benimde oğlum bu yıl 6 sınıfa başladı.geçen yıl çok zor geçti.bakalım bu yıl nasıl geçecek.inanınki çok korkuyorum.
merhaba benim oğlumda bu sene 6. sınıfa gidiyor,biz burayada yeni taşındık umarım problem yaşamaz,bizimkiler hücre yapısını işliyorlar.
Merhaba,
Kızım 6.sınıfa başladı..Onunla birlikte bende sınıf atladım diyebilirim..Endişeli ve kaygılıyım..
Sürekli değişen eğitim sistemi,SBS olmazsa olmaz dersane fikri..
Allah yardımcımız olsun...ben dersaneye erken dönem karşıydım..Karşıydım diyorum,her an fikrim değişebilir..:))
henüz gitmiyoruz dersaneye..Okuldan eve gelince ödevlerini yaptıktan sonra..Yarım saat veya bir saat ek ders çalışıyor kızım..
İlk döneme kadar böyle devam edicek..Sonra durumuna göre dersane kaydını yaparız..
benim kızım sabahçı , sabahçı olması avantaj daha çok vakit kalıyor ,önce dersleri bitiriyor biraz dinleniyor sonra o gün gördüğü dersleri tekrar ediyor, dershanede konuları okuldan önce görüyor bu okul için avantaj oluyor, öğretmenlerinde dediği gibi günlük çalışma çok önemli düzenin bozulmaması lazım SBS nin altın kuralı günlük ders tekrarı , kitap konusuda çok önemli bu sene sevdi sevdi sevmedi kitaba düşkünlüğü olmaz ,ben 6. sınıfta başladım düzenli kitap okumaya türkçe öğr. sayesinde bütün okulda kızlı erkekli öyle kitap okuma tutkusu oluştu ki tenefüslerde bile kitap okunur olmuştu , o gün bu gün deli gibi kitap okurum inş. kızımdada başlar kitap sevdası
aynen bende senin gibiyim dersler biraz daha zorlaşacak hem dersane hem okul çocuklarada zor olacak birde bu seneki fen dersinin ilk konusunu gördünmü geçen kızım gelmiş anne sana bişey soracam diye sor konu ne dedim fen dersi ile dedi hani çocuk yapımını pek anlayamadım kafam karıştı dedi bende sorma dedim bana sorma öğretmenlerine sor dedim :kedi:zaten öğretmenlerde bu dersi annenize babanıza anlatmayın demiş
merhaba arkadaşlar benim kızımda bu sene 6.sınıfa başladı ve sabahçı benim kzıımda dersaneye başladı yazdıklarınızı okuyunca çoçuklarınızdan çok siz sbs için endişe eder olmuş gördüm bence insan çoçuğunu bilir tanır ne kadar kapastesi var görür ve görmeli çoçuklarıda bence biraz rahat bırakalım onlar henüz 11 yaşında bence yapmamaız gereken bu sınavın hayatlarına nasıl yön verecegini alatmak inanın ben kzııma 5senedir bir kere ders çalış demedim ödevini yap diye koşturmadım çok şükür ki güvenimi hiç sarsmadı ve beni utandırmadı ama ben ona durmadan sbs var bak deseydim eminim artık sıkılırdı ayrıca ders tekrarı yapmanın anlamınıda anlamış degilim bu çoçuklar haftanın azami 3günü bazen 4 günü dersanede hafta içide okulda e bence onların kide kafa açıkcası biz bir plan falan çizmedik okuluna gidiyor dersaneye gidiyor bu haftaki dersane toplantısında son derece beni mutlu eden cümleler duydum dersi derste dinleyen öğrenci her zaman başarının sahibidir bunu aşılayalım yeter yazık bu çoçuklara bu kadar yüklenirsek e bir yerden fire verebilir dilerim hepimizin çoçukları sbs de en iyi sonuçları alır
