:))) Sorular çok hoşmuş, sevindirik oldum :86:
***Sinemaya ilgin nasıl başladı?
Sinemaya ilgim kendimi bildim bileli vardı.

Her türünü çok severdim. Ama korku filmlerine olan ilgimin başlangıcını çok net olarak hatırlıyorum

Ben daha minicik bir çocukken, muhtemelen okula bile gitmiyorum. Max 5-6 yaşımdayım. Bir akşam ailecenek komşudayız ve ev sahibi tv de kanalları geziyor... Büyük ihtimal star tv de durdu komşu, ben de saf saf izliyorum. Söz konusu film, Elm Sokağı Kabusu, kız karlı merdivenlerde yürüyor... Korku filmlerinin varlığından dahi haberi olmayan minik ben, izlemeye devam ediyorum, anlam vermeye çalışıyorum :)))))) Taa ki Johnny Depp in telefonundan dil çıkana kadar

Cıyak cıyak ağlamaya başlıyorum o sahneden sonra. Normalde o günden sonra korku filmi izlemediğimi, Freddy Kruger dan uzak durduğumu sanırsınız ama hiç öyle olmadı. :)) Tam aksine tv de korku filmi olduğu zaman çikolatasına kavuşmuş çocuk gibi mutlu olurdum. Hiç unutmam, bir ara kanald de 13. Cuma serisini veriyordu. Her hafta bir film olmak üzere... 3. filmiydi sanırım, taaa gece 4 e kadar bekleyip, yayınlamadığını görünce hüzünle uykuya daldığımıştım.
***Hangi tür filmleri tercih edersin?
Savaş, dövüş ve aksiyon dışında tüm filmleri tercih ederim. (zaman zaman değişiklik olsun diye aksiyon izliyorum ama, ömür boyu izlemesem de olur - küçükken bu türleri ayrı severdim ama

- ) Diğer türlerin hepsini severim ama tercih konusundaki en önemli olay o anki modum. Özellikle dram izlemeye uygun modu çok zor ayarlıyorum. Komediye de her zaman uygun modda olamayabiliyorum ama 7/24 korku filmi izleyebilirim. :86: Fanatik olmak böyle birşey sanırım.

(kara komediye de çok özel bir ilgim vardır, ayrı severim

)
***Takip ettiğin yönetmen, oyuncu var mı?
Takip ettiğim yönetmen de oyuncu da çok fazla. Ama sıkı bir takip değil benimkisi... Diyelim ki yönetmeni çok sevdim, ondan sonra belki bir kaç filmini daha izlerim, ama illa tüm filmlerini hemen izlemem. Aklıma yazarım adını, ondan referans alırım. Ama bir kaç isim vermem gerekirse Jean-Pierre Jeunet, Alfred Hitchcock, Tim Burton, Wes Craven, Lars von Trier, Emir Kusturica, Kevin Smith, Duplass Brothers, Coen Brothers... bu liste uzar gider. Oyunculara ise hiç girmeyeyim zaten :86: Jonny Depp i yazmazsam olmaz ama
***En sevdiğin 3 film?
Ya bu soru çok zor bir soru. Sadece 3 tanecik mi saymamı istiyorsun. Bu soruya verdiğim yanıt kolay kolay birbirini tutmaz ki :)) Ama şu anki moduma uygun 3 film yazacağım buraya: Edward Scissorhands, Beetle Juice, Sen to Chihiro no kamikakushi...
***En nefret ettiğin 3 film?
Hımm, geçenlerde beni sinir küpü yapan, George A. Romero'ya hakaret niteliği taşıyan Rec2

, Araf (sinemada artık bitsin diye kıvrandığımı, isyan ettiğimi net olarak hatırlıyorum)... ve tüm tekrar çekim filmler (remake)... her birinden ayrı ayrı nefret ediyorum :76: (özellikle Vanilla Sky)
***Sinema diyince aklına gelen kült bir sahne var mı?
Bu soruda çok zor bir soru :)) Kolay kolay bir filmi baştan sona izlemem ama, 100 lerce 1000 lerce hatta milyonlarca kez izlemekten bıkmayacağım sahneler vardır. Dr. Strangelove da General'in olduğu her sahne

(beğenimi kelimelerle anlatamam), Singin' in the Rain de yağmurda dans sahnesi, Immortal Beloved da Gary Oldman ın (Beethoven) kulağını pianoya dayayıp Moonlight Sonata ı çaldığı sahne ve müziği anlattığı sahne

....... liste uzar gider ama özellikle bu sahneleri sık sık izlerim. He unutmadan ekleyeyim, Elm Sokağı Kabusu'nda dilin çıktığı sahne
***Türk sinemasıyla aran nasıl, takip ettiğin bir yönetmen ve sevdiğin filmler var mı?
Türk sinemasını severim, özellikle Yeşilçam filmlerini

Tekrar tekrar izlerim :86: Onların yeri de gönlümde ayrı tabi. Sadece son dönem magazin elemanlarının çektiği filmlere saygı duymuyorum, izlemiyorum da... Son dönemlerde izlediğim en iyi türk filmi 9 du. Takip ettiğim Türk yönetmen yok.
***'Bu benim' dediğin bir karakter var mı?
Şu an aklıma bir tek Maude geliyor :86: Onun kadar cesur olamasam da...
***'Bu karakteri ben oynamalıydım' dediğin oldu mu?
Şu ana dek böyle birşey düşündüm mü, emin değilim pek... Ama sen bu soruyu sorarsan çoook karakter söylerim :86: Aaaa hatırladım, Beetle Juice da Winona Ryder ın karakterini oynamak çok istemiştim. Özellikle final sahnesinde, hani havada dans ediyor ya...

(küçükken Winona'nın bir çok rolünü istemiştim hatta

)
--------------------------------------------------
Tahmin ettiğim gibi, soruları yanıtlamak ayrı bir zevkti, teşekkürler Guvastanema