6. Sinema Günleri 2. Hafta Anketi "Dulcinea"

?

• Underground

OY: 6 85,7%
  • Shaun of the Dead

OY: 0 0,0%
  • MirrorMask

OY: 1 14,3%

• Ankete Katılan
    7
  • Anket Kapalı .

Dulcinea

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2008
5.574
0
156
İstanbul
Underground (1995) - IMDb

B0000DIJPT.01._SCLZZZZZZZ_.jpg

Arkadaşlar bu filmi izlemediyseniz, hakkında hiçbir şey okumamanızı öneririm. Emir Kusturica ve Goran Bregovic ikilisiyle buluşacağınızı bilmeniz fazlasıyla yeterli bence :)

Shaun of the Dead (2004) - IMDb

shaunofthedeadreviews.jpg

Zombi filmleri sizin için itici değilse, bu filmi izlerken çok güleceğinize emin olabilirsiniz...

MirrorMask (2005) - IMDb

Mirrormask.jpg

Gerçekle fantazinin buluştuğu nokta...

Son düzenleme:
Geçmiş olsun Dulcinea

Shaun of the Dead ve MirrorMask filmlerini çok önceden izlemiştim.
Shaun of the Dead inanılmaz eğlenceli ve komik bir film , zombi filmleri klişeleriyle dalga geçen güzel bir seyirlikti.
MirrorMask filmini fazla hatırlamıyor olsamda fantastik dünyasının ilgi çekici olduğunu hatırlıyorum hatta bir kaç gün önce aklıma gelmiş ve tekrar izlemesemmi diye düşünmüştüm .
Underground uzun zamandır izlemek istediğim bir filmdi . Emir Kusturica tarzını ve filmlerini çok severim , bu vesileyle izlemiş olmaktan mutluluk duyacağım oyum ona :)

Underground a benim de oyum=)

Dulcinea geçmiş olsun...

Son düzenleme:
uğraşmana hiç gerek yok böyle daha iyi hatta ama keşke 4 film koysaydın:'( çok geçmiş olsun..
Underground'a gitti oyum.

bu arada mirrormask'ı ben de izledim, izlerken beğendiğimi hatırlıyorum ama şimdi hayal meyal:S

Son düzenleme:
Dulcinea çok geçmiş olsun. geçsin bir an önce. kendini iyi hissetmek gibisi yok, ihmal etme kendini..

önerdiğin filmleri izlememiştim. organizasyonun öne çıkan güzelliği bu,
bakıp geçebileceğin filmleri, es geçebileceğin konuları izletip beğendiğini, beğenebileceğini farkettiyor.

seçtiklerin arasından da underground'ı izlemek istedim.

ayrıca sonraki oylamalarda dört film önerisine geri dönsek mi,

Kızlar ne kadar teşekkür etsem az size :16: En ufak destek mesajı bile bana çok iyi geliyor. 20 lik dişim çıkıyor, onun için kullandığım ilaç bende zehir etkisi yaptı o yüzden kötü olmuşum sanırım, ya da başka bişi dokundu. Mide açısından zorlu geçti yatana kadar, ama şu an iyiyim :)) Dünkü olaydan sonra, diş ağrısına şükrediyorum :D

Film seçimi için önceden beridir düşünüyordum. Aklıma bir sürü güzel film geldi ama, kesin izlemişsinizdir diye eleyip durdum. :) Çoğunluk Underground'a gibi gözüküyor. Anketin bu yönde sonuçlanacak olmasına çok sevindim :D O kadar film arasında gittim geldim, ama Underground konusunda kararım hep sabitti. Neyse ben daha fazla bu konuda konuşup beklentinizi yükseltmeyeyim. Film hakkında bişi okumamanızı şu sebeple önerdim: Konularda filmin en güzel noktasını spoiler olarak yazmışlar.

4 tane film koyma olayı konuşulmuştu ama, o yönde karar çıkıp çıkmadığına dair net bir yazı yazıldığını hatırlamıyordum. Yoksa size güzel bir korku filmi de tavsiye ederdim. :D

Prensesin Uykusuyum sinema günlüğünde yazmıştım ya, sana bir film önereceğim ama belki ankete koyarım diye şu an söylemiyorum diye... O film The Extra Man (2010) - IMDb filmiydi. Broken Flowers la direkt bir bağlantısı yok ama, nedense benzer etki bırakmıştı bu filmler bende. İmdb oyunun düşüklüğüne hiç bakma. Büyük ihtimal homofobi sebebiyle oylar düşük diye tahmin ediyorum. Oyunculuklar mükemmeldi, özellikle Paul Dano ve Kevin Kline. Louis Ives karakterinin içinde kopan fırtınaların çok güzel anlatıldığını düşünüyorum. Film arayışın olursa aklında bulunsun ;) Bu film de benim 4. film önerim olabilir arkadaşlar.

