Devlet okulunda sınıf öğretmeniyim.bazen okulların durumu gerçekten içler acisi olabiliyor.odenek belki de yetmedi.ama ben veli olarak düşünüyorum.detaylo faturalandirmayi isterdim.sonucta 300 lirayı bir kere vereceksiniz. Het ay 300 istememisler. Yani bazen velilerin de desteği gerekiyor.bunu 4 yıl boyunca kendi çocuğunuz kullanacak böyle düşünün. Maalesef ki bazen okulalrimiza ödenek az geliyor.bu tio durumlar görülebiliyor.devletimiz her okula yetemeyebilir. Aileler veliler gönüllüler destek çıkmalı.birde öğretmeninizin söylem tarzı çok yanlış.boyle bir konu bütün veliler toplanır.toplantida konuşulur.ve detaylı fatura gösterilir.
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
6 bin tl çok değil mi ya?
- Konu Sahibi Began
- Başlangıç Tarihi
-
- Etiketler
- devlet okulu devlet okulu para istemesi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?- 2 Mart 2012
- 24.007
- 55.974
- 798
Şikayet etseniz meb e
Kimse şikayet etmek istemiyor.ilk defa boyle bisey duydum. hemen sikayet edin
Herkes ödemeye mecbur olduğunu düşünüyor.benim evimin karsisinda ilkokul var.bahcesinde de 5 yas grubu icin anaokulu.kayit zamani ellerine listeler vermisler.anaokulundan 500 lira istemisler velilerden.sanirim bircok yerde bu uygulama var.evet olmamasi gerek.ilce milli egitime sikayet edin isterseniz.sonuc cikar mi bilmiyorum ama bu konudaki rahatsizlik resmi yerlere ulasir en azindan.
İşte bu sorulara cevap alamıyoruz ki.devlet karşılamıyor sanırım. daha önce bir konuda yazılmıştı. temizlik, kırtasiye, tamir vb işleri okulun kendi bütçesinden karşılanıyormuş.
yalnız şu var. iyi bir yazıcı zaten 2500-3000 TL.
bu açıdan bakınca bir miktar doğru olabilir bu rakam. ama kaç kişiden teklif alınmış, iyice piyasa araştırması yapılmış mı ona bakmak lazım. yoksa biri gidip kendi akrabasından mı alıyor malı?
kalem kalem teklif listesini atsınlar size. bi bakın piyasaya.
Muhatap alan yok ki. Sipariş verdik bitti.Öğretmenim.
Velilerin isteğiyle okula bir şeyler alınır ama birlikte karar verilir.
Okula nasıl bir mobilya alınmış ki parası veliden isteniyor? Masa sıra mı? Onları devlet veriyor zaten.
Biz yıllık 30 lira para alamıyoruz, 300 lira istemek delirmişlik hali.
Vermek zorunda değilsiniz ve de detaylı fatura isteyebilirsiniz göstermek zorundalar.
Cevap bundan ibaret.
Yani. Resmen aptal yerine konuluyoruz.Üslup korkunç. Çok terbiyesizce. Bende öğretmenim kimseye bu şekilde konuşmaya vicdanım el vermiyor yahu yazıklar olsun.
Bilmiyoruz.Yazıcıyı , bilgisayarı nereye alıyor bu öğretmen, sınıfa mı okula mı?
- 30 Nisan 2008
- 45.779
- 24.642
- 398
- 18 Kasım 2014
- 4.475
- 5.678
- 358
Devlet okulunda böyle alenen para isteyemezler, yasaktır, suçtur. öğretmen belliki sınıfı yenilemek istemiş, sınıf anneniz filan varsa onunla konuşup işi halletmiş ve sonra size sonuç yansımış olabilir. Tavsiyem öğretmeni arayıp konuşun, sorun. Yazıcı filan tamam ihtiyaçtır, genelde toplantı yapılıp çoğunluk velinin izni doğrultusunda alınabilir. sonuçta 4 yıl boyunca yine sizin çocuğunuz için kullanılacak. Ama 6 binlik masraf ve böyle emrivaki olması hoş değil.Selam hanımlar
Kızım devlet ilkokuluna başladı. Öğretmen ve veliler ayrı whatsapp grubu var.
