bir kaynak (Enerji üretimi için önemlidir.)
  • Fosfor: İyi bir kaynak (Kemik sağlığı için önemlidir.)
  • Potasyum: İyi bir kaynak (Kan basıncını düzenlemeye yardımcı olur.)
  • Demir: İyi bir kaynak (Kırmızı kan hücresi üretimi için önemlidir.)

Faydaları:

• Yüksek Protein İçeriği: Kas gelişimi ve onarımı için önemlidir. Tokluk hissi verir ve kilo yönetimine yardımcı olabilir.
  • Omega-3 Yağ Asitleri: Kalp sağlığını korur, trigliserit seviyelerini düşürmeye yardımcı olabilir, iltihabı azaltır ve beyin fonksiyonlarını destekler.
  • Vitamin ve Mineral Zenginliği: Bağışıklık sistemini güçlendirir, enerji seviyelerini artırır ve çeşitli vücut fonksiyonlarını destekler.
  • Düşük Karbonhidrat İçeriği: Kan şekerini dengelemeye yardımcı olabilir.

Önemli Notlar:

• Civa İçeriği: Bazı ton balığı türleri, özellikle büyük orkinos, yüksek civa içeriğine sahip olabilir. Civa, özellikle hamile kadınlar ve çocuklar için zararlı olabilir. Civa içeriği düşük olan ton balığı türlerini tercih etmek önemlidir. (Beyaz ton balığı genellikle daha düşük civa içeriğine sahiptir.)
  • Konserveleme Yöntemi: Yağda konserve edilmiş ton balığı, suda konserve edilmiş ton balığına göre daha yüksek kalorili ve yağlıdır. Sağlıklı bir beslenme için suda konserve edilmiş ton balığını tercih etmek daha uygundur.
  • Tuz İçeriği: Konserve ton balığı, tuz içeriği yüksek olabilir. Fazla tuz tüketimi, yüksek tansiyona yol açabilir.

Aksam yediklerim

2 Kase Yoğurt (yaklaşık 500 gr, az yağlı varsayımıyla):* Yaklaşık 300-400 kalori, protein, kalsiyum, probiyotikler.
  • 1 Kase Sütlü Çiya Tohumlu Yulaflı Yemek (yaklaşık 350 gr): Yaklaşık 350-450 kalori (süt türü, yulaf ezmesi miktarı ve çiya tohumu miktarına bağlı olarak değişir. Tam yağlı süt kullanılması kalori değerini artırır.), karbonhidratlar, lif, protein, sağlıklı yağlar.
  • 1 Avuç Ceviz (yaklaşık 30 gr): Yaklaşık 200 kalori, sağlıklı yağlar, protein, lif.
  • 1 Avuç Beyaz Sert Leblebi (yaklaşık 50 gr): Yaklaşık 200 kalori, protein, lif, demir.
  • 1 Hurma (yaklaşık 20 gr): Yaklaşık 20 kalori, potasyum, lif, şeker.
  • 2 İncir (yaklaşık 100 gr): Yaklaşık 80 kalori, lif, potasyum, kalsiyum.
  • 1 Portakal (yaklaşık 150 gr): Yaklaşık 60 kalori, C vitamini, potasyum, lif.
  • 1/2 Elma (yaklaşık 75 gr): Yaklaşık 40 kalori, lif, vitamin C.
  • 1 Küçük Muz (yaklaşık 100 gr): Yaklaşık 90 kalori, potasyum, lif, şeker.
  • 1 Kase Mercimek Çorbası (yaklaşık 250 ml): Yaklaşık 150-200 kalori, protein, lif.
  • 1 Tavuk butu 150-200 Kalori , protein, yağ.
  • 3 Kare Bitter Çikolata (yaklaşık 30 gr): Yaklaşık 100-150 kalori (çikolatanın kakao oranına bağlı olarak değişir), antio
ksidanlar.

1 kase

Bununla ilgili alışveriş yapmam gerek ama kendime liste oluşturdum şu şekilde uyarmiyim bilmiyorum bir ekleyim

Gün 1:**

* Tek Öğün: 150 gr fırında pişmiş somon, 1 su bardağı buharda pişmiş brokoli, 1/2 su bardağı yeşil fasulye.

Gün 2:

* Tek Öğün: 100 gr ızgara tavuk göğsü, 1.5 su bardağı yeşil salata (marul, domates, salatalık), 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 1/2 avokado.

Gün 3:

* Tek Öğün: 150 gr fırında pişmiş tavuk, 1 su bardağı ıspanak, 1/2 su bardağı kuşkonmaz.

Gün 4:

* Tek Öğün: 150 gr ızgara hindi, 1 su bardağı yeşil fasulye, 1/2 su bardağı çiğ lahana salatası (limon suyu ve zeytinyağı ile).

Gün 5:

* Tek Öğün: 150 gr ızgara balık, 1 su bardağı karnabahar, 1/2 su bardağı brokoli.

