• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

6 yaşındaki kızım çok sinirli :((

beyzanur50

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2008
215
1
96
Sivas
herkese mrb. 6 yaşında bir kızım var çok sinirli.. ne desem itiraz ediyor ısrar edince isyan çıkarıyor hep sizin istediğinizi yapıyorum vs.. bağırıyor, küsüyor ama çok inatçı yine de yapmıyor.. sanki ergenlik çağında gibi, nasıl davranacağımızı şaşırdık.. yakında kardeşi de olacak o zaman çok daha zor olacak.. deneyimli annelerden yardım istiyorum.. bu kız nasıl sakinleşecek :14:

inanın sakinleşmeyecek :) ama kolay yolu bulacaksınız.. yani sanki kendi isteği oluyormuş gibi hissedecek ama sizin istediğiniz olacak.. mesela; oğlum 7 yaşında ve hayatta en sevmediği şey yemek.. eğer ben ona "yemeğini ye" dersem aynen sizin miniğiniz tarzında bir geri dönüş alıyorum.. "yemek istemiyorum, senin dediğini yapmak zorunda mıyım v.s." ama "yemeğini ben mi yedireyim, baban mı?" ya da "köfte mi yiyeceksin, pilav mı?" şeklinde seçenekleri kendisinin seçmesine olanak tanıyınca kendi dediğinin olduğuna kanaat getiriyor :D ben bu formülle kimlere dediğimi yaptırıyorum bileseniz aklınız durur :60:

yani demek istediğim, eğer kendi istediğinin olmasını istiyorsa bırakın kendi istediği olsun, sınırları ve kuralları siz koyduktan sonra farketmez .. :34:

inanın sakinleşmeyecek :) ama kolay yolu bulacaksınız.. yani sanki kendi isteği oluyormuş gibi hissedecek ama sizin istediğiniz olacak.. mesela; oğlum 7 yaşında ve hayatta en sevmediği şey yemek.. eğer ben ona "yemeğini ye" dersem aynen sizin miniğiniz tarzında bir geri dönüş alıyorum.. "yemek istemiyorum, senin dediğini yapmak zorunda mıyım v.s." ama "yemeğini ben mi yedireyim, baban mı?" ya da "köfte mi yiyeceksin, pilav mı?" şeklinde seçenekleri kendisinin seçmesine olanak tanıyınca kendi dediğinin olduğuna kanaat getiriyor :D ben bu formülle kimlere dediğimi yaptırıyorum bileseniz aklınız durur :60:

yani demek istediğim, eğer kendi istediğinin olmasını istiyorsa bırakın kendi istediği olsun, sınırları ve kuralları siz koyduktan sonra farketmez .. :34:

yok maalesef benim kız bi kere yok dediyse onu yaptırmanın bi yolu yok kesinlikle.. seçenek felan da anlamaz yok dediyse yoktur assla geri adım atmaz..
yemek yemeyecekse kesinlikle yemez..

ben sinirlenince nasıl davranmam gerekiyor onu bulamıyorum.. aldırmasam daha çok kızıyor.. konuşsam hep üste çıkıyor.. kızsam daha sinirleniyor.. geri adım atsam o haklı olacak ama değil.. :26:

sevgili arkadaşım bende tam bu konu için foruma girdim.benimde 5 yaşında kızım 1,5 yaşını geçkin bir oğlum var kızım tüm gün anaokulunda ama diğer vakiti geyet beraber güzel geçiriyoruz ama hep ağlamaklı anlatmalar hep sinir stres içinde giyim secer yemek secer bişey anlatır gözünün içine bakar dinlerim öff anne sende beni dinlemiyorsun yada aman sen hiç bişey bilmiyorsun.sanki dövmüşler gibi herşeye feryat figan ağlayarak sonra bi bakmışsın şen şakrak.bende çok araştırdım 2 yaş sendromundan sonra 5-6 yaş erken ergen sendromu varmış yani dediğiniz gibi ergenlikteki gençler gibi.inş gececek diye bekliyorum fakat onu inciterek unutamayacağı yenlış bir kelime bakış davranış bozukluğu sergilememek için kendimi şekilden şekile sokuyorum.

Back
X