Ve öğretmenden sürpriz bir mesaj geldi: Mobilya, yazıcı vb ihtiyaçlar için 6 bin tl lik siparişler verildi. Veli başına 300 tl yi Cuma gününe kadar getirin.
Bunların okul tarafından karşılanması gerekmiyor mu?
Vb. nin içeriği nedir bilmiyoruz.
- 20 Şubat 2019
- 2.024
- 3.029
- 48
Selam hanımlar
Ve öğretmenden sürpriz bir mesaj geldi: Mobilya, yazıcı vb ihtiyaçlar için 6 bin tl lik siparişler verildi. Veli başına 300 tl yi Cuma gününe kadar getirin.
Hocam okula devletten bu vb. eşyalar için ödenek gelmez. Bundan dolayı genellikle veliden alınır. Burada öğretmen bunları sizin çocuğunuz sınıfı için mi adı yoksa sadece okulun genel kullanımı için mi bu önemli.
Ayrıca öğretmenden alınan ürünlerin faturasını paylaşmasını talep edebilirsiniz.
Sizin çocuğunuzun sınıfı için alınmışsa bir şekilde vermeniz sanki mantıklı olabilir. Ancak, sadece okul için alınmışsa vermek zorunda değilsiniz tabi...
- 29 Nisan 2015
- 26.564
- 91.289
- 598
bir üst merciye başvurun o zaman.İşte bu sorulara cevap alamıyoruz ki.
- 20 Ocak 2015
- 9.327
- 13.274
- 248
- 40
Aleni istiyorlar cok iIlginç,oğlum devlet kreşe giderken sinfita yardımcı ablanin sigorta !maaşı icin 500 tl ödemiştik ama bunu okul aile birligine bağış adi altında aldilar hatta ödeyince sinif grubuna yazmayın öğretmenjn kendisine yazin demislerdi. Para işleri yasak demişlerdi.
- 3 Ekim 2007
- 14.415
- 35.473
- 1.123
- 39
Hocam, para toplanmasına karşı değiliz. Ben de öğretmenim, kızımın okulundan bir şey istense hemen gönderirim, durumu biliyorum çünkü.Devlet okulunda sınıf öğretmeniyim.bazen okulların durumu gerçekten içler acisi olabiliyor.odenek belki de yetmedi.ama ben veli olarak düşünüyorum.detaylo faturalandirmayi isterdim.sonucta 300 lirayı bir kere vereceksiniz. Het ay 300 istememisler. Yani bazen velilerin de desteği gerekiyor.bunu 4 yıl boyunca kendi çocuğunuz kullanacak böyle düşünün. Maalesef ki bazen okulalrimiza ödenek az geliyor.bu tio durumlar görülebiliyor.devletimiz her okula yetemeyebilir. Aileler veliler gönüllüler destek çıkmalı.birde öğretmeninizin söylem tarzı çok yanlış.boyle bir konu bütün veliler toplanır.toplantida konuşulur.ve detaylı fatura gösterilir.
Ama burda anlatılan olay çok garip. Biz aldık siz ödeyeceksiniz diye bir diretme olamaz, velinin haberi olmadan bunu yapma hakları yok.
Velilerin hepsi verecekmiş öğretmen çocuğa kötü davranmasın diye.
öğretmen cocuga kötü davranmasından ziyade cocuklar eksik kalmasın diye olmalı...Okullarda kitapları koymaları için dolap olmadıgından genelde bunu zaten veliler toplanıp yaptırır 4 yıl rahat eder cocuklar,çünkü ınanın zaman zaman çanta agırlığı 7 kg bulacak.
ilkokulda bizde akıllı tahta,projeksiyon,yazıcı,dolap alınmıştı hatta sınıf bütçemizden artırdıgımız parayla sıra için minderler diktirip,sınıf kitaplığı oluşturup birde sınıfı badana yaptırmıştık
- 3 Nisan 2014
- 36.118
- 147.230
- 798
Selam hanımlar
daha geçen konu vardı.
gayet normal.
asıl anormal olan o sıraların 4. sene sonunda ne olduğu nereye gittiği? hep bunu merak etmişimdir.
