• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

6 yaşındaki kızımla Kartepe turu

Yaş olarak 6 yaş nasıl olur bilmiyorum. 3,5 yaşında bir oğlum var. Kesinlikle laf anlamıyor mesela. Aslında anlıyor da tersini yapıyor dediğim şeyin :confused:

Ama mesela otobüs yolculuğu yapıyoruz yılda birkaç sefer. İdare ediyoruz bir şekilde, uyumuyorsa çizgi film açıyorum, kitap okuyorum, oyuncak veriyoru vs.

Siz de eğer yolda çok sıkılacağını düşünüyorsanız kitap ya da kağıt-boya kalemi atabilirsiniz çantaya. Dönüşte zaten uyur muhtemelen, giderken de bir şekilde oyalarsınız.

Uslup konusu evet maalesef sert elimde değil ama bir anda fevrilesebiliyorum .Çoğu zaman pek te haksız sayılmam :KK66:
Acil diye toplastiğımızda böyle acileytsiz bir konu olunca ve zahmet edip cevap verdiğimizde tabiri caizse mal gibi kalıyoruz neden çünkü konu sahibinin yerinde yeller esiyor oluyor :)
Takdir edersiniz ki kimse sizin çalışıp calismadiginizi bilemez .
Yukarda da demiştim ıyi tatiller
Tek bir konuda hatalıyım acil diye yazmamam gerekirdi.
Amacım oraya giden annelerden yorum almaktı. Bu arada teşekkür ederim

Yaş olarak 6 yaş nasıl olur bilmiyorum. 3,5 yaşında bir oğlum var. Kesinlikle laf anlamıyor mesela. Aslında anlıyor da tersini yapıyor dediğim şeyin :confused:

Ama mesela otobüs yolculuğu yapıyoruz yılda birkaç sefer. İdare ediyoruz bir şekilde, uyumuyorsa çizgi film açıyorum, kitap okuyorum, oyuncak veriyoru vs.

Siz de eğer yolda çok sıkılacağını düşünüyorsanız kitap ya da kağıt-boya kalemi atabilirsiniz çantaya. Dönüşte zaten uyur muhtemelen, giderken de bir şekilde oyalarsınız.
Yorumunuz için çok teşekkür ederim.
Önerilerinizi dikkate alacağım.
Konu başlığındaki acil yazısını silemiyorum degil mi?
Hiç bu kadar tepki alacağımı düşünmemiştim.
Oraya gitmiş olup izlenimlerini yazarlar diye düşündüm.

Kartepeye nereden gideceksiniz,istanbul dan ise 2 saat falan sürer yolculuk otobüsle olduğu için.pazar günü gidecekseniz biraz kalabalık olabilir.kar montu kar pantolonu varsa üşümez.uygun giysiler giymesi lazım.ama hava çok soğuk değil. orada ki kar kalınlığı nedir mesela.oradaki otelin internet sitesinde güncel kar kalınlığı ile ilgili bilgi vardı.bir de 6 yaş küçük değil,en fazla konuşur heralde bebek gibi ağlamaz .tura katılanlarda gürültüyü yorgunluğu göze almışlardır.oraya gidince kızınızın yaşıtı çocukları görünce pişman olabilirsiniz.dağa çıkarken virajlardan dolayı midesi bulanabilir onun için tedbir alın.çocuklar için zararı yoksa bulantı için ilaç içirebilirsiniz ,poşet bulundurun.

Burdakiler götür derse götürecek misiniz ya da götürme diyince götürmeyecek misiniz???? Çocuğunuz hakkında karar veremeyecek kadar aciliyetiniz neyin nesidir bende bunu anlamıyorum , sonuçta yine bildiğinizi yapcaksınız.
Kişi sayısını vermem gerektiği için acil yazdım..keşke yazmasaydım..
Oraya gidenlerden yorum almaktı amacım, daha önce hiç gitmedik, ortamını bilemedim
Kendi bildiğimi yapacak olsaydım buraya konu açmazdım.

Valla "baltamdaki kan" başlığı kadar korkutmadi beni basliginiz.Sanirim uzak diyarlarda yaşamam ve o tarafta ki hastaneleri bilmemem algımi da etkiledi

Yorumunuz için çok teşekkür ederim.
Önerilerinizi dikkate alacağım.
Konu başlığındaki acil yazısını silemiyorum degil mi?
Hiç bu kadar tepki alacağımı düşünmemiştim.
Oraya gitmiş olup izlenimlerini yazarlar diye düşündüm.

Siz değiştiremezsiniz ama değiştirilebiliyor. Ben etiketliyorum şimdi. Görünce değiştirir mune abla.

Mune Mune Mune Mune Mune Mune

Mune abla başlığı değiştirmek istiyor konu sahibi

Yolculuk yarina olduguna gore kararin acil verilmesi gerektigi on gorulebilir
3 sayfa boyunca bunu mevzu etmemin anlami nedir hanimlar?
Illa ozur mu dilemesi gerek sirg bir acil yazdigi icin
Neyse..

