İlköğretim Yorum ve Soruları 6. sınıf anneleri

çok haklısın.aynen katılıyorum.
azıcık da çocuğun içinde olacak.
malesef günümüzdeki çoğu çocuk fazla isteksiz bu konuda.,eskiden insanlar ne şartlarda ders çalışırlarmış,şimdikilerinin imkanları daha fazla ama ders çalışma isteği içlerinde fazla yok.istisnalarda var tabiki..(bu benim düşüncem herkes katımayabilir)

tebrik ederim arkadaşım başarılarının devamını dilerim senin adına çok sevindim hiç üzülme eminim yıl sonundada aynı başarıyı göreceksinizen azından senin çoçuğunda bu kapaste olduğunu biliyorsun yıl sonuna kadarda onu farklı motive etme yolları bulursun benim kızımında 24 sınavı hayırlısı tekrar tebrik ederim

geçen yıl bayağı dr gezdim canım çünkü son dönemde artık sabah okula gideceğim diye bana etmediği eziyet kalmıyordu.kızdım dövdüm yani en son ben psikiyatriye gitmeye başlamıştım.ne yazıkki hiç bir şey yapamadım canım.gece vurup kapıyı gidiyordu.bir ara öğretmeniyle görüşüp okula hiç göndermedim.öyle zor ki.evladın hiçbirşey yapamıyorsun.ama arkadaşlarının çok zararı oldu.çocuklar dersleri kötü olunca öğretmene kızıyorlar hepimiz öyleydik oğlumun iyiydi ama onuda soğuttular ve benimki herşeyi bıraktı.neyse buyıl tek öğretmen değil.şimdilik iyi gidiyor.o yüzden seni çok iyi anlıyorum.oğluma ergenlik demişlerdi belki kızınıda öyledir sabır canım çok zor biliyorum ben çok ağladım.

neredesiniz sevgili anneler

Selam ben yeni üyeyim.
Benim de kızım 6. sınıfa gidiyor.
Bu topği yeni gördüm.Kızım başarılı bir öğrenci ama bu yıl dersaneye verdik çünkü sbs var bu yıl.Çok dalgınlıklar başladı sanırım tempo yoğun.Test çözmekten konu tekrarı yapmaktan yorgun bir de tam gelişme dönemeinde Allahım yardımcısı olsun.
Kardeşi de 4. sınıf onun da zorlu senesi.
İşim zor benim de benneyaptımki

Çok zorbir yıl evet.Çocuklarımız için de bizim için de.Oğlum en son SBs deneme sınavından 421 puan aldı.Ama çok daha iyi olabilirdi.Çok basit hatalar yapmış.Çok dikkatsiz.O anda heyecanlanıyor aklına gelmiyor.Yaş gereği herhalde çabuk unutuyor bir de.ışlem hataları yapıyor çok.Bunları aşmamız gerek .Okul sınavlar fena değil.ıngilizce 97,fen85,matematik 75,sosyal 89.Türkçe ve din belli değil.Matematikte iki soruda işlem hatası yapmış.20 puan kaybetti.Aynısını SBS sınavlarında da yapıyor.Çok üzülüyorum.Soruda 5 yazıyormuş,toplarken 6 diye geçirmiş.Dikkat etmiyor.Acaba bu sorun bizde mi sadece?Sizlerde durum nedir?

bizimde ilk yazılı sonuçlarımız belli oldu ve birde üzerine okulda deneme sınavı yapıldı salı günüde dersanede girecek deneme sınavına benim kızımında ing.98 fen 98 matemetik 98 sosyal 100 türkçe 80 din kültüründen daha yazılı olmadılar okuldaki denemenin sonucuda belli olmadı fakat benim kızımda da panik çok fazla böyle oluncada doğru yaptığınıda yanlış yapıyor öyleki çok tuhaf ama bu yazılıları olduğu günler eve gelip agladı kesin zayıf alıcam yetiştireyim diye hep karıştırdım dedi bende üstelemedim belli olsun sonuçlar zayıfsa bile düzeltme çarelerini ararız demiştim sonuçlar açıklanıncada bir sevinç bir sevinç biraz kendine güveni geldi buda bu sene çıktı hiç böyle panik bir çoçuk degildi ama okulda çok fazla baskı yapıldığınıda anlatıyor durmadan sbs var sbs var denilince haliyle normal hakkımızda hayırlısı bu arada arkadaşlar müfredat öne çekilmiş ikinci yazılılar hemen akabinde yapılacak benim kızma tarihlerinide vermişler 4 aralık fen den başlayarak ikinci yazılılar başladı domuz gribi nedeniyle sömestrın erkene alınacagından müfredat öne alınmış çoçuklarımızın hakkında hayırlısı allah yarımcıları olsun

merhaba arkadaşlar bu konudan bir tane daha var, önce oraya yazdım ama daha önce burayı görmüştüm burayı ararken onu buldum, sonra bu konuyu buldum tekrar.
ben de sbs annesiyim, benim oğlum da 6. sınıfa başladı bu yıl. üstelik de izmirde yaşıyorduk fakat tayin sebebiyle ankaraya geldik. üstelik geleli 1 ay kadar oldu. ilk sınavlara izmirde girdi, sonra nakille ankaraya geldik. tabi bu da bir dezavantaj oldu bizim için. şehir değiştirdi, arkadaşlarından ayrıldı, okul değiştirdi, kısacası hayatı değişti. ben bir yetişkin olarak bile adapte olamadım bu yeni hayata ondan nasıl hemen adapte olmasını beklerim... sıkıntımız çok anlayacağınız. forumu görünce paylaşmak için ben de geldim aranıza

