İlköğretim Yorum ve Soruları 6. sınıf anneleri

mektup ne yazıkki öğretmen seçmek gibi bir şansımız yok ve belki sınıfını değiştirsen bile aynı okulda olduğu sürece yine aynı öğretmende olabilir.

mektupp oğlun maalesef bu durumlara alışmak zorunda bu bir geçiş dönemidir normal tek öğretmenden bir çok öğretmene geçtiler benim kızda bir öğr. tırstı çok sinirli diye ve bu öğr. sınıf öğrtmeni oldu ama bugün toplantı vardı öğrt. gayet iyidi bana göre hatta memnun oldum o öğrt. sınıf öğrt. olduğuna, sınıf değiştirmek zor olur çocuk için daha olmadı gider öğrt. konuşursun çocuğun sayısalcı olduğunu ama ona karşı çekingenliği olduğunu söylersin belki biraz daha ilgili olur hepimize kolay gelsin

anneler nerelerdesiniz ,çocuklarla neler yapıyorsunuz,bizde teknoloji tasarım var baya faaliyetli geçiyor,dersler zorlaştı, en çok sevindiğim olayda ing. öğrt. çok iyi olması , 4. sınıftada aynı öğr. derslere girmişti çokgüzel anlatıyor ,sizlerde neler var

canlarım benim evdeki bilg bozuldu onun için ancak işte zaman bulursam girebiliyorum.bizimkilerinde teknoloji tasarım var.benim oğlum çok rahat geçen yılki öğrt çok sıkıyordu bu yıl ödevde yok sonumuz hayır olsun.biz urfadayız eğitim sanırım biraz geride çünkü çoğu aile çocuklarıyla ilgilenmiyor.gerçi bizim sınıf genede iyi özel bir sınıf ama .sizler soru bankası diye kitaplardan aldınız mı?

kızım bugün bir kitap alacak ama ismi nedir bilmiyorum gelince bakıyım, zaten illaki ek kitap alınıyor ,bizde o kadar çok kitap olduki hem okul hem dershane ben karıştırıyorum, ama soru bankası şeklindeki kitaplar çok iyi oluyor konuları sorularla pekiştirmek dahada kolay oluyor ,bizim bu sene resim derside farklı önce maket şeklinde yapıp sonra onun resmini çiziyorlar ,kızıma haftalık bize malzeme listesi ver dedim hemen elimizin altında olsun en azından

merhabalar anneler bizim türkçe ögretmenimizde 2 hafta önce 3 kitap verdi dede korkut hikayeleri bir küçük osmancık varmış ve birinide siz seçin demiş ikisi okuduk kızımla beraber diğerine karar veremedik bu ğün toplantı vardı fen öğretmenleri sınıf ögretmenleri oda şu çılgın türkler bitecek zaman 3 hafta kitap orjinali 743 sayfa onuda geçtim bu çoçukların o kitabı anlamaları biraz zor öğretmenede söyledim olsun dedi sbs de hızlı okumalarını sağlayacak kitap okumak diyor ok dedik yabancı kelime çok fazla anlarını bulacaklarmış ve sadece fen teknolojisinden bu döneme ait bir tanesi grup çalışması 4 tane performans ödevleri var ve hepsi yazı ve maket şeklinde anlatılacak ve tabiki teknojiloji tasarım bir liste vermiş kürdan kulak çöpü pet şişe uzayıp gidiyor bunlardan birini seçip yaratıcılınızı kullanıp nesne olmayan bir şey yapın demiş biz kulak çöpünü seçtik kafasında bir plan çizdiğini söyledi kızım bizede süpriz olacakmış bakalım ve her ders için bir soru bankası aldık bile aldık diyorum öğretmenleri dagıtmış ve beşer milyon lira istiyor haklarında hayırlısı olsun inşallah bu kadar emekleri çoçuklarımızın boşa gitmez

çılgın türkler çok ağır olur bu yaş için bence bu kitabı okumadan önce biraz tarih bilgilerini arttırmaları gerekir seneye daha iyi anlarlar , ama harika bir kitap bütün olaylar beynine yazılıyor tarihine kadar ,ben şimdilik 100 temel eserle devam etsin diyorum kızıma ama türkçe öğrt. toplantıda ne der bilmiyorum 15 tatilde çalıkuşunu alacağım ben 6. sınıfta ilk çalıkuşuyla başlamıştım türkçe öğrt. vermişti daha hafif, kalın kitap okumaya onunla başlaması bence daha uygun

merhaba sanırım konu okudukları kitaplar,(şimdiki çocuklar harika, Aziz Nesin) öğretmenleri aldırmıştı,şimdiye kadar elinden düşürmeden okuduğu tek kitap. bizimkilerin bu hafta sonu dersane sınavı var sınıfları belli olucak umarım iyi geçer.:Saruboceq:

Tarih bilgisi sosylade işlerine yarar.Ama çocuklara okuma alışkanlığı kazandırmanın en iyi yolu sevdikleri kitapları okumalarını sağlamak.Ben oğluma sevdiği kitapları seri halinde alıyorum.Günde bir kitap bitiriyor.Özellikle Yunan ve Roma mitolojisi ,Odyesaa ,ılyada gibi kitapları çok severek okudu.Şimdi ilkçağ tarihi hakkında bir sürü bilgisi var.Ayrıca okuma alışkanlığı gelişsin diye sevdiği macera serisi vardı.Onu aldım.yaz tatilinde bu serininin yaklaşık 40 kitabını bitiridi.Okuma çok önemli.Mutlaka kütütphaneleri olsun kendilerine ait.Biz .1. kademede okuduğu kitapların çoğnu verdik .Bu yaz ilgisi doğrultusunda yeni kütüphane oluşturmaya başladık.
Tübitak ve ıletişim 'in Bilim kitapları çok güzel.Şimdi sürekli kitap alıyoruz,ktaplığına yerleşitiriyor.Tekrar çıkarıyotr,okuyor motive oluyor..

