İlköğretim Yorum ve Soruları 6. sınıf anneleri

ıyi geceler 6.sınıf anneleri..:))
 
 
merhaba arkadaşlar benim çocuğum altıncı sınıf değil ama komşumun oğlu altıncı sınıf ödev vermişler anne babanıza sorun size anlatsınlar diye.cinsellik ve çocuk nasıl yapılır?arkadaşım ve eşi şook olmuşlar .üzülmüşler.ne diyecelerini bilememişler.
özellikle öğretmenlerin gidin anne babanıza sorun dmeleri çok yanlış bence
zamanında ben de çocuguma anlattım ama ayrıntılı değil ve onun anlayacağı kadar.
egerki derslerde ayrıntılı bir şekilde işleniyorsa çok üzüldüm yani.küçüçükken kafalarına bunu mu sokuyorlar yani.
bence herşey zamanı gelince öğrenmeleri lazım.
6.snıf bence çok küçük bir yaş bunu öğrenmeleri için.sizce ?
sizin bilginiz daha çoktur 6.sınıf anneleri olduğunuz için.
sizinn düşünceleriniz ne?paylaşırsanız sevinirim.
 
Son düzenleme:

öncelikle geçmiş olsun arkadaşım.
farkedip tedaviye başlamız çok iyi olmuş tebrik ederim.alkisalkisalkis
ben bu konuyla ilgili bir konu açmıştım.okumak isterseniz linki gönderiyorum.
siz de deneyimlerinizi bizimle paylaşırsanız çok sevinirim
.
http://www.kadinlarkulubu.com/davra...runu-olan-anneler-bilgisi-olanlar-buraya.html
 
netertua,yazı karakterin çok küçük..okurken bayağı zorlandım..:)

Peki ttnet vitamin çalışan varmı aramızda..Kızım çok eğlenceli buluyor ve severek çalışıyor..
 
netertua,yazı karakterin çok küçük..okurken bayağı zorlandım..:)

Peki ttnet vitamin çalışan varmı aramızda..Kızım çok eğlenceli buluyor ve severek çalışıyor..

düzeltmeye çalıştım ama malesef olmadı.
daha küçük yazan arkdaşlar da var ama ...
bende küçük yazıya karşıyım,insan okurken zorlanıyor .
 

ben oğlumdan takip ediyorum.biz veliler bence biraz yanlış anlıyoruz.çocuk nasıl yapılırı değil çocuk nasıl oluşuru anlatıyorlar.ben sağlık personeliyim belkide o yüzden hiç zorlanmadım.zaten anlatmıştım.onada o yüzden garip gelmiyor.
 

ohhh iyi öyleyse dmek komşum abartmış.hihoyyyt
ben de zzaten işin aslı öylemi değil mi diye buraya yazdım.sizlere sordum.
teşekkür ederim. a.s.
peki siz çocuğunuza nasıl anlattınız çocuğun oluşumunu zahmet olmazsa bizi bilgilendirin.
 
Benim oğlum da dersanede işledi.Çocuklardan zaten sakladıkça olay daha da fetişleşiyor.Zaten hücre yapısını öğrenmişlerdi.Bitki üremesini falan işlediler.Sonra gayet bilimsel bir şekilde erkek üreme hücresine sperm denildiğini,kadının da yumurta ürettiğini,erkek üreme hücrsi ile yumurtanın döllenme kanalında karşılaşmaları sonucu yumurtanın döllendiği,döllenen yumurtanın rahime yerleştiği,bölünerek embriyo haline geldiği şeklinde anlatıldı.Olay bundan ibaret.Bilimsel bir şekilde anlatılıyor ve oğlum çok kolay öğrendi.Onun için bu olay bitki üremesinden farksızdı,ders konusu şekline algıladı,sorularını çözdü ve bitti.
 
Son düzenleme:

bu şekilde anlatılıyorsa sorun yok ortada. ohhh :lepi:
benim zamanımda orta 3 te işliyorduk bu konuları ve bana hiç garip gelmemişti.
 
komşum abartmış o zaman yada yanlış anlamış.
beni aydınlattığınız için çok teşekkür ederim.
 
nasılsınız anneler, misafirim vardı uğrayamadım bu aralar,evetttt bizim ilk performans ödevi fen dersinden geldi öğr. bir tabağa jöle hazırlayıp yanındada boncuk,pil gibi malzemeler istemiş çarşamba gidecek bakalım ne olacak ,ortaokulda performans notları düşük geliyormuş ilkokula benzemiyor demişlerdi o yüzden çocuk iyi hazırlanmalıymış bakalım neler olacak
 
everest geçen hafta aynı ödevi hazırlamak için öğretmen bizimkilerden malzeme istemiş ama çoğu getirmediği için yapamamışlar.
 
 
 
ismiyecigim ne diyelim o zaman haydi hayırlı olsun bakalım allah zihin açıklığı versin inş. çoçuğunadersane daha düzünli ders çalışmasını saglar tabi tekrar hayırlı olsun
 

canım bende aynen bu şekilde anlattım.arkadaş sağolsun benden önce cevaplamış.onlar henüz yumurtaların nasıl birleştiğini düşünmüyorlar.o yüzden orada açıklama yapmak gerekmiyor.
 
ya arkadaşlar benim oğlum sayısalcı ama bu yılki matemetik öğretmeninden hiç hoşlanmıyor.bize pislik gibi bakıyor diyor.belki göz yapısı öyledir dedim ama başka bir öğretmenini örnek veriyor (onun göz problemi var o yüzden bakışları garip) ama o öyle bakmıyormuş.napıcam bilmiyorum öğretmenlemi gidip konuşsam?ama kadına ne diyicem güzel bakta denmezki.daha önce bir öğretmenle dürüstçe konuştum sınıfını değiştirmek zorunda kaldım.çocukları sıra dayağına çekiyordu neymiş terbiye ediyomuş.benimki terbiyesiz olsun dedim beni müdüre şikayet etmiş oda beni dövecek heralde.neyse sınıfını değiştirdim ama bu seferde yeni arkadaşlar yeni öğretmenler çok zorlandı.hayatta hep sevdiğimiz insanlar çıkmıyor ki karşımıza ne yapsam bilmiyorum.
 
merhaba,oğlumda dün insanlarda ve bitkilerde üremeyi işlediklerini söyledi ama birşey sormadı kafasına birşey takılmış gibide görünmüyordu bende tekrar sormadım öğrendiği ona yetmişki birşey sormadı diye düşündüm.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…