- Konu Sahibi Fatosss_mustafa
-
8 çok yüksek bir değer değilki,benim bebeğimin o zamanlar 14 iken bile Dr yatirmaya gerek duymadı hiç telaş etmeyin bol bol emzirin,emzirdikce ve idrarini yaptıkça atacak sarılığıdün acile gittik pazartesi doğdu bebeğim şükürler olsun ... 2 gün sonra sarardı ve dün acile ölçtürdüğümüz de 8 çıktı sarılığı. şekerli su bir diyen de var geçene kadar şekerli tuzlu suyu bir diyen de böyle bişey deneyen varmı Allah aşkına
Şeker yetişkine bile zehir .Ayrica doktorlar onay vermiyor ama evet ben de buyuklerimizden verdiklerini duymustum sekerli suyu. Biz doktora uyalim bence cunku belki de eskiler bunu yaparak bazi bilmeden sorunlara sebep oluyordu bebeklerde.
Anneme bugun sordum da diyo ki bizim zamanimizda doktor tavsiye ederdiŞeker yetişkine bile zehir .
Bizimde 10 çıkmıştı doktor 15 e yükselirse yatış vericez demişti çok güzel emiyordu doktor senin tercihin ama mama takviyesiyle (şırınga ile ) sarılığı hızlı atlatabilirsiniz dedi öylede oldu 3 güne kalmadı bile emin ol şekerli sudan kat kat iyi sakın vermedün acile gittik pazartesi doğdu bebeğim şükürler olsun ... 2 gün sonra sarardı ve dün acile ölçtürdüğümüz de 8 çıktı sarılığı. şekerli su bir diyen de var geçene kadar şekerli tuzlu suyu bir diyen de böyle bişey deneyen varmı Allah aşkına
Aynen,bana da aynı şeyi söyledi bende şaşırdımAnneme bugun sordum da diyo ki bizim zamanimizda doktor tavsiye ederdiben doktor degil buyuklerin uygulamasi saniyodum.
Eskiden hangi şairdi unuttumAnneme bugun sordum da diyo ki bizim zamanimizda doktor tavsiye ederdiben doktor degil buyuklerin uygulamasi saniyodum.
Yeni doğan yeğenim de sarılık oldu, ve tek yapilanbsey bol bol emzirmekti, sakın ha saçma sapan fikirleri uygulamayın, bebeğinizi bol bol emzirin ve arada duş aldırın zamanla hafiflediğini göreceksiniz, yeğenimin bu şekilde geçti ,anne sütü çok önemli...dün acile gittik pazartesi doğdu bebeğim şükürler olsun ... 2 gün sonra sarardı ve dün acile ölçtürdüğümüz de 8 çıktı sarılığı. şekerli su bir diyen de var geçene kadar şekerli tuzlu suyu bir diyen de böyle bişey deneyen varmı Allah aşkına
Asla vermeyin.Sıklıkla emzirin, ben de sıklıkla emzirenlerdenim meger sütüm yetmemiş benim. Sonraki kontrolden önce bezinde hafif kiremit rengi bir nokta gördüm ure kristaliymis besinsiz kalmis ben su sıklıkla emzirin lafının üstüne gidip çocuğun emdiğini saniyormusum. Hipp aldım hemen çocuk icti hemen tuvalet yaptı yazik yavrum açmış ben anlamamışım diye o lohusa halimle bir ağladım. Büyükler bana ayyy mama asla verme dediği için kendime kızdım herkes mahallenin tüm bebeklerini emzircek kadar şırıl şırıl süt veremiyor ben şahsen İstanbulda doğdum büyüdüm 12 yaşında ilk agacta meyveyi gördüm bu kadar sağlıksız yaşam icinde nasil sut beklenir eskilerin köy hayatındaki gibi. Neyse velhasil benim bebek erkek ve gazli olunca hipp bizi doyurdu ama bize yaramadı. Sma comfort al dedi doktor aldım bebek mutlu anne huzurlu . Sarılık bitti... Bizim sarılık 9.6 di bu arada
6 aylik olana kadar sadece anne sutu. Yoksa da formul mama. Bebeginize tuzlu sekerli yagli balli sular vermeyin. Zemzemler hurmalar degdirmeyin agzina yuzune. Balik gibi kokmasin diye tuzlamayin allah askina hic mi okumuyosunuz doktora gitmiyosunuzdün acile gittik pazartesi doğdu bebeğim şükürler olsun ... 2 gün sonra sarardı ve dün acile ölçtürdüğümüz de 8 çıktı sarılığı. şekerli su bir diyen de var geçene kadar şekerli tuzlu suyu bir diyen de böyle bişey deneyen varmı Allah aşkına
bişey vermiyorum kendimden eminim anneliğimin sorgulanması lohusa haldeyken çok yıpratıyor yaÇok yüksek değil 8 bildiğim kadarıyla. Bol bol emzirmeye çalışın. Şekerli su falan da vermeyin bağırsakları nasıl sindirsin şekeri.
kaç günde geçti canım aslında buraya yazmamın nedeni etrafımdakiler tarafından anneliğim sorgulanıyor resmen lohusa haldeyken çok yıpratıyor beni off8 mi? Biz dün 5.gun kontrolune gittik 14 dedi doktor ve fizyolojik sarılık bu max olması gereken normal rakam 7. günden itibaren düşmüş olması lazım dedi 2 gun sonra bi daha çağırdı. 8 ne ki? ben 14 de panik yapmadım cunku annem de diyor ben sarılık gibi sarılık olmuşum gözlerimin içi avuç içlerim bile sapsarıymıs. Şimdi kızımın sadece yuzunde hafif sarılık var. Ve beslenmesi de yerinde doktor sen ne yaparsan yap bu seviye çıkacaktı zaten dedi.
evet işte ama lohusa haldeyken vermiyorum çocuğuma diye anneliğim sorgulanıyor sanki vermeyerek kötülük yapıyorum diyorlar günahına giriyormuşum tabiki de vermicem ama lohusa halde çok yıpratıyor beniAyrica doktorlar onay vermiyor ama evet ben de buyuklerimizden verdiklerini duymustum sekerli suyu. Biz doktora uyalim bence cunku belki de eskiler bunu yaparak bazi bilmeden sorunlara sebep oluyordu bebeklerde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?