- 2 Mart 2012
- 24.007
- 55.974
- 798
Bilsem.Eğer o öğretmen herhangi bir çocuğa para nedeniyle kötü davranırsa her türlü şikayet edin. Doğuda hiçbir imkan yokken ne emekler veren öğretmenler varken bu nasıl öğretmen!!!
İdareciler de öğretmenden yana.bu daha da kötü.. nasıl korku salmış öğretmen ki insanlar itiraz bile etmiyor. bence cidden şikayet edilmeli.
Hiçbirinin cevabını bilmiyorum.20 öğrenci mi var okulda? Mobilya kime alınmış? Sınıfın mı? Yazıcı sınıfa mı ait? Okul aidatı yok mu? Her alınan bölünüyor mu?
Tek bildiğim kitaplar için dolap olacakmış.
yakında onu da isterler sanırımPeki ya projektör'ü devlet karşılıyor mu ? Bizden istedikleri şeyler arasında projektörde var
Selam hanımlar
Mesaj ekran görüntüsü ile ilçe meb e başvurun.
Çocuğuma kötü davranır herkes veriyor diye düşünmeyin..
Hatta veliler birlik olun hesap sorun..
Okul ile alakalı birşey bu..
Devlet ekstra kıtabı bile şikayet edin diyor..veliler korkuyor sadece..
- 27 Mart 2017
- 16.160
- 65.365
- 598
Ozelde boyle para istenmezÇüşşş özel okulsada siz zaten para ödüyorsunuz ondan karşılanır diye biliyorum.
Devletse daha çüş çüş ama özel diye düşündüm
- 6 Aralık 2018
- 9.824
- 8.499
- 148
Bana mantıklı gelmedi.Araştırılması gerektiğini düşünüyorumSelam hanımlar
- 24 Nisan 2015
- 6.895
- 7.093
- 198
ben olsam bu harcamaların neye dayanarak yapıldığının hesabını sorar, alınan malzemelerin neler olduğuna dair faturanın tarafıma gönderilmesini isterdim ve asla bir kuruş bile ödemezdim sonuçta bu alınan malzemeler okulda kalıcı şeyler ama çocuklar o okulda ortalama 4 yılını geçirecek a4 almıyorsunuz ki taşınır mal alımı yapılıyor ve bunların kamuda dmo dan alınması ya da en uygun yerden doğrudan alım yada ihale usulü ile alınması gerekir ve bunun parasını devlet öder veliler değil.Selam hanımlar
- 27 Nisan 2012
- 15.279
- 17.978
- 498
karşı çıkın kabul etmeyinHiçbir bilgi verilmedi.
Devlet okulu.
okul müdürüyle görüşün gerekirse
devlet okulu birde
- 20 Şubat 2019
- 2.024
- 3.029
- 48
Peki ya projektör'ü devlet karşılıyor mu ? Bizden istedikleri şeyler arasında projektörde var
Arkadaşlar devlet bu tarz şeyleri karşılamaz. Alabilirse müdür bağış vb. kaynaklardan sınıflara alır bilgisayar ve projektör benzeri şeyleri. O da yoksa velilerden toplanır bu ürünlerin parası.
