Benim oğlumda DEBH li.Biz bu ilacı yaklaşık 3.5 yaşından beri kullanıyoruz.Bizde hareketlilik odaklanamama düşünmeden hareket etme çok fazla vardı.Çok şükür biz güzel yol aldık
Geçen yıl sınıftada durmak istemiyordu geziyordu yazmak istemiyordu.Okuma yazmayı öğrendi.Bu yıl çok daha iyi ilerliyoruz
3 ayda bir doktor kontrollerimiz oluyor.Özel bir prova gidiyoruz.Bir durum olduğunda doktor ile irtibat halindeyiz.İlk başladığımız doktora devam ediyoruz biz.Doktora beğenirseniz değiştirmeyin aynı doktor ile ilerleyin ki çocuğun her durumunu bilsin.İlaçta yan etki yaparsa değiştirirler denesiniz.Bende çok vicdan azabı cektim ilk başladığımızda çok üzüldüm.Ama ben hep keşke küçükken önlemini alsaydım demekten korktuğun için doktor ne derse onu yaptım.Emin olun ki ileride katlanarak daha büyük sorunlar haline gelebiliyormuş.Ve doktor dedi daha önce bu zamana kadar neredeydiniz diyorum dedi.Bu çocuklar freni olmayan kamyon gibiler.Risperdal dürtüsellik için veriliyor.Çocuğun hareketlerini falan kısıtlamıyor düşünerek hareket etmesini sağlıyor.Bizim doktor sürekli diyor tek önlenemeyen tek şey şiddet.Şiddetten başka herseye çare var.Şimdi çocuktur anlamıyor dersiniz ileride daha fazla şekilde devam eder önünü alamazsınız.İnşallah doğru bir karar verirsiniz.Seneye 1.sınıf olacakmış ve 1.sınıf bambaşka bir dönem.Oyundan okuma yazmaya 40dk ders dinlemeye geçecekler sancılı bir yıl oluyor.İnşallah anlayışlı evladınızın çok sevdiği bir öğretmene denk gelirsiniz