Gün 6:

* Tek Öğün: 100 gr tavuk salatası (az yağlı mayonez), 1.5 su bardağı salata (marul, domates, salatalık), 1/4 avokado.

Gün 7:

* Tek Öğün: 1 su bardağı mercimek çorbası, 100 gr haşlanmış tavuk göğsü, 1 küçük elma.

İlk defa dün sporumu yapmadım umarım bugün yaparım

1 Tabak Mercimek Çorbası (yaklaşık 250 ml):** Yaklaşık 150-200 kalori, protein, lif, demir.
  • 1 Kase Salata (yaklaşık 200 gr): Yaklaşık 50-100 kalori (salata malzemelerine bağlı olarak değişir), vitaminler, mineraller, lif.
  • 1 Avuç Sert Beyaz Leblebi (yaklaşık 50 gr): Yaklaşık 200 kalori, protein, lif, demir.
  • 1 Portakal (yaklaşık 150 gr): Yaklaşık 60 kalori, C vitamini, potasyum, lif.
  • 1 Elma (yaklaşık 100 gr): Yaklaşık 50 kalori, lif, vitamin C.
  • 4 Köfte (miktar ve içerik belirsiz, ortalama 1 köfte 100 kalori varsayımıyla): Yaklaşık 400 kalori, protein, yağ (köftelerin içeriğine bağlı olarak değişir).
  • 2 Yemek Kaşığı Mantar (yaklaşık 30 gr): Yaklaşık 10 kalori, lif, vitaminler, mineraller.
  • 1 Kase Yulaflı Çiya Tohumlu Sütlü (yaklaşık 350 gr): Yaklaşık 350-450 kalori (süt türü, yulaf ezmesi miktarı ve çiya tohumu miktarına bağlı olarak değişir. Tam yağlı süt kullanılması kalori değerini artırır.), karbonhidratlar, lif, protein, sağlıklı yağlar.
  • 3 Hurma (yaklaşık 60 gr): Yaklaşık 60 kalori, potasyum, lif
, şeker.

Bu akşam yediklerim

Yaklaşık Kalori ve Besin Değerleri (Ortalama Porsiyon Büyüklükleri Varsayılarak):

• 1 Tabak Sütlü Yulaflı Çiya Tohumlu (yaklaşık 350 gr): Yaklaşık 350-450 kalori (süt türü, yulaf ezmesi miktarı ve çiya tohumu miktarına bağlı olarak değişir. Tam yağlı süt kullanılması kalori değerini artırır.), karbonhidratlar, lif, protein, sağlıklı yağlar.
  • 3 Portakal (yaklaşık 450 gr): Yaklaşık 180 kalori, C vitamini, potasyum, lif.
  • 1 Elma (yaklaşık 100 gr): Yaklaşık 50 kalori, lif, vitamin C.
  • 1 İncir (yaklaşık 50 gr): Yaklaşık 40 kalori, lif, potasyum, kalsiyum.
  • 3 Hurma (yaklaşık 60 gr): Yaklaşık 60 kalori, potasyum, lif, şeker.
  • 1 Salatalık (yaklaşık 150 gr): Yaklaşık 15 kalori, lif, vitaminler, mineraller.
  • 2 Biber (yaklaşık 100 gr): Yaklaşık 20 kalori, C vitamini, lif.
  • 1 Avuç Sert Beyaz Leblebi (yaklaşık 50 gr): Yaklaşık 200 kalori, protein, lif, demir.
  • 1 Avuç Ceviz (yaklaşık 30 gr): Yaklaşık 200 kalori, sağlıklı yağlar, protein, lif.
  • 1 Kare Çikolata (yaklaşık 10 gr): Yaklaşık 50 kalori (çikolatanın kakao oranına bağlı olarak değişir), antioksidanlar.
  • 3 Adet Şeker (yaklaşık 15 gr): Yaklaşık 60 kalori, şeker.

Toplam Tahmini Kalori: 1265 - 1465 kalori (bu oldukça geniş bir aralık ve gerçek değerlerden önemli ölçüde farklı olabilir)

Neredeyse sıfır protein vejetaryen mısınız bu kadar şeker yerine proteini artırın bence kilo verseniz dahi kastan kayıp olur yağ gitmez

Neredeyse sıfır protein vejetaryen mısınız bu kadar şeker yerine proteini artırın bence kilo verseniz dahi kastan kayıp olur yağ gitmez
Bazen yediklerimi yazmayı unutuyorum yapay zeka ile hazırlıyorum o gün yememisimdir belki bilmiyorum ama yeterince tüketiyorum . Sağolun yorumunuz için

Bu sabah kahvaltıda yediklerim
Yaklaşık Kalori ve Besin Değerleri (Ortalama Porsiyon Büyüklükleri Varsayılarak):**