öncekle çok geçmiş olsun. aramıza bomba gibi dönmeni bekliyoruz.

gelelim film seçiçime. önerdiğin hiçbir filmi izlemedim ve tabi ki hepsini izleyeceğim.Underground ve Mirrormask arasında kaldım. kararım kesinleşince oyumu kullanırım.

Prensesin Uykusuyum sinema günlüğünde yazmıştım ya, sana bir film önereceğim ama belki ankete koyarım diye şu an söylemiyorum diye... O film The Extra Man (2010) - IMDb filmiydi. Broken Flowers la direkt bir bağlantısı yok ama, nedense benzer etki bırakmıştı bu filmler bende. İmdb oyunun düşüklüğüne hiç bakma. Büyük ihtimal homofobi sebebiyle oylar düşük diye tahmin ediyorum. Oyunculuklar mükemmeldi, özellikle Paul Dano ve Kevin Kline. Louis Ives karakterinin içinde kopan fırtınaların çok güzel anlatıldığını düşünüyorum. Film arayışın olursa aklında bulunsun ;) Bu film de benim 4. film önerim olabilir arkadaşlar.

Evet bende anketine bakarken meraklanmıştım :) sonra unuttuğunu düşündüm. İzleme listeme ekledim , mutlaka izleyeceğim.
Bu arada korku filmi önerini merak ettim , o türe epey uzak olsamda izlemek isterim :)

Sayımız az olduğu için 3 film dendi, ben başta sordum ama kimseden ses çıkmayınca mecburen 3 filmle açtım bende, ki çok zorlandım, bence bu organizasyonu 3 filme bitirelim bir dahakine 4-5 artık katılıma göre film sayısını belirleyelim.

öncekle çok geçmiş olsun. aramıza bomba gibi dönmeni bekliyoruz.

gelelim film seçiçime. önerdiğin hiçbir filmi izlemedim ve tabi ki hepsini izleyeceğim.Underground ve Mirrormask arasında kaldım. kararım kesinleşince oyumu kullanırım.

Teşekkürler :16: Bu gece Angel-A yı izleyeceğim. :)
MirrorMask in ayrıntısını hatırlamıyorum, ama sonradan bıraktıyı etkiyi hatırlıyorum. O yüzden ankete koydum. Diğer iki film ise zaten birden fazla izlediğim filmler (kolay kolay aynı filmi baştan sona oturup izleyemem, eski türk filmleri hariç :D), tekrardan izlemek istiyorum hepsini :D

Evet bende anketine bakarken meraklanmıştım :) sonra unuttuğunu düşündüm. İzleme listeme ekledim , mutlaka izleyeceğim.
Bu arada korku filmi önerini merak ettim , o türe epey uzak olsamda izlemek isterim :)
Burada korku filmlerini seven bir tek ben mi varım yoksa :27: Bir ara ankete komple korku filmi koymaya düşünmüştüm :1: Özellikle iki film vardı aklımda: Paranormal Activity (2007) - IMDb ve Dead End (2003) - IMDb

Paranormal Activity benim en çok korktuğum filmler arasında, belki de 1. sırada... ki küçüklüğümden beri korku filmi izleyen biri olarak korktuğum film sayısı çok azdır. Benim en çok korktuğum korku öğesini barındırıyor. Filmi izlersen bu öğeyi ayrıntılı yazarım ;) Bu filmden alacağın zevk büyük oranda izlerken bulunduğun ortama ve o anki moduna bağlı. Tabi ki gece tek başına, herkes uyurken karanlıkta izleyeceksin :D 3 farklı versiyonu var, 3 ünün de sonunda ayrı ayrı korktum :)

Dead End ise çok güzel korkunç bir yol filmiydi. Ayrıntısını çok iyi hatırlamasam da, izlerken aldığım zevk ve oyunculukların başarısı aklımda hala :) İzleyenin benim gibi sıkılmadan zevkle izleyeceğine eminim.

Hızımı alamadım, bir filmden daha bahsedeceğim :1: : In the Mouth of Madness (1994) - IMDb
Filmi izlerken zevk alırsın almazsın bilemem, garanti de veremem. Korku filmi zevkini pek bilmiyorum çünkü :)) "Efsane finaliyle", gönül rahatlığıyla izlenmezse olmaz filmlerden diyebilirim. Türü sev ya da sevme... :)

Sayımız az olduğu için 3 film dendi, ben başta sordum ama kimseden ses çıkmayınca mecburen 3 filmle açtım bende, ki çok zorlandım, bence bu organizasyonu 3 filme bitirelim bir dahakine 4-5 artık katılıma göre film sayısını belirleyelim.