Hanımlar çocuklarınıza yardımcı olacak uygun fiyata özel ders veriyorum. Fen (fizik,kimya,biyoloji) , matematik, ingilizce ve bilgisayar dersi veriyorum. saati 30 TL

isterseniz 3-4 kişi grup halinde olursa saatini 20 TL den verebilirim. Hem eşim hem ben özel ders veriyoruz o nedenle erkek çocukları olanlara eşimde ders verebilir.

merhaba arkadaşlar benim oğlumda 6. sınıfa gidiyor haftaya yarıyıl tatili başlıyor çocuk çok zorlandı hem dershane hem okul ve evde biz mahvoldu ama okulda deshanede işe yaramıyor dersleri düşük sınav kaygısı var evde full yapıyor ama sınavlarda düşük alıyor sbs de bakalım ne yapacağız

merhaba hanımlar evet yarıyılı bitirdik sayılır asıl zorlu zaman dilimi başlıyor dersane okul çoçuklar zorlandı benim kızımında birinci ikinci yazılılarıda 90ile 95 arasındaydı malesef 3 yazılı notları 70 üstünü görmedi sıkıldı galiba çoçuk diye düşünüyorum ama allahtan yarıyılda geldi ama yinede tatil için test aldık bakalım hayırlısı inş. hepside çok başarılı olurlar

evet arkadaşlar birinci dönem bitti ama çocuklarda bitti akannehir ilk yazılılar güzeldi çünkü konular basitti konular zorlaşınca notlarda düştü ikinci dönemde daha zor Allah yardımcıları olsun yavrularımızın boshayallersmile

benim kızım da 6.sınıfta.şimdilik herşey yolunda gidiyor.deneme sınavı sonuçları iyi.ama önümüzde daha uzun bir zaman var.sınav günkü psikolojileri de çok önemli.aşırı stresli olmaları, heyecandan cevap kağıdında kaydırma yapmaları gibi sorunlar yaşamayız inşallah.allah hepsinin yardımcısı olsun.emeklerinin karşılıklarını alsınlar.

ben de izmirliyim canım.ama uzun zamandır denizlide yaşıyorum. izmirden sonra nereye gidersen git adaptasyon sorunu yaşarsın.ben de çok zor alıştım denizliye.allah yardımcınız olsun.opuyorumnanaktan

Bir dönem bitti ama biz de bittik.Oğlumun Türkçe dersi 4 diğer bütün dersleri 5 geliyor.e-okuldan her gün baka baka gözlerim çıktı. :) benim oğlumda da tam tersi oldu son sınavlarını 95-100 e yükseltti.Nazar değmesin .Çalışma sistemini oturttu .Artık zorluk yaşamıyor.Sınavda Türkçe si çok iyi en fazla 2 yanlışı çıkıyor.Sınıfta Türkçe dersi 5 gelen öğrnci yokmuş.Anlayamadım bu işi neyse.Başka bir dersaneye kayıt yaptırdım 7. sınıf için. Çok iyi bir dersane.Onun deneme sınavından 425 aldı.Çok iyi geçmedi diyordu ama 425 alınca rahatladım.Kendi gittiği dersanede de pazar günü sınıf belirleme sınavı vardı.Onun sonucunu da merakla bekliyorum.

anneler hakkaten 1.dönem bitti ama çoçuklarımızda bitti haydi paylaşalım çoçuklarımızın karne notlarını benim kızımında türkçe dersi dışında ortalamaları 95 üzerinde sadece türkçe dersi ortalaması 88. küsür onuda hemen söyleyim bir arkadaşta aynı şeyi söylemiş çoçuklara test daha kolay geliyor klasik yazılı daha zor ve tabiki kompozisyon var birde en azından bizim ögretmenimiz bu şekilde yazılı yapıyor türkçe dersi 90 olan ögrenci çok az buda dikkatimi çekti takdir bekliyoruz son yazılıları biraz düşmüştü ama en azından 5 gün evde dinlene bilecek hepimizin yavrularına allah yardım etsin

bizim ilkokul öğretmenimiz matematiğe daha çok ağırlık verdiği için özellikle kompozisyon yazımında fazla bilgileri ve deneyimleri olmadı.ama 6.sınıfta en az 30 puanlık kompozisyon sorusu var sınavlarda.ve çocuklar sudan çıkmış balık gibi oldular.bu yıl ki türkçe öğretmenimizin özverili çalışmasıyla şimdi daha iyiler.benim kızımın bu dönem ki karne ortalaması 97.en düşük notumuz 90'la matematik.öğretmenini hiç sevemedi.ilk hafta dersanemiz var.yoğun tempoya devam.olumunekankayizsmile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…