6. Sinema Günleri 2. Hafta Anketi "Dulcinea"

?

• Underground

OY: 6 85,7%
  • Shaun of the Dead

OY: 0 0,0%
  • MirrorMask

OY: 1 14,3%

• Ankete Katılan
    7
  • Anket Kapalı .
Dulcinea öncelikle bu gecikme için kusura bakma, her zaman birkaç gün içinde filmi izler yorumlardım ki en keyifli kısmı da buydu bu organizasyonun ama bu aralar kişisel sorunlarım nedeniyle maalesef hem sinemadan hem de buradan koptum. Bugün ancak izleyebildim. Umarım anlayışla karşılanır, yoksa seçilmiş bir filmin süresi ne kadar uzun olsa da vakit yaratılır, 2-3 gün içinde izlenebilir.

Sondan başlayayım; bence filme derinliğini katan en önemli sahne sonuydu. bir bütün olarak değerlendirildiğinde insanların açgözlülüğü, iktidar istenci ve hırsının onları tüm güzelliklerden alıkoyduğunun etkileyici bir anlatımıydı. Onca kaos, sırtından vurulan insanlar, en yakınların dahi kişisel çıkarlar uğruna harcanmasına değer miydi diyor insan, gerçek hayatta yakalayamadıkları mutlulukları ancak yönetmenin son sahnede, küçücük bir toprak parçası üzerinde hepsini bir arada toplayışıyla. Herkesi mutsuz eden fondaki savaş ve ana karakterlerin hastalıklı arzuları insanoğlunun da bitip tükenmek bilmeyen talepkarlığının sonucu.

Marko der ki bir sahnede, herşeyi seni sevdiğim için yaptım... Mahzene hapsedilip yaşam hakları, gelecekleri çalınmış insanlar, ihanetler... hepsi sevgi için der. Tüm kötülükleri ve yıkıcı güdülerin etkisiyle yapıp edilenin telafisi için başvurulan en iyi yöntem işte kutsal bir amaç uğruna gerçekleştirildiğinin savunulmasıdır. Aynı savaşların barış için yapılması ve insanların inandırılması, tamamen militarist bir zihniyetle savaşsız barışa ulaşılamayacağının zihinlere kodlanması gibi.

Filmde güzel diyaloglar vardı, ana karakterler özellikle çok başarılıydı, tezatlar çok yerinde kullanılmış... ama o kadar uzundu ki maalesef birçok diyalog, göndermeler ve sembolik anlatımlar da bu süre içinde arada kaynamış. Bir saat daha kısa olsaydı ya da birinci bölüm daha kısa tutulsaydı bence daha derli toplu ve daha yoğun bir film olurdu, ama izlerken asla sıkıldığımı söyleyemem ve süresine rağmen kesinlikle izlenmesi gerekenler arasında.

teşekkürler bu güzel filmle bizi buluşturduğun için...

evet dediğin gibi yazılacak çok şey var
aklıma gelmişken

Kadın poposuna iliştirilen çiçek , son zamanlar izlediğim eksantrik estetik sahnelerden , hani kült sahne olur ya benim için öyle oldu artık :)

Evet evet izliyorum korku :) ama böyle süper film yada başucu filmim diyebileceğim filmler olmuyorlar. Skeleton Key filmini duydum ama izlemedim.
Esas kızın olayı iyice anlama çabasına girmesi sonrasında bir sürü korku efekti sonunda olayın tatlıya bağlanması gidişatındaki klişe korku gerilimlerden uzak durmaya çalışıyorum çünkü gerçekten izlemeye değmiyorlar.
Rec mesela o açıdan çok farklı , atmosferi , olay örgüsü filmin içine girmenizi ve merak duygusunu sonuna kadar hissettiriyor.

Stanley Kubrick'in The Shining filmini izlemediysen mutlaka izlemelisin.
The Descent filmini sinemada izlemiş ve epey gerilmiştim. İlk bölümde macera ve gerilim ön plana çıkarken ikinci bölüm tamamen korku.
The Exorcism of Emily Rose epey ürperticiydi :)
Michael Haneke filmi Funny Games U.S. filmini çok sevmiştim. klişelere gönderme yapan , şiddet göstermeden germeyi başaran bir film.

bunlar diğer aklıma gelenler.