Anket açmada en zor şey, en sevdiğin filmlerin çoğu kişi tarafından izlenme ihtimaliydi benim için :) Bir de cinsel içerikli sahneleri barındıran filmler de işi zorlandırıyor. :) Mesela La mala educación (2004) - IMDb Pedro Almodóvar ın anlatım gücünün büyüsüne kapıldığım bir filmdi ama sahnelerin derecesini hatırlayamadığımdan çekindim önermekte... (Gael García Bernal mükemmeldi bu filmde) Eğer bu filmi izleyen varsa hakkında konuşmak çok isterim.

Aklına başka hangi filmler gelmişti?? Buarada Sult u izleyeceğim, ama çok üzülürüm, etkilenirim diye izlemekte geciktiyorum. :77:

Anket açmada en zor şey, en sevdiğin filmlerin çoğu kişi tarafından izlenme ihtimaliydi benim için :) Bir de cinsel içerikli sahneleri barındıran filmler de işi zorlandırıyor. :) Mesela La mala educación (2004) - IMDb Pedro Almodóvar ın anlatım gücünün büyüsüne kapıldığım bir filmdi ama sahnelerin derecesini hatırlayamadığımdan çekindim önermekte... (Gael García Bernal mükemmeldi bu filmde) Eğer bu filmi izleyen varsa hakkında konuşmak çok isterim.

Aklına başka hangi filmler gelmişti?? Buarada Sult u izleyeceğim, ama çok üzülürüm, etkilenirim diye izlemekte geciktiyorum. :77:

Le Charme discret de la bourgeoisie'yi ekleyecektim fakat sonra hepsinin yakın dönemlerde çekildiğini fark ederek daha yenilere yer vermek istedim ve Heima'yı ekledim. Sanırım Bergman filmi eklemediğim de nadir anketlerimden biri ( yine 3 filmlik bir organizasyonumuz vardı o zaman da ekleyememiştim) ki çok beğendiğim bir filmi vardı, eksiklik hissettim. Diğerlerini de sonraki organizasyona saklayayım:)

oyum undergrounda gitti ama diğerlerini de izlemediğim için vakit buldukça izlemeye çalışacağım.
Biraz uzak kaldım işlerim bu ara çok yoğun kk ya girmeye de fazla fırsat bulamıyorum o yüzden dulcinea anketini geç gördüm neyseki kaçırmadım. Bu arada çok geçmiş olsun. Sanırım sonraki anket sırası bende haftaya zorunlu seminerlere katılmam gerektiği için şehir dışına çıkacağım. Diz üstümü yanıma almayacağım için internete girme imkanım olmayabilir.Sizden çok özür diliyorum.Anketi cuma günü yani 1 Nisanda açacağım sizin için sakıncası yoksa.

eylül.yn film belli oldu zaten herkes 4 gün içinde izleyebilirse sorun olmaz bence niye olsun ki, nasıl rahat edersen.. eğitiminden sonra da açabilirsin, uzun mu sürecek ki?

Dulcinea aramıza yeni katıldığına göre bence soru-cevap geleneğini sürdürebiliriz:)
evet başlıyorum

Sinemaya ilgin nasıl başladı?
Hangi tür filmleri tercih edersin?
Takip ettiğin yönetmen, oyuncu var mı?
En sevdiğin 3 film?
En nefret ettiğin 3 film?
Sinema diyince aklına gelen kült bir sahne var mı?
Türk sinemasıyla aran nasıl, takip ettiğin bir yönetmen ve sevdiğin filmler var mı?
'Bu benim' dediğin bir karakter var mı?
'Bu karakteri ben oynamalıydım' dediğin oldu mu?