• 1 Kuru İncir (yaklaşık 25 gr): Yaklaşık 25 kalori, lif, potasyum, kalsiyum.
  • 1 Tatlı Kaşığı Bal (yaklaşık 15 gr): Yaklaşık 60 kalori, şeker, antioksidanlar.
  • 1 Kase Chia Tohumlu Yulaflı Kakaolu Süt (yaklaşık 350 gr): Yaklaşık 350-450 kalori (süt türü, yulaf ezmesi miktarı, chia tohumu miktarı ve kakao miktarına bağlı olarak değişir. Tam yağlı süt kullanılması kalori değerini artırır.), karbonhidratlar, lif, protein, sağlıklı yağlar.
  • 3 minik Kuzu Pirzola (ağırlık belirsiz, ortalama 75 gr/pirzola varsayımıyla): Yaklaşık 450 kalori (pişirme yöntemine ve yağ oranına bağlı olarak değişir), protein, yağ.
  • 1 Domates (yaklaşık 100 gr): Yaklaşık 20 kalori, lif, vitamin C, potasyum.

Bu arada midem küçülmüş olmalı canım dahi istemiyor ama bayramda kahvaltı yapmak gerek yedik akşam daha hafif yicem canım istemesede yedim çünkü faydalı şeyler birdeeee suprizzz kilom 60.4 düşmüş dün çok yemiştim halbuki buaraya yazmasamda yediklerimi başka gruba yazdım şükürler olsun 2 gündür inatçı kilomdan 400 gram gitti her gun 40 dk pilastes yoğunluklu azcik ağirlik ekledim spora devam , sacimida kırmızı Hint kinasiyla boyadım harika oldu cok mutluyum cokkkk Allahiam sukurler olsun kilo verdiğim için değil ama çok güzel şeyler oluyor Rabbim herkesin sıkıntısını gidersin

Aksam yediklerim

Yaklaşık Kalori ve Besin Değerleri (Ortalama Porsiyon Büyüklükleri Varsayılarak):

• 1 Kase Siyah Tohumlu, Kakaolu, Yulaflı, Sütlü (yaklaşık 350 gr): Yaklaşık 350-450 kalori (süt türü, yulaf ezmesi miktarı, siyah tohum miktarı ve kakao miktarına bağlı olarak değişir. Tam yağlı süt kullanılması kalori değerini artırır.), karbonhidratlar, lif, protein, sağlıklı yağlar.
  • 2 Yemek Kaşığı Yoğurt (yaklaşık 40 gr): Yaklaşık 20-30 kalori, protein, kalsiyum.
  • 1 Kare Çikolata (yaklaşık 10 gr): Yaklaşık 50 kalori (çikolatanın kakao oranına bağlı olarak değişir), antioksidanlar.
  • 2 Şeker (yaklaşık 10 gr): Yaklaşık 40 kalori, şeker.
  • 1 Mangalda Tavuk Butu (ağırlık belirsiz, ortalama 150 gr varsayımıyla): Yaklaşık 250-300 kalori (pişirme yöntemine ve yağ oranına bağlı olarak değişir), protein, yağ.
  • 1 Kase Pancar Salatası (yaklaşık 200 gr): Yaklaşık 100-150 kalori (pancar, salata malzemeleri ve zeytinyağı miktarına bağlı olarak değişir), vitaminler, mineraller, lif.

Bugün kuyruk yağı maskesi yaptım yüzüme kullanmak için , ibni Sinan'ın tarifine göre kuyruk yağını erittim ama defne yaprağı ve 3 adet karanfil koydum erirken, içine kakao yağı, avakado çekirdeği yagi(kendim hazırlamıştım) , hint yağı, gül yağı ve nane yağı kattım şimdi suratımda pirinc unu maskesi yaparak yüzüme sürdüm . Bu arada sadece bir gün ara verdim 40 dk pilates yapamaya devam ediyorum göbek ve bel inceldi baya bir. Çok şükür

Tek öğün beslenmeye geçtim bugün artık şimdilik böyle gidicem çünkü Şevval ayı orucunu tutmak istiyorum nasipse oruç tutmadığım zamanlar 1 buçuk veya 2 öğün yaparım . Bugün sabah 40 dk az ağırlık bol pilates sporumu yaptım , spor yaparken yüzüme dün hazırladığım kremimi sürdüm sonra yıkadım yüz temizleme seysi ile ardından nane yağı ve Hint yağı sürerek cildime kapanış yaptım yani parlak ve kolejen doluyum ELHAMDÜLİLLAH lakin bir kaç gündür spor yaparken göbeğime yağlı streç sarmayı unutuyorum insAllah yarın yaparım ama yarın belki spor yapmam misafirim gelecek ve yarın oruçta tutmayacagim . Sonra devam ederim nasipse . Kocaman öpüyorum kendimi canım kendim benim
Bu arada göbeğimin en tombik yerini yaklaşık 1 hafta önce olcmuştum sanırım ve 3 cm incelme olmuş harika bir sonuç bence

Bugün spor yapmicam misafirim gelecek bugün vücudum dinlensin umarım az yerim bakalım yarına artı görmekten şimdiden korkuyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…