• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

6 günlük bebeğim sarılık 8 çıktı şekerli su ver diyolar

dün acile gittik pazartesi doğdu bebeğim şükürler olsun ... 2 gün sonra sarardı ve dün acile ölçtürdüğümüz de 8 çıktı sarılığı. şekerli su bir diyen de var geçene kadar şekerli tuzlu suyu bir diyen de böyle bişey deneyen varmı Allah aşkına
8 çok yüksek bir değer değilki,benim bebeğimin o zamanlar 14 iken bile Dr yatirmaya gerek duymadı hiç telaş etmeyin bol bol emzirin,emzirdikce ve idrarini yaptıkça atacak sarılığı

Buarada annem diyorki siz doğduğunuzda hemşire hemen odaya şekerli su ile gelir verirdi şimdi yasak,size kendileri veriyordu diyor,şimdi yasak dedikleri bir zamanlar serbestmis yani ama tabi bu kullanın anlamında değil,bir zaman sonra yine serbest olabilir mümkün yani,emzirin siz bol su için bebeği de güneşe çıkarın kıyafetlerini çıkarıp o da işe yarıyor

Ayrica doktorlar onay vermiyor ama evet ben de buyuklerimizden verdiklerini duymustum sekerli suyu. Biz doktora uyalim bence cunku belki de eskiler bunu yaparak bazi bilmeden sorunlara sebep oluyordu bebeklerde.
Şeker yetişkine bile zehir .

dün acile gittik pazartesi doğdu bebeğim şükürler olsun ... 2 gün sonra sarardı ve dün acile ölçtürdüğümüz de 8 çıktı sarılığı. şekerli su bir diyen de var geçene kadar şekerli tuzlu suyu bir diyen de böyle bişey deneyen varmı Allah aşkına
Bizimde 10 çıkmıştı doktor 15 e yükselirse yatış vericez demişti çok güzel emiyordu doktor senin tercihin ama mama takviyesiyle (şırınga ile ) sarılığı hızlı atlatabilirsiniz dedi öylede oldu 3 güne kalmadı bile emin ol şekerli sudan kat kat iyi sakın verme

Anneme bugun sordum da diyo ki bizim zamanimizda doktor tavsiye ederdi 😳 ben doktor degil buyuklerin uygulamasi saniyodum.
Eskiden hangi şairdi unuttum
Kendisi şeker hastasiyken bir kilo mandalina tavsiye eden doktor sayesinde komaya girdi öldü o şair

Eski doktorlar zamanında bilim herşeyi araştırmış denekler edinmiş ve sonuca varmış degildi

Yeni doğan yeğenim de sarılık oldu, ve tek yapilanbsey bol bol emzirmekti, sakın ha saçma sapan fikirleri uygulamayın, bebeğinizi bol bol emzirin ve arada duş aldırın zamanla hafiflediğini göreceksiniz, yeğenimin bu şekilde geçti ,anne sütü çok önemli...

Asla vermeyin.Sıklıkla emzirin, ben de sıklıkla emzirenlerdenim meger sütüm yetmemiş benim. Sonraki kontrolden önce bezinde hafif kiremit rengi bir nokta gördüm ure kristaliymis besinsiz kalmis ben su sıklıkla emzirin lafının üstüne gidip çocuğun emdiğini saniyormusum. Hipp aldım hemen çocuk icti hemen tuvalet yaptı yazik yavrum açmış ben anlamamışım diye o lohusa halimle bir ağladım. Büyükler bana ayyy mama asla verme dediği için kendime kızdım herkes mahallenin tüm bebeklerini emzircek kadar şırıl şırıl süt veremiyor ben şahsen İstanbulda doğdum büyüdüm 12 yaşında ilk agacta meyveyi gördüm bu kadar sağlıksız yaşam icinde nasil sut beklenir eskilerin köy hayatındaki gibi. Neyse velhasil benim bebek erkek ve gazli olunca hipp bizi doyurdu ama bize yaramadı. Sma comfort al dedi doktor aldım bebek mutlu anne huzurlu . Sarılık bitti... Bizim sarılık 9.6 di bu arada