şimdilik bu kadar:)

Son düzenleme:
Teşekkürler Eylül :16: Sana da kolay gelsin ve iyi gezmeler :D Anketi ben de cuma gübü açmıştım. Normal günü o sanırım ;)

:))) Sorular çok hoşmuş, sevindirik oldum :86:

***Sinemaya ilgin nasıl başladı?

Sinemaya ilgim kendimi bildim bileli vardı. :69: Her türünü çok severdim. Ama korku filmlerine olan ilgimin başlangıcını çok net olarak hatırlıyorum :1: Ben daha minicik bir çocukken, muhtemelen okula bile gitmiyorum. Max 5-6 yaşımdayım. Bir akşam ailecenek komşudayız ve ev sahibi tv de kanalları geziyor... Büyük ihtimal star tv de durdu komşu, ben de saf saf izliyorum. Söz konusu film, Elm Sokağı Kabusu, kız karlı merdivenlerde yürüyor... Korku filmlerinin varlığından dahi haberi olmayan minik ben, izlemeye devam ediyorum, anlam vermeye çalışıyorum :)))))) Taa ki Johnny Depp in telefonundan dil çıkana kadar :60: Cıyak cıyak ağlamaya başlıyorum o sahneden sonra. Normalde o günden sonra korku filmi izlemediğimi, Freddy Kruger dan uzak durduğumu sanırsınız ama hiç öyle olmadı. :)) Tam aksine tv de korku filmi olduğu zaman çikolatasına kavuşmuş çocuk gibi mutlu olurdum. Hiç unutmam, bir ara kanald de 13. Cuma serisini veriyordu. Her hafta bir film olmak üzere... 3. filmiydi sanırım, taaa gece 4 e kadar bekleyip, yayınlamadığını görünce hüzünle uykuya daldığımıştım. :D

***Hangi tür filmleri tercih edersin?

Savaş, dövüş ve aksiyon dışında tüm filmleri tercih ederim. (zaman zaman değişiklik olsun diye aksiyon izliyorum ama, ömür boyu izlemesem de olur - küçükken bu türleri ayrı severdim ama :1: - ) Diğer türlerin hepsini severim ama tercih konusundaki en önemli olay o anki modum. Özellikle dram izlemeye uygun modu çok zor ayarlıyorum. Komediye de her zaman uygun modda olamayabiliyorum ama 7/24 korku filmi izleyebilirim. :86: Fanatik olmak böyle birşey sanırım. :77: (kara komediye de çok özel bir ilgim vardır, ayrı severim :69: )

***Takip ettiğin yönetmen, oyuncu var mı?

Takip ettiğim yönetmen de oyuncu da çok fazla. Ama sıkı bir takip değil benimkisi... Diyelim ki yönetmeni çok sevdim, ondan sonra belki bir kaç filmini daha izlerim, ama illa tüm filmlerini hemen izlemem. Aklıma yazarım adını, ondan referans alırım. Ama bir kaç isim vermem gerekirse Jean-Pierre Jeunet, Alfred Hitchcock, Tim Burton, Wes Craven, Lars von Trier, Emir Kusturica, Kevin Smith, Duplass Brothers, Coen Brothers... bu liste uzar gider. Oyunculara ise hiç girmeyeyim zaten :86: Jonny Depp i yazmazsam olmaz ama :D

***En sevdiğin 3 film?

Ya bu soru çok zor bir soru. Sadece 3 tanecik mi saymamı istiyorsun. Bu soruya verdiğim yanıt kolay kolay birbirini tutmaz ki :)) Ama şu anki moduma uygun 3 film yazacağım buraya: Edward Scissorhands, Beetle Juice, Sen to Chihiro no kamikakushi...

***En nefret ettiğin 3 film?

Hımm, geçenlerde beni sinir küpü yapan, George A. Romero'ya hakaret niteliği taşıyan Rec2 :41:, Araf (sinemada artık bitsin diye kıvrandığımı, isyan ettiğimi net olarak hatırlıyorum)... ve tüm tekrar çekim filmler (remake)... her birinden ayrı ayrı nefret ediyorum :76: (özellikle Vanilla Sky)

***Sinema diyince aklına gelen kült bir sahne var mı?

Bu soruda çok zor bir soru :)) Kolay kolay bir filmi baştan sona izlemem ama, 100 lerce 1000 lerce hatta milyonlarca kez izlemekten bıkmayacağım sahneler vardır. Dr. Strangelove da General'in olduğu her sahne :69: (beğenimi kelimelerle anlatamam), Singin' in the Rain de yağmurda dans sahnesi, Immortal Beloved da Gary Oldman ın (Beethoven) kulağını pianoya dayayıp Moonlight Sonata ı çaldığı sahne ve müziği anlattığı sahne :69: ....... liste uzar gider ama özellikle bu sahneleri sık sık izlerim. He unutmadan ekleyeyim, Elm Sokağı Kabusu'nda dilin çıktığı sahne :D

***Türk sinemasıyla aran nasıl, takip ettiğin bir yönetmen ve sevdiğin filmler var mı?

Türk sinemasını severim, özellikle Yeşilçam filmlerini :D Tekrar tekrar izlerim :86: Onların yeri de gönlümde ayrı tabi. Sadece son dönem magazin elemanlarının çektiği filmlere saygı duymuyorum, izlemiyorum da... Son dönemlerde izlediğim en iyi türk filmi 9 du. Takip ettiğim Türk yönetmen yok.