:D Çok haklısın, korku filmlerin bir başarı üst çıtası var resmen, o yüzden de güzel korku filmi bulmak o kadar çok zor ki... :86: Anlayacağın bol korku filmi izlemek için çıtayı baya bir düşük tutuyorum :) Korku filmlerinin büyük bir kısmı klişelerle dolu olduğundan, bir filmde sadece 1 orjinal düşünce bulsam hazine bulmuş gibi seviniyorum :D

Rec bomba gibi başlayıp, bomba gibi bitmişti. İzleyici içine çekmesi açısından çok başarılıydı, bi de mekan küçük olunca seyrelle cümbüşü :D Blair Witch i izlemiş miydin? Çok sert eleştiriler alsa da özellikle finali mükemmeldi. Ayrıca el kamerası furyasını başlatan film olduğu için ayrı saygı duyarım :)

The Shining tam bir efsane... (sen filmleri hatırlattıkça hepsini tekrar izleyesim geliyor :)) Kitabını mı önce okudum, yoksa filmini mi önce izledim tam eminim değilim ama ikisi de birbirinden güzeldi. Jack Nicholson zaten ayrı bir fenomen...

The Descent dolu dolu, çok güzel bir filmdi. İlk bölümdeki kaza, maceraya dalış ve ihanet-intikam kısmı ayrı hava katmıştı filme. Gerilim ve korku zaten tavan yapmıştı :D

The Exorcism of Emily Rose da güzel filmdi ama izlerken hep daha iyi olabilirdi diye düşünmüştüm. Ama yeri geldiğinden çok güzel ürpettiler dediğin gibi... özellikle yurtta kalan kızların korkulu rüyası :D

Funny Games in orjinalini izlemiştim ve ağzım açık kalmıştı :) Yönetmen uçmuş gitmişti resmen... Özellikle filmin kopma noktasında dk larca sabit kalan sahne derinden etkilemişti beni. US versiyonunu merak edip genel olarak bakmıştım, ama gördüğüm kadarıyla a dan z ye aynı sahneler kullanılmıştı, sadece oyuncular ve dil farklıydı. Tüm remakelere olan tavrım değişmedi, izlemedim o yüzden. Sanırım sağlam para teklif etmişler Haneke ye :1: Ayrıca Niomi Watts kötü bir seçimdi bence, çünkü orjinalindeki kadının tipinin bilinçli bir seçim olduğunu düşünmüştüm. Rahatsız edici bir tipi vardı.

Önerilerin için teşekkürler. İzlemiş olsam da güzel filmleri anımsamak çok güzel :)

Rica ederim Atlantis, umarım sorunların en az zararla çözüme kavuşmuştur.

Yorumunu büyük bir zevkle okudum. Özellikle filmin finali hakkında yazdıkların... O yazdığın güzelliği bu denli yakalayamamıştım sanırım.

Filmin uzunluğu konusunda çok emin değilim açıkçası. Normalde filmlerin kısa olması taraftarıyım ama, bu filmin kısaltılacak 1 saatlik şeyi yok diye hatırlayıyorum. Gerçekten incelemeye değer çok şey vardı çünkü. Ayrıca film benim için o kadar akıcı ve güzel ki, çok kısa aradan sonra 2. kez izlemiştim (çok nadir yaptığım birşeydir). Filmi bugün edinebildim. Bir kez daha izledikten sonra bu konuda son düşüncemi bildireceğim :)

Kadın poposuna iliştirilen çiçek , son zamanlar izlediğim eksantrik estetik sahnelerden , hani kült sahne olur ya benim için öyle oldu artık :)

:1: Hayal meyal hatırlıyorum. İzlemek için sabırsızlandım iyice :D

Son düzenleme:
:D Çok haklısın, korku filmlerin bir başarı üst çıtası var resmen, o yüzden de güzel korku filmi bulmak o kadar çok zor ki... :86: Anlayacağın bol korku filmi izlemek için çıtayı baya bir düşük tutuyorum :) Korku filmlerinin büyük bir kısmı klişelerle dolu olduğundan, bir filmde sadece 1 orjinal düşünce bulsam hazine bulmuş gibi seviniyorum :D

Rec bomba gibi başlayıp, bomba gibi bitmişti. İzleyici içine çekmesi açısından çok başarılıydı, bi de mekan küçük olunca seyrelle cümbüşü :D Blair Witch i izlemiş miydin? Çok sert eleştiriler alsa da özellikle finali mükemmeldi. Ayrıca el kamerası furyasını başlatan film olduğu için ayrı saygı duyarım :)

The Shining tam bir efsane... (sen filmleri hatırlattıkça hepsini tekrar izleyesim geliyor :)) Kitabını mı önce okudum, yoksa filmini mi önce izledim tam eminim değilim ama ikisi de birbirinden güzeldi. Jack Nicholson zaten ayrı bir fenomen...