evettt hanımlar bugün dershaneye gittim danışman öğrt. konuşmaya hafta sonu dershanede SBS 1. sınavı yapıldı durumlar çokk kötü kızımın notu 257,tabii bu notu dün öğrenince çokk üzüldüm çok umutluydum bu sınavdan, çünkü evde çalışmıştı ve çok az yanlışları çıkıyordu ne yapacağımı kızıma ne söyleyeceğimi bilemedim,ama bugün dershaneye gittim öğrt. konuşunca anladımki sadece benim kızım değil tüm 6. sınıfların puanları düşük sebebi ise zamanı yetiştirememek,daha önce 435 alan bir öğrencinin şimdiki puanı 330 inanılmaz ama durum böyle kızımın yanlış-doğru tablosuna baktık fen ''0'' nedeni ise bir soru bile yapamadan süre bitmiş öğrt. dediğine göre tüm veliler panik içindeymiş ,çocuklardan ağlayanlar,üzülenler v.s.şimdi bu sorunu aşmaya çalışacağız zaman tutup test çözdüreceğiz ,en önemlisi bol bol kitap okutturacağız , test kitaplarımız var ama benim geçen sene nettende soru çözdürdüğüm bir site var çok güzel ordanda devam edeceğiz, sizlerdede böyle sorunlar varmı varsa nasıl çözüm üreteceksiniz,paylaşırsanız iyi olur hepimiz için

Ben de aynı duyguları yaşadım.ılk SBS deneme sınavı oldular dersanede.ıki gece önce oğlum çok hastalandı.Aşırıateş,ağrısı vardı.Pazar sabahı sınava bu şekilde giti.Servisle gittiği için da sabah 8 de evden çıktı.Sınavlar 10 da oluyor biliyorsunuz.Bir sınıf geriye düşmüş.ÇOk üzüldüm.Puanı 387. Rehber öğretmen birebir randevı verdi.Salı günü gittim ben.Sınav kitapçığına baktı.Kilit ve anahtar sorular varmış.Önce onları buldu.Onları inceledi.O sorularda hatası yokmuş.3 soruyu kitapçıkta doğru işaretlemiş,kağıda yanlış geçirmiş.Yanlış yaptığı veya boş bıraktığı soruları yeniden çözdü.Sadece iki tanesini gerçekten bilemedi.Diğerlerinde boşu boşuna hata yapmış.Bildiği sorulardı."Çok başım ağrıdı,uykum geldi." demişti.Hastalığının da etkisi olsa gerek diye düşünüyorum.Rehber öğretmenin önerilerini de dinledik.Umarım bir sonraki sınavda daha iyi olur.

everest arkadaşım bence üzülme neden biliyormusun bu çoçukların hepside bence kendilerine göre çok seviyeli öğrenciler çoçukları böyle seviyesiz seviyeli diye ayıran egtimin utanması gerek vel hasıl ki hepimizin çoçuğuda bu duruma tabi bu çoçuklara zaten sbs diye bizler öğretmenler devamlı baskı yaparken bizlerin ünv.sınavlarında karşılaştığımız optik formlarla bu yavrular 11 yaşında tanışırken haliyle bu çok normal allah aşkına optik formu yetişkin bir insan bile zor doldurup yazarken çoçuklar nasıl yapsın bu yüzden bunları düşün ve üzülme tabiki önlemleri alacaksın artık bir alt sınıfa düşmesi veya çıkması seni çok üzmesin ilk sbs nin heyecenı stresi bunlarıda düşünmek gerek daha önce yazmıştım bizim öğretmenimizde bir sürü kitap ismi vermişti ve sbs de hızlı okuyup soru çözmelerini saglayacak demişti doğruluk payı çok demekki inş. 2.de iyi puanlar alır sıkma canını benim kızımında 24 ilk sbs sınavı hayırlısı diyelim sevgiyle kal

kızlar 3 yanlış ile dersane birincisi olduk iyi yani kendinede güven geldi .ama oğlum geçen yılda iyi gidiyordu önce böyle başlıyor sonra sıkılıp bir bırakıyor toplaya bilene aşkolsun.geçen yıl hiç yanlışsız full çıkarıyordu.

tebrik ederim alkisalkisalkis alkisalkisalkis

tebrik ederim hep böyle devam eder inş., :hooray: darısı bizimkilerin başına artık

sağol canım ama yıl sonunu böyle bulurmuyuz ona güvenmiyorum.

inş. devam eder peki neden sıkılıyor hiç dr. götürdünüzmü ,valla bizde hiçç umut yok herkesin derdi aynı ama derde giden yollar farklı, sen başta seviniyorsun sonunu düşünüyorsun , ben başta sevinemiyorum ki sonunu düşüneyim sağolsun kızım ufacık bir kapı bile bırakmıyor, çocuk istemeyince hiç bir şey olmuyor, ama işte anne baba uğraşmaktan vazgeçmek istemiyoruz :uhm:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…