***'Bu benim' dediğin bir karakter var mı?

Şu an aklıma bir tek Maude geliyor :86: Onun kadar cesur olamasam da...

***'Bu karakteri ben oynamalıydım' dediğin oldu mu?

Şu ana dek böyle birşey düşündüm mü, emin değilim pek... Ama sen bu soruyu sorarsan çoook karakter söylerim :86: Aaaa hatırladım, Beetle Juice da Winona Ryder ın karakterini oynamak çok istemiştim. Özellikle final sahnesinde, hani havada dans ediyor ya... :66: (küçükken Winona'nın bir çok rolünü istemiştim hatta :1:)

--------------------------------------------------

Tahmin ettiğim gibi, soruları yanıtlamak ayrı bir zevkti, teşekkürler Guvastanema :16:

Teşekkürler Dulcinea güzel cevapların için:) Beğenilerimiz baya yakınmış, Maude ve Winona Ryder:D Bi arkadaşım Winona Ryder'ın Beter Böcek'teki haline benzetmişti beni ki alakamız yoktur dünyanın en mutlu insanı olmuştum:D
Hitchcock’un en beğendiğin filmi hangisi merak ettim.
Tim Burton’ın en iyi filmi sanırım Big Fish ama Edward Scissorhands'in yeri apayrı, çok çok severim.
Araf’ın yönetmeni biray dalkıran hocamdı, yeryüzünün en gereksiz insanı, hayatta merak edip de izlemeyeceğim tek film.

Teşekkürler :16: Bu gece Angel-A yı izleyeceğim. :)
MirrorMask in ayrıntısını hatırlamıyorum, ama sonradan bıraktıyı etkiyi hatırlıyorum. O yüzden ankete koydum. Diğer iki film ise zaten birden fazla izlediğim filmler (kolay kolay aynı filmi baştan sona oturup izleyemem, eski türk filmleri hariç :D), tekrardan izlemek istiyorum hepsini :D

Burada korku filmlerini seven bir tek ben mi varım yoksa :27: Bir ara ankete komple korku filmi koymaya düşünmüştüm :1: Özellikle iki film vardı aklımda: Paranormal Activity (2007) - IMDb ve Dead End (2003) - IMDb

Paranormal Activity benim en çok korktuğum filmler arasında, belki de 1. sırada... ki küçüklüğümden beri korku filmi izleyen biri olarak korktuğum film sayısı çok azdır. Benim en çok korktuğum korku öğesini barındırıyor. Filmi izlersen bu öğeyi ayrıntılı yazarım ;) Bu filmden alacağın zevk büyük oranda izlerken bulunduğun ortama ve o anki moduna bağlı. Tabi ki gece tek başına, herkes uyurken karanlıkta izleyeceksin :D 3 farklı versiyonu var, 3 ünün de sonunda ayrı ayrı korktum :)

Dead End ise çok güzel korkunç bir yol filmiydi. Ayrıntısını çok iyi hatırlamasam da, izlerken aldığım zevk ve oyunculukların başarısı aklımda hala :) İzleyenin benim gibi sıkılmadan zevkle izleyeceğine eminim.

Hızımı alamadım, bir filmden daha bahsedeceğim :1: : In the Mouth of Madness (1994) - IMDb
Filmi izlerken zevk alırsın almazsın bilemem, garanti de veremem. Korku filmi zevkini pek bilmiyorum çünkü :)) "Efsane finaliyle", gönül rahatlığıyla izlenmezse olmaz filmlerden diyebilirim. Türü sev ya da sevme... :)

Paranormal Activity izlemiştim eksikleri olsada yinede korkutmayı başarabilen bir filmdi ,en azından çekim tarzıyla epey alternatif bir alanda duruyordu.
Korku türü denilince benim aklıma ilk gelenler "Elm sokağı kabusu " serisi , "The Others " ve " Rec"
oluyor :) ve tabi en başarılı bulduklarımda bunlar...
Önerdiğin diğer filmleri izleme listeme ekledim , mutlaka izleyeceğim.

guvastanema sorular çok iyi olmuş, unutmuştuk , cevapları okurken çok keyif aldım .
Cevaplardanda anladığım üzre Tim Burton ve Johnny Depp konusunda sinema günleri topluluğu olarak hemfikiriz :)

Back
X