The Descent dolu dolu, çok güzel bir filmdi. İlk bölümdeki kaza, maceraya dalış ve ihanet-intikam kısmı ayrı hava katmıştı filme. Gerilim ve korku zaten tavan yapmıştı :D

The Exorcism of Emily Rose da güzel filmdi ama izlerken hep daha iyi olabilirdi diye düşünmüştüm. Ama yeri geldiğinden çok güzel ürpettiler dediğin gibi... özellikle yurtta kalan kızların korkulu rüyası :D

Funny Games in orjinalini izlemiştim ve ağzım açık kalmıştı :) Yönetmen uçmuş gitmişti resmen... Özellikle filmin kopma noktasında dk larca sabit kalan sahne derinden etkilemişti beni. US versiyonunu merak edip genel olarak bakmıştım, ama gördüğüm kadarıyla a dan z ye aynı sahneler kullanılmıştı, sadece oyuncular ve dil farklıydı. Tüm remakelere olan tavrım değişmedi, izlemedim o yüzden. Sanırım sağlam para teklif etmişler Haneke ye :1: Ayrıca Niomi Watts kötü bir seçimdi bence, çünkü orjinalindeki kadının tipinin bilinçli bir seçim olduğunu düşünmüştüm. Rahatsız edici bir tipi vardı.

Önerilerin için teşekkürler. İzlemiş olsam da güzel filmleri anımsamak çok güzel :)

Funny Games keşke bende ilk filmini izlemiş olsaydım , yinede U.S formatıda oldukça başarılıydı.
Bütün hepsini izlemişsin :))) bende önerecek film kalmadı artık :D

Aslında bgn yeni anket açılabilir.
İzlemeyen kaldı mı ?
Liv maalesef üyeliğini iptal ettirdiği için artık yok :/
Listeyi tekrardan düzenleyeceğim.

Listeyi yeniledim , bu arada anketlerin başına listeyi koysak çok iyi olur :) arayıp bulmak zor oluyor :)

eylül.yn bugün anket açması gerekiyor ben özel msjla bilgilendireceğim.

11548.jpg

Funny Games keşke bende ilk filmini izlemiş olsaydım , yinede U.S formatıda oldukça başarılıydı.
Bütün hepsini izlemişsin :))) bende önerecek film kalmadı artık :D

Eminim US versiyonu da çok başarılıdır dediğin gibi, çünkü hemen hemen aynıydı hangi sahneye baktıysam :D

:) Çok film izleyip, bi de özellikle korku filmlerine yönelince bana korku filmi tavsiye etmek imkansız gibi oluyor, sorun bende :1:

Yeni anket umarım bugün açılır, 12 gündür film izleyemedim :( Bir de kaç haftadır o kadar çok film aklıma geldi ve konuşuldu ki, aradan sadece 1 film seçmek çok güç :)

Eylül.yn ye özel msj attım ama sanırım bu ara meşgul, bu haftayı es geçmesek . Guvastenama müsaitsen sen açarmısın anketi haftaya eylul.yn açar artık...

kızlar kusura bakmayın ankette biraz geciktim internete giremedim malesef. Bugun gece 24:00 e kadar açmaya çalışcağım:)

Son düzenleme:
Heeyy,, geldim ben : ))

Bayağı uzak kaldım yahu, olmazmış böyle.

Dulcinea; izlemekte çok geciktiğim için hoşgör lütfen. Biraz sıkışık, biraz da sıkıntılı geçiriyorum şu sıra. Kendime hiç vakit kalmıyor. Ama pazar keyfi yaptım ve başlayıp hepsini birden seyrettim : )

Fantastik ve müzikal öğelerle de bezenen zaman zaman karakomedimsi bir film izledim. Konu olarak savaş - tarih filmlerini pek tercih etmiyorum fakat es geçebileceğim filmin, ikinci cd sini sıkılmadan izledim. İlki için açıkcası biraz uzun tutulmuş diyebilirim, belki de olayların verdiği sıkıntıdan sıkıldım, ikinci cd de ise çözümlenme izleme akıcılığı sağlamışta olabilir. Bundan galiba keyifle izledim.

Mahzene giriş sahnesi aklımda kaldı, yaşamaya dair verilen savaşı anlatmakta güçlü bir sahneydi. 'Komünizm koca bir mahzendi' repliği ile düşüncem kuvvetlendi.

Ayrıca dört ayaklı canlıların dahil edilmesi ayrı bir burukluk katmış filme. Minik maymuncuğun pıt pıt söz dinler hali sık sık tebessüm ettirdi.

Duygu karmaşası yaşatan beklemediğim final. Yalnızca final sahnesi dahi uzun paragraflar düşündürebilir yazdırabilir insana.

Tat bırakan bir film izledim aracılığın ile. Teşekkürler Dulcinea.

Rica ederim Nihil, çoğu kişi geç izledi zaten filmi :)

Zevk almana çok sevindim :16: Mahzene giriş sahnesi gerçekten çok özeldi. Benim en çok aklıma yer eden şey, Marco'nun arkadaşını gizlice takip etmesiydi :)

Back
X