oyoyyyyyyy bugün öğlen aramda izleyeceğim gecikme için çok üzgünüm.İyiki öğlen aram 1 buçuk saat :))
izlediysen filmi yorumunu bekleriz=) böylece yeni anket de açabiliriz.
Fight Clup ı izleyeli çoook olmuştu, Marla'yı pek hatırlamıyorum, ama sen Marla dan bahsedince merakım tavan yaptıHelena'nın favori filmi hangisi?? Fight Clup olması olası ama yine de emin olmak istedim :)
Buarada film hakkında az konuşuldu, ben aklımda kalan bir kaç birşeyi paylaşmak istiyorum: Karl'ın zeka seviyesini abartmadan karakteri işlemeleri çok hoşuma gitti. Karl ile homoseksüel arkadaşın öğle yemeği yedikleri sahnede, Vaughan'ın Karl'ı filozof gibi görüp, "Ne düşünüyorsun?" diye sormasının ardından Karl ın sadece yemekle ilgili yanıt vermesi favorimdi. :) Linda üzgünken, ona fıkra anlatışı da çok güzeldi. Filmle ilgili tek eleştirim Linda karakteri... hiç gerçekçi değildi bana göre. Karl ın kendiyle ilgili gerçekleri anlattıktan sonra verdiği tepki bu konudaki görüşümü sabitledi.
Tekrardan teşekkürler, bu sıralar anlatım tarzı bu şekilde dinlendirici film arayışım vardı, hala da devam etmekte. Önerilerini beklerim
filmimize gelecek olursam en sevdiğim sahne Carl ilk çıktığında bir fast food restoranta gidip patates aldıktan sonra işe başladığında öğlen yemeklerinin ordan yendiğini öğrendiğinde 'patateslerini severim.' deyişi çok hoşuma gitti. yaşanılan küçücük de olsa hayatını ve farkedilmeyen varlığını yansıtması adına güzel bir değinmeydi.
Sling Blade
Karl devlet hastanesinden çıktıktan sonra toplum tarafından yargılanacak,
itilip kakılacak ve insanların arasında bir yer edinemeyecek ve bu temanın üzerinde
durulacak diye düşünmüştüm.Bu şekilde insanları ağlatmak yerine Karl'ın geçmişinde
işlediği suçun Frank'in yaşamına girmesiyle, Karl'ın (doktorun deyişiyle) tarihini hatırlaması
ve yaptıklarıyla hesaplaşması çok daha yerinde olmuş.
Anlatım oldukça doğaldı ve anlaşılırdı.Karl'ın konuşma tarzı Frank gibi benim de çok hoşuma gitti.Karşı tarafın her isteğine düşüncesine "all right" demesi de aslında Karl'ın çok pozitif
ve insanlara karşı yaklaşımının gayet normal olduğunu gösteriyor.Bu durum filmin başında
gazetecinin odaya alınması, ışıkların karl'a göre ayarlanması ve gazetecinin Karl'ın gözlerine bakmamasının istenmesiyle biraz çelişki oluşturmuş.
Orchidea filmi beğendim ve hiç sıkılmadan izledim. Sayende arşivime Sling Blade eklemiş oldum.
Teşekkür ederim.
Bu filmi malicenin haftasında izlemiştik:26: ama gelin görün ki hiçbirşey hatırlamıyorum .
Bu replik nerde geçiyordu prenses ?