- 22 Mayıs 2018
- 3.500
- 5.711
- 158
Ben olsam kuruş vermem.Yanlışda biliyor olabilirim ama öğretmenlere okul açıldığında neredeyse bir maaş kadar kırtasiye parası yatıyor.Arkadaşlarımdan o parayı çocuklar için harcayanını görmedim daha.Demek devletin durumu var bi zahmet eksikleri de alsınSelam hanımlar
- 2 Mart 2012
- 24.007
- 55.974
- 798
Devlet okulunda sınıf öğretmeniyim.bazen okulların durumu gerçekten içler acisi olabiliyor.odenek belki de yetmedi.ama ben veli olarak düşünüyorum.detaylo faturalandirmayi isterdim.sonucta 300 lirayı bir kere vereceksiniz. Het ay 300 istememisler. Yani bazen velilerin de desteği gerekiyor.bunu 4 yıl boyunca kendi çocuğunuz kullanacak böyle düşünün. Maalesef ki bazen okulalrimiza ödenek az geliyor.bu tio durumlar görülebiliyor.devletimiz her okula yetemeyebilir. Aileler veliler gönüllüler destek çıkmalı.birde öğretmeninizin söylem tarzı çok yanlış.boyle bir konu bütün veliler toplanır.toplantida konuşulur.ve detaylı fatura gösterilir.
Evet devlet karsılamıyor ve en kotusu aldıgınız seyler 4 sene sonra okulun oluyor.
Yalnız sızle teyıtlesmeden bu mesajı atamazlar. Ne aldılar, nasıl aldılar, kımden nasıl aldılar kıme sordularda sıparıs verdıler kısmı yanlıs
Devlet okulunda böyle alenen para isteyemezler, yasaktır, suçtur. öğretmen belliki sınıfı yenilemek istemiş, sınıf anneniz filan varsa onunla konuşup işi halletmiş ve sonra size sonuç yansımış olabilir. Tavsiyem öğretmeni arayıp konuşun, sorun. Yazıcı filan tamam ihtiyaçtır, genelde toplantı yapılıp çoğunluk velinin izni doğrultusunda alınabilir. sonuçta 4 yıl boyunca yine sizin çocuğunuz için kullanılacak. Ama 6 binlik masraf ve böyle emrivaki olması hoş değil.
Hocam okula devletten bu vb. eşyalar için ödenek gelmez. Bundan dolayı genellikle veliden alınır. Burada öğretmen bunları sizin çocuğunuz sınıfı için mi adı yoksa sadece okulun genel kullanımı için mi bu önemli.
Ayrıca öğretmenden alınan ürünlerin faturasını paylaşmasını talep edebilirsiniz.
Sizin çocuğunuzun sınıfı için alınmışsa bir şekilde vermeniz sanki mantıklı olabilir. Ancak, sadece okul için alınmışsa vermek zorunda değilsiniz tabi...
Hocam, para toplanmasına karşı değiliz. Ben de öğretmenim, kızımın okulundan bir şey istense hemen gönderirim, durumu biliyorum çünkü.
Ama burda anlatılan olay çok garip. Biz aldık siz ödeyeceksiniz diye bir diretme olamaz, velinin haberi olmadan bunu yapma hakları yok.
öğretmen cocuga kötü davranmasından ziyade cocuklar eksik kalmasın diye olmalı...Okullarda kitapları koymaları için dolap olmadıgından genelde bunu zaten veliler toplanıp yaptırır 4 yıl rahat eder cocuklar,çünkü ınanın zaman zaman çanta agırlığı 7 kg bulacak.
ilkokulda bizde akıllı tahta,projeksiyon,yazıcı,dolap alınmıştı hatta sınıf bütçemizden artırdıgımız parayla sıra için minderler diktirip,sınıf kitaplığı oluşturup birde sınıfı badana yaptırmıştık
Hadi diyelim ki gerçekten ihtiyaç.daha geçen konu vardı.
gayet normal.
asıl anormal olan o sıraların 4. sene sonunda ne olduğu nereye gittiği? hep bunu merak etmişimdir.
İdare ve öğretmen bizleri toplayıp güzelce bilgilendirse belki gönüllü öderdim.
Ne, nereden, kaça alınacak bilmiyoruz. Ne siparişlerden, ne faturalardan haberimiz yok. Üslup kaba ve tehditkar olunca irrite oluyor insan.