Asla vermeyin.Sıklıkla emzirin, ben de sıklıkla emzirenlerdenim meger sütüm yetmemiş benim. Sonraki kontrolden önce bezinde hafif kiremit rengi bir nokta gördüm ure kristaliymis besinsiz kalmis ben su sıklıkla emzirin lafının üstüne gidip çocuğun emdiğini saniyormusum. Hipp aldım hemen çocuk icti hemen tuvalet yaptı yazik yavrum açmış ben anlamamışım diye o lohusa halimle bir ağladım. Büyükler bana ayyy mama asla verme dediği için kendime kızdım herkes mahallenin tüm bebeklerini emzircek kadar şırıl şırıl süt veremiyor ben şahsen İstanbulda doğdum büyüdüm 12 yaşında ilk agacta meyveyi gördüm bu kadar sağlıksız yaşam icinde nasil sut beklenir eskilerin köy hayatındaki gibi. Neyse velhasil benim bebek erkek ve gazli olunca hipp bizi doyurdu ama bize yaramadı. Sma comfort al dedi doktor aldım bebek mutlu anne huzurlu . Sarılık bitti... Bizim sarılık 9.6 di bu arada

Kardeş bide altın varsa evde bebeği yıkacağınız suya koyun yıkayın o suyla çocuğu basta inanmamıstım öylesine yaptım sonuç aldım gerçekten ise yaradı bizde

Birde 10 dakikada bir emzirin asla aç bırakmayın aç kaldıkça uyur ve sarılığı çogalır

6 aylik olana kadar sadece anne sutu. Yoksa da formul mama. Bebeginize tuzlu sekerli yagli balli sular vermeyin. Zemzemler hurmalar degdirmeyin agzina yuzune. Balik gibi kokmasin diye tuzlamayin allah askina hic mi okumuyosunuz doktora gitmiyosunuz

Kesinlikle icilcek bise bence vermeyin sabırlı olun emzirin bolbol aç kalıyorsa mutlaka mama verin çabuk iyilesir biraz sabırlı olun bunlar sorun değil geçecek

8 mi? Biz dün 5.gun kontrolune gittik 14 dedi doktor ve fizyolojik sarılık bu max olması gereken normal rakam 7. günden itibaren düşmüş olması lazım dedi 2 gun sonra bi daha çağırdı. 8 ne ki? ben 14 de panik yapmadım cunku annem de diyor ben sarılık gibi sarılık olmuşum gözlerimin içi avuç içlerim bile sapsarıymıs. Şimdi kızımın sadece yuzunde hafif sarılık var. Ve beslenmesi de yerinde doktor sen ne yaparsan yap bu seviye çıkacaktı zaten dedi.

8 mi? Biz dün 5.gun kontrolune gittik 14 dedi doktor ve fizyolojik sarılık bu max olması gereken normal rakam 7. günden itibaren düşmüş olması lazım dedi 2 gun sonra bi daha çağırdı. 8 ne ki? ben 14 de panik yapmadım cunku annem de diyor ben sarılık gibi sarılık olmuşum gözlerimin içi avuç içlerim bile sapsarıymıs. Şimdi kızımın sadece yuzunde hafif sarılık var. Ve beslenmesi de yerinde doktor sen ne yaparsan yap bu seviye çıkacaktı zaten dedi.
kaç günde geçti canım aslında buraya yazmamın nedeni etrafımdakiler tarafından anneliğim sorgulanıyor resmen lohusa haldeyken çok yıpratıyor beni off 😞

Ayrica doktorlar onay vermiyor ama evet ben de buyuklerimizden verdiklerini duymustum sekerli suyu. Biz doktora uyalim bence cunku belki de eskiler bunu yaparak bazi bilmeden sorunlara sebep oluyordu bebeklerde.
evet işte ama lohusa haldeyken vermiyorum çocuğuma diye anneliğim sorgulanıyor sanki vermeyerek kötülük yapıyorum diyorlar günahına giriyormuşum tabiki de vermicem ama lohusa halde çok yıpratıyor beni

Back
X