protein arkadaşım dediklerinde çok haklısın özellikle herkes çocuğunu tanır cümlesinde çok haklısın senin çocuğun dersi derste dinleyip ödevlerini düzenli yapıyormuş ve bu kadarı senin çocuğuna yetiyormuş ama çocukların hepsi öyle değil benimki eksra çalışma yapmassa verimli olamıyor takılıyor sorularda,mesela benim erkek kardeşim ödev bile yapmazdı, yazıları okunmaz ,defteri berbattı biz ona düzeni öğretemedik ama dersleri mükemmeldi çözemdiği soru yoktu okul birincisiydi yani derste bir kere dinlemesi yetiyordu,günlük tekrar konusuna gelince bunu biz değil öğretmenler diyor sınava yakın sabah akşam ders çalıştırmaktansa günlük tekrarla konuları sindire sindire anlasın diyorlar, ayrıca işsizliğin büyük bir sorun olduğu bu devirde çocukların bir geleceği olsun diye uğraşmak yadırganmamalı birde dershane konusu var senin çocuğun 3-4 gün gidiyormuş drshaneye ben bunu bir buçuk gün olarak ayarladım o bir buçuk gün bile üzüyor beni çocuğumun okul sonrası bizimle vakit geçirmesi gerekirken dershaneye gidiyor ama ne yapalım şartlar ve şu dünyada başarının yolu çok çalışmaktan geçiyor herkes annesinden süper zeka olarak doğmuyor
hayır canım ne alınganlığı yazdıklarımı yanlış anlama senin çocuğunla ilgili birşey de ima etmedim sadece çocuklar arasındaki farklılıkları yazmak istedim ,senin yazdıklarına aynen katılıyorum tabiki dediğim gibi bende istemem dershaneye gitsin okullar yeterli olsun ama şartlar malum herkesin sıkıntısı oldu bu dershaneler çocuklar yarış atı gibi ordan araya koşturup duruyorlar çocukluklarını yaşayamıyorlar,ben bu topiği açarken aklımdan geçen birbirimize danışıp hareket etmekti,çünkü bu SBS olayı hayatımıza pat diye giriverdi ve biz aileler bu konuda çok yetersiziz, en başta kendimize bu SBS nin yolun sonu olmadığını anlatmamız lazım işte o zaman herşey daha kolay olursevgili arkadaşım sözlerinde sanki biraz alınganlık yapmışsın gibi geldi dilerim öyle degildir çünkü ben benim kızım üstün zekalı doğuştan zeki gibi cümleler kullanmadım bunuda demek istemedim sağlıklı doğan tüm çoçuklar zekidir anlatmak istediğimi sadece çoçuklarımızın çoçuk gibi yaşamalarınada fırsat verelim manasındaydıve sadece biraz empati yap oglunun yerine sadece 1 saat kendini koy hergün dersane ve her gün okul bilemiyorum dersaneye yazdırmadan önce bir çok dersane gezdim ve inaanın yedi gün 24 saat ders çalışmanında çoçuktaki psikolojik sorunlar yarattığını dinledim mutlaka her kesin kendine göre bir planı vardır sizde bu yolu uygun görmüşsünüz umarım başarıların en iyisini elde edersiniz sevgiyle kalın başarılar
benim de küçük oğlum bu yıl 6. sınıfa başladı... zaten taa 1. sınıftan itibaren sorunlarımız vardı dersçalışma ile ilgili bakalım bu yıl ne olacak...
geçen gün kanal d deki doktorum programına bir kadın psikiyatr çıktı ve dikkat eksikliği konusunu anlattı bir kaç madde saydı bunlar sizin çocuğunuzda varsa bir uzmana gösterin dedi. ben oğluşuma uyguladım evet benim küçük sıpada aynen o prof. un anlattığı gibiydi.
aldım oğlanı bir devlet hastanesinin psikoloji kliniğine götürdüm. testler falan yapıldı sonuç: hiperaktivite bozukluğu ve dikkat eksikliği çıktı. oğlanı şimdi fakülteyesevkettiler. Allah nasip ederse önümüzdeki ayın başına randevu alabildik götüreceğiz. diyeceğim o ki: o dr dedi ki her 10 çocuktan hemen hemen 2 sinde bu rahatsızlık varmış. siz çocuğunuzu gösterin bir psikolağa varsın o desin ki yok bu sadece haşarılıktan ders yapmıyor. zirabu rahatsızlık öyle pek de küçümsenecek ve hafife alınacak bir konu değilmiş yani...
annelere önemle duyrulur... özellikle benim gibi çocuğu ders yapmak istemeyen annelere...
eğer çocuğunuz okulda tahtaki yazılanları defterine geçirmede zorlanıyorsa problem var demektir...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?