Konu sahbibi cok eglenceli bir deneyim olabilir kiziniz icin
Ama hava durumunu kontrol edin, eksilerdeyse temkinli olun derim
Bi de yolda fazla yuksek olmayan bi sesle bicir bicir konusan bi kiz cevreyi rahatsiz etmekten ziyade yolculara tebessum ettirecektir
Kafam siser diye dusunen de kulaklik takar zaten

herhalde yarım ssat sonra çıkıcaksınız ?

- Götür . (ay çok acil oldu)

Kartepeye nereden gideceksiniz,istanbul dan ise 2 saat falan sürer yolculuk otobüsle olduğu için.pazar günü gidecekseniz biraz kalabalık olabilir.kar montu kar pantolonu varsa üşümez.uygun giysiler giymesi lazım.ama hava çok soğuk değil. orada ki kar kalınlığı nedir mesela.oradaki otelin internet sitesinde güncel kar kalınlığı ile ilgili bilgi vardı.bir de 6 yaş küçük değil,en fazla konuşur heralde bebek gibi ağlamaz .tura katılanlarda gürültüyü yorgunluğu göze almışlardır.oraya gidince kızınızın yaşıtı çocukları görünce pişman olabilirsiniz.dağa çıkarken virajlardan dolayı midesi bulanabilir onun için tedbir alın.çocuklar için zararı yoksa bulantı için ilaç içirebilirsiniz ,poşet bulundurun.
Çok teşekkür ederim çok önemli bilgiler verdiniz. Ya biraz düşünmeden acele yazdım konuyu :(
Evet İstanbul'dan gideceğiz otobüste bi şekilde oyalanır çok konuşmaz :)
Sanırım enerjisini atmak için en uygun yerdir..yorumunuzdan dolayı götürmeye karar verdim.

Konu sahibinin üstüne biraz fazla gidilmiş sanırım. Neyse ben yazım şekline takılmadan sorulara cevap vermek istedim.

Kartepe’ye gitmedim öncelikle onu söyleyeyim, ama Uludağ’a gittim. Tesisler, etkinlikler aşağı yukarı aynıdır. 4 yaşında ve 8 yaşında çocuklarımla gittim ve sadece onlar eğlensin diye. Uygun giyinirse üşümez. Ben gitmeden kayak içliği aldım şu büyük spor marketinden alt ve üst şeklinde. Bir de kar eldiveni( normal eldiven hemen ıslanıyor diye) iyi ki almışım. Üstüne polar ve montlarını giydiler, ama ordan kar pantolonu kiraladım (karla oynarken diğer pantolonlar ıslanıyor) onun dışında şapka ya da kulaklık yeterli olacaktır. Kendi botlarını giydiler, orada kızak kiraladık. Çok eğlendiler. Ancak çantanıza kek meyvesuyu gibi atıştırmalılar koymanızı tavsiye ederim.

Ama biz arabayla gitmiştik. O yüzden yolculuğunuz nasıl olur bilmem. Ama oğlum küçükken otobüsle çok yolculuk yaptım. Çok konuşan ve çok soran bir çocuktu. Yanıma ilgisini çekecek kitaplar almıştım hep, birlikte sessizce konuşur, sorularına cevap arardık. Yolda oyunlar oynardık(bayrak sayma, araba renklerini söyleme) Hiç bir yolculuğumuzda anormal bir durum olmadı. Ama şu an o yolculukları yapamam, ikisi kavga eder ses çıkartırlar muhtemelen.

Şimdiden iyi tatiller.

Walla hasta sandim kizinizi.Kiziniz cok konuskan haraketli demissiniz durdan,sustan anlar heralde yasi 6. Anlatirsiniz guzelce yavrum,evladim,cocugum otobuste cok konusmak haraket etmek yok uslu uslu kitap okuruz ya da film acarim sana dersiniz.Hem kimse rahatsiz olmaz hemde kizinizi mutlu edersiniz.Goturun degisiklik olur.Sevgiler...

6 yasindaki cocugunuzun otobuste nasil tepkiler verecegini siz bilirsiniz. Dur otur yapma dan anlayan bir cocugunuz varsa otobus yolculugunda rahatsizlik vermez. Bunu biz bilemeyiz ki.. 6 yasindaki cocuk icin de Kartepe neden olmasin. Sıkı giydirirsiniz. Usutmez veya usutur dememiz birsey degistirmez. Cocugunuz cabuk hasta olan bir cocuk da olabilir.

Dedigim gibi hepsi sizin bileceginiz iş,her cocuk farkli oldugundan genel yorumlanacak bir konu degil diye dusunuyorum.

Benim çocuklarım soğuktan hiç hasta olmadılar. Hala şu havada bile parka, kar oynamaya, havuza gideriz. Arkadaşlarım hasta olur diye evden çıkartmaz ama hastalıktan başlarını kaldıramazlar.

Ben kendi çocuğumun sürekli konuşmasına katlanamıyorum ki başkasının çocuğuna katlanayım:işsiz:

Kesinlikle götürün otobüste de konuşsun insanlara neşe olur

Back
X